Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#1 » 28. feb 2015, 19:36

Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Billede

Sund mad behøver ikke være kedelig!!! Lørdagens hyggemenu bestod af kalkun på pinde - en hjemmelavet salsa - og noget kogt pasta.

Billede

Nogle billige kalkun medalloner blev indkøbt.

Billede

De blev hver skåret i 2-3 lange skiver

Billede

Sat på pinde

Billede

Krydret med bacon-rub

Billede

Der blev rørt en marinade af:

Sesam-olie
Rapsolie
Vand
Ketchup
Brun farin
Klar eddike

Billede

Marinaden blev hældt over kødet og kødet fik lov at trække i 25 minutter inden det blev grillet.

Billede

Imens blev der lavet en salsa...

Tomater snittes fint

Billede

Agurk snittes

Billede

Så peberfrugt

Billede

...Og mango

Billede

Og kruspersille

Billede

Der røres en dressing af: Rød balsamico, ketchup, mørk sirup og hvidvinseddike samt tabasco.

Billede

Det hele smages til med frisk lime

Billede

...Salsaen kan sagtens laves et par timer inden. Smag til med dressingen.

Billede

Grillen sættes op til indirekte grillning. Ca. 175 grader.

Billede

Spydene kommes på. De brænder ikke pga den lave indirekte varme

Billede

Intern temperatur skal være 60 grader. De skal vendes efter ca. 2-3 minutter pr. side

Billede

Ser de ikke bare lækre ud?

Billede

Sådan så min tallerken ud.

Billede

Flot farve leveret af rub og marinade

Billede

Og citronpastaen passede bare perfekt til...

Billede

Ved kun at stege til 60 grader bliver kødet super mørt og saftigt...

Nem og lækker mad - på den sunde side af skalaen for fast-food.

Det tog nemlig kun 35 minutter fra start til slut.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#2 » 28. feb 2015, 20:17

Det ser lækkert ud.
Det virker sikkert også med Kylling, for os der kan tåle det og synes det smager bedre :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2842

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#3 » 1. mar 2015, 00:38

Simpelt, godt og smukt.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 580
Kontakt:

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#4 » 1. mar 2015, 07:33

Det ser sgu lækkert ud. Sikke farver.

En variation kunne være, at flytte salaten, og lægge noget gris i stedet for :lol:
- Husum -

Outdoorchef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef Auckland
Maximus Pizzaovn


Dabru
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 18
Kontakt:

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#5 » 5. mar 2015, 10:14

Den må prøves! Thanks!

Brugeravatar

Bakmand
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 27

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#6 » 16. mar 2015, 17:00

Ja, undskyld, men hvad er citronpasta ? Jeg kan ikke lige finde det i køledisken....... Og hvad er det for nogle nødder du har drysset over ?

Pft. Mogens
I'm build for comfort, I ain't build for speed....

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#7 » 16. mar 2015, 18:53

Nødderne er ristede pinjekerner
Citron pastaen er købt i Kvickly. Ligger sammen med dem der har feks 40% blomkål
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2703
Kontakt:

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#8 » 17. mar 2015, 11:48

Det ser lækkert ud på første og sidste billede. Hvorfor mon jeg ikke kan se de mellemliggende billeder?
Der er kun en lille ramme på min skærm?
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#9 » 17. mar 2015, 12:43

Virker fint her?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2842

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#10 » 17. mar 2015, 18:59

Ind imellem skal man genindlæse siden hvis alle billederne ikke kommer ind, kan ikke gennemskue hvorfor og det er ikke altid problemet opstår. Har også oplevet det tidligere med mit eget phpbb2.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2703
Kontakt:

Re: Sticks'n'turkey med citronpasta og hjemmelavet salsa

Indlæg#11 » 18. mar 2015, 09:56

Så kom alle billederne. Prause har nok ret.

Og det hele ser dæleme godt ud...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster