Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#501 » 30. nov 2018, 19:11

Rester af cuvetten fra igår som pitabrød

66F1064E-82B2-455A-961D-C900D8EBA709.jpeg
Kødet blev skåret i småtynde stykket

8E793B6F-AEAE-4526-84E5-8BFE3A32E799.jpeg
Fik lidt oliven olie og noget kebab krydderi og så stegt på panden

A0307087-3DFB-4789-B93D-E72BC78EA51E.jpeg
Hjertesalat rødløg agurk kød hvidløgsdressing samlet i et pitabrød , smager nu godt
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#502 » 1. dec 2018, 19:12

Boller i rijsttafel.
Vedhæftede filer
IMG_20181201_183127.jpg
IMG_20181201_183726.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2849
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#503 » 2. dec 2018, 11:33

Dejlig ret (med genever til?)...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2849
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#504 » 2. dec 2018, 11:35

Falt lige over et ribeye steaks... Og et par pølser...

ribeye 1.JPG

ribeye.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#505 » 2. dec 2018, 19:28

Hot wings ris og karrysovs

428E1C98-1E42-4621-A96B-7D810F3D58C1.jpeg
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#506 » 2. dec 2018, 20:16

skaal-um skrev:Dejlig ret (med genever til?)...

Nej, det burde man selvfølgelig, men det er sgu ikke lige noget jeg har på lager.
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#507 » 3. dec 2018, 19:26

Helleflynder i hummersuppe og kartoffel

3C283F35-4EBD-4FA3-BF4B-A32172FC5ED5.jpeg
Et stk helleflynder kommes i fad og dækkes næsten af en købt hummersuppe . Lidt parmesan ost rives over og det kommes i ovnen

E1088531-14F3-49C5-912E-866A966E7B30.jpeg
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#508 » 6. dec 2018, 20:13

Kotelet og pastasalat

304FC8FF-7E26-42F9-82B8-02CC27A98C99.jpeg

FB3EABBC-D93A-46B3-8DFB-B1311F2C5FC8.jpeg
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#509 » 7. dec 2018, 19:37

Pizza en halv med kylling og bacon
og en halv med ricotta , grønne asparges , varmrøget laks , der efter afbagningen fik lidt dressing lavet af dild dressing og cremefraiche .
Den passer fantastisk til laksen

3B8E744A-BC3D-4D5F-B012-6DA14B7E92F9.jpeg

385F35DB-135A-448F-B305-870DEEEB21AF.jpeg

77C72063-CDC3-40CB-83BE-228638F2B952.jpeg
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#510 » 10. dec 2018, 22:24

Wraps med kylling

C0FAC6E4-9566-4720-9AB9-9CC819498E03.jpeg
Nicolai

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2849
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#511 » 11. dec 2018, 16:42

Så blev det tid til en gang boller i karry...med ris...

b i karry.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#512 » 11. dec 2018, 20:16

Kamsteg

6345C8DD-ACCD-4147-B078-E36B761D2804.jpeg
Nicolai


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#513 » 16. dec 2018, 19:16

Kyllingebryst med ris og grillet ananas skiver


5658B5CE-7C52-480D-B5C3-7E0026985A84.jpeg
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#514 » 18. dec 2018, 20:20

Roastbeefsandwich
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2849
Kontakt:

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#515 » 19. dec 2018, 20:14

Ungarsk gullashsuppe...

ung g.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#516 » 22. dec 2018, 19:41

Flammkuchen aka Tarte Flambée
Vedhæftede filer
IMG_20181222_185836.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Nicklossi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#517 » 22. dec 2018, 23:05

prause skrev:Roastbeefsandwich

Nøj, det brød ser lækkert ud. Ved du sjældent bager efter opskrift, men har du en guideline? :D

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#518 » 23. dec 2018, 09:14

Ja, jeg kan prøve.
Jeg er begyndt først at tilsætte salt de sidste 4 min af æltningen. Det gør at jeg kan få en bedre og mere holdbar glutenstruktur selvom det er en våd dej.
Der er som vanligt (her hjemme) tale om en hybrid med både surdej og gær.
Jeg bruger ca. 25% fuldkornsølandshvede og 75% Manitoba.
Jeg rører på en assistent og den har det bedst med lidt større mængder dej.
Med forbehold er det vel ca.
1 l koldt vand
3 dl surdej
10g gær
1 spsk lys sirup
300 g groft ølandshvedemel
Lidt over 1kg fint sigtet Manitoba.
Røres i ca 30 min med hastighedsknappen vandret.
Det skal være en våd dej. Husk at fuldkornsmelet suger en del vand under æltningen. Når den er æltet i 30 min slipper dejen fortsat ikke helt siderne, men det er tæt på.
Så tilsættes 40 g salt og efter yderligere 4-5 min styrkes glutenstrukturen under saltpåvirkningen og dejen slipper kedlen men er stadig blød og saftig.
Hæver i en 6-8 timer eller natten over koldt.
Hældes ud på et melet bord og skæres direkte ud i passende stykker. De sættes på bageplader (håndteres så lidt som muligt) hæver i yderligere 1 times tid og afbages ved 240 grader i 14-16 min.

NB mængderne af mel er IKKE sikre, men man kan jo bare tilsætte enten mere vand eller mel under æltningen, det gør jeg tit.
Where there's smoke... There's laughter.


Nicklossi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#519 » 26. dec 2018, 00:58

Tusind tak, det skal prøves :)


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#520 » 28. dec 2018, 20:49

Et par skiver hamburgerryg fik skåret en lomme der blev fyldt med rødløg forårsløg hvidløg gul peberfrugt og ost der til en kartoffel

364B7015-D27C-4A25-B1BD-63DA9D83469C.jpeg

F16F1207-530A-4D4C-8807-1AD906179A22.jpeg
Nicolai

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#521 » 29. dec 2018, 10:59

Det er da en sjov idé
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#522 » 30. dec 2018, 20:06

Vi fik burgere i dag.
Vedhæftede filer
IMG_20181230_190644.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Hippo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 40

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#523 » 2. jan 2019, 21:20

prause skrev:Ja, jeg kan prøve.
Jeg er begyndt først at tilsætte salt de sidste 4 min af æltningen. Det gør at jeg kan få en bedre og mere holdbar glutenstruktur selvom det er en våd dej.
Der er som vanligt (her hjemme) tale om en hybrid med både surdej og gær.
Jeg bruger ca. 25% fuldkornsølandshvede og 75% Manitoba.
Jeg rører på en assistent og den har det bedst med lidt større mængder dej.
Med forbehold er det vel ca.
1 l koldt vand
3 dl surdej
10g gær
1 spsk lys sirup
300 g groft ølandshvedemel
Lidt over 1kg fint sigtet Manitoba.
Røres i ca 30 min med hastighedsknappen vandret.
Det skal være en våd dej. Husk at fuldkornsmelet suger en del vand under æltningen. Når den er æltet i 30 min slipper dejen fortsat ikke helt siderne, men det er tæt på.
Så tilsættes 40 g salt og efter yderligere 4-5 min styrkes glutenstrukturen under saltpåvirkningen og dejen slipper kedlen men er stadig blød og saftig.
Hæver i en 6-8 timer eller natten over koldt.
Hældes ud på et melet bord og skæres direkte ud i passende stykker. De sættes på bageplader (håndteres så lidt som muligt) hæver i yderligere 1 times tid og afbages ved 240 grader i 14-16 min.

NB mængderne af mel er IKKE sikre, men man kan jo bare tilsætte enten mere vand eller mel under æltningen, det gør jeg tit.


Hvilken surdej bruger du? Jeg bruger selv en af lige dele vand og mel, hvor melet er en lige blanding af hvede- og rugmel, men jeg synes, den hurtigt bliver for sur. Står din ude ved stuetemperatur?

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3172

Re: Hvad skal du/I have til aftensmad i dag (2018)

Indlæg#524 » 4. jan 2019, 15:15

Min er også bare vand og mel - jeg bruger ca. 1/2 grov og fint mel. Konsistensen er som vælling. Jeg har den normalt på køl, den når at blive meget skimlet og skarpt lugtende når den står ude. Jeg bruger den dog også kun ca. 1 gang om ugen, hvis man bruger den flere gange om ugen skal den ud og stå.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster