flæskesteg , den gik heller ikke

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#1 » 25. aug 2010, 18:24

gav den masse af salt , brugte en weber 57 cm med en weber stegholder , der var vand i bakken nede under .
den fik lige ved 2 timer , brugte et weber stegtermometer så den hade en kernetempertur på 77c , da den ramte 70c lukke jeg halvt for lufthuller i toppen som ellers var fuldt åben , bunden var fuldt åben hele tiden .
hvad gik der galt ??
stegen lå lidt på skå men sværen hade slet ikke fået nået farve og var som gummi selve stegen var rigtigt god men den mangler lige det sidste.
det blæser jo en helt del i dag så kan det være det ??

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#2 » 25. aug 2010, 18:27

Hvad var din temperatur i grillen.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#3 » 25. aug 2010, 18:59

vandbakken skal fjernes til sidst og så skal der varme på ( + 250) ikke lukkes ned, det er min mening og sådan jeg gør på mine kamadoer.
den kan nu godt reddes hvis man venderden og lægger den lige over kullene men der skal holdes øje :!:
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#4 » 25. aug 2010, 19:31

ja vand væk .det også mit bud

Hvis du en dag har tiden.skal du prøve at lave den sådan
viewtopic.php?t=6111
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

Emneforfatter
Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#5 » 25. aug 2010, 19:40

Torp Hedehusene skrev:Hvad var din temperatur i grillen.


.

jeg har ikke et termometer i grillen så jeg ved det ikke men alt var åben der

Brugeravatar

Emneforfatter
Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#6 » 25. aug 2010, 19:41

skulle det ikke give mere varme nå man lukker ned i toppen ??

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#7 » 25. aug 2010, 19:44

det er ikke noget jeg bruger
jeg køre altid med åben
vis du lukker og over længer tid går brikkerterne ud og mister varme
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008


martin9220
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 36

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#8 » 25. aug 2010, 19:58

hej hej du skal fjerne vand og gnide sværene ind i smør. læg den på skrå
i stegholderen. det virker hver gang :-D husk dryp bakke under.

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#9 » 25. aug 2010, 20:09

Tibbil skrev:skulle det ikke give mere varme nå man lukker ned i toppen ??

nej, jo mere luft jo mere varme ;-)
og jo mere åben jo mindre luftfugtighed har du i grillen og så bliver sværen sprød ikke dampet, men prøv med rigtig kul næste gang og hold øje med den ikke bliver for varm så får du de dejligste sprøde svær og rigtig grill smag.
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#10 » 26. aug 2010, 09:30

Hvis du lukker helt i toppen vil grillen kortvarigt stige i temperatur - derefter vil den langsomt falde. Men noget tyder godt nok på, at du ikke har haft varme nok på grillen.
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy


Springer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 326
Kontakt:

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#11 » 26. aug 2010, 14:46

Min opskrift på flæskesteg - har endnu aldrig fejlet.

Placer tændte kul i hver side ved hjælp af kulholderne.
Drypbakke i midten. Ingen vand. Måske skulle man prøve en ½ l næsten gang.

Smurt svær ind i salt.

På med "svinet" og lad den stå indtil den er varm nok i midten. ALTID sprøde svær, og saftig flæskesteg.
Laver aldrig flæsesteg indenfor mere.
Primo LG300 i Primo stålbord
OutdoorChef Ascona
LH forhøjerring
Fredstone
rosiserie
Auplex 13"

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#12 » 26. aug 2010, 15:17

hvor meget vand havde du i bakken?

Var det kun lige til at opfange fedrdryppet, eller havde du fyldt bakken med vand?
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

Emneforfatter
Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#13 » 26. aug 2010, 15:46

nok ca 1/2 liter vand.
kunne måske tænkes der ikke var varme nok på , bruger weber briketter og 2 kulholder måske skulle jeg droppe kul holder og breade kul mere ud ??
vil prøve smør næste gang og jeg kan se at jeg var ALT for fedte med saltet , men jeg vil dertil sige at i 57cm kan jeg slet ikke komme på på den samme varme som i q260 men i q260 ligger risten jo også lige over på de varme kul.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#14 » 26. aug 2010, 16:23

Hvis jeg var dig ville jeg anskaffe mig et termometer til grillen.
Når du så skal lave flæskesteg:
1 - Sørg for at den er ridset godt = helt igennem spækket, men ikke ned i kødet.
2 - Sørg for at stegen ligger vandret.
3 - Brug kul og juster temperaturen så det passermed det du ønsker at stege stegen ved - jeg bruger 160`C i ca 2 timer.
4 - Hvis sværen ikke er sprød nok, så vend stegen over kullene - MEN hold øje med den for inden man har set sig om er sværene sorte.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1799

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#15 » 26. aug 2010, 19:28

Jeg tror også dit problem stammer fra briketterne. Hvis briketter på noget tidspunkt har fået bare lidt fugt, så kan de bare ikke holde varmen :evil:.

Så mit forslag til dig er, anskaf noget rigtigt trækul, tænd dine briketter (skidtet skal jo bruges), og læg så et lag trækul på toppen og vent 5 min., så er grillen HOT HOT! Sådan fik jeg brugt de sidste af mine briketter, som åbenbart havde fået fugt (hos forhandleren).

Alternativt kan du gemme briketterne, og så udelukkende bruge dem til low&slow projekter, hvor det jo netop gælder om at holde temperaturen nede.

Og så få fat på et termometer til grillen, så er det noget nemmere at følge temp. ;-).
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Brugeravatar

Emneforfatter
Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#16 » 26. aug 2010, 19:32

hvor kan man få et termometer til grillen ?? jeg har kigge i XLbyg
og tror jeg vil bruge kul som du forslår bare et lag henover

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1799

Re: flæskesteg , den gik heller ikke

Indlæg#17 » 26. aug 2010, 22:26

Tibbil skrev:hvor kan man få et termometer til grillen ?? jeg har kigge i XLbyg
og tror jeg vil bruge kul som du forslår bare et lag henover


Lige her: http://tbsgrillshop.dk/shop/tilbeh%c3%b ... 3%a5g.aspx

og så stikker du det såmænd bare ned gennem spjældet i låget. TBS er så iøvrigt også leveringsdygtige i fine kul. F.eks. Primokul giver en fin, fin røgsmag til maden ;-).
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 32 gæster