Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#351 » 24. aug 2017, 21:08

skaal-um skrev:Vi fik kuller... :lol:

Hvad mener du med "fik"? ;-)
Vi fik 2 flækkede svinemørbrad, fyldt med feta og drysset med ppp.
Dertil tomatsauce, ris og grillet fennikel.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20170824_210641162.jpg
IMG_20170824_210627674.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#352 » 24. aug 2017, 22:16

Det ser ikke dårligt ud, meen det er jo ikke kuller... :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#353 » 25. aug 2017, 06:25

skaal-um skrev:Det ser ikke dårligt ud, meen det er jo ikke kuller... :lol:

Niks, det har jeg haft i årevis...
Mvh Dr. Haddock
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 253

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#354 » 25. aug 2017, 19:46

I går stod den på torske deller , så der var nem aftensmad i dag

IMG_0433.JPG


Nicolai
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 253

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#355 » 26. aug 2017, 20:59

Skinke og flødekartofler

IMG_0435.JPG


IMG_0439.JPG

IMG_0440.JPG


Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#356 » 27. aug 2017, 12:47

½grillet nakkkefilet serveret med små krydrede brød, salat, grillgulerødder, ostekartofler, grillede blommer og tomatiseret hvidløgsmayo...

nakke 1.JPG
nakke 2.JPG
nakke 2-1.JPG
nakke 2-2.JPG
nakke 4.JPG
nakke 5.JPG
nakke 6.JPG
nakke 7.JPG
nakke 8.JPG
nakke 9.JPG
nakke 3.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 253

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#357 » 27. aug 2017, 20:55

Tarteletter med rester af skinken fra igår . Tilsat gulerødder , ærter , og asparges .

IMG_0452.JPG


Nicolai
Nicolai


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 712

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#358 » 28. aug 2017, 10:42

finn

nøj der ser lækket ud
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

Orbita
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 56

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#359 » 29. aug 2017, 06:48

Nyretapper (rema) med pastasalat. Det var rigtig godt til prisen.

Billede
Billede
Billede


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 712

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#360 » 29. aug 2017, 10:59

tro du har vært en af de heldig der fik en nyretap
ser lækker ud
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#361 » 31. aug 2017, 19:00

Vi fik en billig ret i dag. Kun 300 g hakket okse og lidt grøntsager. Det blev til over 2 middage... :lol: 1 wok + en med ruller...

wok 1.JPG
wok 2.JPG
wok 8.JPG
wok 9.JPG
wok 10.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 712

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#362 » 1. sep 2017, 14:46

ser godt ud finn
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 253

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#363 » 1. sep 2017, 19:38

Pizza

IMG_0454.JPG
skinke og kylling

IMG_0455.JPG
skinke og kebab



Nicolai
Nicolai


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 201
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#364 » 1. sep 2017, 20:53

Estragon kylling, med pesto, skinke og ostefyld. Dertil Krydrede kartoffelbåde i rotisserikurv, og salat af diverse fra køkkenhaven. Billede
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#365 » 3. sep 2017, 19:55

PP.
Coleslaw (rødt spidskål)
Boller
East Carolina mop sauce.
Vedhæftede filer
IMG_20170903_185524.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#366 » 4. sep 2017, 17:56

Så blev fruen folkepensionist og i den anledning måtte hun bestemme menuen. Hun ville have tapas...

65 1.JPG
65 2.JPG
65 3.JPG
65 4.JPG
65 5.JPG
Og kager, her banankage med chokoganache...
65 6.JPG
Og flødebollelagkage med hindbærskum...
65 7.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#367 » 5. sep 2017, 07:14

Waauw, det ser flot ud. Tillykke, eller hvad man nu siger...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#368 » 5. sep 2017, 13:03

Brontosaurussteak er nu ikke så tosset...

bronto 1.JPG
bronto 2.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#369 » 5. sep 2017, 17:14

Hvad er det nu for et stykke kød, det er?
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 878

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#370 » 5. sep 2017, 17:18

Det er oksebov så vidt jeg husker :-)
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#371 » 5. sep 2017, 19:33

Spatchcock kylling med estragon og sød thai chilisauce.
Kartoffel med sød Thai chilisauce og lime.
Agurkesalat sur/sød med frisk rød chili, mango og koriander.
Vedhæftede filer
IMG_20170905_192947496.jpg
IMG_20170905_192954855.jpg
IMG_20170905_193003322.jpg
IMG_20170905_193011707.jpg
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Mess
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#372 » 5. sep 2017, 20:50

Skirt steak med choppede kartofler, pastinak, gulerødder, rød peber mm.
778CC72E-284D-4887-8C5C-838BF4447F38.jpeg


6200861E-80B8-45D0-A7BF-B19BA549B6D9.jpeg


934DE221-3251-42E2-BF2E-6091BB88B0F3.jpeg

Brugeravatar

Orbita
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 56

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#373 » 6. sep 2017, 08:27

prause skrev:Spatchcock kylling med estragon og sød thai chilisauce.
Kartoffel med sød Thai chilisauce og lime.
Agurkesalat sur/sød med frisk rød chili, mango og koriander.


Det ser enormt lækkert ud - vil du dele ud af opskriften på agurkesalaten?


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 712

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#374 » 6. sep 2017, 08:46

ser lækker ud
hvor har du købt skirt steak ?
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 201
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#375 » 6. sep 2017, 10:32

Sternberg skrev:ser lækker ud
hvor har du købt skirt steak ?


;)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

Mess
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#376 » 6. sep 2017, 11:00

Sternberg skrev:ser lækker ud
hvor har du købt skirt steak ?


Gennem en kollega som har kvæg gående. En blanding af Hereford og limousine. Bestilte bare nogle udskæringer og spurgte hvor mange hendes slagter kunne lave.
Fik Teres major, Hanger og skirt steak.
Men måske det kan fås hos steak-out.dk eller mrbeef.dk.


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 712

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#377 » 6. sep 2017, 11:09

er næsten ikke misundelig

takker ja de plejer at have
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#378 » 6. sep 2017, 12:06

prause skrev:Hvad er det nu for et stykke kød, det er?


Det er modnet bov...rimeligt mørt.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#379 » 6. sep 2017, 12:20

Her blev det kyllingebryst, tomatsalat, ovnkartofler (stort hit pt.) og brød med purpurhvede. Og en rest hj.gjort pølse... :P

kylle 1.JPG
kylle 2.JPG
kylle 3.JPG
kylle 4.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#380 » 6. sep 2017, 14:04

Orbita skrev:
prause skrev:Spatchcock kylling med estragon og sød thai chilisauce.
Kartoffel med sød Thai chilisauce og lime.
Agurkesalat sur/sød med frisk rød chili, mango og koriander.


Det ser enormt lækkert ud - vil du dele ud af opskriften på agurkesalaten?


1/2 dl eddike
1/2 dl sød thai chilisauce
2 agurker skivet
1 mango skivet
1 frisk rød chili skivet
1 bundt frisk koriander
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 478

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#381 » 6. sep 2017, 18:08

Hjemmelavede forårsruller
IMG_0683.JPG

IMG_0682.JPG
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#382 » 6. sep 2017, 18:10

Lækre ruller, love it...!
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#383 » 6. sep 2017, 18:52

I guder nogle lækre retter i viser her... .1%¤

Vi fik - langt om længe - Osso buco i går. Men fik jeg taget billeder af det...?? niks... [smilie=bluecolorz5_pdt_15.gif] tænkte slet ikke over det. Men det blev lavet efter mors opskrift og under middagen blev jeg lige bragt 40 år tilbage i tiden... :-D Det skal HELT sikkert laves igen.

Finn... de der ostekartofler - hvad gør du for at nå til det resultat? det ser ret godt ud, og er sikker på et ville blive et hit her i huset.
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 253

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#384 » 6. sep 2017, 20:39

Okse bov 22 timer sous vide ved 70 grader . Der til en kartoffelmos og en sovs af alt det gode fra posen

IMG_0465.JPG
Brunes godt


IMG_0466.JPG


Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#385 » 7. sep 2017, 18:17

F1freakdk skrev:I guder nogle lækre retter i viser her... .1%¤

Vi fik - langt om længe - Osso buco i går. Men fik jeg taget billeder af det...?? niks... [smilie=bluecolorz5_pdt_15.gif] tænkte slet ikke over det. Men det blev lavet efter mors opskrift og under middagen blev jeg lige bragt 40 år tilbage i tiden... :-D Det skal HELT sikkert laves igen.

Finn... de der ostekartofler - hvad gør du for at nå til det resultat? det ser ret godt ud, og er sikker på et ville blive et hit her i huset.


Store kartofler skæres i skiver på den lange led, 4-5 mm tykke. Lægges lagvis på bagepapir, dryppes med olie og går i ovnen ved 180 grader en god ½ time. Imens er osten blevet revet og blandes nu med krydderier, her sort peber og tyrkisk chili (uden kerner)
og fordeles nu over kartoflerne, som nu har en brunet kant. Det tager ca. 10 min. at smelte osten. Og så velbekomme... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#386 » 7. sep 2017, 18:23

Flæsk igen :lol:. Med rabarber og kartofler... :P

flæsk 1.JPG
flæsk 2.JPG
flæsk 3.JPG
flæsk 4.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#387 » 7. sep 2017, 19:51

Spidsbryst sprængt og Sous vide i samme omgang. Ligevægtssaltning 1,5% salt tilberedt i 72 timer ved 58 grader.
Desværre gælder mantraet "garbage in, garbage out" også her og kødet fra Netto var faktisk stadig sejt på trods af den lange tilberedning.
Tilbehøret var selleristave og kartofler samt peberrodssauce. Sidstnævnte lavede jeg på thermomix som en klassisk hvid opbagt sauce smagt til med eddike, sukker og en masse peberrod.
Vedhæftede filer
IMG_20170907_194030380.jpg
IMG_20170907_194038808.jpg
IMG_20170907_194046471.jpg
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Stokholm1000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#388 » 7. sep 2017, 23:34

Nakkekotelet med timiankartofler, tomatsalat og snackpeber fra drivhuset.
20170907_183029.jpg
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 478

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#389 » 8. sep 2017, 18:42

IMG_0686.JPG
Pølsemix!
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#390 » 8. sep 2017, 18:42

Brændende kærlighed... :P

br. kærl..JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 712

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#391 » 8. sep 2017, 22:19

ikke dårligt
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval


Stokholm1000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#392 » 8. sep 2017, 22:32

Interval grillet culotte med bådkartofler og salat.
20170908_191533.jpg

Dette var måske den bedste culotte jeg har fået, dejlig mør og med en helt fantastisk smag. Købt hos slagter Theilgaard i Esbjerg som ugens tilbud.
Hilsen Jens :bubble:

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2793
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#393 » 8. sep 2017, 23:02

Den ser ikke dårlig ud... :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#394 » 9. sep 2017, 08:53

skaal-um skrev:Store kartofler skæres i skiver på den lange led, 4-5 mm tykke. Lægges lagvis på bagepapir, dryppes med olie og går i ovnen ved 180 grader en god ½ time. Imens er osten blevet revet og blandes nu med krydderier, her sort peber og tyrkisk chili (uden kerner)
og fordeles nu over kartoflerne, som nu har en brunet kant. Det tager ca. 10 min. at smelte osten. Og så velbekomme... :P


Tak for det, det skal helt sikkert prøves 8)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#395 » 9. sep 2017, 09:16

Nu var det så i går, da vi havde gæster.

Der bød vi dem velkommen med en lille velkomst"drink":

mojito (3).jpg
mojito (3).jpg (54.24 KiB) Vist 6592 gange

En lille Mojito i "omvendt sfære (Inverse Spherification)" udgave.

Sagen er den at jeg er kommet til at kigge lidt ind i det molekylære gastronomi univers. Heldigt jeg havde lidt ekstra i fryseeren, for de bragte lykke og ikke mindst overraskelse :-)

Derefter lidt hjemmerøget laks samt tunmousse på spiselige skeer og lidt rejer som forret (nope ingen billeder)

hovedret, culottesteg (grill), glaseret hamburgerryg (grill) med flødekartofler (ovn), grillede asparges og lidt salat - heller ingen billeder.

Desserten :
chokopasta (7).jpg
chokopasta (7).jpg (85.96 KiB) Vist 6592 gange


Først smeltes chokolade, vand og lidt Malibu rom i en gryde og tilføres lidt agar agar:
chokopasta (3).jpg
chokopasta (3).jpg (50.41 KiB) Vist 6592 gange


Suges op i en sprøjte og køres ud i en slange som så skal lægges i iskoldt vand i en 3-5min:
chokopasta (1).jpg
chokopasta (1).jpg (70.53 KiB) Vist 6592 gange


Trykkes ud på en tallerken, og et par Ferrero Rocher lægges på: (Pastaen kan laves et par timer i forvejen - hvilket er en meget stor fordel!!)
chokopasta (5).jpg
chokopasta (5).jpg (90.71 KiB) Vist 6592 gange


Hindbær puré hældes over:
chokopasta (6).jpg
chokopasta (6).jpg (97.11 KiB) Vist 6592 gange


Lige inden de blev serveret fandt vi "Bella Notte" på Spotify (den kendte sang fra Lady og vagabonden) hvilket gav gode smil og den perfekte stemning...
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#396 » 9. sep 2017, 10:26

Ha, den er skæg. Flot arbejde.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 478

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#397 » 9. sep 2017, 12:53

Meget flot
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3041

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#398 » 9. sep 2017, 20:37

Bøf Stroganoff er blot en af mange retter, der bliver bedre på grill. Desuden har det den fordel af det ikke sviner så meget i køkkenet fra bruningen af kød og bacon.
Forlægget for retten er Brødrene Prices Boeuf saute Stroganoff.
Vedhæftede filer
IMG_20170909_180925.jpg
Ingredienserne linet op:
Bacon skåret i tern. Løg skåret i tern. Champignons skåret i kvarte. Oksekød (her er det inderlår - det skal være god og mør kvalitet for det får kun kort og høj varme) - her er kødet pudret med 3 store spsk paprika samt 1 tsk. rødpaprika. 1.5 ds. tomatpure. ½ l. creme fraiche.
IMG_20170909_185904.jpg
Løg og bacon brunes.
IMG_20170909_190618.jpg
Champignons tilsættes og steger med ved høj direkte varme.
IMG_20170909_190805.jpg
Kødet brunes i mindre portioner, så det ikke bliver kogt pga. for lav varme.
IMG_20170909_191758.jpg
2 portion kød tilsættes og brunes. Når det er klar tilsættes tomatpure, der steges lidt.
IMG_20170909_191905.jpg
Løg, bacon, den første portion brunet kød og champignons tilsættes
IMG_20170909_191939.jpg
Creme fraiche tilsættes og det hele røres om.
IMG_20170909_192224.jpg
Får lige et par minutter til at samle sig.
IMG_20170909_192849.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 253

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#399 » 9. sep 2017, 21:41

Rib eye og hasselback kartofler


IMG_0468.JPG

IMG_0469.JPG


Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#400 » 12. sep 2017, 08:27

Dagens menu fra d. 10/9 :oops:

Mine allerførste men bestemt ikke sidste ribs :savl2:

IMG_2518.JPG
4 billige sider smurt godt ind i Massachusetts sovs


IMG_2519.JPG
Indirekte på en lidt alternativ opstilling da bundristen er død


IMG_2520.JPG
3 timer med kirsebær røg ved ca120 grader


IMG_2522.JPG
Efter 2 timer i staniol med æblejuice og smør


IMG_2523.JPG
Benene var så møre og saftige at de gik fra hinanden da jeg løftede dem


IMG_2524.JPG
Da vi var færdige havde vi klogt nok en vaskeklud liggende klar :-)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster