Kebab-2 ( KEB-ON )

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1736
Kontakt:

Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#1 » 27. nov 2013, 08:36

Så skulle jeg prøve med hakket kød og prøvde lige som techie at lave det souvide først

Ingredienser :

1 Kg hakkede oksekød
2 tsk mel
1 dl.Vand
1 dl.olie
3½ spsk.Krydderiblanding


Krydderiblanding bestod af :
3 Spsk. Santa maria kebab krydderi
2 Spsk. Osmanli baharatlari köfte ve et baharate Købt i bazaren i slagelse

Jeg tog og rørte det hele godt sammen puttede det i et glas og i sousviden ved 57 grader i 3 timer

Der efter røg den på spydet
2013-11-26 16.55.58.jpg


2013-11-26 17.12.04.jpg


2013-11-26 17.23.22.jpg


2013-11-26 17.28.30.jpg


2013-11-26 18.04.24.jpg


2013-11-26 18.07.18.jpg


Vil sige det er den bedste til dato ungerne spiste helt vildt af det :)

Næste gang bliver det en blandning af denne her fars og cuvette / culotte tro jeg


jgjensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#2 » 27. nov 2013, 09:09

Det er sgu ikke dårligt det der!!

Hvis man ikke lige har SV til rådighed, hvordan ville i så gribe det an med at lave en kebab med fars??
hilsen
Jesper


Niels_L
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#3 » 27. nov 2013, 09:15

jgjensen skrev:Det er sgu ikke dårligt det der!!

Hvis man ikke lige har SV til rådighed, hvordan ville i så gribe det an med at lave en kebab med fars??


Hej
Jeg har heller ikke en SV, så jeg lavede det bare en i gryde på komfuret, kunne dog ikke ramme 57 præcist men den lå stabilt på ca. 58-59 C og det blev rigtigt godt.
Niels Læntver
Brande

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2802
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#4 » 27. nov 2013, 09:27

[quote="John.R"]Så skulle jeg prøve med hakket kød og prøvde lige som techie at lave det

Hej John, det er genialt i al sin enkelhed. Jeg må have misset sous vide delen i Techies indlæg, men har lige lavet 2 "kegler" a´1½ kg hver, så det skal da prøves. Flyttede du kødet over lige fra sous viden eller kølede du den ned først? Altså så den hang bedre sammen?
Det bliver sjovt at prøve... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1736
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#5 » 27. nov 2013, 10:00

jgjensen skrev:Det er sgu ikke dårligt det der!!

Hvis man ikke lige har SV til rådighed, hvordan ville i så gribe det an med at lave en kebab med fars??


Der er lavet en her uden sousvide Af Dark Horse


skaal-um skrev:
John.R skrev:Så skulle jeg prøve med hakket kød og prøvde lige som techie at lave det

Hej John, det er genialt i al sin enkelhed. Jeg må have misset sous vide delen i Techies indlæg, men har lige lavet 2 "kegler" a´1½ kg hver, så det skal da prøves. Flyttede du kødet over lige fra sous viden eller kølede du den ned først? Altså så den hang bedre sammen?
Det bliver sjovt at prøve... :P


Hej Finn

Jeg tog den direkte fra sousvide og satte den på spydet for den var fast så den ikke behøvde at køle af

Brugeravatar

Røde
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 180

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#6 » 27. nov 2013, 13:38

Hold da nu helt op ... mand hvor ser det lækkert ud!! .1%¤
Mvh Johnny "Røde" Jørgensen

Char-broil T47G, gasgril
Weber 57, One-touch premium
Weber 57, M/Bord
Tilbehør: Stegeplade i støbejern, pizzasten, rotisserie m.v..

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#7 » 27. nov 2013, 13:56

jgjensen skrev:...Hvis man ikke lige har SV til rådighed, hvordan ville i så gribe det an med at lave en kebab med fars??

Jeg ville skalfryse det for at få det til at holde faconen. Du kan også lægge kødskiver imeelm sjom jeg plejer. Det giver et dejligt varieret resultat.

Efterhånden som det bliver stegt holder det sammen af sig selv.

Og spar ikke på krydderiet. Det må gerne få en del mere end normalt.

MVH
Jan - der er ved at have første hold spege- chorizo- pepperoni- og ølpølser klar
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#8 » 27. nov 2013, 14:05

Hvad for noget glas smider du det i? Tænker på den str og som kan lukkes til SV?
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1736
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#9 » 27. nov 2013, 15:20

BS_Sweden skrev:Hvad for noget glas smider du det i? Tænker på den str og som kan lukkes til SV?


Hej Brian

Jeg har købt det her glas der kan være ca 1½ kg kød i

Det kan ikke lukkes helt jeg stiller det bare ned i karet så det er dækket til lidt over kødet i glasset

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#10 » 27. nov 2013, 20:06

Det ser virkeligt lækkert ud, en ny måde at lave det på.


.
Torp Hedehusene


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 426

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#11 » 27. nov 2013, 20:20

John.R skrev:
BS_Sweden skrev:Hvad for noget glas smider du det i? Tænker på den str og som kan lukkes til SV?


Hej Brian

Jeg har købt det her glas der kan være ca 1½ kg kød i

Det kan ikke lukkes helt jeg stiller det bare ned i karet så det er dækket til lidt over kødet i glasset



+1

Sådan et har jeg også købt. Og har også købt det der er lidt større. Desværre er de ikke brud sikre :-( Ville lige teste det, men det holdt ikke til en tur på gulvet. :roll:

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1185

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#12 » 13. jan 2014, 09:52

jgjensen skrev:Det er sgu ikke dårligt det der!!

Hvis man ikke lige har SV til rådighed, hvordan ville i så gribe det an med at lave en kebab med fars??


Man kan jo altid bare stille det glasset med kød/kebab fars i - ind i en ovn i stedet. Det er ikke helt så præcist, men lidt ordenligt termometer burde det godt kunne lade sig gøre.
Med venlig hilsen,
Thomas


jgjensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#13 » 13. jan 2014, 23:19

techie skrev:
jgjensen skrev:Det er sgu ikke dårligt det der!!

Hvis man ikke lige har SV til rådighed, hvordan ville i så gribe det an med at lave en kebab med fars??


Man kan jo altid bare stille det glasset med kød/kebab fars i - ind i en ovn i stedet. Det er ikke helt så præcist, men lidt ordenligt termometer burde det godt kunne lade sig gøre.


Tænker du i et vandbad eller?? Frygter bare for at hakket oksekød kan blive for tørt ellers...
hilsen
Jesper

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1185

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#14 » 14. jan 2014, 08:17

jgjensen skrev:Tænker du i et vandbad eller?? Frygter bare for at hakket oksekød kan blive for tørt ellers...


Ikke nødvendigvis.

Jeg ville hakke lidt ekstra fedt i - måske i form af bacon - eller tage en af de billigere fede pakker med hakket kød til at starte med og så smide lidt staniol over glasset når man stiller det ind i ovnen ved måske 75 grader eller hvad man nu kan stille sin ovn til og så måle efter med et digitalt grill termometer.
Med venlig hilsen,
Thomas


jgjensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#15 » 14. jan 2014, 09:52

Takker :-) det lyder som en god løsning
hilsen
Jesper


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 929

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#16 » 14. jan 2014, 11:25

Det ser lækkert ud, men hvor fast bliver sådan en farsrulle når den er "kogt"?
Jeg har ikke en keb-on og får det nok heller ikke ( noget med opbevaringsplads ), så jeg tænkte på om den evt. kunne laves på et alm. rotisseri?
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1736
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#17 » 14. jan 2014, 12:21

Wetle skrev:Det ser lækkert ud, men hvor fast bliver sådan en farsrulle når den er "kogt"?
Jeg har ikke en keb-on og får det nok heller ikke ( noget med opbevaringsplads ), så jeg tænkte på om den evt. kunne laves på et alm. rotisseri?


Det er ikke kogt
Det er varmet op i et kontroleret isoleret miljø.
Vandet bruges da det er mange gange bedre til at lede varme end luft

Farsen bliver rimelig fast om den kan bruges på rotisseri ved jeg ikke

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1185

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#18 » 14. jan 2014, 13:02

Wetle skrev:Det ser lækkert ud, men hvor fast bliver sådan en farsrulle når den er "kogt"?
Jeg har ikke en keb-on og får det nok heller ikke ( noget med opbevaringsplads ), så jeg tænkte på om den evt. kunne laves på et alm. rotisseri?


Den opskrift jeg selv har benyttet er så fast efter den initielle tilberedning, at jeg ikke tror der vil være problemer med at montere den på et alm. rotisseri.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#19 » 14. jan 2014, 23:35

Det skal sgu prøves på søndag, men hvor kan man købe krydderierne i nær heden af smørum
jeg har ikke en kebon så forsøget bliver på alm roteseri er der nogen der har prøvet det før elmer er der nogen der har et godt bud på hvordan det skal gørres
hvad med "pandekagerne" bager i selv dem eller der nogen der har et bud på hvor de kan købes i en god kvalitet

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1736
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#20 » 15. jan 2014, 07:12

Der ligger en Tiger butik her

Ballerup Centret, Butik 17
Banetoften 1
2750 Ballerup

De har rigtigt mange krydderrier fra hedebogaard.dk

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1185

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#21 » 15. jan 2014, 09:02

Frederik S skrev:Det skal sgu prøves på søndag, men hvor kan man købe krydderierne i nær heden af smørum


Her er den opskrift jeg tidligere har brugt. I går lavede jeg en hvor der var 1 æg i og en 1 dl mælk - inspireret lidt af FunktionDesigns opskrift som eller er stort set magen til pånær at der er spidskommen og koriander i min, men større mængder krydderier i hans. Bland eventuelt alle krydderierne sammen i en dobbelt portion. Start med at hælde halvdelen i, steg en lille frikadelle af lidt af farsen og smag til.

500 gram hakket lamme-, okse-, eller kalvekød.
1 teske mel
1 teske oregano
1/2 teske italienske urter (eller eller anden blandingspose)
1/2 teske hvidløgs pulver
1/2 teske løg pulver
1/4 teske cayenne peber
1 teske salt
1/2 teske sort peber.
1/2 teske spidskommen
1/2 teske koriander.

Du burde kunne finde det hele i et almindeligt supermarked som Føtex, Kvickly eller lign.

Frederik S skrev:jeg har ikke en kebon så forsøget bliver på alm roteseri er der nogen der har prøvet det før elmer er der nogen der har et godt bud på hvordan det skal gørres


Det virker bedst hvis du placerer rotisseriet i midten af kødet :-)

Jeg ville tage og smide farsen i et glas og varme det op - enten i et vandbad eller i ovnen, så det er færdigt.
Ville nok vælge omkring 70-75 grader i 1-1½ time afhængig af hvor stor glasset af. Tag eventuelt et grilltermometer og mål hvor vamt kødet er i midten efter en times tid.

Husk at glasset skal være større end dine "gafler" på rotesseriet, så der er noget der holder kødet fast.

Frederik S skrev:hvad med "pandekagerne" bager i selv dem eller der nogen der har et bud på hvor de kan købes i en god kvalitet


Jeg må jo erkende at jeg har købt dem færdiglavet, selvom jeg gerne ville påstå det modsatte ;-)

Held og lykke med det..
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#22 » 15. jan 2014, 09:15

Frederik S skrev:....hvad med "pandekagerne" bager i selv dem eller der nogen der har et bud på hvor de kan købes i en god kvalitet

Når Keb-On er sat i gang passer den sig selv. Så er der tid til en øl/et glas vin og pandekagelavning:

Hvedemel, kartoffelmel, majsmel (Maizena) og lidt olie. Evt. klid eller fuldkornsmel hivs du er til den slags. Vand i til det bliver en tynd grød. Og så bare stege. Det passer meget godt med at der er god tid til at lave dem. Panden kan jo varmes på grillen så man kan hygge ude med det hele.

MVH
Jan - der undgår kulhydrater
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)


jgjensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#23 » 15. jan 2014, 10:05

Frederik S skrev:hvad med "pandekagerne" bager i selv dem eller der nogen der har et bud på hvor de kan købes i en god kvalitet


500 gr mel
50 gr blødt smør
3 dl vand
1 tsk salt
mos det tørre sammen og tilsæt vand og ælt godt igennem
Dejen kan evt hvile 1/2 time inden udrulning
Giver ca 12 stk
Steges kort tid på en varm og tør pande
Kan holde sig et par dage i lukket plastpose
hilsen
Jesper

Brugeravatar

citybilen82
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#24 » 1. jul 2016, 14:07

Hvor længe skal kødet være på før man kan skære det første lag af?
Med venlig hilsen

Mads

Primo Kamado oval XL
Primo Kamado oval jr.
Borniak UW-70
Weber 57Ø
Weber Q300


LiNdEhOfFeN
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 10

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#25 » 23. sep 2016, 18:50

Er den pengene værd sådan en Keb-on

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#26 » 23. sep 2016, 19:01

Ja, den er pengene værd, LiNdEhOfFen.

Tre kvarter, afhængig af varmemængde og afstand mellem kød og kul. Herefter kan du skære hvert tiende minut, citybilen8,2.

MVH
Jan - der har lavet suppe i dag
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)


LiNdEhOfFeN
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 10

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#27 » 23. sep 2016, 19:10

Kunne være man skulle prøve sådan en så :)


Swanson
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 122

Re: Kebab-2 ( KEB-ON )

Indlæg#28 » 2. okt 2017, 11:22

Hej

Jeg skal også have min debut med min Kebon på lørdag.

Vi benytter en anden opskrift med svinekød.

Spørgsmålet går til processen.
Onsdag: Marinere kødet
Torsdag: Smide kødet i 2 glas + sous vide i ca 2 timer (Temperatur omkring 65 grader) ?
Torsdag: Lægge rullerne på køl efter sous vide.
Lørdag: På spyd og på kebon.

Spørgsmålet er om ovenstående vil gå. Er det for risikabelt at kun opbevare det på køl fra torsdag aften til lørdag ? Eller skal det i fryseren ?

Og da det nu er svinekød (Nakkefilet+fars) - vil 65 grader så ikke være passende ?

Mvh
Søren

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 29 gæster