Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#1 » 1. jan 2017, 12:08

Så er 2017 tråden åben :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#2 » 1. jan 2017, 12:10

Godt nytår til dig og dine Johnny.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#3 » 1. jan 2017, 12:23

Vi vil meget gerne se jeres nytårsmenuer...

...Jeg gætter på, at mange skal spise rester i dag...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#4 » 2. jan 2017, 19:31

Korrekt, i går var det rester: salat af diverse overskydende grønne-sager. Samt noget pandestegt Chuck flap meat (ikke en dum udskæring - dog kun for dem der er glade for Kobe kød, for det er nogenlunde lige så velmarmoreret).
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#5 » 6. jan 2017, 20:21

Når man nu har gæster til nytår, der IKKE VIL spise torsk så må man vente nogle dage og så spise det senere.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Kim S
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 38

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#6 » 7. jan 2017, 13:14

Lige et par teaser billeder :-)

IMG_3320.JPG
IMG_3321.JPG
/Kim

Primo Oval XL, Weber Spirit Original E-310, Chargriller AKORN Kamado, Bradley original smoker.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#7 » 7. jan 2017, 13:23

Uhmm. ser lækkert ud. Flot og "jomfruelig" pakning den stadig har...
Where there's smoke... There's laughter.


Kim S
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 38

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#8 » 7. jan 2017, 14:10

prause skrev:Uhmm. ser lækkert ud. Flot og "jomfruelig" pakning den stadig har...


Jeg har også kun haft gang i den 8-10 gange :-D

3 timer ved 110grader og røg, tid til at blive pakket med lidt smør og æblemost.

IMG_3323.JPG
/Kim

Primo Oval XL, Weber Spirit Original E-310, Chargriller AKORN Kamado, Bradley original smoker.


Kim S
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 38

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#9 » 7. jan 2017, 18:00

Benene blev lige som forventet når man bruger 3-2-1 metoden :-D

Den ene side fik BBQ sovs den sidste time, og den anden undlod jeg at give noget, da min bedre halvdel bedre kan lide det uden.

IMG_3325.JPG
IMG_3326.JPG
IMG_3328.JPG
/Kim

Primo Oval XL, Weber Spirit Original E-310, Chargriller AKORN Kamado, Bradley original smoker.


Gauze
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 141

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#10 » 7. jan 2017, 19:49

Efter endelig at have investeret i en kamado, dog ikke så stor, så skulle jeg prøve ud med et spatchcock chicken.
Kyllingen var en Princip og egentlig en ganske fin kylling på små 1400g. Den fik nogle lommer hvori der blev plads til nogle klatter smør, derudover fik den en ankerkraut rub med nogle æblesmag.

Tilbehør var rimelig plain salat, med ristede cashew nødder, tzatziki og fladbrød.
Udover at det selvfølgelig er første gang, jeg prøver min Kamado, minus i formiddags, hvor jeg fik sat mig lidt ind i at styre temperatur osv, så må jeg nok sige, at det lykkedes! Wauw, klart den bedste kylling jeg nogensinde har lavet og bestemt ikke sidste gang det bliver en spatchcock.

spatchcock1.jpg


spatchcock2.jpg

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1224

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#11 » 7. jan 2017, 20:34

Culotte fik afskåret fedt, som blev brugt til at brune stegen af i efter sousvide, og pensle på de enkelte skiver kød.

culotte-01.jpg

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#12 » 8. jan 2017, 19:33

Roastbeef, kartoffelsalat med fennikel og hjemmelavet grovremoulade.
Roastbeefen var et stykke lavkvalitetskød, så det fik 5 timer ved 57 grader, blev så smurt med noget baconfedt og fik salt og profane mængder af peber. Til sidst brunet af på grillen.
Kartoffelsalaten var med lidt karry og frisk fintsnittet fennikel samt fennikeltop.
Grovremouladen blev lavet af picalilly, hakket syltet agurk og lidt mayo.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Efter ca 5 timer i Sous vide ved 57 grader, smurt med noget baconfedt og saltet samt pebret godt på overfladen.
IMG_20170108_192401404.jpg
Brunet af på grillen.
IMG_20170108_192352604.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 829

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#13 » 9. jan 2017, 05:45

prause skrev:Roastbeef, kartoffelsalat med fennikel og hjemmelavet grovremoulade.
Roastbeefen var et stykke lavkvalitetskød, så det fik 5 timer ved 57 grader, blev så smurt med noget baconfedt og fik salt og profane mængder af peber. Til sidst brunet af på grillen.
Kartoffelsalaten var med lidt karry og frisk fintsnittet fennikel samt fennikeltop.
Grovremouladen blev lavet af picalilly, hakket syltet agurk og lidt mayo.


Det ser godt ud, også selvom du "koger" ligesom industrien :lol: :lol: :lol: :lol:
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Uretfarseret lammerulle

Indlæg#14 » 9. jan 2017, 17:17

Et lammebryst med slag uden ben drysses med et lammekrydderi hakket sammen med 3 fed hvidløg, salt og peber. Et par flækkede porrer, gulerodsstænger, asparges, blegselleri, persillerod i stænger fordeles over kødstykket og det hele rulles sammen og snøres. En Römertopf er gjort klar, en braiseringsbund af urteafskær + et løg og lidt selleri sauteres i panden og hældes i bunden af stegesoen. Lammerullen lægges ovenpå, drysses med lidt salt og lidt mere krydderi. 1 glas vand hældes ved, låg på og i kold ovn ved 250 gr. i 1 3/4 time. Tag låget af soen og si væsken ned i saucegryden, sæt soen i ovnen igen uden låg og sluk for den. Væsken piskes op med mel, lidt bouillon tilsættes sammen med fløde, smages derefter til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. ½ glas kapers (uden væsken) hældes i ved servering. Imens rullen steger har man lavet kartoffelmos med blomkål som tilbehør.

lam 1.JPG
lam 2.JPG


lam 3.JPG
lam 4.JPG
lam 5.JPG
lam 6.JPG
lam 7.JPG
lam 8.JPG


Dette indlæg skulle have stået for sig selv, men kom ved en fejl i denne gruppe. Jeg ved ikke, hvordan man flytter det...Beklager...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#15 » 9. jan 2017, 19:26

Det er satme både flot (rent visuelt) og garanteret super velsmagende Finn.
Lækkert og tak for opskrift, jeg har 2 lammeslag liggende i fryseren...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Rasus
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#16 » 10. jan 2017, 07:48

Super flot arbejde, indbydende og lækkert. den kommer helt sikkert på inspirationslisten.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#17 » 10. jan 2017, 12:27

2. dags lammerulle. Resten af mosen blev varmet i ovnen sammen med 2 tykke skiver af rullen pakket ind i bagepapir, sovsen varmet og nogle asparges blev smørristet og hældt over. Mindst lige så godt som 1. dag... :P

lam 2.dag.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


mcbeer
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#18 » 10. jan 2017, 19:33

Her stod den på Bacon chili cheeseburger med bløde løg og spejlæg.
Vedhæftede filer
2017-01-10 18.45.34.jpg

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#19 » 12. jan 2017, 21:07

Quiche Lorraine med porre.
Vedhæftede filer
IMG_20170112_210658304.jpg
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


mcbeer
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#20 » 15. jan 2017, 07:41

Her stod den på noget nemt så det blev til tortilla, med bønner peppet lidt op med bbq sauce og chili.
Vedhæftede filer
20170114_180518.jpg


mcbeer
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#21 » 15. jan 2017, 19:38

Her stod den på medister med sødt, stærkt og surt. Kæresten og datteren skulle have risengrød, hvilket jeg ikke anerkender som et måltid :roll: ;-)
Vedhæftede filer
20161223_175529.jpg


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 829

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#22 » 15. jan 2017, 20:36

mcbeer skrev:risengrød, hvilket jeg ikke anerkender som et måltid :roll: ;-)


Hørt, risengrød er et nødvendigt onde for at kunne få risalamande ikke er måltid :lol:
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#23 » 19. jan 2017, 18:25

Så blev det tid til gule ærter...

g ært 1.JPG
g ært 2.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 990

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#24 » 19. jan 2017, 18:58

Wetle skrev:
mcbeer skrev:risengrød, hvilket jeg ikke anerkender som et måltid :roll: ;-)


Hørt, risengrød er et nødvendigt onde for at kunne få risalamande ikke er måltid :lol:


Enig! ;-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 990

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#25 » 19. jan 2017, 19:00

Gule ærter med tilbehør, skal man have mindst 2 gange i vinterhalvåret. Det ser lækkert ud Finn.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#26 » 19. jan 2017, 19:28

Treblach skrev:Gule ærter med tilbehør, skal man have mindst 2 gange i vinterhalvåret. Det ser lækkert ud Finn.

Som 1/2 sønderjyde kan jeg kun være enig. Det ser dejligt ud Finn og så med øl og bommerlunder til...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#27 » 19. jan 2017, 19:39

En hverdagsklassikker i vores hjem.
Kyllingbryst fyldt med hvidløgsost og salvie, omviklet med Serranoskinke og grillet ved ca 200 grader direkte varme.
Tilbehør er en rå frisk salat af fennikel, æble og grape med fennikeltop, dild og lidt granatæbleeddike. Desuden ris.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Kasper_M_A
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 38

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#28 » 20. jan 2017, 21:00

Fik købt et stykke US Ball tip, som er en udskæring jeg aldrig har tilberedt eller smagt før.

Blev pudset af og fik rub bestående af to forskellige paprika, salt, peber, barbecue krydderi, løgpuæver, hvidløgspulver, cayenne peber og lidt brun farin.

Brunet af på grillen, over direkte varme og så intervalstegt i 10 minutters intervaller.
Fik røg fra whiskeyflis de første 10 minutters tid.
Kom af ved 58 grader og trak i 15 minutter utildækket.

På grillen kom der også lidt champignon og rødløg, stegt i lidt hvidvinseddike, balsamico og honning.

Konklusion:
Da jeg sidste år lavede Teres Major for første gang, blev jeg vildt overrasket over hvor godt, lækkert og mørt det var... glæden idag, med ball tip, er mindst lige så stor :)
Og tager man prisen med i betragtning, bliver det jo bare endnu bedre :)

Jeg ved ikke om jeg bare har været 'heldig' med denne ball tip, eller knap så god med eksempelvis oksemørbrad, men ball tip'en var mere mør end nogen anden oksesteg jeg tidligere har lavet og desuden utrolig smagfuldt.

Hertil ovnstegte kartofler og gulerødder.

Fantastisk stykke kød til pengene!
Vedhæftede filer
IMG_9545.JPG
IMG_9544.JPG
IMG_9543.JPG
IMG_9541.JPG
IMG_9540.JPG
IMG_9539.JPG
IMG_9537.JPG
IMG_9535.JPG
IMG_9534.JPG
IMG_9533.JPG
IMG_9532.JPG
IMG_9531.JPG

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#29 » 21. jan 2017, 08:49

Lækkert både i udførelse, tekst og billeder :savl2: . Sådan et godt indlæg fortjener helt klart sin egen tråd .1%¤ (bare til næste gang du laver et godt udførligt indlæg med opskrift etc), så kan vi andre nemlig finde det en dag hvor der står ball tip på menuen.
Når man poster et indlæg med mange billeder skal man faktisk uploade i modsat rækkefølge - altså det senest tagede billede først. ;-)
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2358

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#30 » 21. jan 2017, 13:36

prause skrev:Når man poster et indlæg med mange billeder skal man faktisk uploade i modsat rækkefølge - altså det senest tagede billede først.
Du kan let selv styre placering og rækkefølge af billeder.

Når du har hentet dine billeder ind ses de nederst i vinduet.

Du kan nu placere din cursor hvor du vil i din tekst, og rykker du ned på en billedfil og klikker på 'placer inline' sættes billedet ind hvor du ønsker.
Du kan også nederst slette et billede du ikke vil bringe alligevel.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#31 » 21. jan 2017, 15:46

PB Helsinge skrev:
prause skrev:Når man poster et indlæg med mange billeder skal man faktisk uploade i modsat rækkefølge - altså det senest tagede billede først.
Du kan let selv styre placering og rækkefølge af billeder.

Når du har hentet dine billeder ind ses de nederst i vinduet.

Du kan nu placere din cursor hvor du vil i din tekst, og rykker du ned på en billedfil og klikker på 'placer inline' sættes billedet ind hvor du ønsker.
Du kan også nederst slette et billede du ikke vil bringe alligevel.

Tak Per - det er meget flot klaret efter >2000 posts at jeg ikke har fundet ud af det :oops:
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#32 » 22. jan 2017, 17:47

En ribbensteg kom på grillen til aftensmad og pålæg. Dejligt... :P

ribb.steg 1.JPG
ribb.steg 2.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#33 » 22. jan 2017, 17:52

Kasper, jer tror ikke du har været speciel heldig med din ball tip, de er bare gode altid.. :lol:
Det er et meget appetitligt og flot indlæg du har lavet...Uhmmm!
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#34 » 22. jan 2017, 19:26

skaal-um skrev:En ribbensteg kom på grillen til aftensmad og pålæg. Dejligt... :P

ribb.steg 1.JPG
ribb.steg 2.JPG

Det et godt at se at du sparer på kødet når der er så gode svær... :lol:
Where there's smoke... There's laughter.


ebbelk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 9

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#35 » 22. jan 2017, 21:02

Jeg fik country style ribs. 8)
Vedhæftede filer
IMG_0279.JPG

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#36 » 22. jan 2017, 21:07

Det ser rigtig lækkert ud...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


ebbelk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 9

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#37 » 22. jan 2017, 21:29

Ja, var det bestemt, blev lavet efter 3-2-1 metoden, det var super saftigt/mørt. Blev lavet på min Weber Style 310.
Vedhæftede filer
IMG_0280.JPG

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#38 » 23. jan 2017, 18:03

Her blev det farsbrød med sauterede porrer, bønner og lidt rød peberfrugt, dækket med bacon og grillet med røg...

farsb. 1.JPG
farsb. 2.JPG
farsb. 3.JPG
farsb. 4.JPG
farsb. 5.JPG
farsb.6.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#39 » 24. jan 2017, 19:30

Wraps med grillet kyllingeinderfilet, guacamole, salat, jalapeños og rød salsa.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#40 » 29. jan 2017, 21:02

Det blev til ribeye fra Steak-Out, købebearnaise (stop madspild :P ), købewedges, købecheecetops og majs med chili.
Dessert var kanel/portvinskogte blommer med vanillecreme.

rib-eye.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#41 » 31. jan 2017, 17:27

Brændende kærlighed...

bk 1.JPG
bk 2.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#42 » 31. jan 2017, 20:37

Stærkt inspireret af hr. Prause blev det til lidt gyrosmarineret kød, oksehøjreb, tzatiki, salat og græsk pitabrød. Og fritter.. :P
Dejlig opskrift, vi siger tak...

Græsk.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#43 » 1. feb 2017, 07:07

skaal-um skrev:Stærkt inspireret af hr. Prause blev det til lidt gyrosmarineret kød, oksehøjreb, tzatiki, salat og græsk pitabrød. Og fritter.. :P
Dejlig opskrift, vi siger tak...

Græsk.JPG

.1%¤
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 259

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#44 » 1. feb 2017, 21:04

Hos os stod den på Kamado-stegt-flæsk.

Både min kæreste og jeg kan godt lide, at det ikke er alt for hårdt ristet. Kødet blev super mørt og med en god grillsmag (uden for meget røg).

Til flæsket spiste vi brasede kartofler. Jeg kunne ikke lige bestemme mig for, hvilket krydderier, der skulle på kartoflerne. Jeg valgte derfor den hurtige løsning og krydrede dem med det pasta- og pizzakrydderi fra Spicebar, som vi gik på pizzakurset sidste weekend. Det gik fantastisk godt til kartoflerne!

IMG_0285.jpg
IMG_0285.jpg (368.08 KiB) Vist 4639 gange

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2547
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#45 » 1. feb 2017, 23:09

Igen en Prause-ret. En dejlig, velsmagende karryret serveret med ris, karrystegte bananer og græsk fladbrød. Kun romtilsætningen undrer mig ? Men godt var det og det blev lavet med lam... :P

karry.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 259

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#46 » 1. feb 2017, 23:24

skaal-um skrev:Igen en Prause-ret. En dejlig, velsmagende karryret serveret med ris, karrystegte bananer og græsk fladbrød. Kun romtilsætningen undrer mig ? Men godt var det og det blev lavet med lam... :P

karry.JPG


Det ser godt ud!


ebbelk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 9

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#47 » 2. feb 2017, 09:13

Jeg fik roastbeef. :P
Vedhæftede filer
IMG_0288.JPG

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#48 » 2. feb 2017, 19:50

Spatchcockkylling, Couscous og salat.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
En god kylling der er spatchcocked og er krydret med sød chilisauce, stærk mangochutney, soya og fishsauce. Her er det en rigtig god ide at lægge det ind under skindet på brystet.
IMG_20170202_193933816.jpg
7 spice, varm kyllingefond, stærk mangochutney og couscous.
IMG_20170202_193926274.jpg
Efter ca 1/2 min.
IMG_20170202_193917539.jpg
Efter ca 5 min.
IMG_20170202_193904555.jpg
Indirekte ved ca 160 grader i en times tid og så brunet af.
IMG_20170202_193852807.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#49 » 4. feb 2017, 09:28

Havtaske med bresaola stegt i salviesmør.
Salsa med Ananas, mango, forårsløg, agurk, peberfrugt, chili og cashewnødder. Marinaden er sød chilisauce, fishsauce og limesaft.
Ris.
Vedhæftede filer
IMG_20170203_192610.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2017)

Indlæg#50 » 5. feb 2017, 08:49

Burgere bliver altså bare gode når man selv laver detm helt fra bunden med hjemmebagte boller og helt friskhakket kød (her var det en cuvette der blev hakket x2 på 4,5 mm).
Vedhæftede filer
IMG_20170204_171346.jpg
Dejen er lidt hen af Freds bløddej, men med mindre sukker. Virket op, fladet ud og drysset med sesam.
IMG_20170204_183625.jpg
Efter ca. 1 times hævning over et varmeapparat.
IMG_20170204_184751.jpg
Nu har vi et par gange prøvet at lave de mere traditionelle burgerboller som disse her, men fremover vender vi tilbage til en mere sej og italiensk bolle for det giver noget mere struktur.
IMG_20170204_171356.jpg
Her ser det ret fedt ud, men det ligger altså kun omkring 15%. Der skal noget fedt i en burgerbøf, for ellers bliver den tør og smagsløs.
IMG_20170204_183639.jpg
Jeg banker altid bøfferne ud mellem 2 stykker bagepapir, så er det dejligt nem at smide dem på grillen.
Baconen er en god serranoskinke.
IMG_20170204_191843.jpg
Lidt frites fra den gyldne pøl blev det også til.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster