Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#1 » 17. okt 2014, 19:26

Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Billede

Indlægget er en kombination af test og madlavning. For hvis man skal stress-teste en ny grill, skal man blot udsætte den for spareribs. Der bliver enhver lille fejl i konstruktionen udstillet, og man kan nemt teste ting som varmefordeling...

Billede

Grillen er på vej ud i handel flere steder. Jeg har fået min fra http://www.DanishOutdoor.dk, som har 2 modeller på lager:

Large til 4.995,-
XL til 6.495,-

Jeg tester model large.

Læs mere om grillen her: http://www.danishoutdoor.dk/grilludstyr/trapillegrill

Billede

I silende regnvejr blev pallen udpakket. Grillen kommer semi-samlet, og fra start til slut brugte jeg max 1 time inkl fotografering... Det er godkendt.

Billede

Man skal sætte ben på grillen. Monterer håndtaget, termometer og skorsten. Og så er der et par dele der skal sættes rigtigt inde i selve grillen... Noget enhver godt kan gennemskue og finde ud af.

Billede

Termometeret er af super kvalitet

Billede

Virkelig gode materialer.

Billede

Efter samling blev der sat strøm til dyret...

Billede

Grillen drives af træpiller. De koster 125,- for 9 kg.

Jeg tror jeg brugte ca. 2-3 kg på 6 timers grillerier ved lav varme.

Det er godkendt.

Ifølge manualen må man ikke bruge træpiller beregnet til opvarmning, da de kan udvikle nogle gasser producenten ikke vil stå inde for.

Billede

Sådan startes grillen:

Man trykker "ON".
Man stiller temperaturen med 5 graders intervaller.
Jeg skal over weekenden se om man kan stille det mere præcist.

Thats it folks... Det er sku nemt!!!

Billede

Ribs fik en omgang rub

Billede

Der kan være 7 sider trimmede brystben i model Large.

Billede

Den interne føler er pænt opsat inde i grillen

Billede

Efter de første 20 minutter på "smoke" programmet fik benene i alt 3 timer ved 110 grader.

Det ser ud til at varmen er jævnt fordelt. Der er ingen brændte områder.

Billede

Så blev de pakket i folie med æblejuice og fik 1,5 timer i folie ved 100 grader og 30 minutter ved 80 grader.
(Vi ventede på at vores datter skulle komme hjem :-))

Billede

Ærgeligt at det ikke var model XL jeg skulle teste :-)

Billede

Benene blev pakket ud af folie og tørret i 10 minutters tid ved 100 grader.

Billede

Herefter blev BBQ saucen påført

Billede

Billederne taler for sig selv... Grillen er absolut godkendt til produkton af spareribs.

Billede

Flot jævn fordeling af varmen.

Billede

Jeg kunne i går ikke skaffe topkvaliteten af ribs, så den lokale Kvickly slagter blev instrueret i at skære brystben ud til mig i stedet. Det har han gjort til allerhøjeste karakter. 180,- for 6 sider ben...

Billede

Kødet var dejlig saftigt og havde ikke antydninger af at være brændt.

Røgsmagen var perfekt!

Slut for del 1.

Jeg fortsætter testen i morgen...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 636

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#2 » 17. okt 2014, 19:51

Ser frem til del 2 :)

Kanon indlæg..

Har selv købt en pille-pizza-ovn og jeg kan bekræfte at de billige træpiller, kan give en mærkelig smag.

Har fundet et sted, hvor man kan købe løvtræ-piller...


Danielwj
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#3 » 17. okt 2014, 21:47

Hold da op for en pris for træpiller. Giver selv 2 kr pr kilo (til opvarmning), måske i skulle prøve at kontakte Sagamøbler i Hjørring, som navnet antyder en møbel fabrik, men en stor egenproduktion af træmøbler hvor alt rest og spild bliver gemt og lavet til briketter og træpiller. De må kunne svare på om deres piller er rene nok til fødevare, eller indeholder lakrester og andet skidt (hvilket jeg tvivler på) og det er til en pris nede omkring 1.5kr kiloet.

Men ellers fin test, måske du i del 2 kunne komme lidt op på Max og min temperatur, og om hvorvidt den indstillede digitale temperatur passer lige over med det "analoge" termometer.

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#4 » 17. okt 2014, 22:44

Angående piller til grill, der er lige det st huske på på at de bindemidler som bruges til at holde pillerne samlet ikke må være giftige når det skal bruges til mad, og piller der er godkendt til pillefyr osv er IKKE godkendte til fødevare,
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1191

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#5 » 17. okt 2014, 22:49

Hvordan ledes varmen ind i grillen og er der samme temperatur i begge efter af grillen?
Med venlig hilsen,
Thomas


kbh36
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 91

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#6 » 17. okt 2014, 22:56

Samt at træpiller til opvarmning som regel er lavet af nåletræ.
Mvh
Klaus

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#7 » 17. okt 2014, 22:59

kbh36 skrev:Samt at træpiller til opvarmning som regel er lavet af nåletræ.

+1
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


mrechnagel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 182

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#8 » 18. okt 2014, 00:28

Super indlæg. Spændende måde at grille på og lyder umiddelbart nemt.

Det kunne være interessant at høre om maks. temp i et af de kommende indlæg. Der står på hjemmesiden at temp. området er mellem 70-230 grader. hvilket måske kan lyde som en lidt lav maks. temperatur.


aspedersen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 31

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#9 » 18. okt 2014, 00:29

Lækkert udstyr.

Når jeg en dag får min Smoker hjem, skal denne her helt sikkert afprøves... http://www.youtube.com/watch?v=e5A2JcUB3jM

Han bruger også en pille-smoker.
/ Anders

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#10 » 18. okt 2014, 06:14

Er det bare mig eller er det en "mindre" grill når den er til piller?
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#11 » 18. okt 2014, 07:40

Mindre?

Den findes i 2 størrelser. Pille-tanken og sneglen sidder på siden. Du udnytter hele grilles areal under låget...

Eller misforstår jeg spørgsmålet?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#12 » 18. okt 2014, 07:55

mrechnagel skrev:Super indlæg. Spændende måde at grille på og lyder umiddelbart nemt.

Det kunne være interessant at høre om maks. temp i et af de kommende indlæg. Der står på hjemmesiden at temp. området er mellem 70-230 grader. hvilket måske kan lyde som en lidt lav maks. temperatur.


Displayet går kun til 230 grader... Men nu er den startet op på max, så ser vi indenfor 1 times tid...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#13 » 18. okt 2014, 08:19

Guruen skrev:
mrechnagel skrev:Super indlæg. Spændende måde at grille på og lyder umiddelbart nemt.

Det kunne være interessant at høre om maks. temp i et af de kommende indlæg. Der står på hjemmesiden at temp. området er mellem 70-230 grader. hvilket måske kan lyde som en lidt lav maks. temperatur.


Displayet går kun til 230 grader... Men nu er den startet op på max, så ser vi indenfor 1 times tid...

Spændende, en føljeton :-D
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#14 » 18. okt 2014, 10:15

Guruen skrev:Mindre?

Den findes i 2 størrelser. Pille-tanken og sneglen sidder på siden. Du udnytter hele grilles areal under låget...

Eller misforstår jeg spørgsmålet?


Nej det er mig der spørger kryptisk, "mindre" som i "Gas vs. Kul"
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.


Twisttmann
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#15 » 18. okt 2014, 11:08

Der kan ses mere om træpillegrillen på www.facebook.com/træpillegrillen fra DPG

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#16 » 19. okt 2014, 12:41

Den ser meget spændene ud den grill og til en ok pris
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

mrbangdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#17 » 19. okt 2014, 15:13

Lidt off-topic..

Kunne det lade sig gøre at få en beskrivelse af instruktionen du gav slagteren? De ser helt fantastisk kødfyldte ud, og jeg kunne godt tænke mig at høre den lokale slagter, men jeg har brug for input til udskæring!

/Bang

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#18 » 19. okt 2014, 16:40

Hej Bang

Kan du bruge min guide fra dette gamle indlæg?

viewtopic.php?f=42&t=25804&hilit=louis
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


holm76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 94

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#19 » 20. okt 2014, 13:50

Findes der nogle videoer på YT eller andre steder af hvordan den virker?

A picture speaks a 1000 words. Og hvis der er 30 billeder per sekund i en video så kan i jo selv lave matematikken :)

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#20 » 20. okt 2014, 17:42

Homm76
Den er helt sammenligelig med Treager grillerne
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


holm76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 94

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#21 » 24. okt 2014, 14:39

Jeg kan ikke finde noget info omkring det på google så det er nok fordi ikke noget issue i virkeligheden.

Når jeg ser videoer på hvordan en Traeger virker så kan jeg ikke helt forstå hvordan den forhindre at gløden stikker afsted og brænder hele pille lageret af også!!

Der ser jo ud til at være godt gang i den når den kører og der er da meget ild der hvor pillerne blir ført ind i brændekammeret og derfor synes jeg da naturligvis også at ilden og gløderne med begynde at starte pillerne som ligger i sneglen. I hvert fald når man slukker den.

Men jeg kan ikke finde nogle referenser på google om at det skulle være sket en eneste gang... Måske mine google skills ikke er hvad de har været, men så kan jeg jo lige spørge jer herinde.

Er der slet ingen eksempler på at denne type grills er gået i brand fordi gløden er vandret tilbage igennem sneglen og ud til pille tragten hvor der ofte ligger rigtig mange piller?
Og hvis ikke hvad er mekanikken der gør at det ikke kan ske?

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#22 » 24. okt 2014, 17:31

holm76 skrev:Jeg kan ikke finde noget info omkring det på google så det er nok fordi ikke noget issue i virkeligheden.

Når jeg ser videoer på hvordan en Traeger virker så kan jeg ikke helt forstå hvordan den forhindre at gløden stikker afsted og brænder hele pille lageret af også!!

Der ser jo ud til at være godt gang i den når den kører og der er da meget ild der hvor pillerne blir ført ind i brændekammeret og derfor synes jeg da naturligvis også at ilden og gløderne med begynde at starte pillerne som ligger i sneglen. I hvert fald når man slukker den.

Men jeg kan ikke finde nogle referenser på google om at det skulle være sket en eneste gang... Måske mine google skills ikke er hvad de har været, men så kan jeg jo lige spørge jer herinde.

Er der slet ingen eksempler på at denne type grills er gået i brand fordi gløden er vandret tilbage igennem sneglen og ud til pille tragten hvor der ofte ligger rigtig mange piller?
Og hvis ikke hvad er mekanikken der gør at det ikke kan ske?

Mon ikke at det er efter samme princip som et pillefyr, det er da en mulighed. :-) :-)


.
Torp Hedehusene


holm76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 94

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#23 » 26. okt 2014, 14:41

Er jeg gået klip af del 2?

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#24 » 27. okt 2014, 08:08

Nix...

Del 2 er langt mere hardcore.

Der er lige lidt der skal afstemmes inden jeg tør skrive det online :-)

Grundighed, Grundighed, Grundighed...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


holm76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 94

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#25 » 27. okt 2014, 08:43

Fedt. Den ser jeg frem til. Jeg tænker at prøve mig med sådan en pille grill, så er super interesseret. Det ser ud til at være super nemt med sådan een.


holm76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 94

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#26 » 7. nov 2014, 09:23

Hastværk er som man ved lastværk, men hvornår kan vi mon cirka forvente at Del 2 rammer dette forum?

Jeg er SYGT meget ved at overveje at købe en Memphis Pro. Ved godt at det er en anden BBQ end denne post omhandler, men de er dog begge stadig pille smokers.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#27 » 7. nov 2014, 16:00

Der er desværre kommet lidt arbejde i vejen for min fritid :-)

Desuden har der været en del snak med producenten frem og tilbage.

Jeg tør ikke komme med et tidspunkt...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Test af Dansk træpille-grill - Del 1: Spareribs...

Indlæg#28 » 7. nov 2014, 19:30

Guruen skrev:Der er desværre kommet lidt arbejde i vejen for min fritid :-)

Desuden har der været en del snak med producenten frem og tilbage.

Jeg tør ikke komme med et tidspunkt...


Ja som salig W.C. Fields sagde "Work is the curse of the drinkin classes" - den kan vel frit transformeres til Work is the curse of the grilling classes...
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 15 gæster