Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet........

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet........

Indlæg#1 » 21. aug 2011, 21:00

De små grå er lagt i blød, jeg MÅ og SKAL have brugt nogle af alle de goodies, jeg fik i grøntsagskassen igår........

Jeg har aldrig været specielt vild med auberginer, bortset fra farven, men sådan een kom nu godtnok i brug idag :-D Sammen med en masse andet, jeg gaflede frem:

fyldteauberginer21082011 001.jpg


Jeg lagde ud med at dele en aubergine, fjerne midten af den, og salte den - det havde jeg hørt engang for længe siden, at man skal "vande dem ud", så som den "søde pige", jeg er, gjorde jeg det:

fyldteauberginer21082011 006.jpg


Den skulle naturligvis fyldes med noget......... så revne gulerødder, snittet spidskål, hvidløg samt skinketern blev gjort klar, sammen med frisk timian til at "toppe" retten med

fyldteauberginer21082011 007.jpg


Planen var så at blande noget "ostesovs", jeg havde i gemmeren, med lidt revet ost, og bruge det til gratinering - og således er vi klar til at gå i aktion:

fyldteauberginer21082011 005.jpg


Men først skulle en indkøbt svinekam lige under kjærlig behandling [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

fyldteauberginer21082011 008.jpg


Jeg overvejede, blot at grille den, men da vi jo fik "kam" igår, stemte mit indre-jeg: NEJ!!!! Inspireret af Guruens herretykke koteletter fra forleden, skar jeg kammen i tykke skiver, som blev gourmetsaltet med Maldon Seasalt:

fyldteauberginer21082011 009.jpg


fyldteauberginer21082011 010.jpg


En hjemmekombineret marinade blev fremstillet............ baseret på Knorr fond du Chef Vegetable........... En brik fond får lige 30 sek. i micro'en - TIP: fjern hele låget, det er staniol, og giver en rigtig træls lugt............

fyldteauberginer21082011 002.jpg


Fonden blandes med:

- olivenolie,
- akaciehonning,
- Meyers frysetørrede timian,

fyldteauberginer21082011 003.jpg


og snurres godt rundt :cry:

fyldteauberginer21082011 004.jpg


Jeg kunne have valgt at lægge de tykke koteletter direkte i marinaden, men i håbet om at få sværsiden af koteletterne SPRØDE, valgte jeg at PENSLE dem med marinaden............. nå, det hjalp nu lige fedt, sværene blev IKKE sprøde :evil:

Kartofler blev kvartet, og dresset med olivenolie, salt samt samme marinade, som nævnt ovenfor - og herefter sat i ovnen, til de var møre og gode:

fyldteauberginer21082011 013.jpg


Nogle små friske babymajs blev omviklet med Naturens Eget Krydderi: BACON - lige klar til grillen:

fyldteauberginer21082011 011.jpg


Fyldet, der var gjort klar til auberginerne, blev svitset i lidt smør og krydret blot med salt og peber, og herefter fyldt i de udhulede, udvandede auberginer:

fyldteauberginer21082011 014.jpg


Herefter blev de overhældt med blandingen af ostesovs, tilsat ekstra revet ost:

fyldteauberginer21082011 015.jpg


Og sat på grillen....

fyldteauberginer21082011 019.jpg


Koteletterne fik en tur over direkte varme:

fyldteauberginer21082011 020.jpg


Og blev herefter flyttet over en platesetter på Den Grønne Bandit, hvor de stille og roligt mørnede ved ca. 230 grader, mens jeg vendte den undervejs:

fyldteauberginer21082011 021.jpg


Auberginerne fik resten i ovnen, til de var gyldne:

fyldteauberginer21082011 022.jpg


Og så kunne vi spise:

fyldteauberginer21082011 023.jpg


fyldteauberginer21082011 024.jpg


fyldteauberginer21082011 025.jpg


fyldteauberginer21082011 027.jpg


fyldteauberginer21082011 028.jpg


fyldteauberginer21082011 029.jpg


Blev sværen så sprød: NEJ :-( , MEN jeg tror på, at koteletten blev mere saftig, ved at beholde sværen på, og marinaden, jeg brugte til at pensle koteletterne med undervejs, gav et godt pift til et ellers ikke-smagfuldt stykke svinekød, fremfor at have lavet en hel steg :-D
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet........

Indlæg#2 » 21. aug 2011, 21:06

Lidt OT men damn en samling global knive du har :O
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

jeskris
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#3 » 21. aug 2011, 21:08

Hold da op det ser gopdt nok lækkert ud. Og supper billedserie, det er jo næsten som en kogebog.
Stor respekt herfra .1%¤
Weber spirit
Weber performer
Weber rotisserie

Brugeravatar

Emneforfatter
TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#4 » 21. aug 2011, 21:09

BS_Sweden skrev:Lidt OT men damn en samling global knive du har :O


Ja, og det mest skøre er, at jeg fortrinsvis bruger min Weber-kniv :lol:
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#5 » 21. aug 2011, 21:11

jeskris skrev:Hold da op det ser gopdt nok lækkert ud. Og supper billedserie, det er jo næsten som en kogebog.
Stor respekt herfra .1%¤


Du rammer ikke helt ved siden af - jeg ved godt, jeg er storforbruger af fotos, men sådan har jeg vænnet mig til at lave indlæg, fordi jeg gør ligeså på min hjemmeside etc.

Men jeg indrømmer: jeg er saftsusme kommet på overarbejde med at tænke kreativt for at få brugt det ocean af grønt, jeg har fået i hus :-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011


daxdax
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 264

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#6 » 21. aug 2011, 21:12

Det ser lækkert ud, en rigtig kotelet skal være tyk, så bliver den mere saftig. Jeg plejer også at lave koteletter på samme måde som dig, jeg skære sværen af og salter den, og så på grillen, så for du lækre sprøde flæskesvær.
Mvh.
Flemming

OTG 57
Performer med gastænder
Primo kamado XL med hjemmelavet grillbord
BGE L også med hjemmelavet grillbord
Hjemmelavet røgovn

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#7 » 21. aug 2011, 21:17

Det ser da forrygende ud :savl2:

Hvordan smagte auberginen ?

Brugeravatar

Emneforfatter
TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#8 » 21. aug 2011, 21:31

daxdax skrev:Det ser lækkert ud, en rigtig kotelet skal være tyk, så bliver den mere saftig. Jeg plejer også at lave koteletter på samme måde som dig, jeg skære sværen af og salter den, og så på grillen, så for du lækre sprøde flæskesvær.


Flemming, skal jeg bare "separere" sværen fra selve koteletten, salte sværen og grille den? Så bliver det "grisebolsjer"???? YEEEEEEEEEES [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] Punnierne fik de "bløde" svær, og rånød det ;-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#9 » 21. aug 2011, 21:33

bjærge skrev:Det ser da forrygende ud :savl2:

Hvordan smagte auberginen ?


Altså, fyldet smagte vidunderligt - auberginen smagte af........... ikke-så-meget, men den "agerer" en god "skål" til fyldet :lol:
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#10 » 21. aug 2011, 21:40

TrineHG skrev:
bjærge skrev:Det ser da forrygende ud :savl2:

Hvordan smagte auberginen ?


Altså, fyldet smagte vidunderligt - auberginen smagte af........... ikke-så-meget, men den "agerer" en god "skål" til fyldet :lol:


Hmmm du må lave musaka af dem hvis du har flere tilbage.
De er også gode at sauterer og komme i div salater.

Brugeravatar

Emneforfatter
TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#11 » 21. aug 2011, 21:45

bjærge skrev:
TrineHG skrev:
bjærge skrev:Det ser da forrygende ud :savl2:

Hvordan smagte auberginen ?


Altså, fyldet smagte vidunderligt - auberginen smagte af........... ikke-så-meget, men den "agerer" en god "skål" til fyldet :lol:


Hmmm du må lave musaka af dem hvis du har flere tilbage.
De er også gode at sauterer og komme i div salater.


Mousaka er ikke min favoritspise :savl2: MEEEEEEEEEN, jeg har en plan, for jeg har jo også både grøn og gul squash, så bare vent og se ;-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

maj83
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 536

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#12 » 22. aug 2011, 09:46

Det er simpelthen utroligt hvad der kommer ud af din kreative hjerne :mrgreen:

Jeg kan næsten ikke vente og se hvad du finder på næste gang .1%¤
Weber Spirit 310
Weber Performer

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Et ægte vegetar-måltid - hvis man ser bort fra kødet....

Indlæg#13 » 22. aug 2011, 11:25

Mums ser skisme lækkert ud, specielt kødet sidder lige i skabet, tydeligt at se det er mørt og saftigt.
Håber det smagte bedre end min portion havregryn, men NU skal jeg altså også snart klippes..... [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster