Weber Roastbeef - Verdens bedste…

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Weber Roastbeef - Verdens bedste…

Indlæg#1 » 1. sep 2006, 21:24

Weber Roastbeef - Verdens bedste…
Tilbehør: Bønnesalat m. ristede pinjekerner og parmesan
Billede

I anledning af lille-prinsens fødsel, har vi valgt at lave en overdådig festmiddag. Weber Roastbeef er noget af det bedste man kan opdrive - mere saftigt kød skal man lede længe efter.
Billede


Roastbeef’en grilles indirekte. Vi bruger altid helt nye kul. De gamle kul gemmer vi en lukket beholder til de dage hvor vi f.eks skal lave hakkebøf, schnitzler eller ligende.
Roastbeef’en smøres udvendigt med 4 fed presset hvidløg, groft salt og friskkværnet peber. Stegen grilles til den når 59-60 grader, og stilles derefter til “afkøling” i 10 minutter.
Kødet skæres ud i ikke alt for tykke skiver. Prøv at se billedet - ser det ikke bare fantastisk ud?

Sådan laves bønnesalaten:
Billede

Her skal i virkelig spærre øjnene op! Denne opskrift er ikke mindre end fantastisk.
Der skal bruges:
Ca 300 gram friske grønne bønner (Frosne kan gå, men retten bliver ikke lige så god)
Ca. 2 revede gulerødder
1 lille rødløg
Pinjekerner (ca. 60 gram)
80 gram groft revet parmesan (Eller Grana Padano som smager lidt sødere)
Bønnerne pilles og koges i 30 sekunder i kogende vand. Vandet tages af varmen, og bønnerne hviler i dette i ca. 3 minutter. De skal stadig være lidt sprøde.
Gulerødder rives og løg hakkes. Pinjekerner ristes af på panden.
Osten rives i store flager med en kartoffelskræller. Alle ingredienserne blandes sammen i en skål.

Dressing:
(Her må man prøve sig frem)
En god olie
Masser af citronsaft (ca. samme mængde som olien)
1 fed presset hvidløg
1 tsk. dijon sennep
2-3 tsk. acacie honning (eller alm. honning eller sukker)

Dressingen rystes eller piskes godt sammen, og hældes først over bønnerne når disse ligger på tallerkenen. Lav rigeligt - det smager tæske-godt!
Billede
Til kødet serveres lidt grillede røsti (Kommes på grillen indirekte mens stegen hviler), Peberrodssalat og en Bearnaise sauce (Brev-sauce).

Ser lækkert ud, ik?
Denne ret får den sjældne karakter af 5 “etta’er”:

Billede
Senest rettet af Guruen 30. dec 2008, 16:33, rettet i alt 1 gang.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 410

Indlæg#2 » 30. dec 2008, 16:26

Jeg kan jo, som I ved, godt lide at genoplive gamle tråde. Denne her er jeg så i gang med lige nu. Salaten er ved at være der, beefen står i 57¨eren, og om en time kommer 6 venner....Lillenytårsaften, hedder det vidst.
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#3 » 30. dec 2008, 19:13

Guruen elsker også disse gamle tråde, han bliver altid så nostalgisk :) (sikkert ikke stavet rigtigt) og begynder og snakke fototeknik :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#4 » 30. dec 2008, 19:18

topgun skrev:Guruen elsker også disse gamle tråde, han bliver altid så nostalgisk :) (sikkert ikke stavet rigtigt) og begynder og snakke fototeknik :)


:lol:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#5 » 30. dec 2008, 19:55

topgun skrev:Guruen elsker også disse gamle tråde, han bliver altid så nostalgisk :) (sikkert ikke stavet rigtigt) og begynder og snakke fototeknik :)


Hehe, god humor Topgun og du har ganske ret. :P

Iøvrigt er dette indlæg "helt" tilbage til dengang det "bare" var en webblog.

Rigtig god lillenytårsaften. :wink:
.../holmer


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#6 » 30. dec 2008, 20:43

Man kommer altså helt til at savne Guruens Etta'er!
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 410

Indlæg#7 » 31. dec 2008, 03:42

:lol: Johnny og Bettina, I har gjort det igen. Inspireret til en dejlig middag, nu må vi se i morgen, om min reklame for sitet bærer frugt. Der var et par stykker her i aften som viste interesse for GG.
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber

Brugeravatar

Fruhypper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 175

Indlæg#8 » 1. jan 2009, 23:29

den ikke-skaldede kok skrev::lol: Johnny og Bettina, I har gjort det igen. Inspireret til en dejlig middag, nu må vi se i morgen, om min reklame for sitet bærer frugt. Der var et par stykker her i aften som viste interesse for GG.


Det er skægt... Sådan ender det også altid her, når vi har haft gæster, der møder op til duften af grill og røg. De ser, smager, æder, nyder, sukker og ser helt forstoppede ud, men med smil om læben, når vi senere nævner ordet grillguru.dk :lol: Den virker hver gang og det er reklame, der er til at forstå for nærmest alle, da reklamen går direkte igennem smagsløg, og mave.

Det er imidiate satisfaction :wink:

Efter vores bryllup var der mindst 30 mennesker, der var klar til at konvertere til den nye religion: Grillning og biblen: Grillguru.dk :roll:

-Når så mavepinen har lagt sig finder de fleste det dog lettere at blive inviteret igen end at kaste sig ud i det selv.
Mange hilsner
Gitte

OTG 57
Performer med gastænding
JBI smoker
Rød Q120


tbmilling
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14

Re: Weber Roastbeef - Verdens bedste…

Indlæg#9 » 15. jul 2014, 23:29

Bønnesalaten får sgu lige en 'synes godt om' her 8 år senere :)

LÆKKERT! :) .1%¤
Beef Eater Discovery 900 Classic
Weber Smokey Joe

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 410

Re: Weber Roastbeef - Verdens bedste…

Indlæg#10 » 13. mar 2015, 11:05

Der går lige nostalgi i den i dag. Længe siden jeg har brugt én af Weberne, men nu hvor Kamadoen trænger til en lille forårsrengøring, så bliver det sådan.
Roastbeef er nu en dejlig ting.... :-D
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 23 gæster