Tacos al pastor.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Tacos al pastor.

Indlæg#1 » 6. feb 2016, 22:17

Tacos smager fantastisk specielt hvis man går all in og laver det fra grunden.
Her er det mexicansk og sælges i rå mængder i de mange små Taquerias.

Kødet er pata negra secreto.
Salsaen er med grillede løg og ananas.
Tortillas er rent hvedemel.
Vedhæftede filer
20160206_165634_HDR.jpg
Secreto er en ret fed udskæring, men smagen er fantastisk.
20160206_165845_HDR.jpg
Rubben er:
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. løgpulver
1 spsk chipotle
1 spsk røget paprika
1 spsk. salt
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. spidskommen
alt. stødt sammen i morter.
20160206_161439_HDR.jpg
Virket op, klar til efterhævning.
20160206_172606_HDR.jpg
Efter hævning i ca. 30 min.
20160206_174551_HDR.jpg
Ingredienserne til salsaen med grillet ananas. "Salsa de piña asada".
20160206_183759_HDR.jpg
Urter, chili, løg til vesntre, grillede ananasskiver til højre. Ananassen befries for stokken i midten og skæres i små stykker inden den tilsættes urterne.
20160206_185041_HDR.jpg
Grillet ananas, chili, grillede løg, limesaft, salt, koriander og mynte.
20160206_185149_HDR.jpg
Jeg skulle nok have tændt op i hele grillen, for det hele er faktisk direkte varme, men det kom jeg i tanker om for sent. Jeg har pizzastenen på indirekte mens jeg griller kødet - stenen flytter jeg over på direkte når jeg er færdig med kødet.
20160206_185927_HDR.jpg
Brødet i 3 stadier. Den lille er ikke "trukket ud" endnu. Det ftoregår i øvrigt på samme måde som en pizza - med fingrene. Men man kan nok også bruge en kagerulle.
20160206_191007_HDR.jpg
Pata negra secreto samt salsa de piña asada.
20160206_191119_HDR.jpg
Tilbehøret er tortillachips med jalapeños og chilicheddar.
20160206_195432_HDR.jpg
Påskeklokker - så er det tidligt forår.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 622

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#2 » 6. feb 2016, 22:22

For pokker Jon - det ser jo vildt appetitligt ud.

Levede det smagsmæssigt op til det visuelle indtryk?
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#3 » 6. feb 2016, 22:26

And then some... Jeg laver ret ofte tacos/wraps/tortillas, men dette er de bedste hidtil.
Var lidt bekymret for om ristet ananassalsa ville være for sødt, men sammen med lime, urter, chili samt heftigt krydret kød så går det op i en højere enhed - super ret.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#4 » 7. feb 2016, 00:01

Det ser dæleme lækkert ud


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#5 » 7. feb 2016, 00:01

Det ser dæleme lækkert ud


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#6 » 7. feb 2016, 00:01

Det ser dæleme lækkert ud


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini


Gæst

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#7 » 7. feb 2016, 00:01

Det ser dæleme lækkert ud


Sent from my iPhone using Tapatalk


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 634

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#8 » 7. feb 2016, 07:46

Dyrker det mexikanske køkken max. Der er så mange gadgets man er tvunget til at købe :)

Kanon indlæg

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#9 » 7. feb 2016, 08:39

En virkelig smuk anretning. Flot arbejde.
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 622

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#10 » 7. feb 2016, 09:21

NeuroBrain skrev:Dyrker det mexikanske køkken max. Der er så mange gadgets man er tvunget til at købe :)


Jeg ved meget lidt om det mexicanske køkken, men har ubetinget en svaghed for gadgets, så måske du kunne uddybe?
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#11 » 7. feb 2016, 09:59

http://www.gourmetsleuth.com/articles/d ... illa-press
Er et bud - til de ensartede og tynde tortillas.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 683
Kontakt:

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#12 » 7. feb 2016, 17:32

vildt lækkert Prause. hvad er det der kød sådan nærmere forklaret hvis jeg nu skal ud at finde sådan noget
DANCOOK KULGRILL Ø 58CM
CHARBROIL CB500 GASGRILL MED 4 BRÆNDERE
Q100

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#13 » 7. feb 2016, 17:46

Det er et stykke pata negra (spansk iberisk sortfodssvin) udskæringen hedder secreto. Det kan købes hos onkel toms grillhytte http://www.onkel-toms-grillhytte-ivs.dk/ og sikkert også andre steder, men jeg plejer at købe det der.
Where there's smoke... There's laughter.


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 634

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#14 » 7. feb 2016, 19:30

benzon1960 skrev:
NeuroBrain skrev:Dyrker det mexikanske køkken max. Der er så mange gadgets man er tvunget til at købe :)


Jeg ved meget lidt om det mexicanske køkken, men har ubetinget en svaghed for gadgets, så måske du kunne uddybe?



Tortilla Press - Gerne flere forskellige (Bare fordi)
Bøger! - Der findes en række virkelig gode.
Tortilla Press electric - så behøver man ikke en pande.
Støbejernpande - Fordi en "sliplet teflon pande" ikke kan tåle de høje varmegrader, når man laver tortillas
Taco maker Electric (Bare fordi)
Quesadillas Electric (Bare fordi)
Lemon presse..

Og selvfølgelig de mange forskellige chillier (chipolte/ancho)...og det rigtige mel til tortilla (Masa Harina)

Brugeravatar

Swopper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 271

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#15 » 8. feb 2016, 13:01

Opskrift på de super-lækre tortillas?!?!
En Sulten Mand,
Er En GAL MAND...


Primo Oval XL
Ø57 OTG
Hot-Wok

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#16 » 8. feb 2016, 16:49

Her ville jeg gerne have en lidt tyk og saftig tortilla, så det var vand, yoghurt, 1 æg, salt, gær, sirup og kraftigt hvedemel. Lidt som et naanbrød.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#17 » 11. feb 2016, 16:52

puha det ser godt ud, må prøves i weekenden
kan andre udskæringer bruges

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#18 » 11. feb 2016, 19:42

Ja sagtens, i princippet kan alle saftige stykker gris bruges; eks. nakkekam.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#19 » 10. mar 2016, 20:38

Ja, det kan laves (og med godyt resultat) med anden (og meget billigere) form for gris.
Her blev det er stykke fra Netto på tilbud - noget "hvidsløgmarineret svinefilet" hvad så end det skal betyde. Jeg skrabede al den "hvidløgsmarinade" af jeg kunne og så fik den en tur med frisk rub.
I forhold til den oprindelige opskrift, så blev salaten udvidet med større mængder af grillet løg (5 hele løg til 1 ananas) og der blev ud over mynte smidt et budt persille og et bundt koriander i - det blev den bestemt ikke dårligere af.
Tacos blev lavet mere traditionelt, dvs. uden gær og meget tyndere end i det oprindelige indlæg.
Vedhæftede filer
20160310_170327_HDR.jpg
Start med en frisk rub/krydderiblanding.
20160310_173533_HDR.jpg
Billigt marineret kød kan blive "næsten som nyt" med passende frisk rub og en tur på grillen.
20160310_173550_HDR.jpg
Inspirationskilden - bestemt et køb værd.
20160310_173550_HDR.jpg (140.99 KiB) Vist 7357 gange
20160310_181957_HDR.jpg
Helt bestemt godt med flere urter, flere løg og også peberfrugt.
20160310_183829_HDR.jpg
De blev lidt små - og det ser aldrig godt ud på billeder.
20160310_183829_HDR.jpg (78.62 KiB) Vist 7357 gange
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#20 » 15. apr 2016, 18:55

I går fyldte jeg år og det skulle fejres med noget mere Mexicanske tacos.
Oksemørbrad med den samme rub som beskrevet under billede 2 i indlæg 1 i denne tråd.
Cebolla roja al escabeche (Råsyltede rødløg).
Guacamole con queso (med blåskimmel og pekannødder).
Col á la Mexicana (Mexikansk coleslaw).
Vedhæftede filer
20160414_170721_HDR.jpg
Udgangspunktet skal være i orden når man laver fødselsdagsmiddag...
20160414_170721_HDR.jpg (68.31 KiB) Vist 7086 gange
20160414_181011_HDR.jpg
½ oksemørbrad der er pudset og pudret godt og grundigt med rubben.
20160414_181018_HDR.jpg
Snittede rødløg, limesaft, æbleeddike, salt og lidt sukker. Desuden er der lidt bredbladet persille i, men det er mest for syns skyld.
20160414_181029_HDR.jpg
Guacamole con queso er lavet af modne avocado, fintsnittet løg, limesaft, blåskimmelost og hakkede pecannødder. Det synes jeg lød så mærkværdigt at det måtte prøves... Det smager super godt - klart anbefalelsesværdigt.
20160414_181041_HDR.jpg
Mexicansk coleslaw er spidskål (her er det en rød spidskål - bare fordi den er flot), fintsnittet løg, mayo, limesaft og skal, frisk rød chili, koriander og lidt salt.
20160414_183954_HDR.jpg
Vi er en familie på 4, så jeg plejer at lave 4 ad gangen, så længe man har godt med groft mel imellem lagene så går det fint.
20160414_185930_HDR.jpg
Brødene puffer helt eller delvist op under bagning på bagesten med direkte varme under ca. 250-275 grader. Vendes efter et lille min og skal så have omkring ½ min på den anden side.
20160414_185930_HDR.jpg (105.78 KiB) Vist 7086 gange
20160414_190404_HDR.jpg
Kødet havde været på frost og selvom det havde tøet langsomt op og hvilet inden udskæring så smed det en del væske.
20160414_190827_HDR.jpg
Farver og striber...
Where there's smoke... There's laughter.


Timon
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 306

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#21 » 15. apr 2016, 19:52

Højt TilLykke med dagen.
Se som altid Godt ud !
Dejlige farver. Mums .1%¤

mvh michael

Brugeravatar

Swopper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 271

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#22 » 18. apr 2016, 16:24

Hip-Hip, og en anelse forsinket!!! :o)

Og som ALTID, et genialt indlæg!!!!
En Sulten Mand,
Er En GAL MAND...


Primo Oval XL
Ø57 OTG
Hot-Wok

Brugeravatar

Swopper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 271

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#23 » 18. apr 2016, 16:27

Hej Prause...

Tænkte straks på dig, da jeg faldt over dette : :-D

20160418_KKE_iPhone6S 370.JPG
20160418_KKE_iPhone6S 370.JPG (114 KiB) Vist 6948 gange
En Sulten Mand,
Er En GAL MAND...


Primo Oval XL
Ø57 OTG
Hot-Wok

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#24 » 18. apr 2016, 21:10

LOL - jeg var ikke klar over at der var intimbilleder af mig på nettet...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#25 » 19. apr 2016, 18:14

Jamen også for sent tillykke herfra.
Du får virkelig sat noget igang med dine lækre retter. Egentlig har jeg ikke set noget særligt i mexikansk mad, men det er du da ved at få lavet om på. Tak for god inspiration... .1%¤
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#26 » 19. apr 2016, 19:30

Takker mange gange - med "lækker mexicansk" håber jeg ikke du refererer til ovenstående billede ;-)
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 593

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#27 » 20. apr 2016, 08:28

Bookmark :)

Tak fordi du delte det med os

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#28 » 20. apr 2016, 10:32

prause skrev:Takker mange gange - med "lækker mexicansk" håber jeg ikke du refererer til ovenstående billede ;-)


Nix... :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#29 » 31. aug 2017, 12:04

faldt lige over dette inslag
hold op det ser lækker ud skal helt sikker prøves
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

Mess
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114
Kontakt:

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#30 » 31. aug 2017, 14:08

Wow det ser lækkert ud !!!
Har godt kigget på det svinekød tidligere, men synes det så meget fedt ud. Jeg er fx ikke så pjattet med nakkekoteletter da der er for meget fedt i til min smag. (Blævrefedt er no go for mig)

Brugeravatar

jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 883

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#31 » 31. aug 2017, 15:06

Mess skrev:Wow det ser lækkert ud !!!
Har godt kigget på det svinekød tidligere, men synes det så meget fedt ud. Jeg er fx ikke så pjattet med nakkekoteletter da der er for meget fedt i til min smag. (Blævrefedt er no go for mig)


Så kan du roligt spise sortfod,du smager absolut ikke fedtet selv om det ser slemt ud. :-D
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#32 » 31. aug 2017, 15:25

Mess skrev:Wow det ser lækkert ud !!!
Har godt kigget på det svinekød tidligere, men synes det så meget fedt ud. Jeg er fx ikke så pjattet med nakkekoteletter da der er for meget fedt i til min smag. (Blævrefedt er no go for mig)

Det kan jeg godt følge dig i, jeg har du på samme måde. Jeg plejer at trimme det lidt til (10-20% vil jeg tro). Det er stadig fedt, men det giver en uovertruffen smag og saftighed uden at være klamt/fedtet.
NB det smager også fantastisk med cowboyrub.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#33 » 31. aug 2017, 15:27

Sternberg skrev:faldt lige over dette inslag
hold op det ser lækker ud skal helt sikker prøves

Tak, den have jeg glemt og den skal helt sikkert på menuen igen.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#34 » 18. nov 2017, 20:29

Et remake af en dejlig ret.
Her blev den lavet stort set identisk med den udgave der er dateret 15.04.2016.
Dog var kødet ikke oksemørbrad men et stykke amerikansk usda prime ribeye jeg havde i fryseren. Tacos var ikke hjemmelavet men nogle ret velsmagende majstacos, der dog var lidt for tynde til min smag.
Vedhæftede filer
IMG_20171118_193207.jpg
IMG_20171118_193209.jpg
IMG_20171118_193211.jpg
IMG_20171118_193213.jpg
IMG_20171118_193429.jpg
IMG_20171118_193449.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Tacos al pastor.

Indlæg#35 » 2. sep 2018, 20:49

Endnu et remake.
Her med et forsøg på selv at lave majstortillas, men det skal jeg altså arbejde lidt med før jeg giver opskriften videre.
Kødet er her svinemørbrad og det fungerer altså også ret godt.
Vedhæftede filer
IMG_20180902_171826.jpg
IMG_20180902_185616.jpg
IMG_20180902_190304.jpg
IMG_20180902_175736.jpg
IMG_20180902_180347.jpg
IMG_20180902_184018.jpg
IMG_20180902_175713.jpg
IMG_20180902_190300.jpg
IMG_20180902_190604.jpg
IMG_20180902_192536.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 32 gæster

cron