Sprængt nakkesteg

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2519
Kontakt:

Sprængt nakkesteg

Indlæg#1 » 19. mar 2017, 16:34

En nakkesteg lægges i saltlage 80 g salt og en spsk. sukker 2-3 dage (men bør også stiksaltes. Det forsømte jeg og saltet var ikke nået ind til midten af stegen :oops: . Den smagte dog alligevel). Skylles godt, tørres og drysses godt med den foretrukne tørrub. Grillen ved 140 gr. i Primo XL 6 timer, evt. med efterbruning efter smag. Serveres med små kartofler, små ½ løg, som fik brunet skærefladen på panden og små tomater. Laves i ovnen ved 180 gr. i ½ time, derefter hældes en god sjat piskefløde på og det bager færdig et kvarter til. Husk salt og peber.

sp. nakke 1.JPG
sp. nakke 2.JPG
sp. nakke 3.JPG
sp. nakke 4.JPG
sp. nakke 5.JPG
sp. nakke 6.JPG
sp. nakke 7.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63
Kontakt:

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#2 » 19. mar 2017, 16:40

Ujh... Den er lige blevet bogmærket. Skal helt sikkert prøves.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2189

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#3 » 19. mar 2017, 17:02

Dejligt med en nakkekam, der ikke er forvandlet til pulled pork - det er et dejligt saftigt stykke kød.
Hvordan bemærkede du at den ikke var saltet igennem, smag, konsistens, farve?
Where there's smoke... There's laughter.


Stokholm1000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 71

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#4 » 19. mar 2017, 22:42

Det ser lækkert ud :P
Tror jeg snarest bliver nød til at lave en kopi af dit tilbehør.
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2519
Kontakt:

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#5 » 20. mar 2017, 17:22

prause skrev:Dejligt med en nakkekam, der ikke er forvandlet til pulled pork - det er et dejligt saftigt stykke kød.
Hvordan bemærkede du at den ikke var saltet igennem, smag, konsistens, farve?


Ved at bruge nitritsalt i saltlagen. Midten er så grå i stedet for lyserød, i dette tilfælde en 1 kr. stor kerne i midten...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 228

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#6 » 20. mar 2017, 18:52

Der røg du så af som min absolutte favorit.
Jeg synes nakkesteg er direkte ulækker ( udover til pp)
Det der fedt/brusk/ sener ned mellem alle " leddene" :x

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2189

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#7 » 20. mar 2017, 19:19

Tak Finn, interessant at det ikke kom hele vejen igennem på så relativt lang tid.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2519
Kontakt:

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#8 » 21. mar 2017, 09:17

[quote="CP"]Der røg du så af som min absolutte favorit.
Jeg synes nakkesteg er direkte ulækker ( udover til pp)
Det der fedt/brusk/ sener ned mellem alle " leddene" :x[/quot

:-(
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#9 » 21. mar 2017, 09:38

CP skrev:Der røg du så af som min absolutte favorit.
Jeg synes nakkesteg er direkte ulækker ( udover til pp)
Det der fedt/brusk/ sener ned mellem alle " leddene" :x


Du må godt nok have været uheldig. :roll:
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 861

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#10 » 21. mar 2017, 10:44

Jeg synes til gengæld det er topklasse og et dejligt indlæg, som viser at en nakkefilet er andet og mere end PP :-)

Idéen med langtidsstegning er netop at få nedbrudt fedt, sener, osv.... Og det kan fint klares på 6 timer, som Finn beskriver. Lækket :-)
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL


Branke1
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#11 » 22. mar 2017, 21:24

Hej Finn

Igen et super inspirerende indlæg fra din hånd!!!

Hvor meget af de 80g salt er nitritsalt og hvor meget vand?

Venlig hilsen
Kim
Det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2519
Kontakt:

Re: Sprængt nakkesteg

Indlæg#12 » 23. mar 2017, 17:59

Branke1 skrev:Hej Finn

Igen et super inspirerende indlæg fra din hånd!!!

Hvor meget af de 80g salt er nitritsalt og hvor meget vand?

Venlig hilsen
Kim


Mange tak. ½ groft salt ½ nitritsalt og det er pr. l vand...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster