Fisk i grøn thai-karry.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3010

Fisk i grøn thai-karry.

Indlæg#1 » 10. aug 2018, 20:49

Først og fremmest tak til Jimmy B for at henlede min opmærksomhed på at der for 1 år siden er åbnet en fantastisk god grønthandel/asiatisk/arabisk butik på Amager Landevej 52 C.
Det er en perle af en butik med fine grøntsager og spændende asiatiske/mellemøstlige/arabiske varer af topkvalitet.
De havde både mini-auberginer, thai basilikum og citrongræs og dermed var det hurtigt klart at fredagens fiskeret skulle være fra thailand.
Fisk og thailand betyder efter min mening grøn karry og dermed blev det til:
Ingredienser til 4 personer
7-800 g hvid fisk (vi fik torsk og kulmule)
500 ml kokosmælk
6 mini auberginer (lidt større end golfbolde)
2 store peberfrugter
1 løg
5 fed hvidløg
2 tommelfingerstore stykker ingefær
1 stilk citrongræs
5 kaffir limeblade
1 stor spsk grøn thai karry
1 spsk fishsauce
salt
Saften af 1 limefrugt
1 bundt thai-basilikum (det er noget helt andet end almindelig basilikum, der IKKE kan bruges)
1 bundt frisk koriander
100 g cashewnødder
ris

Løg, hvidløg og ingefær skrælles og snittes fint. Citrongræsset befris for de yderste hårde blade og bankes lidt ud med knivskæftet, herefter snittes det også fint.
Auberginerne skæres i 8-dele og peberfrugten renses og snittes i strimler.
Fisken renses og skæres i stykker på ca. 50-100 g. så de tilberedes hurtigere.
Thai basilikum og koriander snittes og deles op sådan at de lidt grovere dele lægges i 1 bunke og de fine friske bladdele i en anden.

1 bradepande sættes på grillen med lidt neutral olie. Når den er varm tilsættes løg, hvidløg, ingefær, citrongræs og kaffir limeblade. Når det har stegt i et par min tilsættes aubergine og peberfrugt og det hele steger i ca. 5 min ved 200 grader.
Herefter tilsættes grøn karry og fishsauce og umiddelbart herefter tilsættes kokosmælk.
Når det hele er blevet varmt lægges fiskestykkerne oven på sauce/grøntsager og fisken krydres med salt og limesaft. Herefter drysses de grove dele af krydderurterne oven på og det hele steger/damper med lukket grillåg i ca. 10 min ved 200 grader.
Til sidst drysses de fine dele af krydderurterne samt cashewnødderne på og retten serveres med ris til.
Vedhæftede filer
IMG_20180810_180159.jpg
IMG_20180810_180659.jpg
IMG_20180810_184047.jpg
IMG_20180810_184618.jpg
IMG_20180810_185130.jpg
IMG_20180810_185630.jpg
IMG_20180810_185705.jpg
IMG_20180810_190228.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 231

Re: Fisk i grøn thai-karry.

Indlæg#2 » 10. aug 2018, 21:26

Som sædvanlig en lækker og lidt anderledes ret fra din hånd .
Nicolai


Syncmarster
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 246

Re: Fisk i grøn thai-karry.

Indlæg#3 » 11. aug 2018, 09:56

Virkelig en lækker ret. Lidt sjovt at svosen bliver rød af den grønne karry, men det er måske lyset der snyder.
Weber Spirit E-310 Classic, 57cm Weber premium.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3010

Re: Fisk i grøn thai-karry.

Indlæg#4 » 12. aug 2018, 14:50

Nej farven holder meget godt, jeg tror det er peberfrugten.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2778
Kontakt:

Re: Fisk i grøn thai-karry.

Indlæg#5 » 12. aug 2018, 19:27

Ser meget lækkert ud...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 452

Re: Fisk i grøn thai-karry.

Indlæg#6 » 13. aug 2018, 18:35

Jamen selv tak, det er nemlig en super lækker butik som er nem at overse... Det eneste minus er bar at der er så meget at vælge imellem og så lidt inspiration i min lille hjerne :lol:
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 22 gæster