Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10537
Kontakt:

Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#1 » 22. jul 2008, 19:57

Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Billede

For et par uger siden holdte vi en lille vejfest, hvor familien Guru var blevet pålagt at medtage desserten, mens alle andre stod for grillmaden.

Skønt med en friaften.

Billede

Smelt 400 gram usaltet smør i en gryde

Billede

Tilsæt 400 gram sukker (luk øjnene, Anne Larsen...) og pisk det godt sammen.

Billede

Tilsæt 7 æggeblommer, 4 dl mælk, 270 gram mel og 5 1/2 tsk bagepulver.

Billede

Pisk det sammen til en let flydende masse og kom det i en bradepande beklædt med bagepapir. Den virker meget flydende.

Billede

Bag den ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til den er flot lysebrun

Billede

Pisk 5 æggehvider til de er stive. Tilsæt 300 gram sukker. Kom 3 tsk vaniliesukker i.

Billede

Knus 100 gram makroner og rør det sammen med massen.

Billede

Kom massen over kagebunden og bag den yderligere 20-25 ved 180 grader.

Billede

Voila.... Flot flot flot.

Billede

Når kagen er kold mases/presses den sammen med en anden bageplade, så den bliver jævn og flad (Johnnys trick...).

Billede

Pisk 5 dl piskefløde stift og tilsæt 1 tsk vaniliesukker i. Vend forsigtigt 2,5 dl creme fraiche 9% i.

Smør blandingen ud over kagen, og pynt med frisk frugt.

Vi har brugt jordbær i skiver, kiwi og blå vindruer uden sten.

NABOERNE UDRÅBTE MORFARS SOMMERKAGE TIL "VERDENS BEDSTE DESSERT". Nøj hvor de guffede.

Men, det er ikke nogen slankekage...! :shock:
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4854

Indlæg#2 » 22. jul 2008, 20:03

det var dog vildt sådan en gang mundvand det billede af den færdige kage giver!!

det er meget sjældent en dessert får mig op af stolen men denne her er altså
en vinder---

hihi dejligt ikke at være "grilleksperten" en gang imellem.


Aastradsen
Bruger
Indlæg: 1270
Kontakt:

Indlæg#3 » 22. jul 2008, 20:18

Den der holder vand! klart et bogmærke Tak Guru!

Brugeravatar

hypper
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 74

Indlæg#4 » 22. jul 2008, 20:22

Ja vi bliver jo kun mere sikre på at det er den rigtige beslutning at bruge den til 'bryllupskage' ;-)
/Anders

primo xl
Outdoorchef city
weber Go-Anywhere

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Indlæg#5 » 22. jul 2008, 20:45

WOW, fantastisk. Jeg lavede een i den stil for mange herrens år siden, og havde glemt alt om det, så TAK for en reminder, den er simpelthen SMUK at se på, og med garanti ufattelig lækker at spise :)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

nexuzz
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 679
Kontakt:

Indlæg#6 » 22. jul 2008, 21:22

Det' sgu iorden det der guru!
man får ligefrem lyst til at spise billederne.
Billede
_________________

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10537
Kontakt:

Indlæg#7 » 22. jul 2008, 22:14

Ja, og alle der var med på Camp Ravnebjerg kan sikkert huske hvor godt Morfars kage smagte...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Indlæg#8 » 22. jul 2008, 22:41

Flot gennemgang af opskriften (og med ny indput) og formidable gode billeder :D :D
Ja jeg tror at det er en kage der bare må smages :D :D :D
Bogmærke er tilføjet igen :D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#9 » 22. jul 2008, 22:44

Guruen skrev:Ja, og alle der var med på Camp Ravnebjerg kan sikkert huske hvor godt Morfars kage smagte...


Det kan vi helt sikkert :lol: :lol: Den var bare lækker :)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9318
Kontakt:

Indlæg#10 » 22. jul 2008, 23:04

Nej hvor ser den lækker ud - Ja jeg har det som nexuzz. kunne spise skærmen så lækker den ser ud.
Bogmærke ved denne kage.
Den skal laves næste gang vi får gæster!!!!
Med venlig hilsen


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#11 » 23. jul 2008, 06:06

Den kage er bare suveræn flot Hr. og Fru. Guru [smilie=pdt_aliboronz_25.gif] [smilie=pdt_aliboronz_25.gif]

Tror den skal laves, næste gang der er fødselsdag i familien 8)
Det vil "knejterne" garanteret sætte stor pris på. :lol:

Opskriften bliver bogmærket.
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 344

Indlæg#12 » 23. jul 2008, 07:12

Nøøj, hvor lækkert og sommerligt. :savl2:

Denne skal på bordet i næste måned til sønnens 18 års fødselsdag....Hvor mange pers. rækker den til? Altså, som dessert efter en pæn, stor grillbuffet. :)
Mvh. Trisse

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10537
Kontakt:

Indlæg#13 » 23. jul 2008, 10:26

Vi var 13 voksne, men det var MEGET store stykker der blev skåret, så omkring 20 vil jeg gætte på...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 344

Indlæg#14 » 23. jul 2008, 10:41

Tak Guru, så lyder det som om en kage er nok, evt suppleret med lidt ekstra frisk frugt - de unge mennesker skal da ha' noget Morfarkage! *LOL*

Kan man bage den dagen før og så "klaske" flødeskum og bær/frugt på lige før servering?
Mvh. Trisse

Brugeravatar

Grillkongen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 511

Indlæg#15 » 23. jul 2008, 13:32

Tror jeg vil bage sådan en kage til datterens 12 års fødselsdag på lørdag. Der tager vi godt nok i sommerhus på Rømø, men mon ikke selve bunden kan bages dagen før? Så kan vi lave den lækre topping dernede.
Den ser super lækker ud :savl2:
Foråret 2000 One-touch Gold 57 cm.
Sommer 2008 One-touch Gold 57 cm. Kobber edition.
Weber Q 200 til Kreissl pris ;-)
Plus alt det løse.


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Indlæg#16 » 23. jul 2008, 13:36

Ja det er en verdensklasses kage og bunden kan sagtens laves dagen i forvejen.

Brugeravatar

Fruhypper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 175

Indlæg#17 » 25. jul 2008, 13:12

Skal marengsen på når den er varm og kan det mon lade sig gøre i en varmluftovn? Jeg bager i foliebakker, så det er nemmere at gå til i morgen. Der var selvfølgelg bare ikke lige plads til to bakker ved siden af hinanden, så de er røget ind på varmluft.
Men går det med marengsen?
Mange hilsner
Gitte

OTG 57
Performer med gastænding
JBI smoker
Rød Q120

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9318
Kontakt:

Indlæg#18 » 25. jul 2008, 13:36

Fruhypper skrev:Skal marengsen på når den er varm og kan det mon lade sig gøre i en varmluftovn? Jeg bager i foliebakker, så det er nemmere at gå til i morgen. Der var selvfølgelg bare ikke lige plads til to bakker ved siden af hinanden, så de er røget ind på varmluft.
Men går det med marengsen?

Det kan du sagtens bage den i varmluftovn husk blot at du skal stille temperaturen 10 grader lavere altså 170 grader.
og hvis du tager den ud mens du laver marengsen har den tabt så meget temperatur at du forholdsvis nemt kan smørre marengen på. Husk også at smørre foliebakkken godt inden du starter bagningen.
Med venlig hilsen

Brugeravatar

Fruhypper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 175

Indlæg#19 » 25. jul 2008, 13:44

Tusind tak for hjælpen. De er i ovnen nu med marengs og det virker umiddelbart til at det går præcis som det skal!
Altså GODT selvfølgelig
Mange hilsner

Gitte



OTG 57

Performer med gastænding

JBI smoker

Rød Q120

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9318
Kontakt:

Indlæg#20 » 25. jul 2008, 13:47

Fint
God fornøjelse.
Med venlig hilsen


Lisetteml
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 15

Indlæg#21 » 27. jul 2008, 16:24

Fruhypper skrev:Skal marengsen på når den er varm og kan det mon lade sig gøre i en varmluftovn? Jeg bager i foliebakker, så det er nemmere at gå til i morgen. Der var selvfølgelg bare ikke lige plads til to bakker ved siden af hinanden, så de er røget ind på varmluft.
Men går det med marengsen?


Det blev et fremragende resultat..
Den smagte himmelsk. :D
Tak for en god dag..
Og endnu engang tak for god mad..


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#22 » 7. apr 2012, 12:21

Upti wupti der har vi sørme desserten til min fødseldagen :savl2:
Hej fra
Morten

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#23 » 7. apr 2012, 13:13

Bredal skrev:Upti wupti der har vi sørme desserten til min fødseldagen :savl2:

Den beslutning bliver hverken du eller gæsterne kede af 8)
Den smager rigtigt godt :-D :-D :-D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

AnneM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 431

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#24 » 28. jul 2012, 17:37

Kan denne kage forberedes dagen før??? Evt indtil det punkt hvor den pyntes med flødecreme og frugt???
Påtænker at bage den i aften til min gæster som kommer i morgen.

God weekend til alle:)
BBQ is not only an interest, it´s also a lifestyle:D

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#25 » 28. jul 2012, 17:46

AnneM skrev:Kan denne kage forberedes dagen før??? Evt indtil det punkt hvor den pyntes med flødecreme og frugt???
Påtænker at bage den i aften til min gæster som kommer i morgen.

God weekend til alle:)



Sagtens, det har jeg gjort flere gange.
Med Venlig Hilsen

Jesper

Brugeravatar

AnneM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 431

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#26 » 28. jul 2012, 18:01

Hvordan opbevarer du den så marangsen ikke bliver blød og kedelig??
BBQ is not only an interest, it´s also a lifestyle:D

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#27 » 28. jul 2012, 18:07

AnneM skrev:Hvordan opbevarer du den så marangsen ikke bliver blød og kedelig??


Jeg lader den køle helt af inden jeg pakker staniol om den, og så på køl
Det kan da godt være den mister lidt af sin sprødhed, men bare rolig det er der ingen der opdager, når først cremen kommer på, den får stor ros hver gang.
Med Venlig Hilsen



Jesper

Brugeravatar

AnneM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 431

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#28 » 28. jul 2012, 20:21

Jeg har nu haft kagen i ovnen i 20 min og den er slet ikke gennembagt.. Er det meningen?? Vil den ikke kollapse når den får marangs på hvis den ikke er gennembagt? Ved godt den skal i ovnen igen..
BBQ is not only an interest, it´s also a lifestyle:D

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#29 » 28. jul 2012, 20:32

AnneM skrev:Jeg har nu haft kagen i ovnen i 20 min og den er slet ikke gennembagt.. Er det meningen?? Vil den ikke kollapse når den får marangs på hvis den ikke er gennembagt? Ved godt den skal i ovnen igen..


Bunden skal være gennembagt.
Med Venlig Hilsen



Jesper


marcohp
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 66

Sv: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#30 » 29. jul 2012, 19:48

Fruen skulle have noget feriekage med på job og jeg tænkte nok jeg kunne finde en god opskrift herinde. Dejligt med al den inspiration man kan finde herinde.

Efter sigende skulle de have udtalt: 'Det er som at tage en bid af himmelen'.

Leverede et infoskriv sammen med kagen: 'Sund kage med masser af frugt, rene råvarer og minimal brug af fedtstof og sukker' :-D
uploadfromtaptalk1343584087971.jpg


Sendt fra min Galaxy Nexus med Tapatalk2

Brugeravatar

Toppen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 515

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#31 » 27. sep 2013, 09:58

Nogle som kan være behjælpelig.

Skal bage til 35-40 personer - er en enkelt portion nok eller skal der mere til?
Weber OTG 57
Charbroil T36-G5
En kannibal er en gastronom af den gamle skole, som har bevaret den enkle smag og holder fast ved den naturlige diæt fra før svinekødstiden.

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#32 » 27. sep 2013, 10:40

Hej Toppen
Hvis det var til mine kolleger, som skulle have den til kaffen, så skulle der laves 2, men hvis den skal indgå i et synderjysk kaffebord, så tror jeg at en er nok.
Med andre ord, hvis det er eneste kage til 35-40 personer, ville jeg helt sikkert lave 2. Men hvis den skal indgå i en større sammenhæng, så tror jeg at 1 dækker behovet :-D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Toppen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 515

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#33 » 27. sep 2013, 11:42

anje skrev:Hej Toppen
Hvis det var til mine kolleger, som skulle have den til kaffen, så skulle der laves 2, men hvis den skal indgå i et synderjysk kaffebord, så tror jeg at en er nok.
Med andre ord, hvis det er eneste kage til 35-40 personer, ville jeg helt sikkert lave 2. Men hvis den skal indgå i en større sammenhæng, så tror jeg at 1 dækker behovet :-D


Tak for svaret Anders

Må hellere tygge lidt på den - det skal "stå alene" ved kaffebordet og ved at der er tendens til kagesmovseri [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] Tror måske jeg vil forsøge at lave 1½ portion (skal alligevel laves i aluforme).

Men du bekræftede lidt min egen forestilling om at 1 portion er for lidt til menneskemængden :-D

God weekend til dig :-)
Weber OTG 57
Charbroil T36-G5
En kannibal er en gastronom af den gamle skole, som har bevaret den enkle smag og holder fast ved den naturlige diæt fra før svinekødstiden.

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#34 » 27. sep 2013, 12:12

Hej Toppen
Morfars sommerkage er en rigtig dejlig kage :-D :-D
Og den er meget let at få rigtig flot, hvis du benytter "Guruen´s trik" med at trykke den flad i toppen, så der er en plan flade at pynte på :-D
Og jeg er overbevist om at 1 kage er i underkanten til en samling mennesker, der sætter pris på et godt stykke kage eller to 8)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Toppen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 515

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#35 » 27. sep 2013, 12:33

anje skrev:Hej Toppen
Morfars sommerkage er en rigtig dejlig kage :-D :-D
Og den er meget let at få rigtig flot, hvis du benytter "Guruen´s trik" med at trykke den flad i toppen, så der er en plan flade at pynte på :-D
Og jeg er overbevist om at 1 kage er i underkanten til en samling mennesker, der sætter pris på et godt stykke kage eller to 8)


Findes der noget bedre end kager som er "nemme" at lave og som flertallet kan lide - glæder mig allerede til at servere den :-)
Weber OTG 57
Charbroil T36-G5
En kannibal er en gastronom af den gamle skole, som har bevaret den enkle smag og holder fast ved den naturlige diæt fra før svinekødstiden.

Brugeravatar

Morfar
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#36 » 28. sep 2013, 03:16

Hej

Vil som Anders skriver lave minimum 2 stk., og hvis det er til 40 mennesker ville jeg måske overveje og lave en nummer 3 hvis det er det eneste kage der bliver bliver serveret, oplever tit at der bliver spist mere end 1 stykke pr. person :-D Når du først er i gang, er det ikke så besværligt om du laver 2 eller 3 bradepander, og skulle der blive noget tilovers smager den også dejligt dagen efter.... :-)

Mvh

Morfar


Gittese
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#37 » 1. sep 2016, 13:38

Woop woop prøver lige at bage denne kage. Er der nogen der ved, om det er bedst at komme marengs på samme dag eller dagen efter, hvis man vil forsøge sig med at bage noget i forvejen?

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#38 » 1. sep 2016, 17:46

har bagt den flere gange dagen i forevejen og så bare kommet fyld på dagen, den bliver super god.
Med Venlig Hilsen



Jesper

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2690

Re: Morfars sommerkage bagt til hele nabolaget...

Indlæg#39 » 1. sep 2016, 17:49

Hej Gittese
Du skal komme merengs på når du bager bunden :)
Resten kan fint vente til dagen efter - Husk at kagen er fælt god og kan have tendenser til at være svært vanedannende 8-)
God fornøjelse - Du vil ikke blive skuffet :)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster