Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10548
Kontakt:

Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Indlæg#1 » 22. mar 2015, 19:34

Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Billede

...Og det er lige præcist hvad der er på tallerkenen... :-) Så enkelt er det...

Billede

Bøffer skåret af tyksteg er min personlige favorit. Irma i Rødovre Centrum havde disse 4 til blot 50,-. De så gode ud, og virkere møre. De fik kun salt og rapsolie.

Billede

Grillen blev startet op 1,5-2 timer inden der skulle grilles, så den kunne nå at blive gennemvarm.

Der blev grillet ved 500F

Billede

Med en gennemvarm Kamado er det en fornøjelse at lave grillmærker. Uden brug af f.eks Grillgrates.

Billede

Når mærkerne er iorden, kommes forhøjer risten på, og bøfferne steges videre ved en metode jeg har døbt:

Reverse-reverse-sear. Først direkte grillning, så op på en forhøjer og få lidt farve fra det gennemvarme låg.

Billede

Når bøffen er 53 grader tages den af og får 5 minutters hviletid. Der bruges en thermapen til at måle med.

Billede

I køleskabs-skuffen havde vi nogle kartofler der blev skrællet og kogt. Rørt til en mos med lidt smør, salt, sød fransk sennep og kruspersille.

Billede

Så kogte ærter

Billede

Og til sidst karamelliserede perleløg

Billede

Bøffen får altid en klat smør mens den hviler...

Bøf på toppen af mosen - så er det spisetid.

Billede

Jeg elsker min reverse-reverse-sear metode. Prøv at se hvor pænt den er grillet.

Billede

...Og konens bøf fik en lille smule mere...

Billedet lyver ikke: Bøfferne var super møre og saftige. Elsker smagen af tyksteg.

Dejlig mad - Måske den bedst smagende ret vi kan huske...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2926

Re: Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Indlæg#2 » 22. mar 2015, 19:48

Reverse - reverse sear... LOL
Lækkert i øvrigt.
Where there's smoke... There's laughter.


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 205

Re: Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Indlæg#3 » 22. mar 2015, 21:02

Ser sku godt ud :-)
Tyksteg er det ikke ofte ret billigt som steg i feks Føtex?
Lige et spørgsmål angående den tilberedning..
Jeg har en q3200, ville man få nogenlunde samme resultat med fuld jøv på begge brændere og så evt bruge den rist til brød og så slukke midter brænderen?

Glemmer ofte hvor godt mos er, og elsker når det også lige får en tur med varmen bliver også så flot :-)


-Sent using Rock, Paper and the occasional Scissors-

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10548
Kontakt:

Re: Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Indlæg#4 » 22. mar 2015, 21:07

Jeg tror helt sikkert det vil virke...

Tyksteg er et af de billigere kødstykker.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 578

Re: Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Indlæg#5 » 22. mar 2015, 21:44

Guruen skrev:
Tyksteg er et af de billigere kødstykker.


Og ret fremragende med kraftfuld smag og begrænset fedtindhold. Også en af mine favoritter.
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Dingle
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 205

Re: Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Indlæg#6 » 3. apr 2015, 08:19

Tykkam vs. Tyksteg...
Er de ens?

Nevermind!! - Det var lige en hjerneprut.
De sider i hver sin ene af dyret.
Mvh.
- Christian


Toftrup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 133

Re: Tykstegsbøffer med mos, ærter og perleløg

Indlæg#7 » 11. maj 2015, 14:16

Hej.

Prøv næste gang og tilsætte bacon sammen med ærter og perleløg, det er ligesom englene synger .1%¤ :savl2:

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster