Spatchcock kylling på gasgrillen

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
Støy
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#1 » 5. feb 2012, 17:10

En lille hurtig billedserie med vores yndlingslørdagsspise (langt ord) for tiden: Spatchcock kylling. Så først metoden på MasterChef Australia og i ugerne efter et par gange her på GG, og så måtte der jo være 'noget om snakken'!

Billederne i det følgende er med en fransk majskylling på 1500 gram.

Her er den lille fugl - klar til operationen. Den ligger på ryggen:
Billede

Om på maven. Med en helt almindelig køkkensaks klippes op langs rygbenet i den ene side til dette er frit:
Billede

Samme procedure op langs den anden side af rygbenet og dette er fjernet - var der nogen der sagde 'you spineless chicken'?
Billede

Om på ryggen igen.
Billede

Fuglen bredes ud og med et let tryk midt på brystet, knækkes brystbenet så kræet kan ligge helt flad. Jeg skærer også op langs lårene mod vingerne:
Billede

Godt med krydderi/rub på. Her Steven Raichlens All Purpose BBQ Rub. Her er variationerne jo uendelige:
Billede

Termometer i brystet og klar til afgang direkte over to brændere i BeefEateren. Brænderne er indstillet til at give ca. 180 grader C med låget lukket. Termometeret i brystet bipper ved 83 grader C:
Billede

Efter 20-25 minutter med bensiden nedad er fuglen her netop vendt:
Billede

Efter yderligere 20-25 minutter er fuglen færdig og ligger her til hvile i 10 minutter.
Billede

Dette er en supernem og meget lækker metode til at lave saftig kylling på grillen. Kan varm anbefales! BBQ versionen her var rigtig lækker, men jeg vil godt lige slå et slag for den helt klassiske fra sidste weekend med salt, peber, citronsaft og rosmarin :-)
Søren

Weber Genesis S-330
ODC Ascona
Ooni Koda

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#2 » 5. feb 2012, 17:16

Hej Søren
Lækkert lækkert, super gennemgang og flotte billeder .1%¤ - og ja kylling på grillen er klasseføde
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk


palmingryden
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 529

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#3 » 6. feb 2012, 08:45

Ikke mindre en smukt.. Tak for en god gennemgang og flotte billeder..
Hvis man laver den på weberen, så skal man vel ikke vende den ?
Panering er godt..
Dobbelt panering er dobbelt så godt...

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3246
Kontakt:

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#4 » 6. feb 2012, 10:43

Hej Palmin
det brude ikke være nødvendigt at vende den, kan komme lidt an på hvilken temp du laver den ved, men hvis du laver den ved ca 200 grader, så skal den nok blive pæn brun og sprød, det er min erfaring
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

maj83
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 536

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#5 » 10. feb 2012, 08:42

Skøn saftig lørdagskylling
Weber Spirit 310
Weber Performer


Flstoy
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#6 » 20. mar 2012, 18:04

Har prøvet på Weber 57 gold touch 200 gr uden at vende
Sprød og lækker


Guldben
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 65

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#7 » 27. aug 2013, 16:27

Kan det passe at den skal være over direkte varme på gasgrillen. Har dårlige erfaringer med direkte varme og fedt som løber ned over brænderne. Det giver tit et meget sort resultat hvis ikke man passer på.

Mvh
Per L

Brugeravatar

TBKKappel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 171

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#8 » 27. aug 2013, 17:44

Guldben skrev:Kan det passe at den skal være over direkte varme på gasgrillen. Har dårlige erfaringer med direkte varme og fedt som løber ned over brænderne. Det giver tit et meget sort resultat hvis ikke man passer på.

Mvh
Per L

Absolut ikke. Den skal grilles inddirekte v/200* og sørg gerne for at kyllingen hæves lidt over risten hvis ikke du laver den i fad


Kappel


Emneforfatter
Støy
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#9 » 27. aug 2013, 20:00

Spændende at min gamle tråd kommer frem igen :-)

Jeg har nu altid lavet den direkte over brænderne uden problemer (som jeg skriver til billederne). Men risikoen er der jo nok for antænding, hvis ikke man holder øje og styrer temperaturen.

Du må endelig lægge et indlæg op med din fremgangsmåde og billeder, så har fremtidige 'spatchcockers' noget at vælge mellem.

God fornøjelse!
Søren

Weber Genesis S-330
ODC Ascona
Ooni Koda

Brugeravatar

sof_666
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 302

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#10 » 27. aug 2013, 21:03

200 grader, inddirekte på citygas, ca 40min og 15min med bbq sauce.
Sprød skind, saftig kød


file.jpeg
file.jpeg (78.3 KiB) Vist 6071 gange
Jacob


Grill park:
Scandy garden bluegaz tiger steel
Pizzeria Pronto
Outdoorchef city gas grill
Noname offset smoker
47 cm kuglegrill


Sofus far
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 380

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#11 » 27. aug 2013, 21:13

Hold op en flot farve den fugl her .1%¤


Guldben
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 65

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#12 » 28. aug 2013, 10:06

Jeg tog chancen og grillede den ved direkte varme med alle tre brændere på laveste blus.
Det gik fint og ikke som jeg frygtede. Rigtig sprødt skind samt god og saftig kylling.

Skal helt sikker prøves igen, evt. over indirekte varme.

Har desværre ikke et billede af dyret på grillen.

Mvh
Per L
Vedhæftede filer
foto (12).JPG

Brugeravatar

TBKKappel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 171

Re: Spatchcock kylling på gasgrillen

Indlæg#13 » 28. aug 2013, 17:39

Guldben skrev:Jeg tog chancen og grillede den ved direkte varme med alle tre brændere på laveste blus.
Det gik fint og ikke som jeg frygtede. Rigtig sprødt skind samt god og saftig kylling.

Skal helt sikker prøves igen, evt. over indirekte varme.

Har desværre ikke et billede af dyret på grillen.

Mvh
Per L

Rigtigt flot resultat.. Fik i mit indlæg tidligere vist sagt lidt for direkte... At man ikke kunne grille direkte, er glad for du prøvede dig frem [WINKING FACE]


Kappel

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: jjn31 og 94 gæster