Side 1 af 1

Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 19:50
af Guruen
Den vanvittige Meksikanske burger...

Billede

Burger! Der findes ikke noget bedre grillmad, end når en burger "sidder lige i skabet"... Og der er SÅ mange variationer over temaet... Vi blev inspireret efter at have talt med Gundersen om hans Tex-Mex burger.

Og så viste de lige et afsnit af "man vs food" på fjernsynet... Så var alle ideerne på plads til denne vanvittige meksikanske burger.

Billede

Det hele starter med en portion af Freds geniale bløddej.

Billede

Coop har nogle velsmagende tortilla-chips der ikke er alt for dominerende i chili smagen.

Billede

2 store "mande-håndfulde" blev knust ned i bløddejen og kørt med et minuts tid.

Billede

Derefter tilsættes 1 tsk paprika, 1/2 tsk røget paprika og 1 tsk oregano.

Der køres yderligere 1 minut.

Billede

Dejen sættes til hævning i 30 minutter

Billede

Herefter vejes dejen af i 90 grams stykker der spændes op og dyppes i sesamfrø

Billede

Farsen kommes i røremaskinens skål

Der tilsættes røget paprika, Steven Raichlen siciliana mix, peber, krydderurtemix fra Santa Maria samt lidt BBQ rub.

Billede

På panden laves lidt brunede løg (med lidt hvidløg i)

Billede

Løgene kommes op sammen med farsen, og der tilsættes 1 æg samt 1 fed presset hvidløg. Der kommes 1 spsk worchestershire sauce i farsen samt salt.

Billede

Mens farsen røres sammen på maskinen, kommes tortillachips i en morter og laves til "rasp".

Billede

Bøfferne vejes af i 110 grams stykker, formes og trykkes flade.

Herefter rulles kanten i den hjemmelavede tortilla-rasp. Tro mig når jeg siger: Det giver en vidunderlig smag...

Billede

Form bøfferne i god tid - de skal nemlig hvile i mindst 1 time i køleskabet. 2 timer er dobbelt så godt :-)

Billede

Når dejen har hævet i 1,5 time, bages bollerne i 11 minutter uden varmluft midt i ovnen ved 210 grader.

Billede

Jeg er selv meget tilfreds. Man kan tydeligt se tortilla-stykkerne...

Billede

...Det obligatoriske billede af bunden må vi endelig ikke glemme...

Billede

Der blev 11 stykker af 90 gram samt 1 stk af 60 gram.

Billede

Hakkebøfferne steges ved mellemhøj varme (500F) - og fordi de kommer direkte fra køleskabet hænger farsen ikke ved risten, og de vendes nemt.

Billede

Jeg frygtede at tortilla-raspen ville blive sort, men mine bekymringer blev gjort til skamme. Kanten var virkelig flot.

Billede

Ingen mexicansk burger uden ristede peberfrugter...

Billede

Sådan bygges burgeren...

Se iøvrigt hvor flot bollen er når den er skåret over... :-)

Billede

Hjemmelavet guacamole. Vi er mest til den findelte version der laves i vores løghakker sammen med 1 spsk creme fraiche 9%, saften fra 1/2 citron samt et brev Guacamole mix...

Billede

Kødet - ikke at forglemme...

Nedenunder kødet ligger et lag salat.

Billede

De ristede peberfrugter

Billede

Det burde være forbudt at lave burgere uden løgringe :-)

Billede

Lidt salsa på burgeren

Billede

Tomatskiver på toppen...

Billede

Her er skønheden så inden hun fortæres...

Billede

Der er kun 1 måde at spise sådan en burger på!!!

Billede

Burger nummer 2 var ligeså god, men blev afprøvet med ekstra tortillachips under låget. Det var slet ikke en dårlig ide...

Det tog ialt 3 timer at lave burgerboller, fars m.v., men jeg lover jer! Det var absolut anstrengelserne værd.

Ps.
Jeg har været en del fraværende (med indlæg) fra Grillguru den seneste tid. Det skyldes en hel del sygdom (ikke noget alvorligt) samt umenneskelig travlhed på jobbet i en periode. Nu begynder julefreden at indfinde sig over landet, og jeg har fået det bedre. 1000 tak til alle de bekymrede der har sendt sms, emails og pm's. Dejligt at vide man har været savnet...

Denne burger dedikeres til alle dem der har sendt mig venlige tanker :-)

Im back!!!

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 19:57
af Torp Hedehusene
Det ser bare rigtig lækkert ud, en GURU konge burger. :savl2: :savl2: :savl2:



.

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 19:59
af belleboskop
Back !!!
To basic kan det vel næppe kaldes :-D

Igen et alternativt indslag på noget gammelkendt, tilsat et touch af noget nyt.

Velkommen tilbage

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 20:04
af deha
Dine indlæg er vist altid savnet :-D Super lækker burger hvor der virkelig er kredset om detaljerne .1%¤ Er salsaen også hjemmelavet?

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 20:05
af Guruen
...Nej
Vi sprang over hvor gærdet var lavest og købte salsaen...

:-)

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 20:07
af deha
Guruen skrev:...Nej
Vi sprang over hvor gærdet var lavest og købte salsaen...

:-)


Det plejer nu også at smage fint. Derimod købe guacamole....fy for en skefuld [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 20:07
af Guruen
...Kunne ikke være mere enig!

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 20:24
af angus
Er ret imponeret, hvis I kunne spise to af dem :lol: :lol: , men godt ser det ud

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 20:44
af Fumle
Vil gerne bestille 2 stk. til udbringning....

De ser seriøst gode ud.

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 20:50
af gundersen
Sådan .1%¤ Elsker vores telefon samtaler hvor vi finder på de mest skøre idé'er og fedt at nogle af dem rent faktisk virker.
Vores burger dag må helt klart snart rykkes nærmere!

Din kreation ser umådelig lækker ud :savl2:

Dejligt at se dig tilbage med sådan et indlæg.

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 16. dec 2012, 23:00
af tlj100
Der er bare iorden det der... Og så måske lige en Corona til at skylle ned med [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 17. dec 2012, 00:13
af 9900
Den menu er en homerun


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 17. dec 2012, 05:19
af havnefogeden
Der kan man tale om en superburger .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤

Godt at se dig tilbage, dine fantastiske påfund og flot anstillede retter har været savnet. :-D

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 17. dec 2012, 08:15
af Moerkbak
Ingen ost? :shock:

En god håndfuld nyrevet chedder er fantastisk i farsen til bøffen. Det bruger jeg også til alm burger bøffer, sammen med en håndfuld rasp til at holde på saften. Herudover minder den i konceptet meget om det jeg gør til alm bøffer, inspireret af jamie oliver:


Men den ser nu ualmindelig lækker ud alligevel :D

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 17. dec 2012, 09:05
af Speedi
Ser rigtig godt ud .1%¤

Men jeg synes ikke jeg kan finde chilien?? Og vil give Moerkbak ret, lidt revet cheddar tror jeg også ville være godt....

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 17. dec 2012, 16:27
af henriksr
Men hvordan tager du billeder af burgeren når begge hænder holder den? Har du en fjernbetjening under pjoverten? :)

Dejlig mad, gode ideer... som altid..

-Henrik

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 25. dec 2012, 12:23
af MSkovS
tak for inspiration, Det skal helst sikkeret prøves inden længe.

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 29. dec 2012, 22:33
af Brouwers
Tak for helt fantastisk inspiration - fed detaljer med lidt knas i bollerne :-)

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 29. dec 2012, 22:59
af sskriver
Ser lækkert ud! ;-)

Ligner lidt burgeren fra http://www.usbshoppen.dk/8-usb-8gb ;-)

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 29. dec 2012, 23:00
af sskriver

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 15. feb 2015, 14:38
af Guruen
Hvordan er det lykkedes mig at glemme denne opskrift fra 2012???

Tror lige at den skal på programmet snarest muligt.

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 15. feb 2015, 15:40
af prause
Guruen skrev:Hvordan er det lykkedes mig at glemme denne opskrift fra 2012???

Tror lige at den skal på programmet snarest muligt.

Ja, den ser rigtig god ud, specielt ideen med tortilla-chips-rasp på siderne af bøffen er jeg ret vild med.
Er nu ret sikker på at der eksisterer en lov mod burgerer uden løgringe - jeg mener den er beskrevet i straffeloven lige mellem mord og manddrab ;-)

Re: Den vanvittige Meksikanske burger...

: 22. feb 2015, 01:46
af cnommensen
Nachos raspen klæder faktisk også kylling ualmindeligt godt. Jeg lavede inderfilet med denne rasp idag efter inspiration fra ovenstående :-) Serveret med ekstra nachos, salsa og salat