Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#501 » 26. nov 2017, 20:05

I vores familie hedder det farmorgryde - det er ikke fordi der er farmor i, for hun har været død et par år...
Det er sådan en slags mørbradgryde med cocktailpølser i.
Her er den lavet uden svinemørbrad, men med svinekæber, der er braiseret i hvidvin, bouillon og tomatpassata i 4 timer.
De øvrige ingredienser er cocktailpølser, løg, peberfrugt, tomatpure, paprika, røgpaprika og ikke mindst creme fraiche.
Vedhæftede filer
IMG_20171126_190619.jpg
IMG_20171126_190906.jpg
IMG_20171126_191113.jpg
IMG_20171126_192027.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#502 » 1. dec 2017, 22:45

Inspireret af denne tråde viewtopic.php?f=43&t=46841 fra Prause. Fik jeg påvirket (nogen vil sige overtalt) kæresten nok (og det var IKKE nemt :D ) til at prøve hjerter i flødesovs. Kæresten er SLET ikke til indmad... overhovedet.

Problemet for hende (og også lidt mig selv) er at vi begge som børn hår fået det. Min mor lavede dem tilmed halve...! Med div vener og årer i fin behold. Min bror og jeg syntes det var det vildeste at kunne se (og "lege") med de dele af hjertet som vi ikke ville spise. Så den del har siddet i mig siden og jeg synes på ingen måder det er tiltalende nu - tværtimod :D

Men da Prause viste hvordan han rensede hjerterne, og skar dem i skiver - tænkte jeg det må prøves. Så da der så tilmed var tilbud på et par pakker med (svine hjerter) aftalte vi at prøve. gik det galt ville vi hente pizza´er ;)

Billedserien her er nærmest et rip off fra Prauses tråd... :)

Der blev, som det ses, skåret en hel del af hjerterne (det afskårne ligger til venstre):
IMAG2674-20171201-203326970.jpg
IMAG2674-20171201-203326970.jpg (76.59 KiB) Vist 538 gange


Der er en del ingredienser udeladt i vores udgave:
IMAG2675-20171201-203325951.jpg
IMAG2675-20171201-203325951.jpg (63.07 KiB) Vist 538 gange


Bacon og grøntsager svitses:
IMAG2676-20171201-203324891.jpg
IMAG2676-20171201-203324891.jpg (40.13 KiB) Vist 538 gange


Kødet steges:
IMAG2678-20171201-203323723.jpg
IMAG2678-20171201-203323723.jpg (74.83 KiB) Vist 538 gange


Her har det simret knapt 2 timer:
IMAG2679-20171201-203322555.jpg
IMAG2679-20171201-203322555.jpg (53.54 KiB) Vist 538 gange


Og her med en halv time tilbage er fløden tilsat, og lige her ser det faktisk ikke ret tiltalende ud :lol:
IMAG2681-20171201-203321367.jpg
IMAG2681-20171201-203321367.jpg (56.22 KiB) Vist 538 gange


Det sidste billede her er ikke det jeg er mest stolt af :D det viser at jeg var godt sulten, og at vores tallerkner er ret små... eller noget... nej det viser totalt umådehold og på ingen måde særligt inspirerende.
IMAG2682-20171201-20332086.jpg
IMAG2682-20171201-20332086.jpg (77.24 KiB) Vist 538 gange


Sjovt med det her kød. Jeg har ikke fået hjerter i noget der minder om 35-40 år. Men med allerførste bid, kunne jeg tydeligt genkende smag og konsistens (det hedder vel textur nu om dage) Kæresten havde det på samme måde.. men ikke på den helt så gode måde... Hun kunne på ingen måder lide det. Fair nok- jeg må så også indrømme at det ikke bliver min hofret. Dog ikke mere slemt end at jeg har taget en portion fra til arbejdet på lørdag. Men nu er det lavet, og bliver det nok ikke igen. Sovsen var fantastisk, men kødet var ikke imponerende.

Indlægget er egentlig også mest for at takke dig Prause for de flotte og inspirerende tråde og retter du laver. Og ikke mindst vise at du rent faktisk inspirerer til at (prøve) kopiere dine lækre retter...
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#503 » 2. dec 2017, 09:51

Fedt at se at i prøvede, tak for feedback og ros.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 287

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#504 » 2. dec 2017, 10:22

Det er fedt du har prøvet, men synd det ikke faldt i jeres smag.
Vi får det nogle gange på arbejde, og bliver også nødt til at prøve at lave det engang! :-)
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Weber Q1000, Dancook 1000, Weber Smokey Joe
SOLGT: Char-Broil T47, Monolith Classic

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#505 » 2. dec 2017, 14:03

RTCallesen skrev:Det er fedt du har prøvet, men synd det ikke faldt i jeres smag.
Vi får det nogle gange på arbejde, og bliver også nødt til at prøve at lave det engang! :-)


Det skal du gøre. Det ER vitterligt nemt at lave. Det passer jo sig selv når først det er lagt i gryden/Bradepanden. Jeg var lige ude og røre i det hvert 45 min, og en enkelt gang kom jeg lidt mere væske ved (knapt ½ liter)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 287

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#506 » 2. dec 2017, 14:18

F1freakdk skrev:Det skal du gøre. Det ER vitterligt nemt at lave. Det passer jo sig selv når først det er lagt i gryden/Bradepanden. Jeg var lige ude og røre i det hvert 45 min, og en enkelt gang kom jeg lidt mere væske ved (knapt ½ liter)


Nemt at lave, det kan vi godt lide! :lol:
Og så er der en god grund til at have gang i grillen, og hygge om den i lang tid, med en bette øl til måske [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Weber Q1000, Dancook 1000, Weber Smokey Joe
SOLGT: Char-Broil T47, Monolith Classic


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#507 » 3. dec 2017, 19:51

Ribbensteg med næsten det hele


IMG_0552.JPG
Ridset og saltet

IMG_0553.JPG
Den lille Joe passer fint til en lille steg

IMG_0555.JPG

IMG_0556.JPG
Mangler kun de brune kartofler
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#508 » 5. dec 2017, 19:55

kotelet med bulgursalat

IMG_0558.JPG
Der var tilbud på kamsteg og fryseren var tom for tykke koteletter .

IMG_0561.JPG
bulgur med hva der var i køleskabet af grønt , rødt og gult .

IMG_0559.JPG
Nicolai

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2704

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#509 » 6. dec 2017, 07:24

Dejlig enkel ret.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 287

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#510 » 6. dec 2017, 13:59

Sidste dag blev det til en lille 550g kalve cuvette til konen og jeg.
Den blev grillet direkte på laveste blus, på min lille Weber Q1000, og fik ca 2 x 7min på hver side, til en kernetemp på ca 55C.
20171203_184107_resized.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Weber Q1000, Dancook 1000, Weber Smokey Joe
SOLGT: Char-Broil T47, Monolith Classic

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 287

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#511 » 6. dec 2017, 21:17

Idag blev det til lidt rester fra fryseren, da det skulle være hurtigt og nemt.
PP er bedst frisk fra grillen, men kan bestemt også spises frisk fra mikroovnen :lol:

20171206_191707_resized.jpg
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Weber Q1000, Dancook 1000, Weber Smokey Joe
SOLGT: Char-Broil T47, Monolith Classic

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2673
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#512 » 7. dec 2017, 11:02

Grydestegte andelår...

andelår.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#513 » 7. dec 2017, 20:35

Laks sous vide 25 min ved 48 grader og risotto med karl johan svampe



IMG_0562.JPG
Nicolai

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2673
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#514 » 8. dec 2017, 18:13

Flat Iron steak fra Netto. Dejligt stykke kød og så med rösti til...

flat iron steak 1.JPG
flat iron steak 4.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#515 » 8. dec 2017, 18:41

Ja det var så i går...

Men det blev mørbradgryde. Da jeg så RTCallesens indlæg om mørbradfaddet. Kom jeg i tanke om at vi havde en mørbrad liggende i fryseren.

Da det tilmed var længe siden vi havde fået det var det ikke så svært.

Da jeg så stod i køkkenet slog tanken mig "Det er første gang jeg laver mad i køkkenet siden vi fik gasgrillen..." - og det var i Juni. Det var på en måde helt forkert at lave mad derinde, men det gik :lol:

Komfur... hvad er det??? :-) Jeg sprødsteger altid lidt bacon som kommer i gryden lige inden servering.
IMAG2702-20171208-182756534.jpg
IMAG2702-20171208-182756534.jpg (59.66 KiB) Vist 253 gange


Det hele simrer (cocktailpølserne kommes først i 5 min før servering, så de ikke sprækker)
IMAG2701-20171208-182757621.jpg
IMAG2701-20171208-182757621.jpg (87.44 KiB) Vist 253 gange


Og endelig er det tid til at spise, det smager jo altid godt .1%¤
IMAG2703-20171208-182755150.jpg
IMAG2703-20171208-182755150.jpg (95.11 KiB) Vist 253 gange


og så er der lige til en dag mere ;-)
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#516 » 8. dec 2017, 19:41

Tatar
Efter en snak på arbejde om det skal være en alm tatar eller en rørt tatar , måtte jeg smage en rørt .

IMG_0563.JPG
Revet parmesan til chips

IMG_0566.JPG
Osten efter 14 min ved 160 grader

IMG_0565.JPG
Rugbrød skåret 2 mm tykt . Penslet med smeltet smør og bagt 8 min ved 160 grader

IMG_0567.JPG
Tatar rørt med sennep , olivenolie , rødløg , kapers , syltede agurk , salt , peber og æggeblomme . serveret med ostechips og rugbrøds chips

IMG_0568.JPG
Tatar med rødløg æggeblomme og fritter


Var mest til den alm , men skal prøve den rørte med lidt andet i .
Nicolai

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#517 » 8. dec 2017, 19:55

Sjov idé med rugbrødet på den måde :-)

Er det kun parmesan og ikke andet? og hvor længe ved hvilken temperatur laver du det?
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#518 » 8. dec 2017, 20:10

F1freakdk skrev:Sjov idé med rugbrødet på den måde :-)

Er det kun parmesan og ikke andet? og hvor længe ved hvilken temperatur laver du det?



Det er kun ost . En spiseske fuld , der fik 14 min ved 160 grader .
Nicolai

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#519 » 8. dec 2017, 20:28

super, tak, det ser lækkert ud, selvom vi ikke er til tartar her i huset.
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#520 » 8. dec 2017, 21:41

Det ser super lækkert ud!

Er selv kæmpe fan af Tatar, og herhjemme er favoritten også den klassiske.
Dog tror jeg at hvis man skal "lære" at spise tatar, så kan en rørt være lidt lettere at få ned.

Men lækkert ser det ud! Og flotte rugbrødschips!


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 117

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#521 » 10. dec 2017, 20:55

Wraps med kylling


IMG_0572.JPG

IMG_0576.JPG

IMG_0578.JPG
Grillet ananas , grillet rødløg , griller rød og gul peber , persille og koriander

IMG_0577.JPG
Så lidt kylling og dressing
Nicolai

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 287

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#522 » 10. dec 2017, 22:24

Det ser fantastisk flot og lækkert ud Nicolai :savl2:
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Weber Q1000, Dancook 1000, Weber Smokey Joe
SOLGT: Char-Broil T47, Monolith Classic


IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 154
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#523 » 11. dec 2017, 16:27

Vi har lige fået økologisk flæskesteg, æblerøget. Det er altid et hit!
Denne gang var der dog et par steder hvor sværen ikke var helt sprød.


Billede
Billede
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 28 gæster