Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsalat

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1515
Kontakt:

Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsalat

Indlæg#1 » 23. maj 2012, 19:24

Var dagens opgave....

Efter jeg havde set Guru'ens farsbrød med Pepperballs i, har jeg gået og tænkt - fordi jeg syntes farsbrød er så KEDELIGT, men Moinkballs er blandt noget af mit top favorit når vi snakker fars kreationer, så det skulle blive løsningen.

Moinkballs med pepperballs, og kold kartoffelsalat med bønner

Velbekomme

Kartoffelsalaten :
1spsk. Citronsaft
0,5 l Creme fraiche 18 % "6% kan selvfølgelig også gå :-) "
1 tsk. salt
1 tsk. dijon sennep
1spsk. revet peberrod
100 g Grønne bønner
2 spsk. Mayonnaise
1 bdt. forårsløg
1 stk rå løg - revet
1 kg kartofler - kogte - men ikke for meget - stadig faste

Rør en dressing af creme fraiche, lidt mayo, sennep og salt.
Tilsæt lidt revet løg, citron, revet peberrod, forårsløg.
Vend kogte små nye kartofler i grove skiver,
og dampede (afkølede) grønne bønner skåret i mindre stykker.
Smag kartoffelsalaten til, og drys over med forårsløg.

Moink Balls:

1 kg. hakket oksekød
1 spsk. løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
1 1/2 tsk. sellerisalt
friskkværnet peber
3 spsk. BBQ Sauce efter din favorit, men må gerne være både lidt sød og lidt hot.

Oksekødet røres med krydderierne + lidt BBQ Sauce
Der formes små kugler á frikadellestørrelse rundt om pepperbals'ne
Hver kugle omvikles med to halve stykker bacon over kors. X

Grillen sættes til 150 grader, indirekte og kuglerne smides på
Røgtræ ved og max røg i ca. 1 time, til bacon'en ser godt, farvet og sprød ud, så giver du den nogle strøg med bbq saucen
giver den 20 min mere, og vender dem, og giver BBQ sauce på den anden side, til de er dækket 100%

Lad dem hvile 5 min efter tilberedningen for at osten kan sætte sig.

moink0.png


moink2.png


moink3.png
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#2 » 23. maj 2012, 19:41

Jeg elsker skæve vinkler på det traditionelle, og den kartoffelsalat ser virkelig spændende ud.
Ideén med Pepperdew som Guruen og dig har fået er genial.
Tak for inspirerende menu .1%¤
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#3 » 23. maj 2012, 20:23

Det ser super lækkert ud:-) Både kartoffelsalat og chili har jeg haft lyst til et stykke tid nu. Lige en menu for mig:-)
Er det en forhøjer du har på grillen?
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

Emneforfatter
Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1515
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#4 » 23. maj 2012, 21:10

Ja, det er en forhøjerrist med D sten nedenunder - for at lave indirekte - der medfølger også en drypbakke der kan sættes i forhøjerristen

http://www.biggreenegg.com/eggcessories ... ised-grid/
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'

Brugeravatar

Sikots
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 448
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#5 » 23. maj 2012, 23:16

Bønner i kartoffelsalat? Det virker obskurt :D
De der moinkballs, jøsses de ser alt for lækre ud!! Nu sidder man her og småsavler igen....
MVH
Bjarne

Brugeravatar

Campist
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 235

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#6 » 24. maj 2012, 08:20

Hold da op hvor ser det lækkert ud, skal bare prøves (bogmærket)
hilsen Lars
PRIMO kamado xl
Artiforno Stenovn
Weber 57
Jbi forlænger
Weber 47 med støbejernsrist
Outdoorchef City grill (til campingbrug)
Cadac carie chef
Weber smokie Joe
Auplex mini

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#7 » 24. maj 2012, 09:24

det ser da lækkert ud, men skal der ikke både oksekød og svinekød i moink ( moo + oink ) balls?
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#8 » 24. maj 2012, 09:28

marinus skrev:det ser da lækkert ud, men skal der ikke både oksekød og svinekød i moink ( moo + oink ) balls?

Oksekød = moo - Bacon = oink - vil jeg tro. :!:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#9 » 24. maj 2012, 09:35

Wind Diesel skrev:....Moink Balls:

1 kg. hakket oksekød
1 spsk. løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
1 1/2 tsk. sellerisalt
friskkværnet peber
3 spsk. BBQ Sauce efter din favorit, men må gerne være både lidt sød og lidt hot.
....
Lad dem hvile 5 min efter tilberedningen for at osten kan sætte sig.

Hvor kommer osten ind i opskriften?

MVH
Jan - der er ved at afbrænde røgeovn
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#10 » 24. maj 2012, 09:45

Dark Horse skrev:
Wind Diesel skrev:....Moink Balls:

1 kg. hakket oksekød
1 spsk. løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
1 1/2 tsk. sellerisalt
friskkværnet peber
3 spsk. BBQ Sauce efter din favorit, men må gerne være både lidt sød og lidt hot.
....
Lad dem hvile 5 min efter tilberedningen for at osten kan sætte sig.

Hvor kommer osten ind i opskriften?

MVH
Jan - der er ved at afbrænde røgeovn


Osten befinder sig inde i de færdigkøbte peber balls :-)
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1515
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#11 » 24. maj 2012, 10:02

Torp Hedehusene skrev:
marinus skrev:det ser da lækkert ud, men skal der ikke både oksekød og svinekød i moink ( moo + oink ) balls?

Oksekød = moo - Bacon = oink - vil jeg tro. :!:


.


Lige præcis

- Og Osten er i kuglerne (Det skrev jeg bare ikke....,)

http://www.haugen-gruppen.dk/produkter/ ... 280gr.aspx
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#12 » 24. maj 2012, 10:07

Torp Hedehusene skrev:
marinus skrev:det ser da lækkert ud, men skal der ikke både oksekød og svinekød i moink ( moo + oink ) balls?

Oksekød = moo - Bacon = oink - vil jeg tro. :!:


.


touché!
udtryk gør indtryk


sofus´far
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 565
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#13 » 3. jun 2012, 20:14

lavede denne ret i dag.
det smagte ganske udmærket specielt kartoffelsalaten men for dæwlen de pepperballs er nogle dyre nogle :shock:
Big Green Egg XL
Rookie Team Barbecue Masters
BEST OF THE WEST TRÆKUL TIL AFHENTNING I SPENTRUP (8 km nord for Randers).
ELLER TIL LEVERING PÅ RUTEN MELLEM RANDERS OG NIMTOFTE

Brugeravatar

melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#14 » 6. maj 2013, 18:05

Skal det forståes at de skal have ca 1 time.. og så 2 x 20min med bbq ?
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#15 » 6. maj 2013, 19:49

ca 1t 20m fik de.. og det var MAX..

Kan man fryse sådan en ball ??
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#16 » 6. maj 2013, 20:07

Plejer at smide et termometer i en af kuglerne og tager dem af ved 50 grader, crisper så baconen af over direkte og så tilbage på inddirekte for at blive glazet up, så passer det med at de er perfekte og ikke tørre, selv dagen efter kan de varmes uden at blive tørre

Og ja de kan sagtens fryses
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


Medal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 150

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#17 » 10. maj 2013, 14:34

Skal lave dem iaften, på min Ascona...
MEN hvad bedst at lave dem ved 120 grader i længere tid eller 180, i kortere, det er desværre de muligheder jeg har...omkring justering af temp...
Jeg vil dog forsøge at lave et setup med 180 og så nogle vandbad rundt for at se om jeg kan komme ned på 150 grader..

Men erfaring med moinkballs og Ascona er velkomne
Outdoor chef - Ascona
Weber Q-120
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber Rotisserie 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ System Wok
Weber Original™ Pizzaovn
iGrill, iOS


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1502

Re: Sv: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffe

Indlæg#18 » 5. aug 2013, 23:12

Medal skrev:Skal lave dem iaften, på min Ascona...
MEN hvad bedst at lave dem ved 120 grader i længere tid eller 180, i kortere, det er desværre de muligheder jeg har...omkring justering af temp...
Jeg vil dog forsøge at lave et setup med 180 og så nogle vandbad rundt for at se om jeg kan komme ned på 150 grader..

Men erfaring med moinkballs og Ascona er velkomne


Min ascona har jeg da nemt på 100 grader til fx pp så det der må du lige uddybe :p
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#19 » 6. aug 2013, 08:08

Vores lokale Kvickly havde igår de fyldte chilier fra Paradiso til "blot" 25,- pr. glas.

Den stakkels kassedame synes det var meget underligt at "manden" købte 12 glas...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Moinkballs med lidt x-tra FIRE - og en kold kartoffelsal

Indlæg#20 » 6. aug 2013, 09:48

Det er underligt Guru :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Henning W Pedersen, Mekanikeren og 13 gæster