Nytårsmenu 2016.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2127

Nytårsmenu 2016.

Indlæg#1 » 1. jan 2017, 12:03

Her kommer lidt om hvad vi fik i går.
Tråden kan frit benyttes til hvad i andre fik.
Forretten har jeg glemt at tage billeder, der var hjemmefanget og hjemmerøget Øresundsørred med salat af æble og fennikel.
Hovedretten var 2 forskellige USDA prime kødstykker: Chuck flap og culotte begge fra Creekstone.
Tilberedt sous vide i 4 timer ved 54 går og brunet af på grill ved 350 grader.
Tilbehøret var polenta med Gruyere, grillet i ovn til det blev sprødt, svampe smagt til med lidt fløde og Sauterne samt Risotto Milanese og langtidsbagte tomater.
Vedhæftede filer
IMG_20170101_114648458.jpg
Sherrytomater halveres og drizles med balsamico, olivenolie, lidt sukker og peber alt frisk rosmarin.
IMG_20170101_114637862.jpg
Efter 5 timer i ovnen ved 90 grader.
IMG_20170101_114543075.jpg
En god sjat hvidvin, god kyllingefond og et generøst drys safran.
IMG_20170101_114527711.jpg
Og en masse parmesanost.
IMG_20170101_114700845.jpg
Polenta koges dagen før og tilsættes revet Gruyere. Hældes i et smurt fad og hviler på køl. Kan skæres når det er helt koldt.
IMG_20170101_114455832.jpg
Det tager 45 min ved 220 grader og skal til sidst have en gang grill også for at blive sprød.
IMG_20170101_114441860.jpg
IMG_20170101_114506874.jpg
IMG_20170101_114518774.jpg
Culotte til venstre og 2 stykker Chuck Flap Meat til højre.
IMG_20170101_114412223.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2127

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#2 » 1. jan 2017, 12:07

Nååh ja og så fik vi også lidt dessert.
Is fra Ismageriet, lidt frugt og nogle macarons.
Vedhæftede filer
IMG_20170101_114246633.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2127

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#3 » 1. jan 2017, 12:08

Og kransekage selvfølgelig.
Vedhæftede filer
IMG_20170101_114613467.jpg
IMG_20170101_114623705.jpg
IMG_20170101_114604207.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10522
Kontakt:

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#4 » 1. jan 2017, 12:08

Det ser super lækkert ud, chef...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2127

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#5 » 1. jan 2017, 12:14

Guruen skrev:Det ser super lækkert ud, chef...

Mange tak, i lige måde - meget flot Tomahawk du har sat tænderne i i går.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 942

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#6 » 1. jan 2017, 13:38

Ja det er godkendt. Er du mest doktor eller kok? ;-)
Godt nytår
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2127

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#7 » 1. jan 2017, 14:05

Treblach skrev:Ja det er godkendt. Er du mest doktor eller kok? ;-)
Godt nytår

Klart mest kok - det der lægenoget det er mere en bibeskæftigelse som holder kreditorerne fra døren ;-)
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1221

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#8 » 1. jan 2017, 14:58

prause skrev:[quote="Treblach"]Ja det er godkendt. Er du mest doktor eller kok? ;-)
Godt nytår

Klart mest kok - det der lægenoget det er mere en bibeskæftigelse som holder kreditorerne fra døren ;-)[/quote]
Så længe du kan skille det ad uden at der går for meget "Hannibal Lecter" i den er det en rigtig god kombi ;o )

Ib M


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 144

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#9 » 1. jan 2017, 15:02

Ser sku lækkert ud!

Mine billeder er ikke lige så gode, gik lidt stærkt
Men vi fik til forret

Torsk Røget på grillen med grønlandske rejer (min kammerat har dem med hjem deroppe fra)
Og en gang bacon og perleløg kogt ind med hvidvins eddike og hønsefond
Og en Persille skum ovenpå

Billede


Hovedret

Ribeye fra Uruguay lavet reverse sear (sådan skal alt mit sku laves frem over! Tak til prause ;-)) sluttet af på grillen ved 350 grader

Hestons roasted potatoes, whiskey sauce, dampede gulerødder, grillede cherry tomater og en whiskey skum
Samt en ærte, spinat og broccoli puré

Billede

Dessert

Hjemmelavet vanilie is, pocherede, grillede pærer, chokolade sponge cake, hindbær og pære sirup, toppet af med en crumble af bagt hvid chokolade og mandler Billede


/insert clever or funny note here\

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2127

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#10 » 1. jan 2017, 17:20

Det ser rigtig dejligt ud. Røget torsk er en dejlig ting, egentlig lidt mærkeligt at man ikke bruger det mere.
Where there's smoke... There's laughter.


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 144

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#11 » 1. jan 2017, 17:33

Mange tak! Det skum er ret sjovt syntes jeg! Og ser lækkert ud!

Ja og det er jo skide nemt at lave! Men må altså også sige de rejer direkte deroppe fra var godt nok lækre!

/insert clever or funny note here\

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#12 » 2. jan 2017, 21:22

Det ser godt ud. Er faktisk i tvivl om jeg nogen sinde har fået polenta... Det må jeg råde bod på i 2017.

Jeg skulle kun lave dessert i år og da det var min svigerindes tur til at lægge hus til, skulle det være lavet færdigt så det kun skulle anrettes.

Så det blev til Salted Caramel Chocolate Mouse.
For at give den lidt syrligt modspil lavede jeg, med Solbær gel (på saft fra egen have), havtorn sirup, frysetørret havtorn (købt), blåbær støv (købt).
Lidt knas ud over de frysetørrede havtorn skulle der også til, så der blev lavet lidt krokant.
Kombineret med at jeg lige fik ideen til lidt nytårspynt som blev tegnet som en 3D model og printet den på min 3D printer, så var desserten klar :)

20161231_201511002_iOS.jpg


20161231_201515897_iOS.jpg


20161231_201539837_iOS.jpg
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2127

Re: Nytårsmenu 2016.

Indlæg#13 » 3. jan 2017, 06:55

Det ser (som altid) super smukt og delikat ud.

Polenta er klart værd at lave, specielt i denne version hvor det grilles sprødt uden på. Men forbered dig på at det tager eksorbitant lang tid i ovn eller på grill før den "crisper up"
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster

cron