Grillkylling og is

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1331

Grillkylling og is

Indlæg#1 » 30. mar 2014, 22:30

Grilstegt kylling med pommes fritter og agurkesalat
30-03-14-001.jpg


Lakridsis med hvid chokolade og blandede frugter
30-03-14-002.jpg


Startede med en økologisk kylling, der blev renset, og lagt i saltlage i 3 timer (70 gr. salt og 10 gr. sukker pr. liter vand)
30-03-14-003.jpg

30-03-14-004.jpg


En halv agurk blev skåret i skiver, og lagt i en lage af 1 del eddike og 3/4 del sukker - salt, peber, peberrod
Efterfølgende blev den lynsyltet ved hjælp af en vaccumpakker
30-03-14-007.jpg

30-03-14-008.jpg


Lakridsisen var lavet dagen før, og skulle bare køres på ismaskine og fryses yderligere et par timer.
Det er en opskrift af Morten Heiberg
30-03-14-005.jpg

30-03-14-006.jpg


Til isen skulle der serveres lidt blande frugter, og det blev vaccumeret vandmelon i egen saft, og frisk annanas i egen saft tilsat sukker og vanilie
30-03-14-009.jpg


Pynt og lidt sprødt til isen blev tynde skiver annanas der blev drysset med sukker og tørret i ovn til de var sprøde.
30-03-14-010.jpg


Kyllingen tages op af saltlage og skylles - holder til kyllingen fyldes med en porter, og kyllingen placeres oven på, og sættes efterfølgende i Primo på 180 grader, til en temperatur på 75 grader
30-03-14-011.jpg

30-03-14-012.jpg

30-03-14-013.jpg

30-03-14-015.jpg


Slap nemt om det med pommes fritterne, da det var en færdigkøbt version til ovnen
30-03-14-014.jpg


Og så skulle der bare anrettes - dejlig saftig kylling med tydelig grillsmag - og isen var superlækker, den bliver lavet igen
30-03-14-016.jpg

30-03-14-019.jpg


30-03-14-017.jpg

30-03-14-018.jpg

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Grillkylling og is

Indlæg#2 » 31. mar 2014, 06:39

Ser bestemt lækkert ud. Jeg må indrømme, at jeg er svært misundelig på din kammerpakker og din ismaskine :oops:
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Grillkylling og is

Indlæg#3 » 31. mar 2014, 12:12

For hevlede Ib - den der ismaskine..... :savl2:

Det ser super godt ud det hele. Jeg tænker lidt på - den der agurk hvor du har lagt peberrod ned i lagen - der sker vel bare det du får en maineret peberrod, var det meningen? Eller var det meningen du ville have smag af peberrod i agurken? For hvis det er tilfældet er du jo nødt til at koge lagen med peberrod for at få peberroden ud i lagen, og da vil det jo være overflødigt at lægge peberrod i ved vacummeringen også, eller hvordan?
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1331

Re: Grillkylling og is

Indlæg#4 » 31. mar 2014, 12:37

Det er høvlet peberrod på plastbøtte jeg har anvendt, som kommer direkte ned i kold lage sammen med agurken og efterfølgende vaccumpakkes. Der er ikke så meget peberrod i posen her, da jeg syntes fra tidligere gange, at det næsten har været for kraftigt smagende af peberrod.

Om så det er mere korrekt at koge frisk peberrod op i lagen, eller det skyldtes at det er høvlet peberrod på plastbøtte jeg har anvendt, skal jeg ikke kunne sige.

Ib M


Luke 5:6
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 51

Re: Grillkylling og is

Indlæg#5 » 31. mar 2014, 12:48

Hej

Det ser lækkert ud.

Ib M skrev:Til isen skulle der serveres lidt blande frugter, og det blev vaccumeret vandmelon i egen saft, og frisk annanas i egen saft tilsat sukker og vanilie


Hvad er ideen med at vacuumere frugten?

Hilsen den uvidende

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1331

Re: Grillkylling og is

Indlæg#6 » 31. mar 2014, 13:18

Luke 5:6 skrev:Hvad er ideen med at vacuumere frugten?

Luften bliver suget ud af frugten, og den tilsatte væske suges ind - hvilket giver mere fast og saftig frugt.

Bruger "Topgun" har anvendte det meget.

Ib M

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Grillkylling og is

Indlæg#7 » 31. mar 2014, 16:38

Frugt med meget luft i sig, bliver mere smagfuld og helt fast i det.

Et eksempel med vandmelon kan ses her. Det er samme melon før og efter
Mellemret.jpg
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


Luke 5:6
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 51

Re: Grillkylling og is

Indlæg#8 » 31. mar 2014, 20:43

Tak for forklaringen.

Brugeravatar

bajads
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 70

Re: Grillkylling og is

Indlæg#9 » 1. apr 2014, 13:24

Ib M skrev:
Luke 5:6 skrev:Hvad er ideen med at vacuumere frugten?

Luften bliver suget ud af frugten, og den tilsatte væske suges ind - hvilket giver mere fast og saftig frugt.

Bruger "Topgun" har anvendte det meget.

Ib M



- Lader det sig kun gøre med en "Kammer vaccumpakker" - eller fungere det også med en alm. vaccumpakker ?

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1331

Re: Grillkylling og is

Indlæg#10 » 1. apr 2014, 13:36

Kun med kammerpakker er jeg "næsten" sikker på- alm. vacumpakker vil i bedste fald suge al væsken ud af posen

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Grillkylling og is

Indlæg#11 » 1. apr 2014, 16:49

Ib M skrev:Kun med kammerpakker er jeg "næsten" sikker på- alm. vacumpakker vil i bedste fald suge al væsken ud af posen


Ja, det virker ikke rigtigt på en sugepakker. Men der er en workaround. Brug en ekstern plastdåse. Så kan du godt gøre det.
Sådan har jeg også lyn marineret gulerødder, agurker m.m. inden at jeg fik min kammerpakker.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

bajads
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 70

Re: Grillkylling og is

Indlæg#12 » 1. apr 2014, 17:13

topgun skrev:
Ib M skrev:Kun med kammerpakker er jeg "næsten" sikker på- alm. vacumpakker vil i bedste fald suge al væsken ud af posen


Ja, det virker ikke rigtigt på en sugepakker. Men der er en workaround. Brug en ekstern plastdåse. Så kan du godt gøre det.
Sådan har jeg også lyn marineret gulerødder, agurker m.m. inden at jeg fik min kammerpakker.


Hvorledes ??

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Re: Grillkylling og is

Indlæg#13 » 1. apr 2014, 17:27

Gennemført og ikke mindst lækkert :savl2:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Grillkylling og is

Indlæg#14 » 1. apr 2014, 17:33

Jeg fandt et billede i arkiverne
Fra nytårsmenuen 2011

DSF_5831.JPG
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 26 gæster