Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Indlæg#1 » 1. jan 2015, 13:46

Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Billede

Nytårsmenuen er år efter år noget helt specielt for os... :-)

Her i den lange version, vil jeg gennemgå retterne én efter én lidt mere i detaljer.

Appetizer:

Billede

Bettina lavede nogle super lækre appetizers, som blev serveret til dronningens nytårstale.

Der var i år kun 2 slags...

Melonkugler med tørret skinke og Krydret chorizo spegepølse med brie og vindrue

Forret 1:

Billede

For at varme maven og smagsløgene op, blev der serveret plankerøget Læsø hummere.

Billede

De blev serveret med en hvidløgs mayo/aioli rørt med finthakket dild.
Der blev også serveret lidt godt groft brød til.

Billede

Det var virkelig hyggeligt at sidde og pille halestykkerne af hummerne... Mums...

Billede

...Selvom Junior var bange for hummerne...

Forret 2:

Billede

Her er et forsøg på at lave en meget moderne fortolkning af den klassiske rejecocktail.

Temaet var "Fest og farver"... Og naturligvis skulle smagen være helt i top.

Billede

Bladselleri og rødløg blev hakket fint

Billede

Der blev tilsat lidt creme fraiche 9% og smagt til med salt og peber

Billede

Vores lokale Kvickly har altid "kartoffel-marked" op til nytår, så vi indkøbte 4 forskellige slags kartofler der blev kogt, pillet og kølet ned. Absolut unødvendigt for smagen af retten .- men det er bare lidt mere festligt :-)

Billede

De finthakkede kartofler blev blandet med selleri-miksen og sat på køl. Konsistensen må endelig ikke være "smattet"...

Billede

Der skal også gang i den med en avocado-salsa.

Avocado, koriander, mango, rød peberfrugt, gul peberfrugt, rødløg, tomater og agurk blandes sammen og smages til med peber, tabasco samt masser af lime-saft og citron. Sættes bagefter på køl.

Billede

Til slut anrettes der i en dyb tallerken med en anretter-ring. Først kartoffel-selleri bunden. Så et lag af avocado-salsaen og så en røvfuld rejer. Det hele presses sammen i ringen med et glas af samme diameter.

Der pyntes med lime og koriander.

Desværre glemte vi på billedet en chili olie, som binder hele retten sammen. Den blev hældt rundt om "tårnet"...

Det er absolut ikke sidste gang vi kaster os ud i dette projekt, for hold da op hvor var det godt!!! Og smukt!!!

Hovedret:

Billede

Når vi nu alligevel skulle bruge kartofler i forskellige farver, så kunne vi ligeså godt gå All-in.

Billede

Bettina lavede et flot mønster af de fintsnittede rå kartoffelskiver.

Billede

Der koges 2 dl vand, og udrøres en Chef du fond grøntsagsterning. Bouillon'en hældes over kartoflerne der krydres med timian og et drys paprika.

Billede

Der kommes "lidt" stænger af smør over.

Billede

De bages på grillen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Husk at dreje fadet et par gange undervejs.

Billede

Imens blev der lavet en rødvins/peber-sauce med madagascar peberkorn. Kornene blev siet fra, da den ønskede smag var opnået.

Billede

Smør steges gyldent, og der kommes grovhakkede østershatte på panden. De får en let tur, hvorefter der tilsættes lidt hvidvin og fløde. Saucen smages til med peber.

Derefter kommes der grovhakket hjertesalat, chilifrugter og baconknas ved.

Billede

Og som prikken over i'et kommes der ovnbagte valnødder med acaciehonning og Læsø sydesalt i den varme salat.

Billede

Oksemørbraden blev desværre først taget af 6 grader for sent, så den var ikke helt så rød som ønsket.

Billede

Sovs, bouillon-kartoflerne og kødet smagte super super godt.

Billede

... og det samme gjorde den varme salat med svampe, valnødder, bacon og chili

Et rigtig godt match...

Dessert:

Billede

Desserten var et kæmpe sats! Vi havde ikke nåët at øve os inden nytår.

Ananas blev lagt i blød i en times tid

Billede

Herefter blev de udhulet

Billede

Og så blev de penslet med lidt god rom.

Billede

Stilken blev omviklet med fugtig køkkenrulle og pakket i sølvpapir. Jeg var bange for at bladene ville blive sorte og brænde på grillen...

Billede

Der blev lavet en dej lånt herfra:
http://bunnyswarmoven.net/2014/01/easie ... apple-cake

Der blev tilsat 300 gram ananas fra dåse (den friske ananas var alt for syrlig). HUSK AT KLEMME VÆDEN UD AF ANANASEN INDEN DEN KOMMES I DEJEN.

Billede

Primo XL er genial rent pladsmæssig. Der er plads til en bageplade fra ovnen... Der blev bagt ved 180 grader og med D-sten på.

Billede

Det tog lidt eksta tid at gøre dejen færdig. Måske havde vi ikke glemt nok saft ud af ananas'en.

Den blev bagt i alt 60 minutter - De sidste 15 ved 180-210 grader.

Vi lavede "Strikkepind" testen undervejs.

Billede

Kagen blev serveret kold med en frosting lavet af Philadelphia ost, flormelis og revet citronskal og citronsaft.

Billede

Der blev serveret en smule Hansen Skyrmælks Lakrids/citron is til anrettet i et shotglas.
- Og pyntet med skal fra appelsin, lime, citron samt granatæble kerner og chokolade mynte samt et friskt jordbær.

Nu var maven fuld... Vi fortrød at vi havde hygget med gløgg og æbleskiver om eftermiddagen...

Ved midnat blev der serveret kransekage (købt) og en champagne.

Håber der er nogle ideer imellem i kan bruge :-)

Det var i hvert fald super sjovt at lave og virkelig lækkert at spise.

GODT NYTÅR
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Ole Skibsted
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Re: Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Indlæg#2 » 1. jan 2015, 14:19

Det ser fa...... godt ud. .1%¤

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Indlæg#3 » 1. jan 2015, 23:16

Lækkert og godt at se at du har fundet brøndkarsen :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2654
Kontakt:

Re: Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Indlæg#4 » 2. jan 2015, 13:30

Imponerende som vanligt og med lækre billeder... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


mrscarina
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Indlæg#5 » 17. apr 2016, 00:59

Jeg ved godt det er længe siden men er der mulighed for at få opskriften på rejecoktailen altså med mængde.. kunne godt tænke mig at prøve den

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Re: Grillguru.dk's nytårsmenu 2014 (Lang version)

Indlæg#6 » 17. apr 2016, 14:06

Hejsa
Det har jeg desværre ikke i hukommelsen længere... Øv!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster