En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#1 » 3. jan 2015, 19:25

En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Billede

Lad os indrømme det... Vi havde lyst til burger i dag... Men vi ville samtidig prøve at skabe en helt ny slags burger...

Og det lykkedes... Men hjælp os med hvad vi skal kalde den :-)

Billede

Det hele startede med 500 gram hakket svin.

Billede

Traditionen tro kommes der et rødløg og et par skiver bacon op i løghakkeren sammen med en lille smule mælk. Det hele køres til en "grød".

Billede

"Grøden" kommes sammen med farsen, og der tilsættes et æg. Salt. Peber. Og løgpulver.

Billede

Det hele røres sammen med en gaffel og gøres fast med ca. 1 spsk mel.

Formes til burgere, og kommes i køleskabet i en times tid.

Billede

Den bærende del i denne burger skal være en mango/Papaya salsa.

Så mango og Papaya blev snittet i tern og tilsat agurk.

Billede

Dressingen var lidt af denne dejlige figen-balsamico, som kan købes de steder hvor man selv kan tappe balsamico på flasker.

Billede

Og masser af koriander... Vi elsker koriander...

Billede

Et par dråber af en god olivenolie

Billede
...Og masser af frisk limesaft. Papaya (og mango) elsker limesaft...

Billede

Tilsæt finthakket chili i den mængde din/jeres familie kan li' det...

Billede

Lige inden grillning kommes der salt, peber og tørret salvie på svine-burgeren. Der gnides på begge sider med lidt rapsolie, så ikke burgeren sidder fast på risten. Husk at farsen skal være helt afkølet.

Billede

I Føtex fandt jeg denne nye variant af Philadelphia ost - med 10% fedt... Det skal brødet smøres med.
(I får mig ikke til at skrive at der skal smøres ost på bollerne...)

Billede

En burgerbøf af svinekød skal ikke have særlig længe på grillen... Den skal hvile i 5-8 minutter for at blive super saftig.

Billede

Vi havde en pakke serrano skinke til overs fra nytår, så skiverne blev ristet gyldne i ovnen på et stykke bagepapir.

Billede

Groft brød og en bøf.

Billede

Og i Føtex fandt jeg også denne urtekram Sweet chili and pepperfruit ketchup. DEN ER EN VINDER!!!

Billede

Og så masser af salsa...

Billede

Og en skive papirstyndt sprødt serrano skinke

Billede

... Et let tryk på brødet, og så er det spisetid

Billede

Behøver jeg at skrive, at jeg nød hver eneste mundfuld!!! Den smagte virkelig godt!!!

Men hvad skal vi kalde burgeren? McMums?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


kasperhest
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 170

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#2 » 3. jan 2015, 20:09

Den skal da hedde "En Svinsk Guru" .1%¤
God mad åbner alle dører ;-)


Sufijensen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#3 » 3. jan 2015, 20:19

kasperhest skrev:Den skal da hedde "En Svinsk Guru" .1%¤


burgerpower

Billede


øllegaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 121

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#4 » 3. jan 2015, 20:49

Nu tænker jeg flæskefars i en burger bolle ville jeg kalde frikadelle sandwich og med de grøntsager og koriander m.m samt limesaft kunne jeg godt fristes til at kalde den en Thailandsk frikadelle sandwich, :savl2:
Performer m/gastænding 57cm
Rotisserie 57 cm
outdoorchef gaskuglegrill 57cm bruger samme tilbehør som weber
paella pande 48cm
jamie oliver transportable gasblus
bruger håndbog for pyromaner
hotwok


øllegaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 121

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#5 » 3. jan 2015, 21:00

Kan godt være jeg er gammeldags og tradionelt, men jeg mener det eneste der har krav på at kalde sig burger er med indhold af masser af hakket oksekød, resten kan de kalde sandwich for min skyld, men det var bare et input fra mig da jeg sad og tænkte over hvor burgeren kom fra, jeg mener det var kort efter anden verdens krig den kom på marked i USA som hamburger, en bolle med en hakkebøf og ketchup og sennep og fastfood var født selvom hotdogs kom noget før.
Men helt sikker en sandwich jeg skal prøve til sommer og prøve på familien i Thailand
Performer m/gastænding 57cm
Rotisserie 57 cm
outdoorchef gaskuglegrill 57cm bruger samme tilbehør som weber
paella pande 48cm
jamie oliver transportable gasblus
bruger håndbog for pyromaner
hotwok


PerF
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 216

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#6 » 3. jan 2015, 21:17

Asiatisk karbonade :-D
Hilsen
Per

BGE L+Mini
Primo Oval XL
Weber Q 320
Weber OTG x3
WSM 57
Weber Spirit 320 x2
Outdoor Chef City Grill
Sous vide supreme original

Brugeravatar

hoffer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 265

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#7 » 3. jan 2015, 21:54

øllegaard skrev:Kan godt være jeg er gammeldags og tradionelt, men jeg mener det eneste der har krav på at kalde sig burger er med indhold af masser af hakket oksekød, resten kan de kalde sandwich for min skyld, men det var bare et input fra mig


helt enig , tænker nu også mest på en frikadelle sandwich med salsa når jeg ser denne og må desværre sige at jeg ikke bliver særligt imponeret ( håber ikke at fornærme nogen ) en burger skal være okse og nok af det ;-) men da super dejligt at den smagte godt - men det gør en frikadelle sandwich også .1%¤

vh
Hoffer
2670 Greve


Weber Summit S-670
Pizzaria Pronto Pizza grill
Weber OTG 57

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#8 » 3. jan 2015, 23:32

En Øf-burger! :lol:

Burger er en forkortelse af Hamburger. Den kom til USA fra Tyskland, og var i sin basale form et stykke kød lagt mellem 2 stykker brød. Det er langt ældre end 2. Verdenskrig. Det står ikke nogen steder at kødet skal være fra en okse. Det kunne for den sags skyld komme fra en struds.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 642

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#9 » 4. jan 2015, 06:57

Kan føje til, at McDonald i starten af 90'erne da jeg boede i Luxembourg havde en burger med gris.

Den var ikke ueffen, men jeg har dog ikke set den efterfølgende.
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3252
Kontakt:

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#10 » 4. jan 2015, 09:09

Touche, jeg elsker også når man leger med maden ;-) - det ser rigtig lækkert ud. Tænker den skal hedde en Thai-porker for ikke at forveksle den med en thai-burger jf. overvejelserne om svin><okse.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Perjes25
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#11 » 4. jan 2015, 09:31

Ser rigtig indbydende ud, specielt med de mange farver som er kommet med i rettet.

Hvis jeg skulle komme med et bud på et navn, må det være "The Porkwich"

Mvh
Jesper
Cadac Neaway Deluxe 57cm
Jamie Oliver Travel Grill
Monolith Kamado rund

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1348

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#12 » 4. jan 2015, 11:05

Pork salsa sandwitch !
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#13 » 4. jan 2015, 11:26

Pork-elicious naturligvis :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#14 » 4. jan 2015, 11:42

"Meatball sandwich with mixed fruit and vegetables"

Eller hvis det skal være enkelt "frikadelle menu"

Ib M

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#15 » 4. jan 2015, 12:55

Salsa....cheese.....pork
Pork.....salsa.....cheese
Cheese.....pork.....salsa
Che.....po.......sal
Cheposal Burger

YESSIR : Spicy Cheposal Burger! Er mit bud;-)
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 226

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#16 » 4. jan 2015, 13:34

Hele svineriet. bum
Saltsyder af guds nåde.


Sofus far
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 376

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#17 » 5. jan 2015, 11:46

hvor bliver man da bare glad når man endelig ser et af disse indlæg igen på grillguru. :-D
Det var sådanne indlæg der i sin til fik min hooked på at grill .1%¤


clancy
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 101

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#18 » 5. jan 2015, 11:48

Meatball under cover
MVH clancy

Brugeravatar

ChristianT
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 262

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#19 » 5. jan 2015, 12:14

Det ser lækker ud - uanset navn. En svinet thai-burger?
Mht de burgers, som Benzon1960 har set på McD i Luxembourg i starten af 1990´erne, hvor jeg også boede der, så hed de McRib, og der var tale om en lettere aflang burger med en "bøf" af hakket svin (ja, jeg ved godt, at bøf kommer af boeuf,som er fransk og betyder okse), med bbq-sovs.
Det smagte, som jeg husker det, fint - også selvom der altså hverken var spareribs eller okse i den. Jeg har inden for de seneste år genfundet den i Tyskland.
Christian T
Det er nemt at lave god mad: Man køber noget dyrt, og gør så lidt som muligt ved det.


sofus´far
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 565
Kontakt:

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#20 » 5. jan 2015, 13:09

sådan en karl fik jeg i budapest i sommers... føj den var klam :lol:
Big Green Egg XL
Rookie Team Barbecue Masters
BEST OF THE WEST TRÆKUL TIL AFHENTNING I SPENTRUP (8 km nord for Randers).
ELLER TIL LEVERING PÅ RUTEN MELLEM RANDERS OG NIMTOFTE

Brugeravatar

El Cerveza
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 499

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#21 » 5. jan 2015, 13:37

Et par bud kunne være:

Oink burger

Babe the burger



Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 467

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#22 » 5. jan 2015, 18:16

Hvad med "The porkster" :-D
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#23 » 6. jan 2015, 06:06

"The Porkster - Nu med ekstra ØF!"
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

FunktionDesign
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 543
Kontakt:

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#24 » 6. jan 2015, 09:17

PORK-MAXI (altså den med 2 håndgear og kickstarter) :-D
Flæsk på grillen så: http://www.funktiondesign.dk

Kontakt: info@funktiondesign.dk

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/funktiondesigndk

Spørgsmål så bare ring på 20 769 749.


Nitsche
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 10

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#25 » 26. jan 2015, 16:31

Super dejligt .1%¤ , den bør nok have navnet "Danish Pork Delight" 8)
Kulgrill: Weber 57 One -Touch-Premium.
Gasgrill: Charbroil T36G5, rotisserie m.v..


Toftrup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 142

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#26 » 28. jan 2015, 13:45

Jeg holder på Grilled Pork ala guru style


Pizzastenen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19
Kontakt:

Re: En ny burger er født... Hvad skal vi kalde den?

Indlæg#27 » 6. feb 2015, 15:18

Lad os kalde den for kærlighed.
Mit navn er Simon Hansen og jeg synes det der med at grille er ganske hyggeligt. Jeg har oprettet min profil for at lære, dele og sprede budskabet omkring min side: http://pizzastenen.dk/. Goddag :)

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst