Shawarma

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507

Shawarma

Indlæg#1 » 24. mar 2017, 21:29

Her til eftermiddag er jeg gået i gang med "easy" shawarma med mit eget tvist... Hertil kommer Gunnis chilisauce og i morgen hjemmebagte pitabrød... der kommer selvfølgelig løbende lidt billeder...

Kødet er en Ballpoint fra Steak-Out - her før den bliver afpudset

DSC01205.jpg
DSC01205.jpg (274.23 KiB) Vist 6222 gange


Kødet blev skåret fint:

DSC01206.jpg
DSC01206.jpg (449 KiB) Vist 6222 gange


DSC01209.jpg
DSC01209.jpg (394.32 KiB) Vist 6222 gange


A38 og en masse gode krydderier:

DSC01213.jpg
DSC01213.jpg (432.12 KiB) Vist 6222 gange


DSC01218.jpg
DSC01218.jpg (301.58 KiB) Vist 6222 gange


DSC01220.jpg
DSC01220.jpg (362.87 KiB) Vist 6222 gange


Chilisaucen er også klar - i morgen skal kødet steges og pitabrød bages:

DSC01232.jpg
DSC01232.jpg (590.56 KiB) Vist 6222 gange

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Shawarma

Indlæg#2 » 24. mar 2017, 21:56

Lækkert med en føljeton - det ser godt ud foreløbig.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Shawarma

Indlæg#3 » 25. mar 2017, 07:39

Følger - ser godt ud!
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3199
Kontakt:

Re: Shawarma

Indlæg#4 » 25. mar 2017, 12:35

Meget appetitligt...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Stokholm1000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 115

Re: Shawarma

Indlæg#5 » 25. mar 2017, 13:13

Glæder mig til at se det færdige resultat :savl2:
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507

Re: Shawarma

Indlæg#6 » 25. mar 2017, 15:36

Så kom vil til selve grill-dagen... :-) .1%¤

Først blev dejen til de hjemmelavede pitabrød lavet. Jeg synes, at den virker lidt våd - men nu må vi se. :-)

DSC01249.jpg
DSC01249.jpg (291.7 KiB) Vist 6007 gange


Temperaturen bliver styret af min nye BBQGuru Party Q....

DSC01262.jpg
DSC01262.jpg (276.79 KiB) Vist 6007 gange


DSC01257.jpg
DSC01257.jpg (267.88 KiB) Vist 6007 gange


DSC01242.jpg
DSC01242.jpg (357.03 KiB) Vist 6007 gange


Mit Daisywheel er kun meget lidt åbent ved så lave temperaturer

DSC01270.jpg
DSC01270.jpg (311.42 KiB) Vist 6007 gange


Her et billede fra opvarmning - temperaturen i mit Maverick og i min BBQGuru er rimelig ens...

DSC01268.jpg
DSC01268.jpg (259.92 KiB) Vist 6007 gange


Da temperaturen blev stabil på omkring 150 C, viste mit Maverick 145 C. Efter ovenstående billeder blev taget, flyttede jeg min Maverick-probe lidt, da grillen ikke kunne lukke helt... Proberne sidder derfor ikke helt tæt, hvilket kan foreklare forskellen... i 100C varmt vand viser begge termometre dog ens...

Jeg havde først sat mine kul til at afgasse, og da jeg lukkede ned for luften for at få temperaturen ned, opstod der iltmangel i grillen. Da jeg åbnede den for at "bøvse" grillen, kom der et ordentligt sus - NB: husk handsker næste gang :-)

IMG_0429.jpg
IMG_0429.jpg (319.4 KiB) Vist 6007 gange


Kødet blev taget ud og kom på grillen (i øvrigt skøøøønt vejr at grille i)

DSC01265.jpg
DSC01265.jpg (365.36 KiB) Vist 6007 gange


DSC01261.jpg
DSC01261.jpg (450.42 KiB) Vist 6007 gange


DSC01253.jpg
DSC01253.jpg (395.47 KiB) Vist 6007 gange


DSC01251.jpg
DSC01251.jpg (411.64 KiB) Vist 6007 gange


Nu venter jeg så på, at kødet bliver færdigt. :-)

More to come....
Vedhæftede filer
DSC01257.jpg
DSC01257.jpg (267.88 KiB) Vist 6007 gange

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1465

Re: Shawarma

Indlæg#7 » 25. mar 2017, 15:51

Afgiver det ikke en masse væske?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507

Re: Shawarma

Indlæg#8 » 25. mar 2017, 16:32

Treblach skrev:Afgiver det ikke en masse væske?


Jo - jeg vil tro, at jeg har hældt lidt over en halv liter fra. Det er så gradvist kommet på igen, så kødet ikke tører ud :-)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1465

Re: Shawarma

Indlæg#9 » 25. mar 2017, 16:37

Christian1986 skrev:
Treblach skrev:Afgiver det ikke en masse væske?


Jo - jeg vil tro, at jeg har hældt lidt over en halv liter fra. Det er så gradvist kommet på igen, så kødet ikke tører ud :-)


Okay, det var det jeg ville frem til. :-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507

Re: Shawarma

Indlæg#10 » 25. mar 2017, 19:58

Så fik vi spist - hold da op, det var lækkert...

Dejen til pitabrødende hævede godt op:

DSC01278.jpg
DSC01278.jpg (317.57 KiB) Vist 5934 gange


Her er dejen former til boller:

DSC01280.jpg
DSC01280.jpg (285.43 KiB) Vist 5934 gange


DSC01282.jpg
DSC01282.jpg (418.44 KiB) Vist 5934 gange


Efter dejen var hævet op, formet til boller og derefter lavet til pitabrød:

DSC01292.jpg
DSC01292.jpg (268.22 KiB) Vist 5934 gange


Lækkert kød:

DSC01285.jpg
DSC01285.jpg (467.83 KiB) Vist 5934 gange


DSC01290.jpg
DSC01290.jpg (461.91 KiB) Vist 5934 gange


DSC01299.jpg
DSC01299.jpg (315.01 KiB) Vist 5934 gange


DSC01294.jpg
DSC01294.jpg (385.38 KiB) Vist 5934 gange


DSC01306.jpg
DSC01306.jpg (333.96 KiB) Vist 5934 gange


Efter at grillen var varmet op, holdt PartyQ'en temperaturen perfekt. Efter grillen blev godt varm viste mig Maverick og min PartyQ i øvrigt samme temperatur igennem hele grillningen:

DSC01275.jpg
DSC01275.jpg (298.77 KiB) Vist 5934 gange

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Shawarma

Indlæg#11 » 26. mar 2017, 00:23

Fantastisk fint og meget illustrativt indlæg. Tak for det.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Toom
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 184

Re: Shawarma

Indlæg#12 » 26. mar 2017, 09:06

Hvilke kødtyper kan bruges til Easy-shawarma? Jeg har noget tykkam fra limosine kvæg liggende... kan det bruges?

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507

Re: Shawarma

Indlæg#13 » 26. mar 2017, 11:51

Toom skrev:Hvilke kødtyper kan bruges til Easy-shawarma? Jeg har noget tykkam fra limosine kvæg liggende... kan det bruges?


Ja, det mener jeg fint, du kan bruge :-)


perevers
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 165

Shawarma

Indlæg#14 » 26. mar 2017, 17:56

Ser lækkert ud og god gennemgang med en masse gode billeder.
Når man bruger partyQ eller en af de andre modeller, skal daysewheel'et så ikke være helt lukket?
Eller her jeg misforstået noget?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Shawarma

Indlæg#15 » 26. mar 2017, 17:57

Hvis du lukker daisywheel helt, så kan du slet ikke få luft igennem og så dør den, så ja du har misforstået det.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507

Re: Shawarma

Indlæg#16 » 26. mar 2017, 20:13

Tak for de fine bemærkninger.

@perevers; Som prause helt rigtigt skriver, kommer der ingen luft igennem, hvis daisywheel'et er helt lukket, hvorefter grillen vil dø ud.. Da jeg lige havde fået PartyQ'en, kørte jeg et par testruns på 90 C - her havde jeg dog åbnet for meget for hjulet til en start. Dette betød, at den skød over med ca. 20 C, hvorefter den lukkede for luften i 15-20 minutter... Resultatet var hver gang en grill, der var gået ud..

Jeg fandt derfor ud af, at der blot lige skal være et par millimeter åbent. :-)


perevers
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 165

Re: Shawarma

Indlæg#17 » 27. mar 2017, 11:32

Okay. Så ved jeg det til når jeg skal forsøge med med min pit controllor.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Stokholm1000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 115

Re: Shawarma

Indlæg#18 » 27. mar 2017, 12:34

Ser lækkert ud :savl2:
Nu må jeg se at tage mig sammen og prøve at lave shawarma.
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 146

Re: Shawarma

Indlæg#19 » 16. jul 2020, 22:39

Jeg har planer om at lave det her i morgen. Lige nu har jeg en gang yoghurt med kødmüsli i køleskabet i hvert fald. Jeg har dog et spørgsmål. Du fjerner væden for derefter at hælde den på igen løbende. I guruens originale indlæg læser jeg det som han blot lader det koge ind og derefter tilføjer ny væske. Nogen tanker om den bedste metode?

Brugeravatar

mochr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 146

Re: Shawarma

Indlæg#20 » 17. jul 2020, 19:04

Nå tillader mig lige at køre tråden videre.

Jeg lavede sharwarma af en culotte på et kilos penge, som blev afpudset, skåret på tværs af fibrene i mundrette bidder og lagt i yoghurt med diverse krydderier inspireret af Gastromands opskrift i deres kogebog. Dog med lidt modifikationer, da jeg ikke havde ras el hanout men fyldte i stedet godt med spidskommen i.

Kødet kom over ved 3-tiden, og jeg tog ikke væske fra, men lod det koge ind. Termometeret stod mellem 180 og 100 grader.

Vi spiste kl 6 ca og der var væsken væk, og kødet var begyndt at stege.

Det smagte sindsygt godt, og var super mørt. To voksne fortættede næsten alt kødet, men jeg har måske også forspist mig lidt.
Det skal helt klart gentages. Næste gang er der måske også tid til selv at bage pita/fladbrød.

Billede
Billede

Billede
Billede
Billede
Billede

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 483

Re: Shawarma

Indlæg#21 » 18. jul 2020, 02:30

Det ser skisme vellykket ud :savl2: .1%¤
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


Glazzy76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 57

Re: Shawarma

Indlæg#22 » 18. jul 2020, 08:42

Lækkert!

Sharwarma er også gude spise :savl2:

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 117 gæster