Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#1 » 6. dec 2014, 20:09

Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Billede

Hvis ikke du har prøvet svinekæber endnu - så er der snart ingen undskyldninger...

Det smager godt, og tilberedt rigtigt bliver det smør-mørt... Det kan næsten ikke gå galt på grillen...

- Og så er det perfekt mad til "den kolde tid"...

Billede

I den lokale Kvickly havde de pakker med svinekæber på tilbud. 1 kg for 100,-.

De så ganske pæne ud...

Billede

For at få det optimale resultat skal de lige afpudses med en skarp kniv.

Billede

De blev krydret med salt, peber og så lidt af dette grønne vildt-krydderi

Billede

Saucen laves i et stort scanpan fad, hvor der snittes porre, gulerødder, rødløg og presses et fed solo hvidløg.

Billede

2 dåser hakkede tomater med oregano og basilikum kommes ved.

Billede

2 bouillonterninger kommes ved. 1 okse og 1 grøntsag.

Der hældes 0,5 liter kogende vand ved.

Billede

Og så skal der en halv flaske rødvin ved fra starten...

Billede

Svinekæberne får 2-3 minutter på en varm grill, således at de får en god stegeskorpe.

Billede

Herefter kommes de ned i saucen

Billede

De skal grilles i ca. 3 timer ved 200 grader.

Jeg afskærmede varmen med D-sten

Billede

Et lille tip er, at man efter den første time skal kigge til grillen hvert 15. minut. Der skal tilsættes lidt vand (og eventuel rødvin hvis smagen ikke er kraftig nok).

Det er vigtigt at kødet ligger og svømmer... Det er også vigtigt at saucen ikke brænder fast.

Billede

Når der er 15 minutter til spisetid tilsættes der hakket peberfrugt

Billede

Saucen smages til med:

Hvidløgspulver, peber, koriander og spidskommen.

Billede

Noget der ser så lækkert ud, kan kun være godt for krop og sjæl...

Billede

Først sauce...

Billede

Så et tårn af vilde ris.

Billede

Så lidt creme fraiche 9% på toppen og frisk koriander

Billede

Og kødet... Ikke at forglemme...

Et stykke kød er på ca. 100 gram...

Billede

Vi var i drømmeland... Kødet var super mørt...

Smagen var himmelsk...

Billede

Og saucen smagte simpelthen så godt...

En dejlig ret til den kolde tid!

Håber i kunne bruge den...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#2 » 6. dec 2014, 20:19

Svinekæber er et absolut hit herhjemme! Og det ser så lækkert ud guru .1%¤
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill


VistiI
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 50

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#3 » 6. dec 2014, 20:21

Ser virkeligt lækkert ud! og flotte billeder.... Må ud og have mig nogle kæber! :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#4 » 6. dec 2014, 20:24

Det var rent faktisk vores datter på 5 år der plagede.... "Må jeg ikke nok få svinekæber..."...

Det lille menneske spiste næsten 300 gram... Så er man stolt som far...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


bassi750
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 320

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#5 » 7. dec 2014, 17:45

Det tro jeg vis nok lige skal prøves :savl2: :savl2:
Weber One-Touch Premium 57 2006
Weber Smokey Joe 2008
pro Q 20 smoker 2011

Brugeravatar

Grillmave
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 138

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#6 » 8. dec 2014, 09:15

Det ser bare rigtig lækkert ud! Hvad er størrelsen på dit Scanpan fad?
Med venlig hilsen

- Jesper

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#7 » 8. dec 2014, 09:18

Det er det store der er brugt.

Jeg har 1 stort og 2 små.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Grillmave
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 138

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#8 » 8. dec 2014, 12:25

Tak for svaret.
Med venlig hilsen

- Jesper

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 880

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#9 » 8. dec 2014, 14:20

Savl :savl2: :savl2: :savl2:

Det ser dælme godt ud det der !!
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#10 » 8. dec 2014, 15:49

det er en gude spise, her får vi det med kartoffelmos blandet med lidt porrer og
selvfølgelig bacon :lol: :lol:
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 179

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#11 » 13. dec 2014, 23:58

Wouh. Det skal jeg lave til konen og pigerne, en dag hun har sent fri (kl.19) Det er efterhånden blevet til mange lækre måltider her indefra.. ;-)


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 179

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#12 » 22. dec 2014, 21:57

Så kom dagen hvor jeg lavede "hemmelig" aftensmad. Købte 8 fine svinekæber, kiggede på GURUEN`S opskrift, og hold da op hvor var det en gude-spise.
Vi var alle 4 helt vilde med retten, og blev enige om at vi snart skal have det igen...


panik
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#13 » 23. dec 2014, 02:16

jeg prøvede denne ret.fulgte næsten guruens opskrift.kanon ret og meget mørt kød.ikke sidste gang den bliver lavet .1%¤

Brugeravatar

Madglad
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 67
Kontakt:

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#14 » 23. dec 2014, 09:06

Enig, DET er lækkerier. Som indskudt bemærkning, så spiste min kone og jeg svinekæber FØR det blev moderne. :lol:
OG røgede grisetunger. :lol:

Nå, men til mit spørgsmål:
Kan nogen af jer guide mig eller henvise til, hvordan jeg lettest kan pille denne muskel (svinekæbe) ud af hovedet på en grissebasse.
Fik 4 halve hoveder - kunne se muskelkæben, men jeg kunne ikke se fidusen i, hvordan jeg fik dem ud, UDEN at de blev splittet i atomer og da der sikkert komme flere grisehoveder, ville det være skønt at, pille kæberne ud.
(Hovederne blev iøvrigt brugt til skøn sylte)

Glædelig jul til alle

Per madglad

PS: Undskyld jeg lige blander mig. :-D
VH Per / Madglad

http://www.makril.dk

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#15 » 27. dec 2014, 14:25

Jeg laver dem efter nogenlunde samme opskrift, bortset fra at jeg stiller dem i kokotte og når de er færdige kører jeg saucen og grønsager i blenderen i 5 min, hælder det i en gryde, koger det op og jævner med fløde og æggeblommer. Servere det med kartoffelmos!
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#16 » 27. dec 2014, 17:31

Madglad skrev:Enig, DET er lækkerier. Som indskudt bemærkning, så spiste min kone og jeg svinekæber FØR det blev moderne. :lol:
OG røgede grisetunger. :lol:

Nå, men til mit spørgsmål:
Kan nogen af jer guide mig eller henvise til, hvordan jeg lettest kan pille denne muskel (svinekæbe) ud af hovedet på en grissebasse.
Fik 4 halve hoveder - kunne se muskelkæben, men jeg kunne ikke se fidusen i, hvordan jeg fik dem ud, UDEN at de blev splittet i atomer og da der sikkert komme flere grisehoveder, ville det være skønt at, pille kæberne ud.
(Hovederne blev iøvrigt brugt til skøn sylte)

Glædelig jul til alle

Per madglad

PS: Undskyld jeg lige blander mig. :-D



Øøøøøøøøjjjjjjj nok skrevet eller stavet forkert meeeeen må jeg lige komme med en kommentar til dette seriøse indlæg så er det helt sikkert : Du er opdraget med en " kogekones / madmor's " mad - og det er ikke negativt ment, er selv opdraget med at man laver sylte på " grisehoved og bov " samt at man selv kan rense en " høne" læs kylling i dag, for vi kan ikke få en ordentlig høne med en god fedt kant ( hvis vi ikke selv opdrætter eller kender nogen ). Nogen af os har i dag forældre der kan huske dengang man fik " blævre flæsk " og som de savner den dag i dag. Men heldigvis har vi en gruppe her som kan "oploade" en opskrift eller 2 som selv mine forældre var helt vilde med.
Undskyld det lidt sure i slutningen af indlægget - men godt nytår til alle
altså det der med blævre flæsk og en ordentlig høne
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 436

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#17 » 27. dec 2014, 19:59

Håber ikke det er et torskedumt spørgsmål, men hvordan laver man så flot et ristårn?

Hvordan tilbereder i vilde ris? Kan sagtens tilberede parboiled til perfektion men andre ristyper synes jeg sgu aldrig bliver helt godt :-?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#18 » 27. dec 2014, 21:49

Ris presses ned i en ramakin
Og vendes på hovedet...

250 gram vilde ris koges i 6 dl vand på svag varme med lidt salt. Koges til vandet er væk. Herefter låg på og hvile i 10 minutter...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 179

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#19 » 27. dec 2014, 22:48

kogte ris : 3 vand og 2 ris + 12 min... om det er fingerbøl - kopper - eller spande er ligegyldigt :-D

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 436

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#20 » 28. dec 2014, 18:54

Super, mange tak skal i have :-)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Grillmave
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 138

Re: Braiserede svinekæber - Kan det blive bedre?

Indlæg#21 » 13. jan 2015, 19:41

Hvad skete der lige der? :?: :?:
Med venlig hilsen

- Jesper

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster