Forloren hare som vildt.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Forloren hare som vildt.

Indlæg#1 » 11. sep 2016, 14:57

Opskriften kommer lidt drypvist - her først farsen.
2 ferske andebryster, ca. ½ delen af fedtet og skindet fjernet.
½kg hakket kalv og flæsk
100 g. speck (italiensk lufttørret skinke)
2 løg
2 små fed hvidløg
2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
2 kviste rosmarin
5 kviste timian
4 enebær
4 spæde friske laurbærblade
2 æg
½ dl fløde
2 dl. mælk
½ dl. havregryn

Andebryster, skinke, hvidløg, krydderurter samt løgene hakkes 1 gang på kødhakker. Jeg kommer altid løg i til sidst og så en kartoffel til aller sidst - på den måde renser man lige kødhakkeren og det meste af kartoflen bliver siddende i spiralen.

Der tilsættes hk k+f og røres sej med salt. Til sidst tilsættes de resterende dele og farsen hviler et par timer i køleren mens man en gang imellem rører i den for at sikre at den bliver sej og fast nok.
Vedhæftede filer
20160911_142120.jpg
Alle disse del kommes igennem kødhakkeren: And, speck, løg, hvidløg, laurbærblade, enebær, rosmarin (dog uden midterstilk), timian.
20160911_142402.jpg
Kartoflen til sidst hjælper med at skubbe det sidste kød og løg ud.
20160911_143820.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Forloren hare som vildt.

Indlæg#2 » 11. sep 2016, 17:41

Efter et par timer i køleren med et par omrøringer under vejs er den klar til at komme i fadet.
Jeg laver sovs og rodfrugter med urter i samme ombæring.
Ingredienser:
olivenolie til formen
farsen
bacon
rasp
4 rødbeder
6 gulrødder
2 spsk ribsgele
2 dl. hvidvin
1 psk blåskimmelost
2 dl fløde
rosmarin og timian.
Vedhæftede filer
20160911_171101.jpg
farsen formet til en "hare" i det smurte fad.
20160911_171200_HDR.jpg
rasp
20160911_171405_HDR.jpg
hvidvin... og ååh ja; lidt bacon.
20160911_171554.jpg
blåskimmel og ribsgele
20160911_171622.jpg
fløde
20160911_171734.jpg
Rodfrugter med rosmarin og timian.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Forloren hare som vildt.

Indlæg#3 » 11. sep 2016, 19:47

Så kommer finalen.
Mormormad er godt - mormormad med et tvist er fantastisk, det gælder i al mangel på beskedenhed også denne opskrift. Tanken om at andebrysterne skulle give vildtsmag var ikke helt så kraftig i smagen som forventet- Næste gang kommer der noget hjerte eller andet indmad i.

Flutes er 25% fuldkorns manitoba, 25% durum og 50% sigtet manitoba.

Haren med rodfrugter fik 1 time og 15 min på grillen ved indirekte varme ved 200 grader.
Vedhæftede filer
20160911_165348.jpg
20160911_183457.jpg
20160911_183502.jpg
20160911_184031.jpg
20160911_184105.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Forloren hare som vildt.

Indlæg#4 » 11. sep 2016, 19:54

Ser rigtig lækkert ud. MUMS.


.
Torp Hedehusene


mcbeer
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13

Re: Forloren hare som vildt.

Indlæg#5 » 11. sep 2016, 20:08

Ser rigtig lækkert ud, skal helt sikkert prøves

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Forloren hare som vildt.

Indlæg#6 » 12. sep 2016, 15:53

Måske skulle jeg omdøbe retten til "hare i blodbad"...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Forloren hare som vildt.

Indlæg#7 » 1. sep 2018, 20:48

Jeg genopliver lige denne tråd med et remake.
Super efterårsret.

Og ja alle delene på billede 1 kom igennem kødhakkeren - super metode at få bugt på nogle rester på.
Vedhæftede filer
IMG_20180901_142913.jpg
IMG_20180901_143413.jpg
IMG_20180901_144250.jpg
IMG_20180901_144726.jpg
IMG_20180901_180001.jpg
IMG_20180901_181007.jpg
IMG_20180901_193505.jpg
IMG_20180901_194306.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 44 gæster

cron