Græske, grillede, guddommelige gyros.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#1 » 16. sep 2017, 16:39

Ja, det er helt korrekt jeg har tidligere postet noget der minder MEGET om dette, men det bliver retten ikke dårligere af.
viewtopic.php?f=43&t=44751&p=349714#p349714
viewtopic.php?f=43&t=44221&p=348151#p348151
Her er der brugt lammeculotte og det er efter min mening det aller bedste til denne ret. I grækenland bruger man mest svinekød og det er også godt.
Marinaden er vigtig og her er jeg endt med at genbruge min pinchitosmarinade og så supplere den med mynte, frisk oregano og bredbladet persille samt et knivspids ægte kanel.
1 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
1 tsk. fennikelfrø
disse tre stødes i morter.
1 spsk frisk hakket mynte
1 spsk frisk hakket oregano
2 spsk kakket bredbladet persille
1 tsk. almindelig sød paprika.
1 tsk. røget paprika.
1 tsk. salt.
1 knsp ægte kanel
2 fed hvidløg
1/4 gram safran udblødt i 2 spsk. kogende vand.
1 helt tørret eller endnu bedre 2-3 friske laurbærblade der er stødt.
2 spsk. olivenolie.
2 spsk. balsamico

Cuoltterne skæres i 3 skiver og blandes i marinaden og marinerer i nogle timer - ideelt natten over.

Fortsættelse følger.
Vedhæftede filer
IMG_20170916_155117.jpg
IMG_20170916_155314.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#2 » 16. sep 2017, 18:12

Salat:
Gode tomater, rødløg samt hakket bredbladet persille.
Tzatziki:
Græsk yoghurt, revet agurk, fintrevet hvidløg og en smule salt.

Grillen og fritøsen er ved at varme op.
Vedhæftede filer
IMG_20170916_175302.jpg
IMG_20170916_173206.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

bjarnehb
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 577

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#3 » 16. sep 2017, 19:07

Gennemgående godt gnask garanterer gourmetinteresse.
Godt gået, grill guru gastro guy.
Good grief, great grub. ;) ;)
-Bjarne
Weber Q 300

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#4 » 16. sep 2017, 20:23

bjarnehb skrev:Gennemgående godt gnask garanterer gourmetinteresse.
Godt gået, grill guru gastro guy.
Good grief, great grub. ;) ;)

Ha - lol. Takker mange gange.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#5 » 16. sep 2017, 20:27

Her kommer slutspurten.
Vedhæftede filer
IMG_20170916_184732.jpg
IMG_20170916_185159.jpg
IMG_20170916_185453.jpg
IMG_20170916_185946.jpg
IMG_20170916_190127.jpg
IMG_20170916_190312.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 183
Kontakt:

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#6 » 16. sep 2017, 22:27

Det ser bare helt fantastisk ud! Skal helt sikkert afprøves.

Og gud hvor jeg savner curly fries - men de er ikke til at opstøve nogen steder, hvis de skal være uden smagsforstærkere/gærekstrakt. :(
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 625

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#7 » 17. sep 2017, 09:08

Mums!!

Og hvor jeg dog elsker din smadrede, misbrugte ønskebrønd :)

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#8 » 17. sep 2017, 09:28

NeuroBrain skrev:Mums!!

Og hvor jeg dog elsker din smadrede, misbrugte ønskebrønd :)

:lol:
Ja, den lever et hårdt liv stående ude 24/7 med en Primo som nabo. Den er ren indvendig og får skiftet olie regelmæssigt - olien er faktisk helt frisk i går Men udvendig rengøring, det får den ikke (ud over et sprøjt med "Citrus rens fra safe-chem" og en klud på temperaturskalaen, så man kan aflæse termostaten).
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Milei
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 97

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#9 » 17. sep 2017, 10:02

Ser jo fantastisk ud - må prøves.

Men hvad er der i ølglasset? - Græsk FIX [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Primo Kamado Rund
Primo XL Oval
DanCook 1400 kugle
DanCook box 7200
Borniak UW-70 med koldrøgnings forsats

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#10 » 17. sep 2017, 13:17

Det der en dansk IPA - Mythos var af en eller anden grund fordampet tidligere på eftermiddagen.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 147

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#11 » 18. sep 2017, 09:46

prause skrev:Det der en dansk IPA - Mythos var af en eller anden grund fordampet tidligere på eftermiddagen.


Det må være en fejl ved selve mærket, for det gør de også for mig når vi er i det græske... :?:

Derudover ser det hamrende lækkert ud og da kærstens største kærlighed er Gyros - kunne det være man skulle forkæle hende med din lækre ret her...

Hun er så bare ikke SÅ meget til lam, så hvilket stykke svinekød vil være godt at lave det med?
Senest rettet af F1freakdk 18. sep 2017, 09:56, rettet i alt 1 gang.
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 147

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#12 » 18. sep 2017, 09:55

prause skrev:
NeuroBrain skrev:Mums!!

Og hvor jeg dog elsker din smadrede, misbrugte ønskebrønd :)

:lol:
Ja, den lever et hårdt liv stående ude 24/7 med en Primo som nabo. Den er ren indvendig og får skiftet olie regelmæssigt - olien er faktisk helt frisk i går Men udvendig rengøring, det får den ikke (ud over et sprøjt med "Citrus rens fra safe-chem" og en klud på temperaturskalaen, så man kan aflæse termostaten).


Havde det ikke været en god start at hive beskyttelses plasten af INDEN den blev taget i brug :-D :-D :-D
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#13 » 18. sep 2017, 12:46

Jo, men lortet sad fast og efter at have brugt 1 time på det gav jeg op.
NB den er 10 år gammel og kostede 130.- i Metro.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 147

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#14 » 18. sep 2017, 12:48

prause skrev:Jo, men lortet sad fast og efter at have brugt 1 time på det gav jeg op.
NB den er 10 år gammel og kostede 130.- i Metro.


Så tror jeg også jeg kunne leve med det hvis det var mig ;-)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2904

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#15 » 25. feb 2018, 09:30

Jeg genopliver lige denne tråd.
Vi havde gæster i går, der af uransagelige årsager ønsker lam, der er helt gennemstegt. Personligt kan jeg godt lidt lam, der er lidt lyserødt, men gennemstegt fungerer også.
Jeg har tidligere eksperimeteret med at marinere udbenet lammekølle i græsk yoghurt og krydderier. Det mørner kødet på en rigtig god måde og bidrager med en meget fin smag.
Her marinerede jeg en lammekølle jeg havde udbenet i 24 timer. yoghurten var krydret med salt, peber, fennikelfrø, hvidløg, rosmarin, frisk rød chili samt ras el hanout.
Efter marinering i køleren kom jeg fadet med kød og marinade på grillen ved indirekte vare ca. 120 grader i 3 timer.
Herefter havde kød og yoghurtmarinade smidt en del væske som man endelig ikke skal smide ud. Jeg lod fadet stå med væsken på indirekte arme mens jeg brunede kødet på direkte varme ca. 170 grader. Da kødet var brunet tog jeg det med ind og skar det i mundrette stykker. Herefter kom det tilbage i den nu indkogte væske i fadet.
På denne måde genoptog kødet den væske det selv havde smidt sammen med en masse god smag.

De øvrige dele er uændret:
Curly fries
Græske fladbrød
Tzatziki
Tomat/løg/feta/persille.
Vedhæftede filer
IMG_20180223_182205.jpg
1 stor lammekølle udbenes og marinerer i 24 timer en en yoghurtmarinade.
IMG_20180224_180011.jpg
Her har det marinerede kød fået 3 timer i et fad ved indirekte varme og er efterfølgende brunet på direkte. Fadet med væske fra kød og marinade står stadig ude på grillen.
IMG_20180224_180523.jpg
Skæres ud i mundrette bidder.
IMG_20180224_180740.jpg
Det udskårne kød kommes tilbage i den væske det har smidt under den første del af tilberedningen.
IMG_20180224_184206.jpg
Her er fonden kogt ind og er trukket ind i kødet igen.
IMG_20180224_184212.jpg
Ja, ønskebrønden er ikke blevet pænere med årene.
IMG_20180224_185637.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 570

Re: Græske, grillede, guddommelige gyros.

Indlæg#16 » 25. feb 2018, 10:54

prause skrev:Jeg genopliver lige denne tråd.
Vi havde gæster i går, der af uransagelige årsager ønsker lam, der er helt gennemstegt. Personligt kan jeg godt lidt lam, der er lidt lyserødt, men gennemstegt fungerer også.
Jeg har tidligere eksperimeteret med at marinere udbenet lammekølle i græsk yoghurt og krydderier. Det mørner kødet på en rigtig god måde og bidrager med en meget fin smag.
Her marinerede jeg en lammekølle jeg havde udbenet i 24 timer. yoghurten var krydret med salt, peber, fennikelfrø, hvidløg, rosmarin, frisk rød chili samt ras el hanout.
Efter marinering i køleren kom jeg fadet med kød og marinade på grillen ved indirekte vare ca. 120 grader i 3 timer.
Herefter havde kød og yoghurtmarinade smidt en del væske som man endelig ikke skal smide ud. Jeg lod fadet stå med væsken på indirekte arme mens jeg brunede kødet på direkte varme ca. 170 grader. Da kødet var brunet tog jeg det med ind og skar det i mundrette stykker. Herefter kom det tilbage i den nu indkogte væske i fadet.
På denne måde genoptog kødet den væske det selv havde smidt sammen med en masse god smag.

De øvrige dele er uændret:
Curly fries
Græske fladbrød
Tzatziki
Tomat/løg/feta/persille.


Autentisk - og det er en ros! Ser så appetitligt ud.
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 18 gæster