Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :-)

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :-)

Indlæg#1 » 31. aug 2013, 19:22

Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :-)

Billede

Koteletter i fad. Min barndoms mareridt... Nu en ren delikatesse her i huset... Hvis du ikke har prøvet at lave denne danske klassiker på grillen, så kom igang .1%¤ [smilie=pdt_aliboronz_37.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Billede

I Kvickly fandt jeg en pakke med tykt skåret koteletter af "Bornholmergrisen"...

Billede

Til denne ret trimmer jeg dem altid HELT ned.

Billede

De pakkes i bacon. Desværre havde jeg fået købt noget lor** bacon... Men det gik...
Resterne kommes med på grillen som "krydderi"...

Billede

Kødet brunes lige af

Billede

Allerede nu ser det lækkert ud :savl2: :savl1: :savl2:

Billede

Så op i Scanpan fadet sammen med løg, 2 dåser flåede tomater (hele), 1/2 liter kogende vand tilsat 1 okse bouillon terning og 1 grøntsags terning. Hertil 3 spsk touch of taste oksefond med rødvin. Krydres med peber, spidskommen, koriander samt muskatnød.

Billede

En Fredstone hæves fra risten og fadet kommes på.
Der grilles i ca. 1,5 til 2 timer ved middel varme (ca. 150 - 180 grader C).

Husk at vende kødet hvert kvarter så det ikke tørre ud.

Billede

Serveres med ris... Og lidt finthakket bredbladet persille

Billede

Saucen blev i køkkenet hældt fra fadet og blev jævnet en smule med lidt maizena pulver.

Billede

Kødet nærmest faldt fra hinanden. Mums... Saftig gris. God sauce.
Lækker mad...

- Og så er det ultra nemt at lave...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#2 » 31. aug 2013, 19:54

Som jeg også skrev på Facebook, det ser sgu lækkert ud :-)

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk 4
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#3 » 31. aug 2013, 20:45

Ja der er en rigtig god smag i den ret. :P .1%¤
Saltsyder af guds nåde.


Sofus far
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 376

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#4 » 31. aug 2013, 22:14

tror vidst lige den skal på menuen i næste uge :savl2:

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1255

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#5 » 7. sep 2013, 21:47

Koteletter i fad smager afgjort super godt - variationen med en smule fløde, friskost og en chili der varmer uden at blive brændende, er også værd at prøve.

I virkeligheden lægger retten op til et utal af variationer - er selv glad for at anvende nakkekotteletter.

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#6 » 27. nov 2013, 00:09

Er det ikke ret meget ekstra fond du putter i, bliver det ikke lidt for kraftigt

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#7 » 27. nov 2013, 10:39

Smagen er kraftig - men absolut ikke for kraftig.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#8 » 28. nov 2013, 00:25

Det må prøves .1%¤


Thrysøe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 194

Re: Koteletter i fad... Hold da op hvor det smager godt... :

Indlæg#9 » 27. apr 2015, 00:40

Skal have denne ret for anden gang på onsdag, det er sgu en lækker og billig hverdagsret...

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: ferr31 og 2 gæster