Her er en mulighed for at lave koldrøget laks (og sild og hamburgerryg og pølser og bacon osv.) også om sommeren, ved hjælp af træeddike. Træeddike er et middel til at konservere og afgive røgsmag til fisk og kød, især kendt fra ældre tid i Danmark og brugt i nutiden på Færøerne og i Norge. Bruges også i industrien i Danmark, men er ikke tilladt at sælge til privat brug. Dog køber man det på Færøerne på apoteket til 86.50 kr. i en lille flaske, nok til 4-5 laksefiletter.
Her er et billede af flasken
her er laksen i salt 150 g, sukker 100 g og farin 2 spsk. Ligger i køleskabet 24 timer
derefter børstes laksen af og tørres med en klud. Tørrer derefter på køl 24 timer. Pensles derefter i et tyndt lag og sættes på køl igen i 12 timer. Pensles 1 gang til og sættes på køl i 12 timer til. Her stoppede jeg, da det jo var et førstegangsforsøg. 2 til 3 gange pensling er normalt, afhængig af emnets tykkelse. Smagen på denne her udviklede sig til skamros.
Her er lige et billede af en mad.
Jeg ved jo godt, at det er svært at skaffe, men det er da inden for vores interessefelt, ikk?

FINN
KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster
http://www.skaal-um.dk