Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#151 » 10. maj 2016, 20:17

De havde perlehøne i netto i weekenden til 79.- hvis man ikke har prøvet det før, så er det anbefalesværdigt. Smagen er mere fyldig og karakteristisk end kylling, men det laves på samme måde.
Jeg plejer at lave det med tunsauce (samme sauce som vitello tonatto), det ved jeg godt lyder særpræget at spise fugl med en sauce, der er baseret på fisk, men det smager genialt.
Vedhæftede filer
IMG_20160510_200741591.jpg
Spatchcock og smurt med rapsolie samt drysset med flagspætte.
IMG_20160510_200741591.jpg (233.56 KiB) Vist 3128 gange
IMG_20160510_200833983.jpg
Stegt indirekte ved ca 200 grader indtil brystkødet var ca 65 grader.
_IMG_000000_000000.jpg
Serveret med en bønnemos (se ovenfor) samt salat og brød - stjernerne er dog tunsauce og fugl...
_IMG_000000_000000.jpg (318.67 KiB) Vist 3128 gange
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#152 » 11. maj 2016, 20:02

Bar-B-netter: Krebinetter med Sweet Baby Rays chipotle and honey.
Spidskål med rapsolie og granatæbleeddike.
Brød.
Grillost.
Vedhæftede filer
20160511_190820.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#153 » 13. maj 2016, 20:23

Hornfiskesæsonen er i gang.
Tilbehøret er en varm pastasalat med grillet portobello, grillet courgette, løg, tomat, frisk oregano og mynte samt ricottaost og lidt revet manchego.
Vedhæftede filer
20160513_193350.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1105

Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#154 » 14. maj 2016, 21:57

Lavede en lille Cuvette og en stor Culotte. Forsøgte med interval 15-15-15-15-15-15-slut og 54grader så hvile...
Cuvetten blev lidt hmmm sej... Men culotten sad lige i skabet... Cuvetten fik dog 2 intervaller mindre, da den kun var 1/2 str...
ImageUploadedByTapatalk1463255868.772969.jpg
ImageUploadedByTapatalk1463255868.772969.jpg (488.58 KiB) Vist 3046 gange


Ps var på en sommerhus grill ;)

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2519
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#155 » 15. maj 2016, 12:20

Her på grillens dag, 2. lørdag i maj, blev det til stegt flæsk, en lidt flydende rabarberkompot, grillede æbler, nektariner og kartofler. Der var også 2 små bbq-pølser...

grill 1.JPG
grill 2.JPG
grill 3.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1105

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#156 » 21. maj 2016, 19:33

Duroc Ribs
Vedhæftede filer
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2519
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#157 » 21. maj 2016, 19:46

Det ser vel nok lækkert ud...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Kasper_M_A
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#158 » 21. maj 2016, 19:57

Faldte over en Irsk Angus culotte i Lidl...
Googlede lidt og nåede frem til at den skulle intervalsteges, hvilket jeg aldrig har prøvet før.
Den fik en rub af: rørsukker, salt, peber, paprika, chili, hvidløgssalt, spidskommen, timian og oregano.
Havde lidt svært ved at holde temperaturen helt rolig så det svingede imellem 170 og 210.
10 min på grill - 10 min af - 10 min på - 10 min af - 10 min på - og de den så blev taget af igen, steg temperaturen stille og roligt til 57 grader, så nu blev den pakket i staniol hvor den hvilede i en halv times tid.
Tilbehøret blev krydrede kartoffelbåde og rødvinsstegte champignons.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg


Kan konstatere at jeg HELT sikkert skal intervalstege den næste steg der skal på grillen... For sa*** det var godt :)

Brugeravatar

mochr
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#159 » 22. maj 2016, 12:02

Shit det ser lækkert ud @Kasper_M_A! Jeg håber det smagte lige så godt, som det ser ud.
Lige et par spørgsmål: Vendte du den gang for gang, eller var det hver gang med fedtsiden nedad? Og hvor lang tid fik kartoflerne? Skulle du tyvstarte med dem, eller passede det med samme starttid og sluttid efter stegen havde hvilet?


Kasper_M_A
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#160 » 22. maj 2016, 14:13

Mochr - smagte fantastisk :)

Den blev lige brunet af direkte over kullene så fedtet blev lidt sprødt. Den resterende tid var det med fedtsiden opad.
Kartoflerne fik vel en 10-15 minutter inden kødet kom på... Bar lidt nervøs for om de ville blive færdige da låget jo blev løftet hvert 10. minut så havde ovnen på stand-by, men det gik uden.
Champignon med rødvin er desuden glimrende hvis man er til rødvin ;)

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#161 » 24. maj 2016, 19:44

Diverse grillprodukter, grillet majs og puylinsesalat.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


John Sahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 67

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#162 » 24. maj 2016, 19:53

Flanksteak til tortillas, mums..

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160524/cb8d26fc4639459e8ee6e47acea7399c.jpg[/img]
John Sahl
www.Autohenter.dk - Din importkonsulent..!

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#163 » 25. maj 2016, 19:54

Svinemørbrad satay.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
IMG_20160525_195317656.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#164 » 27. maj 2016, 20:13

Fiskedelleburger med urteremoulade, tomat, avocado og råsyltet fennikel.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


gumle43
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#165 » 28. maj 2016, 03:17

[smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif] Aftensmaden idag bliver en lækker økologisk kylling på RotesserietBillede [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Cyberguyen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 388

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#166 » 29. maj 2016, 10:01

Culotte med lidt flødekartofler eller omvendt. . .

kamado_culotte.jpg
kamado_culotte.jpg (116.72 KiB) Vist 2682 gange


kamado_culotte2.jpg
kamado_culotte2.jpg (87.63 KiB) Vist 2682 gange

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 266

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#167 » 29. maj 2016, 17:39

Spatchcocked kylling med en ny rub-opskrift (rubskrift?)
image.jpeg
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#168 » 29. maj 2016, 18:59

Grillspyd med squash, champignons og peberfrugt der har fået Sweet Baby Rays med chipotle. Svinemørbrad og pølsestykker der har fået ver. 1.0 af min nye PPP-rub (Prauses Pork Powder).
Pastasalat med urtepesto (rørt på diverse haveurter: oregano, mynte og basilikum samt Manchego og pinjekerner) desuden er salaten med ærter og tomater.
Vedhæftede filer
20160529_180423.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1105

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#169 » 29. maj 2016, 23:10

We did burgers :-)
ImageUploadedByTapatalk1464556205.415398.jpg
ImageUploadedByTapatalk1464556205.415398.jpg (320.48 KiB) Vist 2632 gange
ImageUploadedByTapatalk1464556165.336522.jpg
ImageUploadedByTapatalk1464556165.336522.jpg (498.86 KiB) Vist 2632 gange


John Sahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 67

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#170 » 30. maj 2016, 19:35

Her blev det også burgers, hvor vi prøvede at lave bøfferne efter en amerikansk patty-opskrift, men konklusionen blev at vi er mere til almindeligt hakkede oksekødsbøffer :)

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160530/173a04ad73e07d246b5e9b51e588f0f2.jpg[/img]
John Sahl
www.Autohenter.dk - Din importkonsulent..!

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#171 » 30. maj 2016, 19:52

Jeg kan desværre ikke se dine Tapatalk billeder John. Hvad var der galt med dine bøffer?
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#172 » 30. maj 2016, 19:53

Krebinetter, kål, kartofler og majs.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1105

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#173 » 30. maj 2016, 21:56

Hvad gør du ved kål prause...
Ser godt ud

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#174 » 31. maj 2016, 06:34

Mega simpelt. Spidskål delt i 4 (behold stokken ellers bliver det et samlesæt) citron hvidløg og olie på.
20 min ved 200gr. indirekte og så brunes på 3 sider hvis ikke det har fået farve nok.
Where there's smoke... There's laughter.


John Sahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 67

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#175 » 31. maj 2016, 07:41

prause skrev:Jeg kan desværre ikke se dine Tapatalk billeder John. Hvad var der galt med dine bøffer?


Konsistensen, det var lidt som at spise oksekødsfrikadeller. Der var slet ingen oksekødstekstur.
John Sahl
www.Autohenter.dk - Din importkonsulent..!

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#176 » 1. jun 2016, 21:09

Pita
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#177 » 2. jun 2016, 20:24

Klassisk foccaciabrød bagt på primo.
Insalate caprese.
Kyllingebryst fyldt med hvidløgsost og salvie omviklet med serranoskinke.
Vedhæftede filer
20160602_180030.jpg
20160602_180745.jpg
20160602_185639.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#178 » 8. jun 2016, 19:08

Varmrøget laks med terriyaki og sesam.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Orbita
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#179 » 11. jun 2016, 15:53

Billede

Chili con carne på Q grill. Bradepande fra grillbutikken sammen med holdere til fredstone virker fint på den lille brænder.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#180 » 11. jun 2016, 20:55

Onglet, pommes og hvid estragondressing.
Vedhæftede filer
20160611_174202.jpg
20160611_175059.jpg
20160611_175137.jpg
20160611_190755.jpg
20160611_191319.jpg
20160611_191720.jpg
20160611_191927.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2519
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#181 » 12. jun 2016, 17:22

Flot anretning, Prause.

Jeg lavede også Onglet (fra Irma) og det blev da nogenlunde okay med kartofler, hvidløgssmør og vandmelonsalat, men kødet står altså ikke højest på min ønskeliste... :roll:

onglet 1.JPG
onglet 2.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#182 » 12. jun 2016, 18:50

skaal-um skrev:Flot anretning, Prause.
men kødet står altså ikke højest på min ønskeliste... :roll:

onglet 1.JPG
onglet 2.JPG

Tak. Mit var fra Jesper/Onkel Tom/En verden af kød og det var jeg faktisk rigtig godt tilfreds med.
Det ser ellers ud til at du har tilberedt det rigtigt, for det kan vist ikke tåle at blive meget over rare...
Melonsalat er også et hit i vores familie. Prøv at komme tomater i også, det lyder mystisk men fungerer rigtig godt.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#183 » 12. jun 2016, 21:15

Vedhæftede filer
20160612_180253.jpg
20160612_183516_HDR.jpg
20160612_185642.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#184 » 13. jun 2016, 07:11

Sidst skrev benzon Whau - vintermad på den lækre måde.

Ditto sommermad.

Nu må det komme på madplanen, inden jeg glemmer det.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Haspalm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 489

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#185 » 13. jun 2016, 08:25

Det blev til en cuvette - Super mør ...

Billede
Haspalms PP-filosofi: Der findes ikke dårlig vejr at lave PP i - Når Englandsbådene ligger stille tænder rigtige mænd op i grillen!

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#186 » 19. jun 2016, 20:14

Moussaka.
Vedhæftede filer
20160619_175530_HDR.jpg
20160619_181254.jpg
20160619_185519.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Haspalm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 489

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#187 » 20. jun 2016, 07:17

prause skrev:Pita

Ser fantastisk ud - hjemmelavet brød ?? Opskrift ????
Haspalms PP-filosofi: Der findes ikke dårlig vejr at lave PP i - Når Englandsbådene ligger stille tænder rigtige mænd op i grillen!

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#188 » 20. jun 2016, 16:54

Haspalm skrev:
prause skrev:Pita

Ser fantastisk ud - hjemmelavet brød ?? Opskrift ????

Tak. Nej ikke denne gang, det er fra netto...
Where there's smoke... There's laughter.


Lykkesok
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#189 » 20. jun 2016, 20:08

Det ser simpelthen helt fantastisk ud det I disker op med.
Jeg har lige et spørgsmål: Hvordan finder I inspirationen til alle jeres lækre retter? Er det noget der bliver fundet på nettet, eller er det improvisation?

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#190 » 20. jun 2016, 20:54

Lykkesok skrev:Det ser simpelthen helt fantastisk ud det I disker op med.
Jeg har lige et spørgsmål: Hvordan finder I inspirationen til alle jeres lækre retter? Er det noget der bliver fundet på nettet, eller er det improvisation?

Mange tak. Det er for mit vedkommende en kombination. Jeg har interesseret mig for mad og madlavning i mange år og laver mad til min familie stort set hver dag. Derudover har jeg en indbygget modvilje mod at lave det samme mad for tit og så er man jo tvunget til at forny sig og improvisere ;-)
Ofte starter processen med en råvare som jeg vil bruge, eller et køkken (land) som jeg ikke kender og vil lære noget om, eller det kan være en ret jeg ser i TV. Derefter bruger jeg ofte noget tid på at læse opskrifter på nettet. Når jeg så har læst noget om de typiske krydderier og tilberedningsmetoder så laver jeg min egen opskrift - der langt hen ad vejen er improviseret.

Hvis jeg skal tage udgangpunkt i dagens ret; "Kofta kebab med bulgurslat/tabouleh" så startede det med en overvejelse omkring Syriske flygtninge og hvad de mon spiser i Syrien?
Herefter noget læsning på klassiske Syriske retter og til sidst en tilnærmet opskrift, som alligevel ender med at blive lavet lidt på slump fordi jeg sjældent gider og stå og fedte med måleskeer. Jeg vil dog stadig mene at mængderne holder ret godt.

I dette tilfælde har jeg med kofta kebab faktisk lavet en ret minutiøs opskrift fordi jeg skal lave det til mines drenges fødselsdag som en del af en Syrisk buffet med mange retter.
Vedhæftede filer
20160620_190822.jpg
Kofta kebab med tabouleh og tzatziki. Og ja der er ikke kål i tabouleh - men det er der så alligevel i min version...
Where there's smoke... There's laughter.


Lykkesok
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#191 » 21. jun 2016, 21:11

Tak for et meget godt og uddybende svar.
Kan se din fremgangsmåde minder meget om min egen. Jeg vil skyde på, ud fra min intuition, at du er noget ældre end jeg selv er, og du har så fordelen ved at have mere erfaring.

Glæder mig selv til at udvide mit repetoire af smage og kombinationer i min hukommelse, så jeg senere hen kan blive bedre til at improvisere under madlavning. :)

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#192 » 22. jun 2016, 07:02

Lykkesok skrev:Tak for et meget godt og uddybende svar.
Kan se din fremgangsmåde minder meget om min egen. Jeg vil skyde på, ud fra min intuition, at du er noget ældre end jeg selv er, og du har så fordelen ved at have mere erfaring.

Glæder mig selv til at udvide mit repetoire af smage og kombinationer i min hukommelse, så jeg senere hen kan blive bedre til at improvisere under madlavning. :)

Du er velkommen, det er jo lige præcis det der er pointen med denne nørdlegeplads...
Jeg er 44 år gammel, så ja jeg er halvgammel og har lavet mad stort set hver dag siden jeg var teenager (en af de få fordele der er ved at have forældre der blev skilt ;-) )
Where there's smoke... There's laughter.


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 821

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#193 » 22. jun 2016, 09:40

Her står den på en gammel klassiker, sliders med PP, coleslaw og fritter.

jeg laver en god portion når nu grille er i gang alligevel.
Kopi af 20160622_090730.jpg
ca 7 kg nakkefilet på spid
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.


Tracebuzta
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 39

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#194 » 23. jun 2016, 10:48

Kan du lokkes til at dele fremgangsmåden på det PP på gas? :-)
Jeg har lige fået min Titan leveret, og det skal prøves :-)


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 821

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#195 » 23. jun 2016, 11:14

Jamen det er egentlig meget nemt.

Kødet får krydderier dagen inden som det er beskrevet i utallige indlæg herinde, min fremgangsmåde er at jeg lægger køddet i en pose og tilsætter en passende mængde krydderier. Posen med kød og krydderier vendes jævligt så alt køddet er dækket af krydderierne.

Om morgenen sætter jeg så køddet på spyd som du kan se på billedet, (der er 3 stege sat sammen med nogle grillspyd og omviklet med kødsnor.) Snoren er vigtig når du skal have køddet af, glemte det en gang og der faldt køddet af spyddet inden jeg var klar til det.

Jeg bruger 1-2 brændere på lavt blus for at få en temperatur på 110-120 grader, fordi jeg har både spyd og grillspyd igennem, så bliver den samlede stegetid noget kortere end man ellers læser herinde, de stege der er vist på billedet fik omkring 9 timer.
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.


tvj504
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 143

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#196 » 23. jun 2016, 11:34

Côte de Boeuf med bønnefritter og bearnaise. simpelt og nemt
IMG_4922.JPG

IMG_4923.JPG

IMG_4925.JPG
Vedhæftede filer
IMG_4923B.jpg
Mvh.

Thomas

_______________________

Weber One Touch 57
Weber One Touch Premium 57
Weber Q300 +Rotisserie
Sous Vide Supreme
Pizzaria Pronto
Shef Slowcooker

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#197 » 26. jun 2016, 20:05

tvj504 skrev:Côte de Boeuf med bønnefritter og bearnaise. simpelt og nemt

Egentlig havde jeg samme plan, men jeg kunne ikke få Côte du boeuf som forventet og min kone klan ikke lide bærnæse...
Dermed blev det en Argentinsk culotte, pommes frites i ovn samt en sauce tartare - her tilberedt med monstrøse mængder estragon og kørvel (så smager det lidt af bearnaise) samt i dette tilfælde også lidt fintsnittet spidskål - det fungerer faktisk rigtig godt og giver fylde samt "bid".
Det sidste element er lidt grillet rugbrød med blåskimmel.
Vedhæftede filer
20160626_191119.jpg
20160626_191123.jpg
20160626_191127.jpg
20160626_191410.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


John Sahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 67

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#198 » 26. jun 2016, 21:06

Det culotte er da skåret på den forkerte led, eller er det bare mig?
John Sahl
www.Autohenter.dk - Din importkonsulent..!

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1712

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#199 » 27. jun 2016, 00:09

John Sahl skrev:Det culotte er da skåret på den forkerte led, eller er det bare mig?


Ja den er skåret forkert


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2187

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2016)

Indlæg#200 » 27. jun 2016, 06:38

I har ganske ret, den kørte på autopilot :shock: Heldigvis var kødet så mørt at det ikke betød noget.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Brian J og 13 gæster