Oksebov sous vide

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 914

Oksebov sous vide

Indlæg#1 » 20. jan 2013, 14:29

Så er der gang i det nye legetøj,prøver og starte med en oksebov.Den har fået en gang rub og vacumpakket,så kommer den i bad til imorgen aften hvor den lige for en hurtig gang på grillen :-D
Vedhæftede filer
Sous vide 001.JPG
Sous vide 001.JPG (139.41 KiB) Vist 15146 gange
Sous vide 002.JPG
Sous vide 002.JPG (185.61 KiB) Vist 15146 gange
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#2 » 20. jan 2013, 14:56

Vi fik oksebov for 1 uge siden, også lavet SV. Vi gav den 72timer ved 56g.
Hvad grader vil du gi den?

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#3 » 20. jan 2013, 16:19

Jeg lavede også en i sidste uge. :-) Gav den 22 timer ved 70`C, det blev den bedste oksebov jeg har prøvet.


.
Senest rettet af Torp Hedehusene 20. jan 2013, 16:30, rettet i alt 1 gang.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#4 » 20. jan 2013, 16:22

Gad vide om der er forskel :-)... Det må prøves

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 914

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#5 » 20. jan 2013, 16:49

Jeg køre på 60 grader og den kom i her ved 14:30 tiden og skal spises i morgen aften :-D
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1549

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#6 » 20. jan 2013, 16:56

Torp Hedehusene skrev:Jeg lavede også en i sidste uge. :-) Gav den 22 timer ved 70`C, det blev den bedste oksebov jeg har prøvet.


.


Jeg prøvede i 23 timer ved 70C, det var også bare guf.

Mvh
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 914

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#7 » 21. jan 2013, 19:54

Så blev den færdig efter 27 timer på 60 grader og grillet for fulde gardiner 30 sek på hver side,den blev fint mør men savnede bare noget mere smag så må ha gang i en rub der smager af mere næste gang. :roll:
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#8 » 21. jan 2013, 19:57

jv31 skrev:Så blev den færdig efter 27 timer på 60 grader og grillet for fulde gardiner 30 sek på hver side,den blev fint mør men savnede bare noget mere smag så må ha gang i en rub der smager af mere næste gang. :roll:

Så skal du næsten prøve denne rub:
TEXAS STYLE BRISKET & PULLED BEEF RUB.doc
(30.5 KiB) Downloadet 877 gange



.
Torp Hedehusene


kimetting
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#9 » 1. feb 2013, 19:34

Har lige fyldt fryseren med 1/4 tyr [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] og nu skal jeg prøve at lave boven ved 70 gr. I 22 timer.. Det er lidt spændende! Dejligt man kan gå herind og se dygtige folks erfaringer med sådan et projekt.
Vedhæftede filer
20130201_191217.jpg
Godt indpakket i krydderier

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 914

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#10 » 2. feb 2013, 15:52

Det ser super ud,husk billede af det færdige resultat...... det glemte jeg :lol:
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.


kimetting
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#11 » 2. feb 2013, 21:49

Det blev en stor succes med boven! Godt nok ikke har jeg ikke et særligt stort sammenlignings grundlag for hvordan sådan en bandit skal smage.. Men familien virkede yderst tilfreds, og fadet blev da også nærmest slikket rent :-D
Vedhæftede filer
20130202_192508.jpg
20130201_191926.jpg

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#12 » 2. feb 2013, 21:50

Det ser bare lækkert ud. :savl2: :savl2: :savl2:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1549

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#13 » 3. feb 2013, 14:41

kimetting skrev:Det blev en stor succes med boven! Godt nok ikke har jeg ikke et særligt stort sammenlignings grundlag for hvordan sådan en bandit skal smage.. Men familien virkede yderst tilfreds, og fadet blev da også nærmest slikket rent :-D


Jeg havde heller ikke noget at sammenligne med da vi prøvede det Sous Vide herhjemme, men resultatet og de slikkede tallerkener hjemme hos jer er bevis nok. I min verden er vores Sous Vide også godt til kvalitetskød, men der hvor den virkeligt gør "forskellen" er med de dårligere udskæringer - din oksebov ser super lækker ud!
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill


kimetting
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#14 » 3. feb 2013, 20:02

Det er sjovt så godt et resultat man kan få af en lidt ringere udskæring, når det laves SV. Jeg tror at det næste der skal bades, bliver en rullesteg.. Nogen der kan give et fingerpeg mht. Temperatur og antal timer? Den vejer ca. 1,5 kg

Brugeravatar

ChevyDK
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 796

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#15 » 5. feb 2013, 16:54

62° i 8 timer ville være mit forslag.
Mvh

ChevyDK


drkoch
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Oksebov sous vide

Indlæg#16 » 9. jan 2020, 15:58

Morras skrev:Vi fik oksebov for 1 uge siden, også lavet SV. Vi gav den 72timer ved 56g.
Hvad grader vil du gi den?


Jeg ved godt det er en lidt gammel tråd, men jeg har lige smidt min "oksebov" over på ca. 1.7 kg. Stammer fra en "halv ko" :-) Jeg havde tænkt mig at lave den ved 60 grader fra nu til imorgen aften, hvor den skal nydes. Jeg har lavet en rub, som den gnides i inden den kommer i baljen.

Når du giver den 56 grader, hvordan bliver den så er den så lyserød (ligesom man kender fra alt andet lækkert kød), og stadig mør. Jeg er lidt i tvivl om jeg kan nå at få den godt mør frem til imorgen, hvis jeg starter på 56 grader.

Glæder mig :-)

Ps. Planen er at servere den med hasselback kartofler og sous vide bearnaise (https://drkoch.dk/bearnaise-sauce-sous-vide-opskrift/) [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Mange hilsner - Lars :-D
Elsker god mad, vin og fedt udstyr
Ejer af Livets små ting (https://drkoch.dk)
- bloggen om god mad, sous vide, og lækre ting til hjemmet

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 25 gæster