culottesteg på wsm

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

culottesteg på wsm

Indlæg#1 » 7. jul 2011, 00:15

Idag stod den på culottesteg. 1300 gram culotte blev krydret med billy bones beef rub. På wsm imellem 110 & 120 grader til den nåede 58 grader, så fik den en hurtigt tur på hver side på den nederste riste. Stegen vilede så i 15-20 min. culotten blev serveret med timiam kartofler og cognac sauce.
Uhm det blev godt. Den billy bones beef rub var helt vild god.
Vedhæftede filer
IMG_0759[1].JPG
IMG_0761[1].JPG
IMG_0764[1].JPG
IMG_0766[1].JPG
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini


Duftende_kage
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112

Re: culottesteg på wsm

Indlæg#2 » 7. jul 2011, 08:27

Det ser brilliant ud.

Hvordan får du kartoflerne så fine?

Cognacsauce?? er den herfra?
Køber ALDRIG bacon mere...laver det selv!!!!

Brugeravatar

Emneforfatter
9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: culottesteg på wsm

Indlæg#3 » 7. jul 2011, 09:59

Duftende_kage skrev:Det ser brilliant ud.

Hvordan får du kartoflerne så fine?

Cognacsauce?? er den herfra?


Først tak, jeg koger de små kartofler i 10-12 min derefter blir de vendt i smør og krydres med groft salt og frisk timian. Så skal de i ovnen steget færdig. Jeg vender kartofler indimellem.
Saucen er denne viewtopic.php?t=4901 jeg har dog brugt madlavningsfløde 8% og smør i stedet for magarine.
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: culottesteg på wsm

Indlæg#4 » 7. jul 2011, 10:25

Uha, det ser godt ud :savl1:

Hvor lang tid, tog det, før stegen nåede de 58 grader ved den lave grilltemperatur? 1½-2 timer? Måske mere?

Er forskellen på en alm. grillet steg, og den lave temperatur betydelig?

Forresten, tak for linket til sovsen - synes også jeg trænger til fornyelse, så den skal snarest blive testet.

Du må så til gengæld få et link af mig - nu vi er i "det alkoholiske hjørne" er det en Whisky Sovs: ;-)

viewtopic.php?f=43&t=13968&p=162216&hilit=whiskysovs#p162216
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: culottesteg på wsm

Indlæg#5 » 7. jul 2011, 11:02

Den tog under 2 timer, men helt nøjagtig ved jeg ikke. Jeg synes ikke der er den store forskel, om den lavet på big green egg, weber eller low and slow på wsm, men den rub jeg brugt igår gjorde dælme en forskel. Nøj den var go til culotte.
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini


Duftende_kage
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112

Re: culottesteg på wsm

Indlæg#6 » 7. jul 2011, 23:57

TrineHG skrev:Uha, det ser godt ud :savl1:

Hvor lang tid, tog det, før stegen nåede de 58 grader ved den lave grilltemperatur? 1½-2 timer? Måske mere?

Er forskellen på en alm. grillet steg, og den lave temperatur betydelig?

Forresten, tak for linket til sovsen - synes også jeg trænger til fornyelse, så den skal snarest blive testet.

Du må så til gengæld få et link af mig - nu vi er i "det alkoholiske hjørne" er det en Whisky Sovs: ;-)

viewtopic.php?f=43&t=13968&p=162216&hilit=whiskysovs#p162216



Må jeg have lov til at opdatere din whisky sovs?

lige dele kraft bbq sauce og rød mælk (elsker det udtryk hehe)
1 tsk karry
2 tsk tørret rosmarin
1 terning maggi bouillon
1 tsk paprika
smag til med whisky (er den for stærk tilsæt lidt mere whisky så bliver den mildere og mere rund. lyder sært men sandt)
Køber ALDRIG bacon mere...laver det selv!!!!

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ægir og 27 gæster