Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2489

Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#1 » 2. aug 2014, 14:11

Efter introduktionen af min PB Helsinges Bagehjælp har jeg leget med tanken om Deep Pan Pizza, som jo skal være med tykkere bund med krumme, og særligt sprød skorpe.

Jeg vover efter to forsøg den påstand at det er lykkedes fuldtud.

Jeg lavede i går en traditionel pizzadej, bagte én i går, og lagde halvdelen af dejen i køleskab til i dag. Billederne herunder er fra i dag.

Dejen vejede ca. 400 g. og lå 10-15 min. på køkkenbordet før jeg trak den ud på bagestykket og derefter placerede randformen ( Ø mål ca. 25 cm. ).
Kanten rundt skal have en vis tykkelse således at man kan forme en slags vold langs kanten.
Husk at smøre randformen med lidt madolie.
IMG_1548.JPG

Derefter blev pizzaen ’tapetseret’ med sauce og fyld, og toppet med ost. Den blev straks sat på gasgrillens bagesten, temp. var ca. 300⁰C.
IMG_1551.JPG

Efter ca. 10 min. fjernes randformen og bage stykket trækkes væk,og temp. dæmpes evt. en smule.
IMG_1552.JPG

Efter 20-25 min. bagetid i alt er pizzaen færdig
IMG_1556.JPG

Og anbringes på en rist til let afkøling.
IMG_1558.JPG

Nogle vil måske have en knap så hårdt bagt bund, men den var støjende sprød, og sådan foretrækker vi den.
IMG_1559.JPG
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Tine
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 452

Re: Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#2 » 2. aug 2014, 15:06

Nøj! Den ser saftsusemig lækker ud!

Og vist mere noget for mig,
der slås noget med den alm. model, der skal være så pokkers tynd....
~~~~~~~~~~
Smokey Joe
Performer u./gastænding
Q120
Primo Oval Large

*Trækul på lager fra http://www.traekul.dk*
PM for afhentning.

Brugeravatar

rosqvist45
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 296

Re: Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#3 » 2. aug 2014, 22:10

lækkert


ladjo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 26

Re: Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#4 » 3. aug 2014, 01:06

Mmmmm... Ser godt ud, men hvor er gorgonzolaen [JAPANESE OGRE]

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2489

Re: Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#5 » 3. aug 2014, 11:01

ladjo skrev:... Ser godt ud, men hvor er gorgonzolaen
Ja tak - og Gorgonzolaen havde vi brugt til saucen til bøffen.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

pølse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#6 » 5. aug 2014, 16:31

PB Helsinge skrev:
ladjo skrev:... Ser godt ud, men hvor er gorgonzolaen
Ja tak - og Gorgonzolaen havde vi brugt til saucen til bøffen.


Kunne man måske få lidt inspiration til den Gorgonzola sauce??
Resultat = talent * flid

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2489

Re: Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#7 » 6. aug 2014, 22:11

pølse skrev:Kunne man måske få lidt inspiration til den Gorgonzola sauce??
Selvfølgelig, og den er uforskammet simpel :

Piskefløde og Gorgonzola ost i tern eller stykker bringes langsomt til kogepunkt, og saucen piskes sammen under opvarmningen.
Hvor meget ost der tilsættes er en smags sag, jeg anslår 50-75 g. til 1/4 l. piskefløde, men det er let at justere smagen undervejs..
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1521
Kontakt:

Re: Deep Pan Pizza m. Bagehjælp

Indlæg#8 » 6. aug 2014, 22:24

Så er det afgjort... Jeg skal ha' noget bagehjælp....
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 31 gæster