Syrisk/libanesisk buffet.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#1 » 2. jul 2016, 11:13

Kibbeh
Bund:
500 g. fin bulgur udblødes i 30 min
500g oksekød
2 spsk. Revet løg
½ tsk. Bharat
1/2 spsk. salt.
Bulgur udblødes ved langsomt at lade det trække vand, der tilsættes lidt ad gangen. Når den har trukket i 20-30 min tilsættes de øvrige ingredienser og æltes sammen til en fast "dej".

Fyld:
500 g. hakket lam
1 stort hakket løg.
¼ kop pinjekerner hakkede
½ tsk bharat
½ tsk paprika
½ tsk. Ingefær
Salt efter smag.
Løget hakkes og klares først, de øvrige ingredienser tilsættes og brunes godt af.

3 spsk. smeltet smør til pensling.
Halvdelen af dejen flades ud i en smurt bradepande. Fyldet skovles på. Den anden halvdel af dejen lægges på. Der udskæres diamantmønster på overfladen og pensles med smeltet smør. Bages i ovnen i 35 min og grilles til sidst for farve. Serveres med Laban Bikhyar.

Bharat er et blandingskrydderi som jeg selv har lavet, for jeg kunne ikke lige finde det hos min slagter eller grønthandler.

Bharat
50% allehånde
20% sort peber
10% kanel
5% ingefær
5% muskatnød
5% nellike
5% kardemomme

NB DET ER DOBBELTPORTION PÅ BILLEDERNE.
Vedhæftede filer
20160701_132418.jpg
En bradepande smøres godt. Fyldet presses ud til en flad plade. Det er lidt som at lege med modellervoks.
20160701_132559.jpg
Fyld på, der bare skal fordeles.
20160701_133148.jpg
Så er der lagt top på. Det lægges på som fladtrykte stykker, der nemt masseres sammen til en sammenhængende plade.
20160701_133307.jpg
Der skæres spor med en skarp kniv - ruderform skulle være klassisk har jeg læst mig til.
20160701_133710.jpg
Efter smør - måske skal man pensle først og skære spor bagefter?
20160701_143327.jpg
Efter bagning i ca. 35 min ved 170 grader.Her har jeg ikke grillet den endnu og den er lidt bleg, men det er fordi den skal genopvarmes i forbindelse med mine drenges fødselsdag hvor det bliver en af flere syriske retter.
Senest rettet af prause 2. jul 2016, 11:34, rettet i alt 1 gang.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2764
Kontakt:

Re: Syrisk/libanesisk Kibbeh.

Indlæg#2 » 2. jul 2016, 11:19

Det ser spændende ud. Jeg glæder mig til at høre/se nærmere...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk Kibbeh.

Indlæg#3 » 2. jul 2016, 11:29

Tak. Det kommer lidt drypvist.
Her er det så Mutabal:

Mutabal (auberginedip)
500g aubergine
½ dl. Tahin
1,5 dl. Gr. Yoghurt
3 fed hvidløg - presset.
1 tsk. Citronsaft
2 spsk. Olivenolie.
Aubergine grilles til helt gennemstegt.
Auberginerne køles af og flækkes på langs, så kan man med en ske skrabe fyldet ud og moses sammen med de andre ingredienser.
Jeg smed bare hele molevitten (altså fyldet uden skal + øvrige ingredienser) op i en blender og pulsede det indtil den var homogen.

IGEN ER DER LAVET DOBBELTPORTION.
Desværre fik jeg kun taget billeder af det færdige produkt.
Vedhæftede filer
20160701_140105.jpg
Hold kæft den sparker røv med den mængde hvidløg...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#4 » 2. jul 2016, 12:01

For satan Prause, det lyder godt nok spændende :savl2:

Hvor i alverden finder du inspiration og opskrifter på den slags?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#5 » 2. jul 2016, 12:51

Jimmy B skrev:For satan Prause, det lyder godt nok spændende :savl2:

Hvor i alverden finder du inspiration og opskrifter på den slags?

Tak. I dette tilfælde var det med udgangspunkt i den mange syriske flygtninge og spørgsmålet "hvad mon man spiser i Syrien"?
Tidligere har jeg haft gode erfaringer med at vælge et land og så lave en buffet fra det land. Jeg lavede for et par år siden en 10 retters Marokkansk buffet, men den var langt hen ad vejen planket fra en af Pricebrødrenes artikel i et eller andet magazin.
Her gik jeg i gang i god tid og har sådan set barer googlet "Syrian traditional cooking recipes" og så fundet nogle retter jeg synes var passende.
Derefter laver jeg typisk min egen opskrift løseligt baseret på en 3-4 online opskrifter og så er det ellers bare at gå i gang.
Kibbeh som der ses ovenfor har jeg aldrig lavet før, så det er jeg ret spændt på. Det der med at følge opskrifter slavisk har aldrig været min stærke side, så det bliver lidt på slump.
Undtagelsen til dette er dog krydderiblandinger, som jeg altid laver på vægt - på den måde kan man efterhånden justere lidt op og ned på mængderne indtil man synes den er "lige i øjet".
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#6 » 3. jul 2016, 09:30

Her kommer så de sidste billeder og opskrifter.

Kufta Kabab:
4 fed hvidløg, presset.
1 tsk. Salt.
500g. hakket lammekød.
3 spsk. Revet løg.
3 spsk. Hakket bredbladet persille
1 spsk. Hakket mynte.
1 spsk. Stødt koriander
1 tsk. Stødt spidskommen
½ spsk. Stødt kanel
½ tsk. Allehånde
¼ tsk. Cayenne
¼ tsk. Ingefær
¼ tsk. Sort peber.
Blandes og presses fast til forvandede træspyd. Sættes på køl i ½til 12 timer. Grilles.

Tabouleh:
1 stort bundt bredbladet persille
1 lille bundt mynte
250 g. tomat
1 rødløg
saften af 1 citron
3 spsk olivenolie
50 g fin bulgur-
1/ tsk 7 spice
Bulgur udblødes i vand i ca. 20 min.
Mynte og persille hakkes meget fint.
Tomater skæres i tern.
Løg hakkes.
Det hele blandes lige inden servering.

Mutabal (auberginedip)
500g aubergine
½ dl. Tahin
1,5 dl. Gr. Yoghurt
3 fed hvidløg
1 tsk. Citronsaft
2 spsk. Olivenolie.
Aubergine grilles til helt gennemsegt. Fyldet tages ud og moses sammen med de andre ingredienser. Drisles med olivenolie.

Hoummus:
250 g. kikærter udblødes i 12-24 timer og koges i 45-60 min.
saften af 1 citron.
1 dl. tahin
1-1,5 dl kogevand.
3 fed hvidløg.
tsk spidskommen
1 dl græsk yoghurt.
salt.
Når kikærterne er kogt og kølet af blendes det hele sammen til en glat homogen pasta, smages til med salt samt evt. mere citron og spidskommen. Pyntes med lidt hele kikærter, cayenne og olie.
Vedhæftede filer
20160702_180343.jpg
Hoummus.
20160702_180346.jpg
Mutabal. Pyntet med lidt cayenne og olie.
20160702_180350.jpg
Tabouleh.
20160702_180355.jpg
Kufta Kabab eller kofta, eller köfte eller keftedes. Kært barn har mange navne - det er krydrede kødboller.
Jeg havde ikke nok træspyd, så de blev lavet som små flade "bøffer" i stedet.
20160702_183339.jpg
Efter en tur på grillen ved direkte varme så de sådan her ud.
20160702_183346.jpg
Kibbeh havde jeg lavet dagen før, så den fik ca. 1 time i ovnen med stanniol over ved 100 grader. Derefter 10 min ved 240 grader.
20160702_183622.jpg
Lidt fladbrød varmes meget kortvarigt på grillen ellers bliver de tørre og sprøde.
20160702_184132.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2764
Kontakt:

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#7 » 3. jul 2016, 11:41

Det er faktisk temmelig fantastisk mad og dejlige billeder. Meget inspirerende...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#8 » 3. jul 2016, 12:13

Jeg takker mange gange. Det eneste jeg vil gøre om næste gange, er at skrue lidt ned for mængden af bulgur i Kibbehbundene, jeg vil tro at man med fordel kunne fjerne ca 1/3 del af bulguren.
Where there's smoke... There's laughter.


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 158

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#9 » 3. jul 2016, 12:23

Det ser dejligt og inspirende ud. Har lyst straks at tage det bedste / hurtigste fly til Libanon eller Syrien, hvis det ikke var pga. uroen dernede.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1254

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#10 » 3. jul 2016, 12:32

Flot og inspirerende gennemgang af en fremmed madkultur. Jeg kender på ingen måde til Syrisk/Libanesisk madkultur, men serien her giver jo mulighed for at plukke et par af retterne ud.

Ib M

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#11 » 3. jul 2016, 15:31

Ib M skrev:Flot og inspirerende gennemgang af en fremmed madkultur. Jeg kender på ingen måde til Syrisk/Libanesisk madkultur, men serien her giver jo mulighed for at plukke et par af retterne ud.

Ib M

Næh jeg var også ret blank på Syrisk mad da jeg gik i gang, men det er ikke så svært og det smager fantastisk godt, ikke stærkt eller fremmedartet bare aromatisk og spændende. En del af gårsdagens gæster er ikke så avancererede ud i mad og de var også begejstrede.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

MCR Peje
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 55

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#12 » 3. jul 2016, 19:36

Tak Prause.
Fik tidligere i dag lyst til at lave Hoummus for første gang, da vi har kikærter i skabet. Meget passende at du skriver dette netop nu :-). Vil følge din Hoummus opskrift 100%. Dejlige billeder du har taget.
Kan man lave tahin selv? Kan det overhovedet betale sig?
MCR Peje
Livet er langt nok til en grill uden gastænding og en øl

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#13 » 3. jul 2016, 20:27

Du er meget velkommen, ja man kan godt lave tahin selv. Jeg har prøvet det én gang hvor jeg ikke havde mere tahin. Man rister sesamfrø og maler dem meget fint enten i en morter (det er fandme besværligt og langsommeligt) eller i en hurtiggående blender.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

MCR Peje
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 55

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#14 » 3. jul 2016, 23:12

Ok, tak for info. Prøver med en købe tahin her første gang


Sent from my iPad using Tapatalk
MCR Peje
Livet er langt nok til en grill uden gastænding og en øl

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#15 » 15. apr 2018, 18:51

Med fare for at dette drukner i vrimlen russiske spam indlæg, så havde jeg føs´da i går og der lavede jeg en reprise af disse retter...
Vedhæftede filer
IMG_20180414_184027.jpg
IMG_20180414_184032.jpg
Kofta/kufte/keftedes
IMG_20180414_184034.jpg
Houmus
IMG_20180414_184037.jpg
Kibbeh - denne gang med noget mindre bulgur i samt desuden porrer, der var sauteret helt bløde og havde til formål at holde på fugten.
IMG_20180414_184041.jpg
Mutabal
IMG_20180414_184043.jpg
Pita
IMG_20180414_184045.jpg
Tabouleh
IMG_20180414_220445.jpg
Til slut havde min kone og yngste søn bagt Sacher torte.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 216

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#16 » 15. apr 2018, 19:27

Tillykke med dagen . Det ser lækkert ud
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#17 » 15. apr 2018, 20:48

nicolai.k skrev:Tillykke med dagen . Det ser lækkert ud

Tak skal du have.
Where there's smoke... There's laughter.


Mureren
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 208

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#18 » 17. apr 2018, 13:04

Tør man spørge hvad madbudgettet ligger på hjemme hos Prause?
Jeg håber det er markant højere end vores, ellers bruger vi godt nok pengene forkert!
Her tryller vi slet ikke så fine, lækre og sunde retter frem som hos jer :-(
Ikke at vi får dårlig mad....men der er LANGT op til dit niveau!
Mvh.
Mureren

Weber Summit E470 2011 (ombyttet til ny i 2015 pga. rust!)

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#19 » 17. apr 2018, 15:54

Mureren skrev:Tør man spørge hvad madbudgettet ligger på hjemme hos Prause?
Jeg håber det er markant højere end vores, ellers bruger vi godt nok pengene forkert!
Her tryller vi slet ikke så fine, lækre og sunde retter frem som hos jer :-(
Ikke at vi får dårlig mad....men der er LANGT op til dit niveau!

Tak for vurderingen af køkkenet.
Jeg tør ikke rigtig regne det sammen, men vi ligger nok realistisk set på omkring 10-12 tusinde om måneden. Vi er 4 personer, heraf 2 teenagedrenge (det kan satme mærkes) i huset og det er incl. rengøringsmidler, toiletpapir, drikkevarer etc. etc.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 475

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#20 » 17. apr 2018, 17:36

prause skrev:
Mureren skrev:Tør man spørge hvad madbudgettet ligger på hjemme hos Prause?
Jeg håber det er markant højere end vores, ellers bruger vi godt nok pengene forkert!
Her tryller vi slet ikke så fine, lækre og sunde retter frem som hos jer :-(
Ikke at vi får dårlig mad....men der er LANGT op til dit niveau!

Tak for vurderingen af køkkenet.
Jeg tør ikke rigtig regne det sammen, men vi ligger nok realistisk set på omkring 10-12 tusinde om måneden. Vi er 4 personer, heraf 2 teenagedrenge (det kan satme mærkes) i huset og det er incl. rengøringsmidler, toiletpapir, drikkevarer etc. etc.

Teach me!
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#21 » 18. apr 2018, 18:07

Tillykke med dagen Prause!
Og hvis der ikke blev ryddet ud af spam, så var dit indlæg gået min næse forbi... Men det gjorde det ikke, og det er jeg glad for! Lækkert ser det sku ud :savl2:
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Syrisk/libanesisk buffet.

Indlæg#22 » 18. apr 2018, 18:58

Tak for hilsen. Det er en god omgang gæstemad, der egentlig ikke er svær at lave, selvom det tager lidt tid.
Her var en af gæsterne vegetar og det faldt i rigtig god jord hos både dem der spiser dyr og den der nøjes med at spise deres mad...
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: ChristianWH og 22 gæster