Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#1 » 21. aug 2011, 20:43

Idag kom den ene klump fra årets sommerbuk på grillen, du kan dog også behandle inder eller yderlår på samme måde.

Start med at fjerne hinder

DSC_0694.JPG


DSC_0696.JPG


Jeg fandt denne marinade for et par uger siden.

DSC_0699.JPG


og 1½ dl af den blev lagt i en frost pose sammen med klumpen

DSC_0701.JPG


den blev derefter lagt i køleskab.

Her til aften blev BGE medium tændt og først skulle kødet brunes af ved ca 200 grader.

DSC_0714.JPG


Når det er klumpen man skal brune af, skal du sørge for at den bliver brunet godt af i alle folderne på undersiden af stegen, som du forhåbentlig kan se her er der mange folder:

DSC_0697.JPG


Når kødet er brunet af, flyttes det fra direkte varme til indirekte, men først skal temperaturen sænkes til ca 150 grader.
Så platsetteren blev sat i grillen, og da temperaturen var nået ned på 150 grader kom kødet igen på grillen, og termometeret sættes i og stilles til 62 grader, hvis du vil have kødet rosa.

DSC_0721.JPG


denne steg vejede 500 gram og var ca 1½ time på grillen før den var nået til 62 grader.

DSC_0723.JPG


Derefter skal den pakkes i staniol i ca 15 minutter

DSC_0724.JPG


og så var den klar til at blive skåret i tynde tynde skiver.

DSC_0726.JPG


Idag blev den serveret med kartoffelmos, der var blevet bagt med asparges, og lidt linse/hvede salat

DSC_0728.JPG


Den marinade var/ er super til at marinere vildt kød med, den giver en frisk eftersmag i kødet.

DSC_0730.JPG


DSC_0735.JPG


DSC_0732.JPG


DSC_0731.JPG


Velbekomme

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#2 » 21. aug 2011, 21:15

Jeg tænkte nok, det var en bette steg, Jette - når den er lavet på Medium, men HVILKEN STEG, wowowowowowwow .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ Den ser fantastisk ud.

Jeg mener at huske, at mine klumpe fra Krondyret, vejer ca. 1,3 kg., og det er et vidunderligt stykke kød.

Flot menu, du der har fremtryllet :P [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#3 » 21. aug 2011, 21:27

TrineHG skrev:Jeg tænkte nok, det var en bette steg, Jette - når den er lavet på Medium, men HVILKEN STEG, wowowowowowwow .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ Den ser fantastisk ud.

Jeg mener at huske, at mine klumpe fra Krondyret, vejer ca. 1,3 kg., og det er et vidunderligt stykke kød.

Flot menu, du der har fremtryllet :P [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]


Ja Trine vi er jo lidt småt spisende, vi 2 gamle hønisser :lol: :lol: :lol: Faktisk spiste vi kun halvdelen, så resten ryger med i en omgang luxbix :savl2: på onsdag.

Det lyder rigtigt at klumpene fra dit krondyr vejer 1.3 kg, og ja det er simpelthen noget at det bedste kød på køllen.
Jeg er super glad for, at jeg denne gang fik skåret begge køller op i små stege, for det giver så mange muligheder for spændende menuer , og sikrer at alt kødet bliver super saftigt .1%¤


Fru knotten
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1295

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#4 » 21. aug 2011, 21:32

Hej Jette

Rigtig flot. .1%¤ .1%¤

Asparges. Man kan simpelthen ikke få asparges nok... :-D :-D

Vi fik også asparges til aften ... hjemdyrket :lol:
Se mine Grill videoer..

http://www.youtube.com/user/grandkvisten?feature=mhee

M.v.h. Svend..

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#5 » 21. aug 2011, 21:37

Fru knotten skrev:Hej Jette

Rigtig flot. .1%¤ .1%¤

Asparges. Man kan simpelthen ikke få asparges nok... :-D :-D

Vi fik også asparges til aften ... hjemdyrket :lol:


Suk.... suk..... suk.
Her går der 2 nej 3 sæsoner før vi kan høste egen avl.
Jeg fik først sat mine første planter, nogensinde, dette forår, så der er lange udsigter.
Men ja vi er storforbruger af asparges.
Prøv i øvrigt at komme dem i kartoffelmosen som jeg gjorde, pensel dem godt med olie inden du kommer dem på grillen.
Man kan virkelig smage asparges i mosen på den måde, det er guf :savl2:


daxdax
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 264

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#6 » 21. aug 2011, 21:44

jeg har ikke ord for hvor lækkert det er .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤
du får 5 af mig
Mvh.
Flemming

OTG 57
Performer med gastænder
Primo kamado XL med hjemmelavet grillbord
BGE L også med hjemmelavet grillbord
Hjemmelavet røgovn

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#7 » 21. aug 2011, 21:47

daxdax skrev:jeg har ikke ord for hvor lækkert det er .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤
du får 5 af mig


Tusind tak Flemming, og tillykke med du endelig har fundet din nye hvalp :-D


Fru knotten
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1295

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#8 » 21. aug 2011, 21:55

bjærge skrev:
Fru knotten skrev:Hej Jette

Rigtig flot. .1%¤ .1%¤

Asparges. Man kan simpelthen ikke få asparges nok... :-D :-D

Vi fik også asparges til aften ... hjemdyrket :lol:


Suk.... suk..... suk.
Her går der 2 nej 3 sæsoner før vi kan høste egen avl.
Jeg fik først sat mine første planter, nogensinde, dette forår, så der er lange udsigter.
Men ja vi er storforbruger af asparges.
Prøv i øvrigt at komme dem i kartoffelmosen som jeg gjorde, pensel dem godt med olie inden du kommer dem på grillen.
Man kan virkelig smage asparges i mosen på den måde, det er guf :savl2:

Hej
Vores asparges er sat i 2009 I år har vi fået ca 20 stk.

Vores nabo satte ti planter sidste år, de har i år høstet flere end vi har :oops:

Takker for tippet med kartoffelmosen. Måske skulle den prøves i morgen......
Se mine Grill videoer..

http://www.youtube.com/user/grandkvisten?feature=mhee

M.v.h. Svend..

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#9 » 21. aug 2011, 23:24

Fru knotten skrev:Vores asparges er sat i 2009 I år har vi fået ca 20 stk.

Vores nabo satte ti planter sidste år, de har i år høstet flere end vi har :oops:

Takker for tippet med kartoffelmosen. Måske skulle den prøves i morgen......


:shock: ok ...........jeg troede man skulle vente 2 år med at høste af dem så de kan nå at komme ordentlig igang.

Det smager super i kartoffelmos, men husk at oliere dem grundigt ellers bliver de tørre :-(

Brugeravatar

elleh@ge
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 589

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#10 » 22. aug 2011, 08:50

Det ser simpelthen FANTASTISK ud... Flot lille steg du har fået lavet, ser rigtig lækker og saftig ud... det skal bestemt prøves, her i familien er vi VILDE MED VILDT .1%¤ .1%¤ .1%¤
+ + + + + + + + +
Kim

SAfire
Weber Q300
Weber One touch platinium
Weber Smokey Joe
Auplex Kamado XL

Brugeravatar

Emneforfatter
bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Bjærge griller steg fra køllen idag var det klump.

Indlæg#11 » 22. aug 2011, 08:58

elleh@ge skrev:Det ser simpelthen FANTASTISK ud... Flot lille steg du har fået lavet, ser rigtig lækker og saftig ud... det skal bestemt prøves, her i familien er vi VILDE MED VILDT .1%¤ .1%¤ .1%¤


Tak for din kommentar :-D
Her var vi egentlig blevet trætte af vildt.
Men efter jeg begyndte at grille kødet for nogen år siden, og marinere kødet i andet end salt peber og enebær skete der noget :-D .1%¤

Apro po temperaturer på stege af vildt.
Så bruger jeg følgende tommelfinger regel
62 grader giver rosa stegt
65 grader giver let rosa
72 grader giver gennemstegt
Efter grillning pakkes kødet i staniol ( ikke viskestykke) i 10-15 minutter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster