Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#1 » 16. aug 2012, 23:20

Ribs Low'n'slow - Franske kamben.


Efter at have forsøgt mig med nogle billige kamben og fået et ikke så godt resultat, fik jeg mulighed for en tur i metro og så fik jeg fyldt 10 kg. Franske kamben i fryseren, og har så luret lidt på guruen´s 2+2+0,5 metode og tænkte at den modificere jeg lige lidt på ;-D sååhh.... her er min version og jeg må understrege at DET ER IKKE SIDSTE GANG, for S.... de blev gode, de faldt nærmest fra hinanden :-D

Start med at fjerne ”sølvhinden” på bagsiden af Ribsene. (jeg gjorde det med spidsen på en skrællekniv)
IMAG0432.jpg


smør dem med French´s Yellow Mustard (og brug ikke andet..... Jeg har selv testet og Guruen siger også fy fy skamme.... hehe :-) )
IMAG0433.jpg


og så en omgang rub.
Min er hjemmeblandet som vi her i huset godt kan lide, den er ikke specielt stærk, tror faktisk den er næsten børnevenlig ;-)

BBQ Rub - Grundopskrift. (min er justeret med divs. andre ingredienser)
4 spsk salt
4 spsk paprika
8 tsk hvidløgspulver
8 tsk chilipulver
4 tsk peber
2 tsk løgpulver
4 spsk brun farin

det hele hakkes godt i en mini hakker.
IMAG0434.jpg


pakket i en gang wita-wrap og 3-4 timer på køl.
IMAG0436.jpg


Imellem tiden blev der lige kogt en BBQ Sauce som jo skal bruges senere.

BBQ Sauce - Grundopskrift. (min er justeret med divs. andre ingredienser)
4 dl ketchup
2 dl æblejuice
1 dl vand
1 tsk chilipulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
2 spsk rørsukker
12 spsk brun farin

Det hele kommes i en gryde og koges op og små simre i ca 30.min. og lad afkøle bagefter.
IMAG0437.jpg


Så i grillen og gang i røgen.
Her er de efter 30 min. og en masse røg :-P
IMAG0438.jpg


efter 1 time med røg, går den efterfølgende time nu ud på at spraye lidt med en blanding af Æblejuice (2/3 del) og fransk æbleeddike (1/3 del).
Jeg sprayede 2 gange i den time.
IMAG0439.jpg


Her efter blev de pakket i stanniol med lidt smør og en skvat æblejuice og så ellers bare hygge 2 timer på grillen.
IMAG0440.jpg
IMAG0441.jpg
IMAG0442.jpg


Og temperaturen de hyggede sig ved.
IMAG0443.jpg


Efter 2 timer i stanniol så de sådan ud og er klar til at få en omgang bbq Sauce.
IMAG0444.jpg


efter første tur bbq sauce.
De fik i alt 2 gange på hver side.
IMAG0445.jpg


Og til slut..... færdige resultat :-D Velbekomme!!! billederne taller vist for sig selv.
IMAG0446.jpg
IMAG0448.jpg
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22


plump
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 349

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#2 » 17. aug 2012, 06:15

Hvorfor bliver man altid sulten, når man læser et indlæg med ribs?
Det ser hamrende lækkert ud .1%¤


//Dennis

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#3 » 17. aug 2012, 06:46

Ribs er og bliver bare en kongespise.
Det ser virkelig lækkert ud.
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

Emneforfatter
trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#4 » 17. aug 2012, 06:56

plump skrev:Hvorfor bliver man altid sulten, når man læser et indlæg med ribs?
Det ser hamrende lækkert ud .1%¤


//Dennis

Aner det ikke hehe.
De blev også bare rigtig, rigtige gode, havde slet ikke forventet så godt et resultat ;)

Husum skrev:Ribs er og bliver bare en kongespise.
Det ser virkelig lækkert ud.

Jep og når man så også bare lige ramme som de skal have så bliver det endnu bedre ;)
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#5 » 17. aug 2012, 07:08

Det var ellers noget af et indlæg at læse, lige før man skal have sin youghurt :cry:

- de ribs ser jo superindbydende ud .1%¤
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#6 » 17. aug 2012, 07:16

jgh skrev:Det var ellers noget af et indlæg at læse, lige før man skal have sin youghurt :cry:

- de ribs ser jo superindbydende ud .1%¤

Ja min morgenmad skal vist justeres lidt :lol:
Chef de friture


Djon
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 255

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#7 » 17. aug 2012, 07:31

Ser godt ud! Hvilken temperatur kørte du med den sidste halve time hvor de fik bbq sauce? Også ca 130? Indirekte eller direkte?
Synes nemlig jeg har svært ved at få dem til at se "grillede" ud til sidst og tror jeg skal have mere varme på og over direkte.
Primo Oval XL
Ique 110 temp. controller

Brugeravatar

Emneforfatter
trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#8 » 17. aug 2012, 10:45

jgh skrev:Det var ellers noget af et indlæg at læse, lige før man skal have sin youghurt :cry:

- de ribs ser jo superindbydende ud .1%¤


Kizz the cock skrev:
jgh skrev:Det var ellers noget af et indlæg at læse, lige før man skal have sin youghurt :cry:

- de ribs ser jo superindbydende ud .1%¤

Ja min morgenmad skal vist justeres lidt :lol:

Det er da bare det vi gør, laver en youghurt med BBQ-Ribs Taste :-P hehe.

Djon skrev:Ser godt ud! Hvilken temperatur kørte du med den sidste halve time hvor de fik bbq sauce? Også ca 130? Indirekte eller direkte?
Synes nemlig jeg har svært ved at få dem til at se "grillede" ud til sidst og tror jeg skal have mere varme på og over direkte.

jeg kørte med ca. samme temp. ja og stadig indirekte. ca. 10 min. mellem hver pensling eller til man synes overfladen ser "tør ud" ;-)
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22


Søren Michael
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 407

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#9 » 17. aug 2012, 11:57

trhdk skrev:(min er justeret med divs. andre ingredienser)



Det kunne jeg enormt godt tænke mig at få uddybet. :-)
Ser ellers lækkert ud.
mvh
Søren

Brugeravatar

Emneforfatter
trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#10 » 17. aug 2012, 13:35

Søren Michael skrev:
trhdk skrev:(min er justeret med divs. andre ingredienser)



Det kunne jeg enormt godt tænke mig at få uddybet. :-)
Ser ellers lækkert ud.
mvh


Nååh det kunne du godt, men er det både til rub og sauce, du kunne tænke dig en uddybende? ;)
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22


Brian & Rikke
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#11 » 17. aug 2012, 21:11

Ser lækkert ud . Hvilken temperatur køre du med når du ryger :lol:


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 952

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#12 » 17. aug 2012, 21:22

trhdk skrev:
Søren Michael skrev:
trhdk skrev:(min er justeret med divs. andre ingredienser)



Det kunne jeg enormt godt tænke mig at få uddybet. :-)
Ser ellers lækkert ud.
mvh


Nååh det kunne du godt, men er det både til rub og sauce, du kunne tænke dig en uddybende? ;)



kunne du overtales til både rub og sauce, så vi Ikke skal sidde her og tænke over hvad vi nu går glip ?
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

Emneforfatter
trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#13 » 17. aug 2012, 22:03

Brian & Rikke skrev:Ser lækkert ud . Hvilken temperatur køre du med når du ryger :lol:

kører med samme temp. hele tiden, så det er 120-125 grader ca. ;-)

Wetle skrev:kunne du overtales til både rub og sauce, så vi Ikke skal sidde her og tænke over hvad vi nu går glip ?

jamen det er jo sådan set bare at blande til man selv synes man har fundet noget som man kan lide.
Rub blandingen kan jeg faktisk ikke helt huske........ :shock:
men saucen da har jeg bl.a. en skvat vinegar sauce, knivspids cayenne peber, og lidt af rubben fra kødet. men det er alt på slum.. smager til løbende mens det koger ;-)
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22


jgjensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#14 » 28. jan 2013, 23:07

puster lige lidt til ilden i denne tråd igen - så lige et græsstrå i dag efter at sneen er begyndt at smelte og så drømte jeg mig lige hen til en lun forårsdag med masser af ribs på grillen!

Hvor meget kul brugte du - fyldt rør eller mindre?
hilsen
Jesper

Brugeravatar

Emneforfatter
trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Ribs Low'n'slow 1+1+2+0,5!!

Indlæg#15 » 29. jan 2013, 11:43

jgjensen skrev:puster lige lidt til ilden i denne tråd igen - så lige et græsstrå i dag efter at sneen er begyndt at smelte og så drømte jeg mig lige hen til en lun forårsdag med masser af ribs på grillen!

Hvor meget kul brugte du - fyldt rør eller mindre?


Der skal bruges 10-15 let brugte briketter til opstart af en lille ring nye briketter.
se nederstående link, hvor jeg har billeder af briketterne stillet op til en omgang low´n´slow ;-)

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=23924

Go´ fornøjelse :-)
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 75 gæster