Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#1 » 2. okt 2016, 20:25

I Nordtyskland laver man esibein, der er svineskank letsprængt og kogt.
I den sydlige del af Tyskland er man mere til ovnstegt svineskank som man så kalder for schweinhaxe.
I forrige uge fik vi "bakeoff" bretzel, det giver selvfølgelig lyst til at lave dem selv...
Teksten følger som altid billederne.
Vedhæftede filer
20161001_191139.jpg
Inden svineskankene kommes i sous vide i 20 timer ved 65 grader, så pakkes de med 1% salt samt et par friske laurbærblade.
20161002_161154.jpg
Dejen til bretzel rulles ud - mine blev lidt tykke, men sådan er det første gang man prøver noget nyt.
20161002_161210.jpg
Sådan skal den snoes.
20161002_160902.jpg
Koges i ca. 1.5 l. vand med 3 spsk. bagepulver i.
Efterfølgende blev de bagt ved 200 grader i ca. 20 min.
20161002_161940(1).jpg
Efter ca. 30 sek. kogning ivand med bagepulver ser de sådan her ud.
20161002_171914.jpg
Ingredienser til sauerkraut.
20161002_175046.jpg
Efter sous vide tørres skankene af, ridses i fedtet med en kniv og lægges på grillen med lidt røg.
20161002_183005.jpg
Efter ca. 1 time på grillen ved ca. 230 grader - indirekte varme og lidt æblerøg i starten.
20161002_183921.jpg
Schweinhaxe, bretzel og sauerkraut.
20161002_183945.jpg
Samme som ovenfor, men man kan se en oktoberfestbier i baggrunden.
20161002_184252.jpg
Super mørt, saftigt og smagfuldt kød med sprøde "svær" og let røgsmag er ikke så ringe.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1242

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#2 » 2. okt 2016, 20:40

Det lyder og ser ud som en rigtig "herreret" - og vejret er også ved at passe til de lidt tungere retter.
Og som altid gode billeder og informativ tekst.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#3 » 2. okt 2016, 20:42

Ib M skrev:Det lyder og ser ud som en rigtig "herreret" - og vejret er også ved at passe til de lidt tungere retter.
Og som altid gode billeder og informativ tekst.

Takker mange gange, ja det var tung men god kost. Ufatteligt så meget smag der er i de billige og ikke så brugte stykker.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 572

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#4 » 2. okt 2016, 21:05

Åh for fanden - hvor er det dog vederkvægende, at det også kan handle om andet end okse. Og så en sådan klassiker.

Bravo doktor - du formår at tilføre dette forum nogle vanvittigt spændende dimensioner. Tak for det!
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


karlan@bbsyd.dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 71

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#5 » 3. okt 2016, 06:06

prause skrev:
Ib M skrev:Det lyder og ser ud som en rigtig "herreret" - og vejret er også ved at passe til de lidt tungere retter.
Og som altid gode billeder og informativ tekst.

Takker mange gange, ja det var tung men god kost. Ufatteligt så meget smag der er i de billige og ikke så brugte stykker.


Det ser (som altid fra din side) fantastisk ud.
Hvad gør du ved ingridienserne til saurkrauten?
Mvh. Kalle

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#6 » 3. okt 2016, 06:26

Tak for de pæne ord begge to.
Ingredienserne til sauerkrauten stegte jeg let af i lidt baconfedt inden jeg tilsatte kålen og Ca 1 dl af hvidvinen. Derefter stod den bare i snurrede ved lav varme til den skulle spises.
Jeg tror egentlig det var færdiglavet sauerkraut jeg havde fået fat i, men tænkte at det er vel ikke noget der tager skade af lidt ekstra æble, løg og krydderier.
Bemærk det er almindelig kommen og IKKE spidskommen der skal i.
Where there's smoke... There's laughter.


JCL7000
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#7 » 3. okt 2016, 07:03

Det ser super lækkert ud! :savl2: :savl2:

Hvor store var skankerne du lavede? Har nemlig set dem på i netto til 25 kr. men de var ikke så store, så tænker at de måske ikke skal have helt så længe i SV'en?

Havde du fuld smæk på grillen da du grillede dem? eller hvor varm var den ca.?

Og lige til sidst.. Hvor fandt du sauerkraut?

For det ligner noget jeg simpelhen er nødt til at prøve i ugens løb! :savl2: :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#8 » 3. okt 2016, 07:58

Det ER skankene fra netto, ca 800g.
Temperaturen står i teksten ved billederne (ca 230 grader indirekte) så der kan du ikke bruge Tapatalk.
Sauerkrauten er også fra netto, for et par uger siden havde de dem som ugevare.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

mochr
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#9 » 3. okt 2016, 10:36

prause skrev:Temperaturen står i teksten ved billederne (ca 230 grader indirekte) så der kan du ikke bruge Tapatalk.


Ahh - jeg studsede nemlig også lige over, hvor den tekst var.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2731
Kontakt:

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#10 » 3. okt 2016, 12:13

Lækkert Prause. Jeg har netop fået 2 skanke, dog i dobbelt størrelse, som skal laves low n slow på Primoen.
Dit indlæg er som altid meget inspirerende, tak for det... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 881

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#11 » 3. okt 2016, 16:06

Stående bifald herfra .1%¤

Hvad med sværene. Kunne du få dem sprøde efter sous vide ?
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#12 » 3. okt 2016, 17:26

Tak, ja det meste af sværen blev sprød. Jeg brugte lidt tid på at få den ordentlig tør, både med serviet og lufttørre g.
Where there's smoke... There's laughter.


hs64
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 144

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#13 » 3. okt 2016, 19:47

Hej Prause det ser super lækker ud og det smager vel dobbelt så godt som det ser ud.
1 % salt er det tilpas eller ???
mvh
Henrik

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#14 » 4. okt 2016, 06:45

Ja, det er faktisk fint - ikke for lidt i hvert fald. Normalt når jeg sprænger (eks tunge som jeg også lave Sous vide samtidig med sprængningen) benytter jeg 1.5% men her synes jeg det ikke skulle være helt så salt og det var rigtigt.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2429

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#15 » 4. okt 2016, 07:44

skaal-um skrev:Jeg har netop fået 2 skanke, dog i dobbelt størrelse, som skal laves low n slow på Primoen.
Dine skanke er uden tvivl skinke- / bag skanke som er væsentligt større en bov-/ bag skanke.
Der er væsentligt mere kød på bag skankene i forhold til ben, og kødet er også af en lidt anden struktur med mindre sener.

prause skrev:Det ER skankene fra netto, ca 800g.
Skanken fra NETTO er for skanke, det er altid bag skanke som i Tyskland bruges til schweine haxe.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 409

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#16 » 5. okt 2016, 11:53

Det ser rigtig lækkert ud, den ret du har tryllet frem, Prause. .1%¤ Flot anvendelse for en udskæring, jeg oftest bruger til gule ærter.

Til almindelig orientering, så kommer her et billede, der viser forskellen på for- og bagskank. Eller bov- og skinkeskank, om man vil. Knoglerne er også meget forskellige. På skinkeskanken, sidder skankebenet og det tyndere spoleben. De ses tit lidt blotlagt, efter tilberedningen. Knoglen i forskanken ligner mest, Tjahh, det ligner vel nærmest en skruenøgle :roll:

Det kommer tit til en lystig diskussion, ikke mindst på diverse grupper på Facebook, om man står med den ene eller anden skank.
http://madkundskabsforum.dk/~/media/voresmad/arkiv/saadan-goer-du/kokkeskole/udskaering/svinekoed/skank.jpg?w=250&h=250&as=1&la=da
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2731
Kontakt:

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#17 » 5. okt 2016, 16:32

PB Helsinge skrev:
skaal-um skrev:Jeg har netop fået 2 skanke, dog i dobbelt størrelse, som skal laves low n slow på Primoen.
Dine skanke er uden tvivl skinke- / bag skanke som er væsentligt større en bov-/ bag skanke.
Der er væsentligt mere kød på bag skankene i forhold til ben, og kødet er også af en lidt anden struktur med mindre sener.

Nemlig Per... :lol: :lol: :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


keldp
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 42

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#18 » 6. okt 2016, 09:32

Tusind tak.Det skal prøves har lavet det mange gange men aldrig i sous vide. .1%¤

Brugeravatar

mochr
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#19 » 10. okt 2016, 16:34

Hvad vil I anbefale at drikke til?

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#20 » 10. okt 2016, 18:47

Oktoberfestbier eller weisbier.
Where there's smoke... There's laughter.


STYKERDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#21 » 10. okt 2016, 21:53

Köstritzer schwarsbier eller en anden dunkel eller schwarzbier gør sig rigtig godt til sådan et stykke kød .
Er ikke fan af weissbier og det er vist enten eller om man syntes de er et hit.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#22 » 14. okt 2016, 12:37

Hmmm prause sidder på bagsædet i bilen i Tyskland og bliver sulten nu....

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#23 » 15. okt 2016, 08:53

Morras skrev:Hmmm prause sidder på bagsædet i bilen i Tyskland og bliver sulten nu....

LOL - det skulle vel være muligt at finde et sted hvor sulten kunne blive stillet.
God tur .1%¤
Where there's smoke... There's laughter.


keldp
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 42

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#24 » 16. okt 2016, 09:53

Så har jeg prøvet at lave det efter din opskrift godt nok med skinkeskanker,det blev perfekt.
Der blev totalt spist op og gæsterne forlangte at næste gang de kom skulle vi have det igen.
Nogle af gæsterne er ellers normalt ikke så glade for svinekød.
Så det må siges at være en succes. :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#25 » 16. okt 2016, 11:28

Takker, det er da dejligt at høre, så må du jo finde ud af om du vil tillade gæsterne at bestemme menuen ;-)
Where there's smoke... There's laughter.


keldp
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 42

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#26 » 17. okt 2016, 10:25

Det vil jeg ikke der skal da prøvet noget andet. :-D


Handberg
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 40

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#27 » 18. okt 2016, 09:54

Det ser mega godt ud. Har faktisk 8 skanker til at ligge for sidste års hobby svin (gl. dk sortbroget landrace). Tror sgu de skal ende på dem her måde, og i sous vide badekaret først, så er schweinhaxe jo lige pludselig hverdagsmad istedet for weekend simremad. Skide god ide!

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#28 » 10. nov 2017, 07:42

Jeg genopliver lige denne tråd med et remake.
Her er det så med brunkål og flûtes.
Teksten følger billederne, så hvis du er på tapatalk må du ulejlige dig over på en browser hvis du vil læse den.
Vedhæftede filer
IMG_20171105_152911.jpg
100 g sukker til 1 hvidkålshovede er rigeligt. Sukkeret smeltes og bruner.
IMG_20171105_152915.jpg
Hvidkål snittes så meget man nu lige gider eller er i humør til. Det skal sgu nok blive mørt også selvom det er lidt groft.
IMG_20171105_152950.jpg
Når sukkeret er pænt brunt tilsættes en god klat smør. Herefter kålen.
IMG_20171105_153342.jpg
Krydderier tilsættes: Laurbærblade, sort peber, allehånde og kommen.
IMG_20171105_154004.jpg
Et stykke saltet flæsk eller bacon kommes ned til kålen og det hele koger en 2-3 timer sammen med et par dl. vand .
IMG_20171105_170907.jpg
Her har skankene (ja jeg ved godt at det er forskanke - hvis det er et problem så køb noget andet...) fået ca. 10 timer ved 65 grader.
Ligesom ovenfor er der afmålt 1% salt til ligevægtssaltning.
NB når tilberedningstidn er så relativ kort som her skal saltet fordeles i den væske der dannes under tilberedningen, så man skal lige ned halvvejs og ryste poserne lidt.
IMG_20171105_171436.jpg
Skankene tørres godt af og lufttørrer i en times tid - så er det nemmere at få dem sprøde. Riigeligt salt - det er flæskesvær vi er ude efter.
IMG_20171105_183432.jpg
Efter en 2-3 timer er kålen klar.
IMG_20171105_183454.jpg
IMG_20171105_184034.jpg
Ca. 5 kvarter på indirekte ved 230 grader og så lige en hurtig bruning.
IMG_20171105_184426.jpg
Brunt i brunt - men smagen...
IMG_20171105_184627.jpg
Gudespise.
IMG_20171105_184045.jpg
Baconstykket, der har kogt med ser ikke så kønt ud længere, men fortvivl ej.
IMG_20171105_191742.jpg
Den kogte bacon kan renses for fedt og kødet der er smørmørt, kan røres med stærk sennep og peber som en super lækker rilette.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1279

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#29 » 10. nov 2017, 08:58

Tak for at du lige genopliver denne tråd. Den kommer som sendt ovenfra til en november menu.
Og hold op hvor ser det lækkert ud igen, igen. :-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 147

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#30 » 10. nov 2017, 09:30

benzon1960 skrev:
Bravo doktor - du formår at tilføre dette forum nogle vanvittigt spændende dimensioner. Tak for det!


Den her kommentar tåler også en gentagelse. Den holder stadig 100% . 1%¤

BTW - Hvis man nu ikke har en sous vide - er det så helt håbløst at forsøge sig med den her ret?
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 393

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#31 » 10. nov 2017, 11:00

F1freakdk skrev:
benzon1960 skrev:
Bravo doktor - du formår at tilføre dette forum nogle vanvittigt spændende dimensioner. Tak for det!


Den her kommentar tåler også en gentagelse. Den holder stadig 100% . 1%¤

BTW - Hvis man nu ikke har en sous vide - er det så helt håbløst at forsøge sig med den her ret?



Står lidt med samme tanke, men tænker det må kunne gøres på grillen med lavere temperaturer?
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1279

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#32 » 10. nov 2017, 11:05

F1freakdk skrev:
benzon1960 skrev:
Bravo doktor - du formår at tilføre dette forum nogle vanvittigt spændende dimensioner. Tak for det!


Den her kommentar tåler også en gentagelse. Den holder stadig 100% . 1%¤

BTW - Hvis man nu ikke har en sous vide - er det så helt håbløst at forsøge sig med den her ret?


Nej det er nemt at klare det uden. Det er en af tyskernes natinalretter og har været det længe før sous vide blev opfundet. Prøv at Google schweinhaxe opskrift, så får du mange eksempler. Kan du læse tysk, får du mange flere.
Også her på siden kan du søge.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1279

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#33 » 10. nov 2017, 11:07

Rasmus, det skal koge nogle timer først.
Men ja, både i ovn og grill.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1279

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#34 » 10. nov 2017, 11:17

Jeg sagde noget sludder. Den bliver oftest kogt i øl i ovnen.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 393

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#35 » 10. nov 2017, 13:23

Det må jeg have kigget på så [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 172

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#36 » 10. nov 2017, 16:06

Brunkål ... Mums

Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2907

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#37 » 10. nov 2017, 18:10

Ja, at jeg har lavet den sous vide, er bare fordi det er nemt at lave og at resultatet har været godt.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 147

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#38 » 10. nov 2017, 23:05

Treblach skrev:
F1freakdk skrev:
benzon1960 skrev:
Bravo doktor - du formår at tilføre dette forum nogle vanvittigt spændende dimensioner. Tak for det!


Den her kommentar tåler også en gentagelse. Den holder stadig 100% . 1%¤

BTW - Hvis man nu ikke har en sous vide - er det så helt håbløst at forsøge sig med den her ret?


Nej det er nemt at klare det uden. Det er en af tyskernes natinalretter og har været det længe før sous vide blev opfundet. Prøv at Google schweinhaxe opskrift, så får du mange eksempler. Kan du læse tysk, får du mange flere.
Også her på siden kan du søge.


Super, Tysk er ikke noget problem - så må jeg se hvad jeg ender med. Personligt bryder jeg mig ikke SÅ meget om retten. Meeeen det ville nok give lidt pluspoint på kontoen hos kæresten. Hun skal som regel altid have sådan en portion når vi er på julemarked i december :-D så kunne jeg nu glæde hende med en portion herhjemme... ja hvem ved så hvad der kan ske... :savl2:
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

mochr
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73

Re: Schweinhaxe mit sauerkraut und brezeln.

Indlæg#39 » 16. nov 2017, 20:07

Jeg lavede det også sidste år med bagskank fra den lokale slagter.
Jeg har ikke sous vide, men de blev ridset og lagt i saltlage natten over. Jeg tror jeg brugte 15 g salt pr liter vand (lyder det rigtigt? Jeg kan nemlig ikke helt huske det, og det er første og eneste gang jeg har prøvet at salte kød på den måde).

Dagen efter blev de gnedet med salt og enebær, og så røg de i ovnen ved omkring 110 grader i 6-8 timer. Sværen var overhovedet ikke sprød, så jeg tændte op i min standard Weber, med kul i siderne og midten fri, hvor skankene så lå og hyggede sig. Termometeret i toppen sagde omkring 200 grader. Jeg tror de fik en times tid der, og da jeg tog dem af, var alle sværene sprøde. Og på grund af saltlagen smagte kødet ligesom af ‘mere’ og ligesom den lange tid gjorde det ekstremt mørt.

Så ja, det kan sagtens laves uden sous vide. Og jeg tror også, at jeg endte med at drikke noget tysk øl til :)

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 18 gæster