Grill-Gullash med RawSlaw salat

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#1 » 4. jan 2014, 19:08

Grill-Gullash med RawSlaw salat

Billede

Jeg elsker gullash... Men jeg elsker grill-gullash endnu mere... Det er som om at det lige bliver 2-3 gange bedre af grillsmagen...

Og gullash er rent faktisk en god måde at rydde op i køleskabet... Og i rødvinsresterne fra jul og nytår :-)

Billede

Skært kød fra okseklump skæres i strimler.
Løg i tern
Et bundt porre i skiver
Og en rest bladselleri

Alt klargøres på et fad så det er nemt ude ved grillen

Billede

Ude ved grillen er et Scanpan fad blevet gennemvarmet over direkte varme.

Kødet, løg og porre svitses gyldne i lidt rapsolie

Billede

Herefter tilsættes resten. Lad det få lidt kulør

Billede

Herefter tilsættes en dåse tomater med basilikum

Billede

Og 1 liter kogende vand, hvor der er opløst 3 bouillon terninger (2 okse og 1 grøntsag)

Billede

Tilsæt rødvinen. En hel flaske. Det kan sagtens være gamle rester...

Billede

En god gullash skal have en dejlig krydret smag.

Her er lidt af de krydderier der blev drysset i...

Billede

Også lidt af disse

Billede

Og lidt af disse...

Billede

Herefter skal det bare stå og hygge sig ved 200 grader over direkte varme.

Sæt en timer og kig hver 15. minut.

Der skal nemlig tilsættes 1 liter vand lidt af gangen undervejs. Det må nemlig ikke koge tørt...

Billede

Total tid på grillen er 2,5 time, men allerede efter 1,5 time ser det ustyrligt lækkert ud. SIkke en farve fra rødvin og trækul (Primo kul)

Billede

Som tilbehør laves en RawSlaw. Det er i bund og grund en coleslaw uden den fede dressing.

Men dressing skal der til, så her er vores "hjertevenlige" alternative coleslaw dressing:

Rapsolie
Dijon sennep
Acaciehonning
Kunstig citronsaft
Hvidløg

Billede

Det er umuligt at komme med et blandingsforhold, men ca 1 dl olie, 1,5 tsk Dijon, 2 spsk citronsaft og 1-2 tsk acaciehonning.
Hvidløg efter smag - men hvidløgen er også med til at gøre dressingen tykkere.

Dressingen kan holde sig i månedsvis, så lav endelig en større portion.

Billede

Kartoffelmosen SKAL tilsættes sød fransk sennep og estragon-eddike efter vores mening :-)

Billede

Her er den næsten færdige gullash

Billede

Da jeg ledte efter tallerkener til nytårs aften, fandt jeg disse 2 små portions fade.

Billede

En portion gullash og frisk timian.

Men så besluttede konen sig for at hun liiiiiiige skulle i Lidt... Maden kunne ikke serveres! Bum...

Hvad gør man så?

Billede

Den skulle da ikke blive kold....

Billede

Så da fruen skrev at hun var på vej hjem igen, blev kartoffelmosen sprøjtet ud.

Lidt paprika på toppen...

Billede

På høj varme (og med D-sten direkte på risten) - og en ekstra rist for at løfte dem lidt op...

Ja, så blev kartoffelmosen grillet gylden ala Shepherds pie - Dog ikke at forveksle...

Billede

Og således så konens rygende varme portion ud da hun trådte ind af døren...

Billede

Og her var min portion... Tallerkenerne er nogle flotte italienske håndlavede vi fik i bryllupsgave. Meget flotte farver...

Billede

Ifølge de nye kostråd skal man spise 600 gram grønt (inkl frugt) om dagen.

300 gram må gerne være fra de grove grøntsager. Her er RawSlaw en dejlig variant...

Billede

Og den grillede gullash smagte FANTASTISK!!!

Kan det bruges? Skal der grill-gullash med RawSlaw på menuen snart?

Ps. Der kommer mere "Hjertevenlig" mad på menuen i morgen...
Her tages burgeren under kærlig behandling. Den kan nemlig godt blive sund!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

FunktionDesign
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 543
Kontakt:

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#2 » 4. jan 2014, 19:16

Hej Johnny,

Det er bare så flot. Både mad og billeder gør en tavs.......kæft du er god.

Hilsen Henrik
Flæsk på grillen så: http://www.funktiondesign.dk

Kontakt: info@funktiondesign.dk

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/funktiondesigndk

Spørgsmål så bare ring på 20 769 749.

Brugeravatar

Campist
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 235

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#3 » 4. jan 2014, 19:20

Hej Guru
Jeg vidste det ! :-) Selv med dine nye kostråd ville der blive frembragt super lækker mad, som kan inspirere os andre
Det ser meget lækkert ud

Hilsen Lars
PRIMO kamado xl
Artiforno Stenovn
Weber 57
Jbi forlænger
Weber 47 med støbejernsrist
Outdoorchef City grill (til campingbrug)
Cadac carie chef
Weber smokie Joe
Auplex mini

Brugeravatar

RenéL
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#4 » 4. jan 2014, 19:21

Wow. Det ser dælme lækkert ud. Mums. :-)

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1257

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#5 » 4. jan 2014, 19:23

Kan ikke være mere enig - flot gennemgang og gode billeder - og frem for alt en flot servering.
Hvis det smager lige så godt som det ser ud er det en vinder ret. - og du vil sikkert påstå at det smager dobbelt så godt - så det burde prøves af ved lejlighed.

Ib M


Kenneth1975
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#6 » 4. jan 2014, 19:25

Det ser lækkert ud præcis som det plejer når det kommer fra dig :savl2:
Primo oval xl
2 stk. weber otg 57.
roterseri
wsm. 57.
bålsted.

Brugeravatar

Dejbjerg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 523

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#7 » 4. jan 2014, 19:28

Mums - det ser ganske godt ud hr. Guru! .1%¤

Når jeg skal sundheds-peppe min kartoffelmos så får den et godt skud af de hvide rodfrugter sammen med kartoflerne, det smager simpelthen skønt :-)

Men kære Johnny - der er noget jeg ikke forstår: "Rødvinsrester" det ord kender jeg altså ikke..[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
/Lena

Nu med blog: www.frkbbq.dk
Like min facebook side og få updates fra bloggen www.facebook.com/frkbbq

Medlem, samt dommerudd. v. KCBS
Medlem af WBQA

Grillpark: Big Green Egg, samt weber

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#8 » 4. jan 2014, 20:43

Lækkert.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


chilli
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#9 » 4. jan 2014, 21:41

Guru
Du gør det igen og igen , og hvilke flotte foto du kan bare det der

Brugeravatar

Laur
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#10 » 5. jan 2014, 07:23

Det ser rigtig godt ud, og god inspiration :-)
Hilsen Laur
Lets Cook


belnacho
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 319

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#11 » 5. jan 2014, 12:20

Lige et indspark til rawslaw. Jeg laver meget af det. Men jeg er begyndt at give det en sjat frisk rødkål.
Det giver en endnu flottere farve palet på tallerkenen.

Brugeravatar

Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1515
Kontakt:

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#12 » 5. jan 2014, 13:10

MMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmm SMUKT [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'


Trin
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#13 » 5. jan 2014, 15:36

Hold op hvor ser det lækkert ud.

Kan man smage rødvinen meget? kan nemlig ikke li' rødvin.

-Gitte

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#14 » 5. jan 2014, 15:45

Det ligner en million, og tak for beskrivelsen. Den er bogmærket..


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini


MegaO
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1502

Re: Sv: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#15 » 5. jan 2014, 16:20

Dejbjerg skrev:Mums - det ser ganske godt ud hr. Guru! .1%¤

Når jeg skal sundheds-peppe min kartoffelmos så får den et godt skud af de hvide rodfrugter sammen med kartoflerne, det smager simpelthen skønt :-)


Hvad er det nu de hedder de der pommes-lignende rodfrugter? :)

Kan ikke lide hverken frugt eller grønt, så din ide vil jeg sgu afprøve en dag :)

Sendt fra min GT-I9505 med Tapatalk
BGE XL + Mini
Auplex Mini
Weber Smokey Joe 37 cm. m. 2-delt JBI Støbejernsrist.
Weber OTP 57 cm. x2
Weber Q100

At grille er ikke en hobby, men en livsstil ;)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Sv: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#16 » 5. jan 2014, 16:50

MegaO skrev:
Dejbjerg skrev:Mums - det ser ganske godt ud hr. Guru! .1%¤

Når jeg skal sundheds-peppe min kartoffelmos så får den et godt skud af de hvide rodfrugter sammen med kartoflerne, det smager simpelthen skønt :-)


Hvad er det nu de hedder de der pommes-lignende rodfrugter? :)

Kan ikke lide hverken frugt eller grønt, så din ide vil jeg sgu afprøve en dag :)

Sendt fra min GT-I9505 med Tapatalk


De hedder pastinak eller persillerod.

Jordskokker kan også sagtens bruges.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#17 » 5. jan 2014, 16:51

Trin skrev:Hold op hvor ser det lækkert ud.

Kan man smage rødvinen meget? kan nemlig ikke li' rødvin.

-Gitte


Rødvinen giver en god krydret smag. Du kunne evt. lave en portion med kun 1/2 flaske rødvin, og lave 1/2 liter vand ekstra i bouillon'en...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#18 » 5. jan 2014, 16:52

belnacho skrev:Lige et indspark til rawslaw. Jeg laver meget af det. Men jeg er begyndt at give det en sjat frisk rødkål.
Det giver en endnu flottere farve palet på tallerkenen.


Coleslaw med rødkål smager fantastisk. Prøv også en coleslaw med finthakket rødløg i...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Trin
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#19 » 5. jan 2014, 19:40

Guruen skrev:
Trin skrev:Hold op hvor ser det lækkert ud.
Kan man smage rødvinen meget? kan nemlig ikke li' rødvin.

-Gitte


Rødvinen giver en god krydret smag. Du kunne evt. lave en portion med kun 1/2 flaske rødvin, og lave 1/2 liter vand ekstra i bouillon'en...


Mange tak, det prøver jeg :-)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#20 » 31. jul 2015, 09:36

Mon ikke denne ret snart skal laves igen?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2957
Kontakt:

Re: Grill-Gullash med RawSlaw salat

Indlæg#21 » 31. jul 2015, 13:11

Det skal den sgu`da, både her og der. Perfekt til det danske sommervejr... .1%¤
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 5 gæster