Så let er det at lave smør

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Så let er det at lave smør

Indlæg#1 » 2. jan 2017, 00:14

Engang truede jeg med at lave en video om at lave smør på thermomix. Eller en hvilken som helst anden snurre-rundt maskine.

Nu har jeg langt om længe fået det gjort. Sådan en hjemmelavet smør er fremragende til mine hjemmebagte grillflutes - dem kan du finde mere om i arkivet.

Men her kommer smørret.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl


lassemanden22
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#2 » 5. jan 2017, 12:54

Nice - god video - godt filmet :)


lassemanden22
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#3 » 5. jan 2017, 12:54

Nice - god video - godt filmet. Meget interessant

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1174

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#4 » 13. jan 2017, 20:40

God video! Har tidligere lavet smør som havde lidt "kærnemælk" smag og det faldt ikke i god jord herhjemme, men har lige lavet smør af en liter fløde og "vasket" det samt tilsat flagesaltet. Så må vi se om det er mere populært.
Med venlig hilsen,
Thomas


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#5 » 19. dec 2017, 13:37

Faldt lige over denne her i den søde juletid. Så også at man skal blande halv liter fløde og 1sl kærnemælk og så skal det stå et par dage så det tykner. Og derefter røres til smør. Er dette korrekt.? Og kan man blande 2liter fløde i en beholder med 4 dl kærnemælk, uden af størrelsen er et problem?

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1277

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#6 » 19. dec 2017, 17:22

Broderpivert skrev:Faldt lige over denne her i den søde juletid. Så også at man skal blande halv liter fløde og 1sl kærnemælk og så skal det stå et par dage så det tykner. Og derefter røres til smør. Er dette korrekt.? Og kan man blande 2liter fløde i en beholder med 4 dl kærnemælk, uden af størrelsen er et problem?


De gange jeg har lavet smør, er det kun på følge. Først piskes til flødeskum. Pisk videre, så bliver det til smør. Til sidst skal det udvaskes og så er det færdigt til brug og fks laves til ghee.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#7 » 19. dec 2017, 17:24

Der er bare mange steder de skriver syrnet fløde

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1174

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#8 » 19. dec 2017, 18:07

Jeg har de sidste mange gange brugt frisk fløde og hele familien er vild med resultatet.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 563

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#9 » 19. dec 2017, 19:33

Kan det fryses? nu hvor fløde koster 5 kr.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1277

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#10 » 19. dec 2017, 19:43

autokat skrev:Kan det fryses? nu hvor fløde koster 5 kr.


Spisk det til smør først. Så kan det fryses.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#11 » 19. dec 2017, 19:59

Har set denne opskrift her
http://www.kvalimad.dk/page/hjemmelavet ... df19724011

Der bruger han kærnemælk og fløde og lave det stå et par dage


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#12 » 20. dec 2017, 10:08

Og vil det kunne fryses ned ligesom almindelige smør?

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1277

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#13 » 20. dec 2017, 11:22

Broderpivert skrev:Og vil det kunne fryses ned ligesom almindelige smør?


Ja, kan ikke se hvad der skulle være til hindring for det. Men om det holder lige så længe ved jeg ikke.
Men prøv det og fortæl om det.

Men lige nu har Rema 1000 smør til 9 kr, for 250 gr. Så det er næste ikke besværet værd.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#14 » 20. dec 2017, 12:44

:) synes ikke det er fordi der er meget besvær med det. Og uden at vide noget om det, tror jeg på at smagen er bedre end det man køber. Men nu må vi se :)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1277

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#15 » 20. dec 2017, 15:20

Jeg synes det er sjovt at prøve og vil gøre det igen, ingen. Men for sjovt og når vi løber forbi fløde på tilbud.
Men smør er simpelt at lave og jeg synes ikke vi kan måle os med en lurpak.

Men prøv det for sjov skyld, så er du også den erfaring rigere. Det kan næsten ikke gøres forkert.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#16 » 20. dec 2017, 19:18

Præcis. :)


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 282

Re: Så let er det at lave smør

Indlæg#17 » 28. jan 2018, 15:45

Nogle der har prøvet at lave hjemmelavet smør, hvor det efter at have stået et par dage nærmest smuldre, og ikke er til at smøre ud.? Smagen er fantastisk bare ikke konsistensen. Evt et træk til hvad man kan gøre?

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 23 gæster

cron