Ny video om bearnaise/hollandaise

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2858

Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#1 » 2. jan 2017, 00:09

Mange her på GG vil være bekendt med min metode til at lave en idiotsikker ægte bearnaise/hollandaise.

Nu har jeg lavet en lille video om det, se den her

CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl


JCL7000
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 37

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#2 » 2. jan 2017, 09:37

Ser super nemt og lækkert ud!
Det tror jeg at jeg vil give et skud i aften! :D :-D


MartinNicolaisen73
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 22

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#3 » 2. jan 2017, 09:43

God video :) jeg prøver det sgu i weekenden :)
Jeg troede Hollandaise indeholdt sennep .... men der tog jeg åbenbart fejl.

Hygge og godt nytår
Martin

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 877

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#4 » 2. jan 2017, 10:12

Jeg har brugt Carls metode rigtig mange gange til både bearnaise og hollandaise siden jeg så den på GG, og den er bare perfekt hver gang.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1530

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#5 » 2. jan 2017, 14:36

Rigtigt god video Carl de skal afprøves :-D
Hilsen
John
----
WBQA Certified BBQ Judge

Har kul fra Traekul.dk på lager. Afhentning efter aftale.

Westwoodfield BBQ.

DanishPelletGrills


tummes
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 477
Kontakt:

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#6 » 2. jan 2017, 18:17

Super fin video, jeg har med held lavet den med Bamix uden at tage højde for temperatur. Blommer ved stuetemperatur, smelte smørret til det lige koger, tage det af varmen og så blende i høj beholder. Jeg hælder smørret i, i en tynd stråle.

https://www.youtube.com/watch?v=TZtPkNc7zcc


JCL7000
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 37

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#7 » 2. jan 2017, 18:18

Lavede det her til aften og det lykkedes for første gang at lave en hollandaise uden panik :D :D

Synes dog citronen gav en smag lidt hen af citronfromage? Kan det skyldes at jeg pressede citronen ned i en skål, så olierne fra skrællen røg med ned i skålen?
Ellers super lækker og nem opskrift!!
Nu tør jeg også vove mig ud i bernaisen :D

Brugeravatar

Emneforfatter
lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2858

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#8 » 2. jan 2017, 18:41

JCL7000 skrev:Lavede det her til aften og det lykkedes for første gang at lave en hollandaise uden panik :D :D

Synes dog citronen gav en smag lidt hen af citronfromage? Kan det skyldes at jeg pressede citronen ned i en skål, så olierne fra skrællen røg med ned i skålen?
Ellers super lækker og nem opskrift!!
Nu tør jeg også vove mig ud i bernaisen :D


Mængden af citron er en smagssag. Man kan også bruge andre syrer hvis man synes, en fræk hollandaise på limefrugt er heller ikke at foragte. Hop du trygt ombord i bearnaisen også.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2858

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#9 » 2. jan 2017, 18:51

tummes skrev:Super fin video, jeg har med held lavet den med Bamix uden at tage højde for temperatur. Blommer ved stuetemperatur, smelte smørret til det lige koger, tage det af varmen og så blende i høj beholder. Jeg hælder smørret i, i en tynd stråle.

https://www.youtube.com/watch?v=TZtPkNc7zcc


Det er en variant af den gammelkendte blenderbearnaise. Det var efter et mislykket forsøg på det i starten af 1990'erne der gjorde at jeg kom på metoden med den kolde smør. Og den har aldrig svigtet, bortset fra een gang hvor jeg skulle lave bearnaise ude hos nogle venner. De havde været så venlige at lave noget klaret smør som de så havde kølet ned. Fordi de havde læst at man skulle bruge klaret smør. Nå, ok, jeg brugte det, og mens jeg piskede det sidste smør i, kunne jeg mærke hvordan emulsionen brast, og det skilte. Mængden af fedtstof er forskellig om det er klaret eller ikke, ved samme vægtenhed.

Så, hvis man har en vinder, så skal man blive ved den. Bevares, hvis jeg skal lave store mængder, smelter jeg smørret, lader det køle ned til maks 60 grader, og hælder det så på. Men til mængder hvor der skal bruge 125 gram smør, er det ikke ulejligheden værd - alene opvasken af de flere remedier.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2049

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#10 » 2. jan 2017, 19:26

lractbird skrev:

Så, hvis man har en vinder, så skal man blive ved den. Bevares, hvis jeg skal lave store mængder, smelter jeg smørret, lader det køle ned til maks 60 grader, og hælder det så på. Men til mængder hvor der skal bruge 125 gram smør, er det ikke ulejligheden værd - alene opvasken af de flere remedier.


Det er jo lige præcis essensen i god madlavning; gør det så simpelt og enkelt som det kan gøres uden at gå på kompromis med smag og konsistens.
Aka KISS princippet: Keep It Simple Stupid.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2858

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#11 » 2. jan 2017, 23:56

Det har du så evigt ret i Prause :-)
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl


Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 131

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#12 » 8. jan 2017, 10:08

Så fik jeg også testet metoden med en bearnaise... Tiden var ret presset, da jeg skulle have noget Cookie Dough-iscreme klar samtidig. Da jeg kun har alm. glaskeramisk, valgte jeg at skrue den op på et tilsvarende startniveau som i videoen, således at kogepladen var klar, når jeg også var det.

Jeg kom æggeblommer i gryden og satte den over, men fik desværre instantly "røræg"... Jeg prøvede igen og startede stille og roligt, og sovsen blev bare PERFEKT...

Næste gang kommer jeg dog nok kun 1,5 spsk. essens i, da den var på grænsen til at blive for "eddiket".

Tak for en god opskrift.


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 175

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#13 » 14. jan 2017, 10:56

Hvor mange blommer og bearnaise essens samt smør skal jeg bruge til 6 personer?

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5433

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#14 » 14. jan 2017, 11:40

Broderpivert skrev:Hvor mange blommer og bearnaise essens samt smør skal jeg bruge til 6 personer?

Jeg regner med 1 blomme, mv. pr. person


.
Torp Hedehusene


Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 175

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#15 » 14. jan 2017, 15:41

Okay, og hvor meget essens ca? Kan man bruge bageamør fra lurpak istedet for alm smør?

Brugeravatar

autokat
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 439

Re: Ny video om bearnaise/hollandaise

Indlæg#16 » 15. jan 2017, 06:01

Perfekt igen har nemlig lavet den før, da den var færdig kom jeg den i en pose som jeg lå i noget 50 grader varmt vand og en skål vand over så den blev under vandet, klippede et hjørne af posen da den skulle bruges tak for det Carl.
.1%¤
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster