Friskfanget Bonito-Tun

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#1 » 31. jul 2015, 20:15

Friskfanget Bonito-Tun

Billede

Jeg skal love jer for, at jeg har fået lov til at lege med maden i dag!

Billede

Tidligt i morges ringede min bror og var helt i ekstase. For 2. gang indenfor et år havde han fanget Bonito-tun på sin stand inde fra stranden i Sverige.

Billede

Det er altså en flot fisk, sådan en friskfanget mini-tun

Han fangede 2 stk. Denne på 1300 gram og en større på 1625 gram.

Billede

Fisken blev fileteret og der blev skåret nogle fine stykker, der blev krydret med friskkværnet peber.

Billede

Og sekunder inden den kom på grillen fik den limesaft. Endelig ikke før, så ender fisken som ceviche.

Billede

Sammen med Michael Toftelund har vi udviklet en lækker - og anderledes - sovs til lunstegt tun.

Den består af: Hoisin-sovs, worchestershire-sovs, grøn Soya, ketchup, sirup samt friskhakket forårsløg og rød chili.

Sovsen varmes nænsomt op, og serveres lunken.

Billede

Først sovs

Billede

Så brønkarse

Billede

Så den lynstegte tun (1,5 minut i alt på 300 grader varm grill)

Billede

Og så skal der ellers spises. Der drysses med sweet/salty nødder lige inden serveringen.

Billede

Der blev serveret trekanter af grillet brød med wasabi-creme (fra tube)

Billede

Smuk ret efter min egen mening.

Billede

Og i respekt for den lækre friskfangede tun, så blev den grillet så centrum var næsten råt. Det er sådan jeg elsker at spise min lynstegte tun...

Billede

Det smagte så godt, at vi blev nødt til at levne... Det wasabi-brød smagte super lækkert til.

De søde/salte nødder smagte super godt til. En pose koster dog 34,-. men der er til 2-3 gange.

Tak til min bror Jesper Larsen for friskfanget fisk.

Hva' siger i så?
Guruen griller fisk!!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2975

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#2 » 1. aug 2015, 08:02

Det ser super lækkert ud - tak til den globale opvarmning :roll:
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#3 » 1. aug 2015, 11:03

Ja Prause

Det ender vel med, at Shubidua får ret i deres Costa Kalundborg
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

KimVP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 183

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#4 » 1. aug 2015, 11:15

Guruen skrev:Ja Prause

Det ender vel med, at Shubidua får ret i deres Costa Kalundborg

Håber så meget at du har ret. Sommeren på den sjællandske vestegn har ikke været til at prale med :(


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber Performer ø57
Char-Broil T-36G5
3i1 BBQ Smoker


langebo
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#5 » 4. aug 2015, 06:32

Øresund var tidligere et hotspot for Big game tun fiskeri
http://www.tunaclub.dk/viewpage.php?page_id=1


Sent from my iPad using Tapatalk


Søren10L
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3
Kontakt:

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#6 » 10. aug 2015, 11:20

Det ser vildt godt ud! :D


Baldur
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 15

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#7 » 11. aug 2015, 20:32

Det ser god ud, når bror Jesper har ikke glemt det en nu.

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#8 » 11. sep 2015, 18:19

Kunne man mon få lokket en opskrift på den lækkert udseende sovs ud af Guruen :P ;-)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#9 » 11. sep 2015, 19:13

...man skal lige smage sig frem...

Den består af:
1 glas blue dragon Hoisin-sovs,
1-2 spsk worchestershire-sovs,
1 spsk grøn Soya (den har mindre salt smag),
2 spsk Heinz ketchup,
1 tsk mørk Dan sirup
samt 1 bundt friskhakket forårsløg og 1/2 rød chili.

Den skal blot lige op i varme - men ikke koge.

Den skal helt sikkert justeres frem og tilbage.

De søde nødder gør også underværker.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Friskfanget Bonito-Tun

Indlæg#10 » 12. sep 2015, 05:47

Guruen skrev:...man skal lige smage sig frem...

Den består af:
1 glas blue dragon Hoisin-sovs,
1-2 spsk worchestershire-sovs,
1 spsk grøn Soya (den har mindre salt smag),
2 spsk Heinz ketchup,
1 tsk mørk Dan sirup
samt 1 bundt friskhakket forårsløg og 1/2 rød chili.

Den skal blot lige op i varme - men ikke koge.

Den skal helt sikkert justeres frem og tilbage.

De søde nødder gør også underværker.

Mange tak :-D
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster