Dagens menu 18.06.2006

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#1 » 2. sep 2006, 16:15

Marineret kalkunbryst skåret i stykker
Tilbehør: Stegte ris og grillede grøntsager
Dessert: Guruens helt specielle kanelsnegle…
Billede

Helt fantastisk måltid, som i bund og grund bestod af rester der blev ryddet ud af køleskabet. Tænk hvis det bare havde fået lov til at ligge - så var denne usædvanlig gode ret blot røget i skraldespanden…
Sådan laves dagens menu…
Billede

Resterne af gårsdagens kalkunbryst afpudses, og snittes i små stykker.
Billede

Stykkerne kommes i en skål, og marineres med vores egen opfindelse:
Den Orientalske marinade:
2 tsk. . Sesamolie
3 spsk. Jomfru Oliven olie
2 spsk. Brun farin
2 spsk. Æblecider (Til at give sur/sød smagen)
2 spsk. Ketchup (Til at give sur/sød smagen)
Friskkværnet salt og peber
Lad det stå og marinere i mindst et par timer.
Billede

Grøntsagsrester snittes i grove stykker:
Squash
Champignon
Løg
Grøn, gul og rød peberfrugt
Forårsløg
Der kommes 5-6 spsk. af den orientalske marinade over grøntsagerne, der ligeledes stilles i køleskabet.
Billede

En Gourmani-stegeplade eller Weber wok varmes godt op.
Billede

Her er alle vores ingredienser klar til grillen. Risene er vilde ris (250 gram), som er kogt i forvejen i køkkenet.
Billede

Der kommes lidt olie på stegepladen og en god portion teriyaki sauce. Risene kommes på, og steges let gyldne.
Fjernes fra pladen når de er let gyldne.
Billede

Efter risene kommes kalkunkødet på pladen sammen med resterne af marinaden. Steges ligeledes gyldne og fjernes igen.
Billede

Grøntsagerne kommes på, og steges indtil løgene er blevet blanke og søde. Når det er sket er rettet færdig.
Billede

Kødet hældes tilbage på pladen, og varmes op.
Billede

Grøntsagerne kommes over risene, og serveres straks med lidt soya sauce.
Vi må igen igen bukke os i støvet og tage denne karakter i brug igen:
[img]http://www.grillguru.dk/images/5etta.gif
5-Etta’er blev det til. Vi spiste rub og stub. Smagen er simpelthen ubeskrivelig.

Og så til en lille søndags-dessert:
Sådan laver du Webergurus helt specielle kanelsnegle
En dejlig enkel dessert, som kan laves på grillens eftervarme (Den varme der er tilbage når du er færdig med at lave din mad). Serveret med lidt af årstidens friske bær, så kan man virkelig imponere sine gæster.
Der skal bruges:
25 gram gær
50 gram margarine
1 dl mælk
1 æg
1 spsk. almindelig sukker
1 tsk. salt
5 dl hvedemel

Billede

Gæren smuldres i en skål og margarinen smeltes i en gryde. Mælken blandes i margarinen. Blandingen skal være “finger-lun”. Hældes over gæren i skålen og der røres godt.
Tilsæt æg, sukker og salt og rør godt. Kom 2 dl mel i skålen, og kom derefter resten af melet i lidt efter lidt.
Ælt dejen godt, og rul den ud til en firkant (ca. 30*35 cm).
Billede

Fyld:

100 gram margarine
8 spsk. brun farin
1 spsk. kanel
Æg til pensling
Billede

Alle ingredienserne røres sammen i en skål. Jo længere margarinen har stået ude, jo nemmere er det at rører blandingen sammen.
Billede

Fyldes smøres ud på dejen - men ikke i en kant af 2 cm. Denne kant pensles med æg, som er slået ud i en kop og pisket med en gaffel.
Æggemassen smøres i et tyndt lag på kanten (2 cm), og medvirker til at holde godt sammen på kanelsneglen.
Der kan eventuelt laves et meget tyndt lag af kagecreme. Det gør sneglene ekstra snaskede…!
Billede

Dejen rulles sammen, og der afsluttes med den penslede kant.
Billede

Dejen skæres i 10 stykker.
Billede

Kanelsneglene lægges i en springform der er foret med bagepapir. Sneglene trykkes let flade og pensles med resten af æggemassen.
Kommes i en plasticpose og skal hæve i ca. 10-15 minutter.
Billede

Kommes på grillen indirekte og grilles i 15 minutter, heraf de sidste 3-4 minutter med top-spjældet 1/2 lukket.
Billede

Sneglene er færdige når de er flotte gyldne på toppen.
Billede

Sneglene kan serveres direkte fra grillen, eller man kan brække dem i stykker inden serveringen.
Det lækre ved vores snegle er, at de “gror” let sammen og bliver dejlige luftige.
Billede

Serveres på en tallerken med lidt glasur over. Pynt eventuelt med lidt af årstidens friske bær og en lille klat blød vanilleis. (Fotos genbrugt)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#2 » 20. nov 2010, 21:00

En rigtig dejlig menu :-D :-D :-D
Den orientalsk inspireret marinade ser lækker ud :-D
Kanelsneglene ser bestemt også både lækre og velsmagende ud :-D :-D :-D
De ville såment stadig kunne imponere nu mere end 4 år senere.

Sjovt at se et indlæg med lidt år på bagen :-D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#3 » 20. nov 2010, 21:17

Jeg vil prøve at lokke fruen til at bage disse lækre snegle....

Mmmm.....
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#4 » 20. nov 2010, 21:21

God ide - Det er jo søndag imorgen :-D :-D :-D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede


ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87
Kontakt:

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#5 » 23. aug 2015, 13:53

Nu må denne fantastiske ret lige frem i lyset igen.. Jeg tænker at lave kanel sneglene i aften, men kan jeg forberede dem allerede nu? [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1328

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#6 » 23. aug 2015, 14:02

Hvor er det dejligt når nogle af de gamle tråde popper op.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#7 » 23. aug 2015, 14:08

Bare bag dem nu... De har godt af at stå og "trække" efter de er bagt...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87
Kontakt:

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#8 » 23. aug 2015, 14:13

Men så er de jo ikke lune? Bliver de tørre hvis jeg så varmer dem mens vi spiser?

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1255

Re: Dagens menu 18.06.2006

Indlæg#9 » 23. aug 2015, 15:19

Jeg tror godt du kan forberede dem nu, og stille dem i køleskabet
Tag dem ud af køleskabet minimum 1 time inden de skal bages. Så tror jeg ikke det går helt galt

Ib M

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 11 gæster