Grillet Coq au vin

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 183
Kontakt:

Grillet Coq au vin

Indlæg#1 » 5. aug 2017, 20:26

Jeg elsker Coq Au Vin - og tænkte at det må kunne laves på grillen!

Det affødte denne herlige opskrift, som jeg lige vil dele med jer herinde også. :-)

Ingredienser
1 hel kylling
4 små zittauerløg
5 fed hvidløg
5 gulerødder
0.5 - 0.75 liter god rødvin
4 dl boullion
2 bakker champignon
1 kvist timian
neutral olie, f.eks. rapsolie
1 fed presset hvidløg

Forberedelse
Tænd grillen, og varm den godt op.
Du skal også bruge en stor gryde med låg, som kan tåle varmen. Evt. støbejern. Den skal også stå og varme op sammen med grillen.

Brug helst en god kylling, som har haft det godt! Her har vi brugt en løgismosekylling fra Netto, den har dyrenes beskyttelse mærket.
Skær kyllingen ud i lår, vinger, bryststykker og ryg. Stykkerne ligges på en stor tallerken og pensles med olie og presset hvidløg på begge sider. Derefer drysses let med salt.

Champignon renses for jord - helst uden brug af vand! De skal være hele, så pas på dem.
Gulerødderne skrælles, og skæres i 2-3 cm store skiver.
Løgene pilles og skæres i 8'ende dele (store tern).
Hvidløg knuses, f.eks. ved at ligge den flade side af kniven hen over, og så hamre forsigtigt på den med hånden.
Disse grønsager ligges separat i en stor skål eller lign.

Ved grillen
Smid kyllingestykkerne på, de skal have høj varme i kort tid, så de bliver godt grillet på ydersiden. Imens svitser du hvidløg, løg og champignon i den store gryde ved siden af. Når de er gyldne, tilsættes gulerødder, boullion og rødvin. Så ligges de grillede stykker kylling ovenpå, og kvisten med krydderurter stoppes godt ned, så den er dækket af vin og boullion. Nu skal det simre i 75 min. ved lav varme med låg på gryden, og låget lukket på grillen (den skal være ca 150 grader)

Når det har simret i de 75 min, tages fykdet op, og saucen koges ned til den får en god konsistens. Alternativt kan den jævnes med Marizena.
Når saucen har den rette konsistens, tilsættes fyldet igen.

Serveres med ris eller kartoffel/rodfrugtmos.

Her er der lidt billeder af processen:

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Grillet Coq au vin

Indlæg#2 » 5. aug 2017, 23:03

Tak for et dejligt og inspirerende indlæg.
Det er lækkert at se en klassiker lavet på grill - det er et super godt pift til en hel række retter, der nyder godt af smag og farve fra en god bruning.
Gode billeder og tilgængelig opskrift .1%¤ keep 'em comin...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Mess
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113
Kontakt:

Re: Grillet Coq au vin

Indlæg#3 » 6. aug 2017, 13:33

Ser lækkert ud. Skal helt sikkert prøves !


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 183
Kontakt:

Re: Grillet Coq au vin

Indlæg#4 » 6. aug 2017, 15:28

Det var virkelig velsmagende, glæder mig til at høre hvad I synes! :)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1279

Re: Grillet Coq au vin

Indlæg#5 » 6. aug 2017, 19:24

IT Manden skrev:Det var virkelig velsmagende, glæder mig til at høre hvad I synes! :)


Jamen vi har jo ikke smagt det. ;-) :lol:

Men den er bogmærket. Så skal helt sikkert prøves.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 183
Kontakt:

Re: Grillet Coq au vin

Indlæg#6 » 6. aug 2017, 20:11

Treblach skrev:
IT Manden skrev:Det var virkelig velsmagende, glæder mig til at høre hvad I synes! :)


Jamen vi har jo ikke smagt det. ;-) :lol:

Men den er bogmærket. Så skal helt sikkert prøves.


Nej nej - men NÅR I nu har lavet det (og smagt det), så vil jeg meget gerne høre hvad I synes! :D
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: edvin, Hammers og 19 gæster