Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#1 » 22. okt 2006, 09:55

Sådan laves Webergurus "klistre-boller"

Forestil dig at du kunne bage boller uden at få dej på fingrene og mel ud over hele køkkenet?

Forestil dig at du kunne lave bolledejen fredag aften og have den stående i køleskabet hele weekenden?

Forestil dig at vågne til duften af nybagte boller - og ingen opvask?

Forestil dig at det var mand og børn (eller konen) der vækkede dig til duften af friskbagte boller i weekenden?

Her er løsningen: Webergurus "klistre-boller":

Ingredienser (til 8 store boller):

10 gram gær
5-6 dl lunkent vand
2 spsk olie
1 tsk salt
2 spsk sukker
mel (alle typer kan bruges)

Billede

Bland alt på nær mel sammen i en stor skål.

Billede

Tilsæt mel efter reglen "dejen skal være klistret, men en ske skal kunne stå oprejst". Husk at dette IKKE skal ligne en normal bolledej - se foto.

Billede

Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Dejen sættes på bagepladen med en spiseske. Ingen dej på fingrene, under nejle og mel i hele køkkenet. Eneste opvask: en skål og en ske når de sidste boller er bagt.

Billede

Bollerne bages 20 minutter i en ovn ved 200 grader eller
20-25 minutter over indirekte varme i en grill. De er klar når de er gyldne.

Disse boller skal ikke engang pensles....

Så kan den opskrift vist ikke være nemmere, hvá?

Utroligt, at så grim en dej kan lave så luftige og lækre boller.

Prøv evt med durum-mel for en mere Italiensk fornemmelse...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Kitty
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 301

Indlæg#2 » 22. okt 2006, 14:47

tak.... de får sådan en ciabatta ting over sig ikke? - jeg havde engang en opskrift, men den har jeg ledt efter længe....den var nemlig perfekt til nybagte boller om morgenen.... så tusind tak
Kitty


dion
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 70
Kontakt:

Indlæg#3 » 23. okt 2006, 19:23

Jeg har selv for et års tid siden, lagt en lignende opskrift ind på
dk-kogebogen.dk (alletiders kogebog)

Opskriften kan anbefales til dem, der er på kur

leo´s Mysliboller

Ingredienser: ½ Liter lunken vand
15g gær
1 stor kop finvalsede havregryn eller ( havreklid - hvedeklid )
1 stor kop økologisk mysli Max 5% fedt
1 stor kop durum mel
Man kan tilsætte hakkede figner. abrikoser eller andet tørret frugt.





Fyld op med almindeligt hvedemel, til konsistensen af dejen er så der stadigt kan røres i den. Det hele røres godt igennem. Hæve i 2 timer tildækket, eller natten over i køleskabet. Dejen skal ikke æltes eller røres igennem, men sættes på en bageplade beklædt med bagepapir til 9stk (klatkager) Bages i forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter Bollerne skal være pænt hævet og brune.


Jeg skal da selvfølgelig selv prøve Webergurus "klistre-boller"

Dion
Vi holder ikke op med at lege, bare fordi vi bliver ældre.
Vi bliver ældre, hvis vi stopper med at lege.

|^^^^^^^^^^^^^^^||
|---=Weberguru.dk=----||"""\___
|____ __ ____ _______||_____`|
__(@)(@)________(@)(@)__(@)_

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Indlæg#4 » 24. okt 2006, 16:46

Kitty skrev:tak.... de får sådan en ciabatta ting over sig ikke? - jeg havde engang en opskrift, men den har jeg ledt efter længe....den var nemlig perfekt til nybagte boller om morgenen.... så tusind tak
Kitty


Kitty
Vil det sige at du har prøvet at skifte melet ud med en durum mel i stedet
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


Kitty
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 301

Indlæg#5 » 24. okt 2006, 17:37

Hej Michael...

jeg bruger faktisk meget ofte når jeg bager at skifte noget af melet ud med pizzamel - det giver et fantastisk lækkert brød (franskbrød)

Jeg mener ikke at jeg brugte andet mel til den opskrift jeg havde.... mener bare at langtidshævningen og den "klistrede" dej gjorde at de blev rigtig ciabatta agtige.....
Men ellers ville jeg ikke tøve med at komme noget pizzamel eller durummel i.... det gør altid en dej ekstra lækker.

vh
Kitty

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#6 » 24. okt 2006, 18:04

Ja, vi har brugt durummel. Så bliver bollerne mere "italienske". Vi kan bedst li' en blanding med 50% almindelig mel og 50% durum.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Indlæg#7 » 24. okt 2006, 18:17

Hej igen
Takker for jeres indput, det skal prøves i weekenden, så må vi se hvad familien siger
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


jettejensen1
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 61

Indlæg#8 » 8. dec 2006, 07:50

Nu har jeg prøvet at bage klisterboller, og det er bestemt blevet et STORT hit.
Jeg smed sigtemel, fuldkornshvedemel og knækkede hvedekerner i. De hævede ikke så meget, og blev lidt tunge i det. Men de smagte hamrene godt. Rigtig god mad brød.
Min store Søn på 16, er begyndt at tænde ovne når han står op om morgen, så smider vi lige lidt boller på pladen. Vi nyder at få ny bagte morgenbrød. Det er bedre end rundstykker.

Hilsen Jette


Kitty
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 301

Indlæg#9 » 8. dec 2006, 14:05

Hej Jette,

jeg gør det at jeg slet ikke sætter dem i køleskabet - men lader dem hæve natten over på bordet - så hæver de altså meget, selv om det er sigtemel og fuldkornshvede (eller kornblandinger)

Så prøv det

god weekend

Kitty

(ps. hvis sønnik skal have madpakke med, så er det bare super lige at smide en smule reven ost og et par skiver peberroni eller skinke på - det er rigtig lækkert til frokost)

I dag klemte jeg en halv pølse ned i dejen og så lige samlede den over pølsen - de blev rigtig gode som pølsebrød lige til en rigtig god fredagsmadpakke.


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Indlæg#10 » 9. dec 2006, 11:32

Vi fik bollerne til morgen. De er rigtig gode, men der skal efter min mening mere salt i dejen.

Jeg brugte 250 g. durummel og ca. 700 g. alm. hvedemel. Dejskålen stod udenfor i nat under halvtaget med en sten på låget. Så tog jeg skålen ind tidligt i morges og lod den stå på køkkenbordet, og da vi stod op satte jeg bollerne på pladen og bagte dem lidt efter.

Bortset fra fordelingen af durum og alm. hvedemel fulgte jeg opskriften til punkt og prikke. Den er nem at arbejde med, så nu går jeg i gang med alle variationerne. I forvejen bager jeg rigtig meget brød. I hovedet har jeg en slags grundopskrift, som så varieres med meltyper, øl/vand/surmælksprodukt. En ting, jeg meget ofte bruger, er kogte, revne kartofler. Det giver en rigtig god krumme, brødet holder sig frisk længe og så er det et fibertilskud. Jeg har en stor røremaskine med 7 l skål, så jeg plejer at røre dej til minimum 4 brød ad gangen. Nogle til fryseren, nogle til naboen, arbejdskammeraterne, vennerne, nogle til os selv. Ofte koldhæver jeg brøddejen ved at røre den sammen med kun lidt gær om aftenen og så ælte igennem, forme, efterhæve og bage næste formiddag.

Mvh. Karen


koje
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Indlæg#11 » 9. dec 2006, 20:44

Har prøvet bollerne, og har her en RIGTIG GOD og NEM videreudvikling af guruens boller, inspireret af CLaus Meyer Han bager ca. 300 dage om året!
Og det gør jeg så også p.t. I hvert fald hver anden dag på denne måde: Dejen tages ud af køleskabet. 2/3 tages fra og formes til boller, flutes eller brød! Hæver til dobbelt størrelse og det tager lidt tid for brødene....ca. 1-2 timer. Den sidste 1/3 bliver i skålen og æltes nu op med ca. 1/2 lunkent vand, 5-10 gram gær, 1 spsk salt og mel (hvad jeg har og synes....altid noget groft, durum og hvedemel).
Næste dag er dejen igen klar til pizza (virkelig nem aftensmad) , boller, flutes eller brød....Det er bare dit behov for brød, der afgør det.

Bag som, du ellers ville gøre.......jeg bruger 250 grader oftest. Brødet skal lyde hult eler have længere tid!



PRØV det!


jettejensen1
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 61

Indlæg#12 » 10. dec 2006, 09:23

Tak Kitty for de gode ider. Det skal prøves.
Var ude og købe lidt forskeligt mel, her i går.
Så nu skal der der leges.

Hilsen Jette

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#13 » 20. aug 2012, 10:04

I øjeblikket, hvor der er så mange opskrifter på diverse brød, kom jeg lige til at tænke på denne efterhånden gamle opskrift fra Guruen med forskellige ændringer af andre brugere.

Den har jeg tænkt mig at lave i dag - så kan den stå og hygge sig i køleskabet i flere dage, da jeg ved at der en af dagene kommer gæster til boller med diverse oste, så er der hurtigt nybagte boller :-D :-D
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#14 » 20. aug 2012, 10:12

Den her opskrift er jeg ikke faldet over før, men den skal prøves


Sent from my iPhone using Tapatalk
Senest rettet af 9900 20. aug 2012, 11:56, rettet i alt 1 gang.
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#15 » 20. aug 2012, 11:24

Gik fluks igang med Leo's Mysliboller !
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Toppen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 515

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#16 » 20. aug 2012, 12:04

Dejligt når gode oplæg af ældre dato kommer frem fra gemmerne igen :-D Den skal prøves når weekenden melder sig ankomst igen :-)
Weber OTG 57
Charbroil T36-G5
En kannibal er en gastronom af den gamle skole, som har bevaret den enkle smag og holder fast ved den naturlige diæt fra før svinekødstiden.


sandaa
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#17 » 20. apr 2013, 15:49

Hej forum

Så har jeg lige prøvet at lave klistre biller. Det er en fornøjelse at slippe for at få dej på fingree.

Må de blive gode i morgen tidlig.

Mvh
Thomas
Den glade ejer af
Primo oval XL 2013
Kamado Joe Jr.
CyberQ Cloud

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#18 » 20. apr 2013, 16:15

Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?
Chef de friture

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#19 » 20. apr 2013, 16:22

Kizz the cock skrev:Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?

Guru`en har skrevet: Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Så det må blive fra 12 timer til et par døgn.


.
Senest rettet af Torp Hedehusene 20. apr 2013, 18:43, rettet i alt 1 gang.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#20 » 20. apr 2013, 17:13

Torp Hedehusene skrev:
Kizz the cock skrev:Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?

Guru`en har skrevet: Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Så det må blive fra 12 timer til et pat døgn.


.

Det var jo ikke ligefrem et svar [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Chef de friture

Brugeravatar

sof_666
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 302

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#21 » 20. apr 2013, 18:58

Kizz the cock skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Kizz the cock skrev:Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?

Guru`en har skrevet: Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Så det må blive fra 12 timer til et pat døgn.


.

Det var jo ikke ligefrem et svar [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]


Jamen så minimum 12 timer.
Laver dem selv hver weekend, dog med en fuldkorns hvedemel og de bliver stadig super.
Jeg rører dejen om aftenen og bager om morgenen.
Jacob


Grill park:
Scandy garden bluegaz tiger steel
Pizzeria Pronto
Outdoorchef city gas grill
Noname offset smoker
47 cm kuglegrill

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#22 » 20. apr 2013, 23:09

sof_666 skrev:
Kizz the cock skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Kizz the cock skrev:Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?

Guru`en har skrevet: Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Så det må blive fra 12 timer til et pat døgn.


.

Det var jo ikke ligefrem et svar [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]


Jamen så minimum 12 timer.
Laver dem selv hver weekend, dog med en fuldkorns hvedemel og de bliver stadig super.
Jeg rører dejen om aftenen og bager om morgenen.


Ja så må vi håbe at det kan bruges som et svar. :lol: :lol: :lol:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#23 » 21. apr 2013, 01:03

Torp Hedehusene skrev:
sof_666 skrev:
Kizz the cock skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Kizz the cock skrev:Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?

Guru`en har skrevet: Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Så det må blive fra 12 timer til et pat døgn.


.

Det var jo ikke ligefrem et svar [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]


Jamen så minimum 12 timer.
Laver dem selv hver weekend, dog med en fuldkorns hvedemel og de bliver stadig super.
Jeg rører dejen om aftenen og bager om morgenen.


Ja så må vi håbe at det kan bruges som et svar. :lol: :lol: :lol:


.

Ja, det var i det mindste ikke nedladende :lol:
Chef de friture

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#24 » 21. apr 2013, 11:38

Kizz the cock skrev:
Torp Hedehusene skrev:
sof_666 skrev:
Kizz the cock skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Kizz the cock skrev:Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?

Guru`en har skrevet: Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Så det må blive fra 12 timer til et pat døgn.


.

Det var jo ikke ligefrem et svar [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]


Jamen så minimum 12 timer.
Laver dem selv hver weekend, dog med en fuldkorns hvedemel og de bliver stadig super.
Jeg rører dejen om aftenen og bager om morgenen.


Ja så må vi håbe at det kan bruges som et svar. :lol: :lol: :lol:


.

Ja, det var i det mindste ikke nedladende :lol:

Mit var ikke ment nedladende men oplysende, men vi må videre - håber at du får lavet nogle gode klistreboller, forsat god week-end.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#25 » 2. jun 2013, 12:44

Y
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#26 » 2. jun 2013, 13:20

Ups


NØrth Sent from my iPhone
n &? Nu
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Sådan laves Webergurus "Klistre-boller"

Indlæg#27 » 2. jun 2013, 13:59

Kizz the cock skrev:
Torp Hedehusene skrev:
sof_666 skrev:
Kizz the cock skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Kizz the cock skrev:Hvor lang tid skal de min. hæve (køleskab/køkkenbord) ?

Guru`en har skrevet: Dejen sættes i køleskabet med film over. Vi har tit lavet dejen fredag og spist boller fredag aften, lørdag morgen og søndag morgen - af samme klistrede dej.

Så det må blive fra 12 timer til et pat døgn.


.

Det var jo ikke ligefrem et svar [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]


Jamen så minimum 12 timer.
Laver dem selv hver weekend, dog med en fuldkorns hvedemel og de bliver stadig super.
Jeg rører dejen om aftenen og bager om morgenen.


Ja så må vi håbe at det kan bruges som et svar. :lol: :lol: :lol:


.

Ja, det var i det mindste ikke nedladende :lol:

Det er meget svært at se, at Torps svar på nogen måde kan opfattes som nedladende.
Det er en skam du læser det på den måde.
Brugerne herinde er generelt meget hjælpsomme og meget lidt nedladende..............
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 47 gæster