Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2979
Kontakt:

Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#1 » 21. dec 2009, 20:29

Mens vi venter på juleaften... så skal man da ha' noget æbleflæsk.

Jeg syntes ikke man kan holde julefrokost uden æbleflæsk. Der er mange forskellige måder at lave æbleflæsk. Jeg kan godt lide at æblerne er stegt og ikke bare varmet æblemos.

Billede

Til en gang æbleflæsk bruger jeg.

1 løg
4-6 æbler
10-12 skiver hjemmerøget bacon
Evt. æblejuice, æblecider eddike, citronsaft, honning

Billede

Billede

Jeg starter med at stege baconen.

Billede

Fedtet skal blive på panden, hvis der er meget fedt fra baconen hælder jeg lidt fra. Men når jeg bruger min egen bacon kan det være nødvendigt at tilsætte noget fedtstof. Hvilken fedtstof vil jeg lade op til jer :)

I fedtet steger jeg de grofthakkede løg. Og når de tager lidt farve tilsættes de hakkede æbler.

Billede

Hvis æblerne ikke rigtig vil blive møre, men begynder at blive tørre så tilsætter jeg en sjat æblejuice. Det sker især når jeg bruger spiseæbler.
Jeg steger æblerne og løgene til æblerne bliver møre og begynder af "splatte ud"

Billede

Så skal den smages til. Hvad der skal til kommer meget an på hvilke æbler man har brugt. Har du brugt spiseæbler skal den nok lige ha' en sjat syre, f.eks. citronsaft eller æblecidereddike. Har du brugt madæbler kan det være den skal ha' lidt honning eller sukker.

Når æblerne er smagt til er det bare at lægge baconen på toppen og servere.

Billede

God 21. december

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#2 » 21. dec 2009, 20:32

sådan noget må du ikke gøre morfmir.

det er den lækreste gang æbleflæsk jeg har set i lang tid, tilberedt lige efter mit hjerte.
udtryk gør indtryk


Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#3 » 21. dec 2009, 20:37

Uhm! Elsker æbleflæsk! En af julens lyksagligheder :savl2:

Og så kan man jo lave den i mange forskellige udgaver. Om sommeren kan det f.eks. være blommer og løg sammen med noget godt flæsk. For ikke at nævne udgaven med friskreven peberrod. Slurp!

Brugeravatar

Rose
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#4 » 21. dec 2009, 20:59

For lige en [smilie=pdt_aliboronz_25.gif] fra mig. Elsker æbleflæsk og det der ser sku godt ud
OTG 57 cm (2008) - Smokey Joe (2009) - Bonfirer (2010) - Casper røghat (2012) - NN røgovn (2012) NN gasgrill (2012)
www.odenserunners.com

Brugeravatar

Emneforfatter
morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2979
Kontakt:

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#5 » 21. dec 2009, 21:09

Hvordan spiser I æbleflæsken?

Jeg vil lige tilbageholde hvordan jeg gør. Da jeg altid får at vide at det er en lidt sær måde. Men jeg er bare nysgærig på hvordan I gør.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#6 » 21. dec 2009, 21:12

en god skive rugbrød, godt med æbler på og så flæsket ovenpå eller ved siden af
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

Slagteren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 963

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#7 » 21. dec 2009, 21:56

Vi spiser det altid som en selvstændig ret dvs uden brød og diverse andre (unødige) ting , kun æble og flæsk
Mvh. Carsten

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4042

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#8 » 21. dec 2009, 22:18

Slagteren skrev:Vi spiser det altid som en selvstændig ret dvs uden brød og diverse andre (unødige) ting , kun æble og flæsk


Jeps, en skål/pande med æble/løg og så sprød flæsk som ske ;)
Med venlig hilsen
Morten

Kul fra Traekul.dk på lager

Brugeravatar

Kogekonen Dorit
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1304
Kontakt:

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#9 » 21. dec 2009, 23:07

:savl2: :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:
Min pc er ved at gå i stå, fordi jeg sidder og savler ned i den

Det skal jeg altså også have inden julen er forbi [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2197

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#10 » 22. dec 2009, 10:11

Efter min bedste overbevisning (og opdragelse) viser du en flot gennemgang af perfekt, og uundværlig, æbleflæsk til julebordet.
Mit bacon er netop færdigrøget, så tak for påmindelsen.

Hilsen
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


Lotus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 354

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#11 » 22. dec 2009, 12:25

Med kniv og gaffel :lol:


Det ser bare godt ud jeg var ikke sulten det er jeg så nu ........................ efter æbleflæsk [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif]
Alle passioner får os til at begå fejl, men kærligheden får os til at begå de mærkeligste

Brugeravatar

Emneforfatter
morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2979
Kontakt:

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#12 » 22. dec 2009, 15:12

ok, nu må jeg så krybe til tilståelse og fortælle hvordan man i min familie spiser æbleflæsk.
Først en skive rugbrød, den bliver smurt med et tyndt lag leverpostej. Helst en god hjemmelavet en med masser af krydderier, og på toppen kommer så æblerne og bacon til sidst.
Sådan har jeg altid fået det serveret, og det var faktisk først da jeg kom i lære som slagter at jeg opdagede at det ikke var sådan alle spiser æbleflæsk. Jeg skal prøve at spørge min mor om hun har en ide til hvor denne serveringform stammer fra.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4042

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#13 » 22. dec 2009, 15:19

morfmir skrev:ok, nu må jeg så krybe til tilståelse og fortælle hvordan man i min familie spiser æbleflæsk.
Først en skive rugbrød, den bliver smurt med et tyndt lag leverpostej. Helst en god hjemmelavet en med masser af krydderier, og på toppen kommer så æblerne og bacon til sidst.
Sådan har jeg altid fået det serveret, og det var faktisk først da jeg kom i lære som slagter at jeg opdagede at det ikke var sådan alle spiser æbleflæsk. Jeg skal prøve at spørge min mor om hun har en ide til hvor denne serveringform stammer fra.

/Thomas


Sær, mnah

Anderledes, jo det tror jeg - men hvis det smager godt... :)
Med venlig hilsen
Morten

Kul fra Traekul.dk på lager

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2140
Kontakt:

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#14 » 22. dec 2009, 17:07

Jeg laver det altid med både fersk og røget flæsk. Og bruger mere løg end det viste, æblerne får ikke lov til at smatte ud. Vi nyder det hele året på rugbrød, flæsket øverst eller ved siden af.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#15 » 22. dec 2009, 19:51

æbleflæsk med leverpostej under, det lyder som alle tiders lækre ret.

Tak for tippet det skal jeg da prøve.
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1514

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#16 » 22. dec 2009, 22:10

Leverpostej med andet kød minder om Ungarn, den kolde krig engang i fortiden.

I gamle dage fik man lever, dog ikke postej, ovenpå gode bøffer så det smeltede ned i kødet. Var rigtigt godt. Måske har retten baggrund derfra eller også fra Danmark?
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill


thesheep
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 371

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#17 » 23. dec 2009, 13:14

hehe mine bedsteforældre ville vende sig i deres grave hvis vi lavede æbleflæsk sådan på fyn, jeg laver en portion senere skal nok smide billeder og opskrift op senere

Brugeravatar

Emneforfatter
morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2979
Kontakt:

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#18 » 23. dec 2009, 14:38

prorege skrev:Leverpostej med andet kød minder om Ungarn, den kolde krig engang i fortiden.

I gamle dage fik man lever, dog ikke postej, ovenpå gode bøffer så det smeltede ned i kødet. Var rigtigt godt. Måske har retten baggrund derfra eller også fra Danmark?


Det er vel en fransk tradition med postej på bøf. Jeg har da fået oksebøf med Foie gras serveret på restaurant i Frankrig.
Men jeg tvivler på at det er der opskriften fra min familie stammer fra. Mine forældre kommer til juleaften i morgen så må jeg lige huske at spørge.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


liteon114
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 233

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#19 » 11. okt 2011, 17:48

Ha ha!!... Lidt sjovt at støde ind i sådan en tråd... Den serverings måde har jeg heller aldrig hørt om....men hvorfor ikke....

Når jeg laver æbleflæsk, bruger jeg ca. 8 æbler til 3 pæne løg.
Først steger jeg bacon og lader fedtet blive på panden. Løgene hakkes meget groft, og kommes på panden med de 6 æbler i små tern, og der tilsættes peber og en smule sukker (alt efter æblesort og årstid)
Jeg lader det simre til de er smattet godt ud.
På en anden pande svitser jeg de 2 sidste æbler, som er skåret i både, sammen med 1 tsk dijonsennep, 1 tsk sukker og 1 tsk. finhakket frisk rosmarin.
Æblerne steges kun lige til de næsten er møre, og blandes med de andre æbler, og baconen lægges på..

Bare mit bud!! :-D
Med venlig hilsen
Lars

Weber Performer Ø57cm
Multirygeovn 120-40 Rustfri årgang 2011

Beeketal 5l pølsestopper

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3536

Re: Æbleflæsk, uundværligt del af en julefrokost.

Indlæg#20 » 11. okt 2011, 19:05

Det smager bare så godt, er helt vild med det dagen efter på et stykker rugbrød

Det ser rigtigt lækkert ud

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: busal og 4 gæster