Scotch Egg

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1331

Scotch Egg

Indlæg#1 » 15. mar 2014, 22:43

Så fik jeg endelig prøvet at lave Scotch egg

scotsh-005.jpg


Æggene blev kogt i 5 min, og køles af i koldt vand - herefter pilles de forsigtigt, og er klar til indpakning i fars.

Farsen er en "blød" frikadellefars, krydret ekstra med tørret rosmarin, røget paprika, og ras el hanout.

Ægget pakkes forsigtigt ind i fars, og paneres i æg og rasp, inden de frituresteges i 3-4 min.

scotsh-000.jpg


Jeg ved egentlig ikke hvor Scotch egg passer ind rent måltidsmæssigt, men det kunne være en let frokostret, til skovturen, eller som natmad - syntes selv den smager fint selv om den er kold, men ingen tvivl om at den smager godt varm og sprød

scotsh-002.jpg


Rent fotomæssigt havde det nok været flottere med en kogt æggeblomme, men en flydende æggeblomme syntes jeg smager bedst, men nok ikke praktisk, hvis ikke man har en tallerken.
Senest rettet af Ib M 15. mar 2014, 23:04, rettet i alt 1 gang.


swotie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Scotsh Egg

Indlæg#2 » 15. mar 2014, 22:51

ser dælme lækkert ud .1%¤
2 stk. weber 57 cm
rotisseri + Rib-O-Lator
smokey joe
EXcel pro Q 20
Offset smoker

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Scotch Egg

Indlæg#3 » 16. mar 2014, 05:44

Det sidder da lige i skabet. Sådan en hapser, kunne jeg godt få plads til.
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Scotch Egg

Indlæg#4 » 16. mar 2014, 10:41

Lækkert - lækkert, det må prøves i nær fremtid. :savl2:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3084
Kontakt:

Re: Scotch Egg

Indlæg#5 » 16. mar 2014, 12:35

Lækkert - de kunne da nemt få plads i en buffet hos os... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1331

Re: Scotch Egg

Indlæg#6 » 16. mar 2014, 13:26

Ingen tvivl om at det ville være en populær ret de fleste steder.
Eneste minus kunne være at der er forholdsvis meget mad i et helt Scotch Egg - men et halvt Egg med en lidt mere størknet blomme ville også gøre sig godt på et frokostbord, eller man kunne se om man kunne skaffe nogle vagtel æg.

Ib M

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Scotch Egg

Indlæg#7 » 16. mar 2014, 15:12

Flot Flot. Ingen tvivl for mig - jeg foretrækker også en blomme der er "runny".
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1818
Kontakt:

Re: Scotch Egg

Indlæg#8 » 16. mar 2014, 15:45

Ser lækkert ud Ib M det må så absolut prøves .1%¤

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 15 gæster