Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#1 » 9. sep 2012, 21:40

Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Billede

Forsamlingshus anno 1984... Dette er så meget kliche-mad... Men super morsomt at twiste det lidt...

For man kan grine af det, men det smager sku super godt!

Billede

Først skal flødekartoflerne over...

2 kg kartofler skæres i skiver

Billede

Krydres med salt og peber

Billede

Og til en portion på 2 kg river vi 1,5 muskatnød hen over

Billede

Der tilsættes en halv og en kvart piskefløde (0,75 liter) samt 1/2 liter letmælk

Derefter skal det hele bare over indirekte varme indtil væsken er godt absorberet.

Billede

Kødet er blot en "kedelig" hamburggerryg

Billede

Husk endelig at fjerne "nylon-strømpen" fra kødet. Den er der fordi kødet er blevet pumpet. På mærkaten står der 84% kød...

Billede

Herefter "skrælles" den, så der kun er en ren filet tilbage.

Billede

Der skæres små lommer i kødet som fyldes med frisk timian

Billede

Kombinationen af hamburgerryg og timian er bare perfekt!

Billede

På grillen over indirekte varme (brugte flæskestegs-opsætningen fra igår)

Billede

En ekstra D-sten, og der er også plads til kartoflerne samtidig.

Billede

Glaseringen laves af:

4 tsk sød fransk sennep
2 tsk dijon sennep
1 håndfuld frisk timian
4 tsk brun farin
2 tsk lys sirup

Smages til med lidt hvidvinseddike

Billede

Og lige 2 tsk mel til at binde den godt sammen. Så "klistre" den godt til kødet

Billede

Kødet "basis-grilles" først - Det er lidt på gefühl (45 minutter)...

Billede

Glaseringen påføres med en ske

Billede

Temperaturen skrues op til max på grillen...

Det giver en flot karamellisering.

Billede

Kødet får lov at hvile i køkkenet mens bønnerne bliver lavet færdige.

Det gør at glaseringen lige kan størkne lidt. Det bliver super lækkert.

Billede

Bønner koges og saltes

Billede

Sesamfrø ristes gyldne på panden

Billede

Der kommes lidt valnødde-olie ned til bønnerne og sesamfrøene

Billede

Og lidt teriyaki sauce

Billede

Så er det tid til at skære stegen ud... Mums

Billede

Ser det ikke flot ud!!!

Billede

Kartoflerne er også blevet perfekte... Vi bryder os ikke om flødekartofler der svømmer rundt i fløde. Sådan her... Det kan vi li'...

Billede

Bønnerne blev vildt lækre

Billede

Mmmmm.... Flødekartofler...

Billede

Og lækkert kød...

Billede

Og på denne måde mødte forsamlingshuset anno 1984 nutiden... :-)

Beviset på rigtig god mad må være at kunne overleve næsten 30 år...

Kan det bruges???
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 244

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#2 » 9. sep 2012, 21:48

Om det kan bruges, ja i den grad. .1%¤

Det ser bare for godt ud - lækker mad og super flotte billeder - stor ros herfra. :-D :-D

Den hamburgerryg med flødekartofler vi fik i dag blegner lidt ved siden af det her.

Det er dog en rigtig klasikker, som man aldrig går galt i byen med..
Stefan

Primo oval xl

Brugeravatar

BulleDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#3 » 9. sep 2012, 22:02

:savl2:
Nøj det ser godt ud..

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#4 » 9. sep 2012, 22:09

Lækker dansk mad. :savl2: :savl2: :savl2:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Fumle
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 699
Kontakt:

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#5 » 9. sep 2012, 22:33

Det ser fandme godt ud !!!!!!!!!!!!!! og er bogmærket den skal prøves og det er MEGET snart



Ville dog lige have tilsat lidt porre til kartoflerne, I know men jeg er SYG med porre

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#6 » 9. sep 2012, 22:35

Lækkert twist på en klassiker. Det skal HELT sikkert prøves!!!
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#7 » 9. sep 2012, 23:57

Vi har lavet hamburgerryggen en del gange, det er virkeligt en lækker opskrift.

Nu er der en grund til at glaseret (om end i en lidt mere kedelig udgave) hamburgerryg med flødekartofler altid at det sikre hit til familie festen.
Det smager netop godt :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


KimHP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 233

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#8 » 10. sep 2012, 05:35

Det ser sgu godt ud! .1%¤

Sjovt at se hvordan resultatet blev efter at have hørt planen. Det ser lige så godt ud som jeg havde regnet med :-D

Godt arbejde

Kim


liteon114
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 255

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#9 » 10. sep 2012, 08:01

1,5 muskatnød!!!.......... så kan man vist ikke smage noget andet.... :shock:
Med venlig hilsen
Lars

Weber Performer Ø57cm
Multirygeovn 120-40 Rustfri årgang 2011

Beeketal 5l pølsestopper

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#10 » 10. sep 2012, 08:10

He he. Der har aldrig været klager... Folk æder og æder....
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


liteon114
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 255

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#11 » 10. sep 2012, 09:27

Guruen skrev:He he. Der har aldrig været klager... Folk æder og æder....



Jeg prøver lige igen...... Snakker vi om 1,5 hele muskatnødder????
Det svare jo til 10 kg kartofler...
Med venlig hilsen
Lars

Weber Performer Ø57cm
Multirygeovn 120-40 Rustfri årgang 2011

Beeketal 5l pølsestopper

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#12 » 10. sep 2012, 09:30

Dem vi bruger er fra Santa Marias blå serie i poser.

Muskatnødderne er på størrelse med en stor hasselnød

Det er ikke valnødde-størrelse.

Giver det mere mening?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#13 » 10. sep 2012, 10:08

Guru har tidligere fortalt at han er glad for muskatnød.
Det er en smag sag.

Det er formentligt disse nødder der er tale om :
Posen siger indhold 10g. Vægten fortæller at jeg ikke er blevet snydt 8)
IMAG0245.jpg



/Jan
Senest rettet af jkofod 10. sep 2012, 11:11, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#14 » 10. sep 2012, 10:33

Tak for hjælpen, Jan...

Det er præcis de nødder jeg talte om
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

SRSDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#15 » 10. sep 2012, 11:47

Det ser super lækkert ud!!! MUMS!!!!

Bogmærket og skal snart prøves!


Havde du serveret en rejecocktail som forret og sluttet middagen af med trefarvet is på sølv fad, så havde det været helt i top :lol:
Venlig hilsner
Steen



Weber One Touch Pro Classic kulgrill 57 cm (2004)
Weber Q 300 Sort (2011)


liteon114
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 255

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#16 » 10. sep 2012, 11:52

Guruen skrev:Dem vi bruger er fra Santa Marias blå serie i poser.

Muskatnødderne er på størrelse med en stor hasselnød

Det er ikke valnødde-størrelse.

Giver det mere mening?


Jeg regnede godt med, at det var dem :-D Jeg synes nu stadig det lyder helt vildt. Ville mene det kunne gøres med 6-7 strøg på rivejernet...........Men men!! Det er smag og behag! [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Med venlig hilsen
Lars

Weber Performer Ø57cm
Multirygeovn 120-40 Rustfri årgang 2011

Beeketal 5l pølsestopper


2xhansen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 50

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#17 » 10. sep 2012, 15:36

Hej, det ser lækkert ud :savl2:

Hvor længe griller du kødet, efter du har smurt glaseringen på? Bare sådan cirka?

Med venlig hilsen

Bente
Performer m/gastænding
Weber Q 100

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#18 » 10. sep 2012, 16:14

12-14 minutter, men Kamadoen blev åbnet 100% i top og bund, hvilket betød en varme på omkring 250-300 grader lynhurtigt...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#19 » 11. sep 2012, 06:15

Stef skrev:Og på denne måde mødte forsamlingshuset anno 1984 nutiden... Beviset på rigtig god mad må være at kunne overleve næsten 30 år... Kan det bruges???


Sjovt, jeg tror sgu ikke jeg har spist hamburgerryg siden 1984, jeg hadede det som pesten dengang :-(

Men det der ser rigtigt godt ud (som sædvanlig) og jeg har lige frem lyst til at prøve og lave det en dag :-D

super indlæg
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 707

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#20 » 11. sep 2012, 09:08

ser lækkert ud skal prøves
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 153

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#21 » 11. sep 2012, 09:46

endnu en super menu fra dig, måske jeg snart skulle prøve det der hamburgeryg på rundtossekarussellen ;-)
(faktisk mange til jeg skal have prøvet efterhånden.... :-P)
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#22 » 11. sep 2012, 10:55

måske jeg snart skulle prøve det der hamburgeryg på rundtossekarussellen


Det kan du roligt glæde dig til. Roteret hamburgerryg bliver super saftigt.
Det er nemt at lave også. Flødekartoflerne under det roterende spyd til at samle saft :savl2:

Som alternativ til "Gurus senneps glassering"
Har Jeg har brugt denne opskrift på "Ananas glaice" med stor sucess mange gange.
Den syntes vi er SUPER lækker til roteret hamburgerryg :savl2:
Har dog 1,5 kg hamburgerryg der skal smøres med "Gurus senneps glassering"
i aften.

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=5747&p=66337&hilit=roteret+ananas#p66337
1 dl. ananassaft fra dåse
2 blendede ananasskiver
1 1/4 dl. balsamicoeddike
3 spsk. honning
2 spsk. sukker
2 - 3 spsk. ketchup
1½ spsk. soyasauce
Kom alle tingene i en gryde og bring det i kog, lad det simrer over middel varme indtil blandningen er tyk og sirupsagtig ca. 15-20 min.
Glaseringen bliver tykkere når den køler af.

OBS: Jeg har brændt en portion så grueligt på at jeg troede at gryden var til at kassere.
Når du koger glaicen ind, danner den sådan en hinde henover. Denne skjuler hvader faktisk sker i gryden.
Så med hænderne i opvaskebaljen og et DOVENT øje på gryden, :fire: [smilie=pdt_aliboronz_19.gif]
Så jeg måtte starte forfra [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
/Jan

Brugeravatar

melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#23 » 15. nov 2015, 09:04

Skal laves idag. Hvad var start temp på grillen mon. De første 45 min indtil de 12-15min glace for fuld høvl ??
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10539
Kontakt:

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#24 » 15. nov 2015, 15:25

...omkring 200c
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


EDJ
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 51

Re: Glaseret hamburgerryg med flødekartofler og kogte bønner

Indlæg#25 » 15. nov 2015, 17:50

Ser meget godt ud - TAK - skal bogmærkes
Erik Dalgaard

BGE XL
Primo Large
TITAN Char-Broil True Infared
Sous Vide

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster