Anmeldelse: Iberico Back Ribs fra Steak-out.dk
: 26. jan 2017, 14:10
Hermed følger en test/anmeldelse af Iberico Baby Back Ribs (kamben) fra steak-out.dk.
Bestilte 10 kg frosne Iberico Baby Backs mandag middag og tirsdag middag blev de leveret. Kassen kom pænt og forsvarligt emballeret i flamingo med to køleelementer og papkasse. Kassen indeholdt i alt 14 sider, der vejer mellem 6 - 800 gram
Her ses producentens label
Siderne var pakket i lufttætte og kraftige vakumposer (dog uden vakum) enten enkeltvis eller to og to.
Jeg valgte en pose med to stk á ca. 800 gram (altså nogle af de største i kassen) og tøede dem op i køleskabet natten over
Som det ses på billedet her er Iberoco kødet betydeligt mørkere (i retning af oksekøds-farvet) end de normale ribs fra almindelige svin, som er mere lyserød. Siderne var pænt trimmet fra slageriet, så det var blot lidt fin-trimning hist og pist samt fjernelse af hinderne på bagsiden, som jeg selv skulle gøre.
Begge sider blev dækket med en god dry-rub
Jeg benytter Michael Toftelunds Rub, som han brugte ifbm. et indslag på TV2 Fri - for et par år siden. Jeg synes den er ganske god og opskrift følger:
Michaels hemmelige grillkrydderi: Becky Sue’s dry rub
Ingrediens Vægt
Paprika 50 g
Brun Farin 40 g
Alm sukker 33 g
Salt 15 g
3. krydderi 20 g
Selleri salt 07 g
Kværnet Sort peber 06 g
Cayenne peber 04 g
Senneps pulver 05 g
Hvidløgs pulver 08 g
Løg pulver 04 g
Tilberedningsmetoden blev 1½-2-½ ved 135 grader på Primo Oval XL. Altså 1½ med røg, 2 timer i stanniol med æblejuice og til sidst en ½ time direkte på risten, efter at de blev smurt med BBQ-sauce.
Her er de, efter de første halvanden time med røg og klar til indpakning i stanniol med æblejuice. Jeg brugte 2 chunks æble og 2 chunks pecan, som røg træ. Personligt synes jeg Mesquite & hickory bliver for overvældende mht. røgsmag, når det er ribs.
Efter 2 timer i stanoil blev de pakket ud, smurt med BBQ-sauce og lagt tilbage på grillen, så saucen kunne sætte sig. Her fik de den sidste halve time, indtil saucen havde sat sig, og så var der klar til spisetid.
Her er det færdige resultat
Saucen jeg bruger er fra samme indslag med Michael Toftelund og er super simpel - men smager skønt til ribs:
Michael Toftelunds barbecuesauce: The European Allstars candy sauce
1 kg Heinz ketchup
500g Brun farin
2 tsk nesscafee Gold
4-10 dråber tabasco ( jeg giver den dog nok dobbelt eller trippel op ifht. opskriften)
Resultatet var super mørt og meget saftigt. De var dog meget "fall off the bone". så næste gang skærer jeg nok en halvtime af dampningstiden - så det bliver 1½ - 1½ - ½.
I forhold til almindelige ribs vurderer jeg dette produkt til at være af en højere kvalitet. Mamoreringen er flot, kødet dybrødt - og fint med saft og kraft. Størrelsesmæssigt er de også lidt større, end de almindelige kamben man typisk kan købe. Der var også pænt med kød på benene men også "shinere" (det kalder man en side ribs, som er trimmet så tæt, at benene kan ses på oversiden)
Prisen ligger på ca. 540 kroner for 10kg - så de er lidt dyrere end almindelige ribs på frost - Men oveordnet synes jeg de er pengene værd.
Samlet bedømmelse: Samlet set vil jeg tildele produktet fire ud af fem grill-stjerner og en klar købsanbefaling herfra. Der er tale om et rigtig godt produkt. For at få den femte og sidste stjerne også, så må der efter min mening ikke være nogle "shiners" i kassen
Bestilte 10 kg frosne Iberico Baby Backs mandag middag og tirsdag middag blev de leveret. Kassen kom pænt og forsvarligt emballeret i flamingo med to køleelementer og papkasse. Kassen indeholdt i alt 14 sider, der vejer mellem 6 - 800 gram
Her ses producentens label
Siderne var pakket i lufttætte og kraftige vakumposer (dog uden vakum) enten enkeltvis eller to og to.
Jeg valgte en pose med to stk á ca. 800 gram (altså nogle af de største i kassen) og tøede dem op i køleskabet natten over
Som det ses på billedet her er Iberoco kødet betydeligt mørkere (i retning af oksekøds-farvet) end de normale ribs fra almindelige svin, som er mere lyserød. Siderne var pænt trimmet fra slageriet, så det var blot lidt fin-trimning hist og pist samt fjernelse af hinderne på bagsiden, som jeg selv skulle gøre.
Begge sider blev dækket med en god dry-rub
Jeg benytter Michael Toftelunds Rub, som han brugte ifbm. et indslag på TV2 Fri - for et par år siden. Jeg synes den er ganske god og opskrift følger:
Michaels hemmelige grillkrydderi: Becky Sue’s dry rub
Ingrediens Vægt
Paprika 50 g
Brun Farin 40 g
Alm sukker 33 g
Salt 15 g
3. krydderi 20 g
Selleri salt 07 g
Kværnet Sort peber 06 g
Cayenne peber 04 g
Senneps pulver 05 g
Hvidløgs pulver 08 g
Løg pulver 04 g
Tilberedningsmetoden blev 1½-2-½ ved 135 grader på Primo Oval XL. Altså 1½ med røg, 2 timer i stanniol med æblejuice og til sidst en ½ time direkte på risten, efter at de blev smurt med BBQ-sauce.
Her er de, efter de første halvanden time med røg og klar til indpakning i stanniol med æblejuice. Jeg brugte 2 chunks æble og 2 chunks pecan, som røg træ. Personligt synes jeg Mesquite & hickory bliver for overvældende mht. røgsmag, når det er ribs.
Efter 2 timer i stanoil blev de pakket ud, smurt med BBQ-sauce og lagt tilbage på grillen, så saucen kunne sætte sig. Her fik de den sidste halve time, indtil saucen havde sat sig, og så var der klar til spisetid.
Her er det færdige resultat
Saucen jeg bruger er fra samme indslag med Michael Toftelund og er super simpel - men smager skønt til ribs:
Michael Toftelunds barbecuesauce: The European Allstars candy sauce
1 kg Heinz ketchup
500g Brun farin
2 tsk nesscafee Gold
4-10 dråber tabasco ( jeg giver den dog nok dobbelt eller trippel op ifht. opskriften)
Resultatet var super mørt og meget saftigt. De var dog meget "fall off the bone". så næste gang skærer jeg nok en halvtime af dampningstiden - så det bliver 1½ - 1½ - ½.
I forhold til almindelige ribs vurderer jeg dette produkt til at være af en højere kvalitet. Mamoreringen er flot, kødet dybrødt - og fint med saft og kraft. Størrelsesmæssigt er de også lidt større, end de almindelige kamben man typisk kan købe. Der var også pænt med kød på benene men også "shinere" (det kalder man en side ribs, som er trimmet så tæt, at benene kan ses på oversiden)
Prisen ligger på ca. 540 kroner for 10kg - så de er lidt dyrere end almindelige ribs på frost - Men oveordnet synes jeg de er pengene værd.
Samlet bedømmelse: Samlet set vil jeg tildele produktet fire ud af fem grill-stjerner og en klar købsanbefaling herfra. Der er tale om et rigtig godt produkt. For at få den femte og sidste stjerne også, så må der efter min mening ikke være nogle "shiners" i kassen
