Den lækreste Chili con Carne...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Den lækreste Chili con Carne...

Indlæg#1 » 30. mar 2014, 19:00

Den lækreste Chili con Carne...

Billede

8,5 time på grillen... Blot for at lave Chili con Carne... Det er ren luksus... Men du godeste hvor smagte det bare godt...

Billede

Det hele startede med at bønner blev sat i blød dagen før.

Opskriften er en moderniseret version af denne:

viewtopic.php?f=42&t=12138#wrapheader

Der blev blot tilføjet:
1 tsk spidskommen
1/2 tsk koriander
3 spsk oksefond
1 tsk Dr. BBQ krydderi
1 spsk Mild to wild BBQ sauce / Chipotle

Billede

Bønnerne koges.
Saucen reduceres til næsten halvdelen

Tingene bliver slet ikke blandet sammen før senere.

Billede

Oksebov skæres i strimler efter at have fået grillmærker.
En flanksteak fik cajun-rub og blev grillet

Det giver bare en fantasisk smag at grille kødet før det kommer op og simre.

Billede

Der kom 2 chunks af æble, 2 chunks af kirsebær og 1 chunk af hicory på grillen.
Temp: 150C

Billede

Kødet blev skåret i passende små stykker og kommes ned i saucen. Til at starte med er der meget sauce.
Derfor 2 fade.

Billede

Men efter 4 timer, hvor der løbende blev tilsat en lille smule vand (0,75 liter i alt) har saucen fået en super flot mahogni farve. Det er helt sikkert kirsebær-røgen og den kraftige reducering af saucen.

Efter 6 timer bliver der tilsat bønner lidt efter lidt. Der skal være en del sauce i forhold til bønner. For de jævner og suger en del.
Temp. skrues ned til 120C

Billede

Efter 7,5 time er det tid til at komme peberfrugt i. Endelig ikke før. Peberfrugten skal give farve og sprødhed.

Billede

Smukt, ik!

Billede

Præcis 8,5 time efter grillen blev startet er bønnerne klar.

Og de ser bare gode ud!!!

Billede

Chili con Carne bliver efter min mening serveret bedst med vilde ris, frisk forårsløg, fromage frais og frisk chili ovenpå...

Billede

Dette er simremad når det er bedst...

Flanksteak og oksebov har bare så meget smag... Og Morfmirs gamle opskrift giver bare en super lækker BBQ sauce...

Nøj hvor er vi mætte... Bønner og ris lægger en god bund :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


p.elkjaer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 321

Re: Den lækreste Chili con Carne...

Indlæg#2 » 30. mar 2014, 19:26

UG .1%¤
Primo Oval XL
Outdoorchef Paris Deluxe
Artiforno stenovn

Brugeravatar

Campist
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 235

Re: Den lækreste Chili con Carne...

Indlæg#3 » 30. mar 2014, 21:20

Nu bliver jeg da sulten igen :-)
PRIMO kamado xl
Artiforno Stenovn
Weber 57
Jbi forlænger
Weber 47 med støbejernsrist
Outdoorchef City grill (til campingbrug)
Cadac carie chef
Weber smokie Joe
Auplex mini

Brugeravatar

TBKKappel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 171

Re: Den lækreste Chili con Carne...

Indlæg#4 » 30. mar 2014, 22:23

Ja vi havde da godt nok spist til aften... TAK FOR DET ! ;)


Kappel


Jaller95
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 43

Re: Den lækreste Chili con Carne...

Indlæg#5 » 30. mar 2014, 23:41

Ser Mega godt ud.

Det skal prøves :-)
Hilsen Kasper

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 180

Re: Den lækreste Chili con Carne...

Indlæg#6 » 31. mar 2014, 00:48

.1%¤ nu ved jeg Hvad jeg skal lave på lørdag, og på fredag er der bestilt pp
så ved man bare at det bliver en god weekend

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3013

Re: Den lækreste Chili con Carne...

Indlæg#7 » 3. okt 2015, 19:55

Da jeg for ikke så længe siden var helt grøn på kamadoer og grillguru.dk var jeg oppe at sparke dæk hos Johnny, lige den dag var han i gang med at lave netop denne ret og billedserie.
Chili con carne bliver bestemt ikke dårligere af at komme på grill...
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Krydderier.
IMG_20151003_193716862.jpg
Der skal da øl i en chili con carne og hvorfor så ikke give den gas?
IMG_20151003_193707421.jpg
Tomat og en sjat af ovennævnte...
IMG_20151003_193658376.jpg
Næsten færdig.
IMG_20151003_193616474.jpg
Tilbehør er flutes og habanero.
IMG_20151003_193600027.jpg
I en snæver vending kan hytteost bruges når man et så dum at glemme at købe creme fraiche...
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster