Porchetta (Italiensk for begyndere)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
larsjoha
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 103

Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#1 » 26. jul 2009, 14:51

Efter fornyeligt at have afsluttet vores ferie I Umbrien savner vi allerede Italienen.
Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave Porcetta, og nu skule det være. Det kunne måske dulme afsavnet af Italien.
porchetta1.jpg
porchetta1.jpg (16.97 KiB) Vist 8974 gange

Jeg fandt lidt forskellige opskrifter på nettet, og blandede lidt fra dem alle.
Jeg besøgte en gammel slagterven, som fik en kort information om projektet, og derefter blev kødet bestilt. Dagen efter kunne jeg hente et perfekt udskåret stykke kød på ca. 6 kg.
porchetta2.jpg
porchetta2.jpg (28.34 KiB) Vist 8931 gange

Krydderblanding blev bladet med indkøb og egen høst. Dernæst fik den 20 timer i køleskabet.
porchetta3.jpg
porchetta3.jpg (15.95 KiB) Vist 8929 gange

Så blev der tændt op i Kamadoen, med 6 timers Low and Slow.
Dernæst 1 timer med kraftigere varme og til sidst fik den 1 time i Weberen på indirekte (skulle bruge Kamado til pizza brød).

Undervejs var duften fantastisk og forventningerne steg i løbet af dagen.
porchetta5.jpg
porchetta5.jpg (28.31 KiB) Vist 8918 gange

Resultatet skuffede heller ikke. Dette bliver fremover en konkurrent til Pulled Pork og Schwein Haxe herhjemme.
porchetta6.jpg
porchetta6.jpg (32.42 KiB) Vist 8921 gange

Porchetta kan både spises koldt og varmt. Meget brugt til Panini (flutes) men kan sagtens gå som hovedret.

http://en.wikipedia.org/wiki/Porchetta
Weber OTG 57cm
JBI forlænger
Primo Oval XL (nu i bord)
Artiforno Stenovn 100cm/600kg.
Auplex Mini

Brugeravatar

pepsi_max
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 407
Kontakt:

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#2 » 26. jul 2009, 15:01

Hold op det ser lækkert ud, hvordan er det kød skåeret ud .....blev sværene sprøde ?

Det må prøves en dag...
/Rikke
Nu med ny grill ! ! !
Outdoorchef Ascona 570
Smokey Joe gold - One Touch Gold 57 "Nu med termometer i låget" - KingStone ätna
JBI forlænger Er alle fortid

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#3 » 26. jul 2009, 16:55

Hold da op det ser spændende ud :shock:

Hvis jeg skulle finde på at lave det, som hovedret en dag har du så nogle tip til tilbehør?

Med venlig hilsen

Brugeravatar

mulle2501
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 359

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#4 » 26. jul 2009, 17:40

Det ser lækkert ud :savl2: , hvilken udskæring er det fra grisen, er det slaget eller en kam der er flækket på midten?
Med venlig grillhilsen
Morten

Overvejer at lave komfuret om til akvarium...

Grillpark:
Performer m/ gas
Otg 57
Blue Mountain gasgrill med 5 brændere

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#5 » 26. jul 2009, 18:02

Hold da op det ser fantastisk ud!! :savl2:
Kan man få lidt mere info om kødet ? udskæring osv. det har jeg helt vild lyst til at prøve at lave!!
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#6 » 26. jul 2009, 21:36

Det ser fuldstændigt fantastisk ud......kom med alle detaljer...Per Favore...... :savl2:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...


Emneforfatter
larsjoha
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 103

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#7 » 26. jul 2009, 21:42

Når man får Porchetta i Italien er der meget stor forskel på udskæringen.
Nogle steder er det hele grise der er udbenet andre steder er det mindre pattegrise.
Jeg mener også at have set udskæringer der minder om min, samt samme opbygning med 2 * svinekam.

Når man læser opskrifter på nettet er der rigtig mange der har taget udgangspunkt i en udbenet skinke.
Jeg tror dette er for at få en mere passende famile portion, og måske samtidig spare lidt penge.

Jeg bestilte en svinekam udskåret så siden og brystet stadig sad på. Slagteren havde fjernet ben, brusk og noget fedt, og i det hele taget lavet et flot stykke arbejde.
Hvis nogen undre sig over billedet med et lille stykke svær, så må jeg tage det på min kappe. Jeg troede sværene ville overlappe når jeg rullede den sammen, men jeg tog fejl og måtte sættet det på igen.

Der var 6 kilo kød og til det lavede jeg en krydderpasta bestående af:

6 fed hvidløg
6-8 kviste frisk rosmarin
en stor potion frisk salvie
lidt frisk timian
2 tsk fennikel frø
godt med kværnet peber
og endnu mere groft salt
olivenolie til det fik en passende konsistens

Det smagte ret skapt og salt inden det blev smurt ud på kødet (se billedet)

Dernæst blev kødet rullet stramt (gerne så trådene laver riller i sværen). Jeg ridsede ikke sværen, og var spændt på hvordan den ville være at skære i, men det var intet problem med en skarp kniv.

Sværen blev dejlig sprød, men meget anderledes end når jeg laver flæskesteg, idet den ikke poppede.

Da den blev serveret varm blev skiverne 5 mm tykke og rimelig pæne. I dag hvor vi har spist den kold, kunne jeg skære 2mm tykke skiver, som var det pålæg.

I går serverede jeg nyopgravede asparges katofler, persillesmør og rysteribs til.
Jeg tror det går med alle former for tilbehør, men sørg for der er nok til sandwich dagen efter.
Weber OTG 57cm
JBI forlænger
Primo Oval XL (nu i bord)
Artiforno Stenovn 100cm/600kg.
Auplex Mini

Brugeravatar

mulle2501
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 359

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#8 » 26. jul 2009, 22:34

Ok, så er det godt svoger er slagter, han må lige kigge på dine (i øvrigt rigtig gode) billeder, og se om han kan gøre det samme, så skal det helt klart prøves en dag :savl1:
Med venlig grillhilsen
Morten

Overvejer at lave komfuret om til akvarium...

Grillpark:
Performer m/ gas
Otg 57
Blue Mountain gasgrill med 5 brændere

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#9 » 26. jul 2009, 22:35

Tak for det.......BM.... :wink:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

mulle2501
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 359

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#10 » 26. jul 2009, 22:47

Hvordan har du grillet den, mere om det måske kunne være muligt at rotere den, om det vil gøre nogen forskel :?:
Med venlig grillhilsen
Morten

Overvejer at lave komfuret om til akvarium...

Grillpark:
Performer m/ gas
Otg 57
Blue Mountain gasgrill med 5 brændere

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#11 » 26. jul 2009, 23:12

Schwein Haxe - Har prøvet at google det, de fleste sider er på tysk og det kan jeg ikke :-(
Kan ud fra billederne på Google se at det må være en krydsning mellem flæskesteg og PP ??????
Har du en opskrift :-)

.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#12 » 27. jul 2009, 06:20

Tak for opskriften :D

Den er hermed bogmærket..........................det skal prøves :savl2:

Med venlig hilsen

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Porchetta (Italiensk for begyndere)

Indlæg#13 » 27. jul 2009, 11:19

Torp Hedehusene skrev:Schwein Haxe - Har prøvet at google det, de fleste sider er på tysk og det kan jeg ikke :-(
Kan ud fra billederne på Google se at det må være en krydsning mellem flæskesteg og PP ??????
Har du en opskrift :-)

.


Schweinhaxe er det samme som Eisbein, som er svineskank.

http://www.umdiewurst.de/bestellung_det ... nfo=zusatz


Nogle steder i USA kaldes Porchetta for Italian Pulled Pork
udtryk gør indtryk

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 24 gæster