Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Kong Mundvand
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 465

Indlæg#51 » 4. aug 2007, 15:18

Man bliver helt svedig, det ser godt ud.
Kong Mundvand

"En sulten mave lader sig ikke spise af med ord og billeder"

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#52 » 4. aug 2007, 15:26

Coleslaw, aaaaaarrrrrrrrrrggggggggghhhhhhhhhhh

Billede
:savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1: :savl1:
Senest rettet af Guruen 4. aug 2007, 15:37, rettet i alt 1 gang.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#53 » 4. aug 2007, 15:31

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMummelum

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#54 » 31. maj 2008, 15:52

Kom lige i tanke om den marinade, og har i dag sat i gang ribs og revelsben i den. MUMS den er god, jeg har lavet den engang før og kan varmt anbefale den!
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

nexuzz
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 681
Kontakt:

Indlæg#55 » 31. maj 2008, 23:12

donjensen skrev:Kom lige i tanke om den marinade, og har i dag sat i gang ribs og revelsben i den. MUMS den er god, jeg har lavet den engang før og kan varmt anbefale den!


og hvis du lader den koge i ca en time så har du verdens bedste bbq sauce istedet for marinade... den er "damn good" for at bruge et udtryk.
Billede
_________________


peb
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 30

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#56 » 21. apr 2010, 17:11

Hej

Kan ikke finde coleman ægte mayonnaise nogen steder???

Hvor kan jeg købe den...

Elller kan jeg bruge Hellmans ???????

Peter

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#57 » 21. apr 2010, 17:32

peb skrev:Hej

Kan ikke finde coleman ægte mayonnaise nogen steder???

Hvor kan jeg købe den...

Elller kan jeg bruge Hellmans ???????

Peter


(de par gange jeg har lavet det er det heller ikke lykkedes
mig at finde Colemans. I stedet har jeg brugt økologisk
mayonaise http://helsehelse.dk/shop/mayonnaise-ma ... 4607p.html
og det smager ganske udemærket :-)) Forhandles i supermarkeder.. )
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#58 » 21. apr 2010, 17:38

peb skrev:Hej

Kan ikke finde coleman ægte mayonnaise nogen steder???

Hvor kan jeg købe den...

Elller kan jeg bruge Hellmans ???????

Peter



Jeg har aldrig set Coleman mayo.... Coleman er derimod: Mustard, Horseradish, mint og tatare sauce.
Hellmann er derimod Mayo specialisten 8) , så du kan rolig bruge den. Tror ikke du vil finde Mayo i Coleman udgave :!:
BTW: Jeg mener, at Coleman og Hellmann begge kommer fra Unilever, så det er en og samme koncern :?
Smokey Joe Silver
Go-Anywhere.
OTG-57.
Performer Touch-N-Go.
Smokey Mountain Cooker.
Q 120
Genesis Gold C.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#59 » 21. apr 2010, 18:15

Det er Hellmanns du skal bruge.

Ærgeligt at jeg ikke kan finde det foto jeg tog af Colemanns, men det er bekræftet at det IKKE kan købes længere.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 276

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#60 » 27. jun 2010, 20:42

Guruen skrev:...
Grillen startes med almindelig indirekte grillning.

Kom en håndfuld hicory på kullene i hver side, og læg låget på.

Luk bundspjældet 50%, og toppen 75%.

Så starter grillen med at være omkring 200 grader, men den falder hurtigt til 140-160 grader.

Det tjekkes ved at stikke stegetermometret ned gennem spjældet i låget.

Hvert 20. minut åbnes låget og dine spareribs sprøjtes med æblecider eddiken.

Efter ca. 2,5 time er dine spareribs færdige.
....

Jeg prøvede denne opskrift i går (lørdag) og må sq sige at det blev lækkert ! Men jeg blev (desværre?) nød til at tage mine ben af efter 2 timer, da de begyndte at blive for sorte. Jeg kørte med indirekte hele vejen og temperaturen lå meget stabilt på 150c hele vejen igennem. De sad i min nyindkøbte Weber Rib-holder

Kan jeg have gjort noget forkert eller skulle jeg havde taget dem af før ? Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og ville gerne have givet dem 2½ time, "for det gør Guruen jo", men så havde de været helt uspiselige. Der var nogle stykker af dem som var pænt sorte/"sprøde". Ved ca 1½-145min havde de en perfekt gylden og flot farve (blev helt stolt), hvordan ved i om jeres ben har fået nok ?

Mvh
Dan

Brugeravatar

altho64
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 354
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#61 » 27. jun 2010, 21:32

akadna skrev:hvordan ved i om jeres ben har fået nok ?

Mine grill ben har fået nok, når jeg kan "sutte" kødet af benene :lol:
Med venlig hilsen
Ralf

Griller på OTS 57 cm

Jeg er ikke dum..... Jeg er bare lidt uheldig når jeg udtaler mig.

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1365

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#62 » 27. jun 2010, 22:07

akadna skrev:
Guruen skrev:...
Grillen startes med almindelig indirekte grillning.

Kom en håndfuld hicory på kullene i hver side, og læg låget på.

Luk bundspjældet 50%, og toppen 75%.

Så starter grillen med at være omkring 200 grader, men den falder hurtigt til 140-160 grader.

Det tjekkes ved at stikke stegetermometret ned gennem spjældet i låget.

Hvert 20. minut åbnes låget og dine spareribs sprøjtes med æblecider eddiken.

Efter ca. 2,5 time er dine spareribs færdige.
....

Jeg prøvede denne opskrift i går (lørdag) og må sq sige at det blev lækkert ! Men jeg blev (desværre?) nød til at tage mine ben af efter 2 timer, da de begyndte at blive for sorte. Jeg kørte med indirekte hele vejen og temperaturen lå meget stabilt på 150c hele vejen igennem. De sad i min nyindkøbte Weber Rib-holder

Kan jeg have gjort noget forkert eller skulle jeg havde taget dem af før ? Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og ville gerne have givet dem 2½ time, "for det gør Guruen jo", men så havde de været helt uspiselige. Der var nogle stykker af dem som var pænt sorte/"sprøde". Ved ca 1½-145min havde de en perfekt gylden og flot farve (blev helt stolt), hvordan ved i om jeres ben har fået nok ?

Mvh
Dan



BBQ som ammerikanerne kalder det, er ved 105-115 g, så dine 150 er måske lige i overkanten.

Mon ikke de er blevet "sprøde" pga stråle varme, selv om du har haft den på indirekte, jeg gætter på at den side der har fået for meget har vendt over mod dine briketter, og fået strålevarme, prøv evt at skærme med staniol næste gang.
Senest rettet af Xang72 27. jun 2010, 22:52, rettet i alt 1 gang.
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#63 » 27. jun 2010, 22:09

En anden beskeden detalje er, at der bruges en keramisk grill. Den er med til at holde på fugtigheden....
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 276

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#64 » 27. jun 2010, 22:18

Xang72 skrev:BBQ som ammerikanerne kalsed det er ved 105-115 g, så dine 150 er i overkanten.

Mon ikke de er vlevet "sprøde" pga stråle varme, selv om du har haft den på indirekte, jeg gætter på at den side der har fået for meget har vendt over mod dine briketter.

Uhm jo det passer vist meget godt at det var dem ud imod siderne og så rækken der stod ned imod risten.

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 276

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#65 » 27. jun 2010, 22:22

Guruen skrev:En anden beskeden detalje er, at der bruges en keramisk grill. Den er med til at holde på fugtigheden....

Aha okey.

Mener i at løsningen "bare" er at komme med i temperatur ? Omkring 105-115c ?
Jeg brugte et helt rør HB, det var måske for meget.... Jeg har læst mig frem til herinde, at det er nemmere at styre temperatur med færre briketter end at styre det via spjæld (når man bruger briketter)

/Dan


o0frankie0o
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#66 » 27. jun 2010, 22:41

Jeg bruger kun kul i den ene side af grillen, og de bliver helt perfekte.
Ellers brug en smokenator den er helt idel til formålet

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 276

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#67 » 27. jun 2010, 22:48

o0frankie0o skrev:Jeg bruger kun kul i den ene side af grillen, og de bliver helt perfekte.
Ellers brug en smokenator den er helt idel til formålet

Jeg er forholdsvis ny i denne grill verden og er ikke stødt på smokenator før, men iflg. http://www.youtube.com/watch?v=IDQr2SZqHjk ser den meget praktisk ud. Det skal ikke afvises at der ryger sådan en i kurven på et tidspunkt.

Hvor mange grader ligger din grill på når du laver ben?

/Dan


o0frankie0o
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#68 » 27. jun 2010, 23:08

ca 140 grader i ca 3.5 - 4 timer.
Men husk at marinaden først skal på når de næste er færdige (jeg gjorde det ca 45 min før)
ellers kan de blive sorte og det smager ikke så godt.
grunden til de sorte er sukkeret i marinaden.
De er færdige når en tandstikker næsten falder igennem kødet

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 276

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#69 » 29. jun 2010, 13:46

o0frankie0o skrev:ca 140 grader i ca 3.5 - 4 timer.
Men husk at marinaden først skal på når de næste er færdige (jeg gjorde det ca 45 min før)
ellers kan de blive sorte og det smager ikke så godt.
grunden til de sorte er sukkeret i marinaden.
De er færdige når en tandstikker næsten falder igennem kødet


Humm det strider lidt imod opskriften, der jo skriver at de helst skal ligge i mindst 5-6 timer? Kommer det ikke an på mængden af sukker i marinaden?

Mvh
Dan


o0frankie0o
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#70 » 11. jul 2010, 08:46

Hej

Jeg tror også det kommer an på kødet hvor længe de skal have på grillen
men 3-5 timer plejer at være nok.
mængden af sukker i marinaden er jo nok også afgørende hvorvidt de bliver sorte.

ville prøve at lave 3.2.1 ribs i fredags med smokenator og weber briketter
det gik slet ikke godt.
Bruger aldrig webers briketter mere hold da op hvor var de dårlige, skidet gik ud


KeldBent
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#71 » 7. sep 2010, 14:49

Hej

Jeg forsøgte mig med denne opskrift i lørdags, dog uden coleslaw, og det blev en stor succes. Kokken fik meget ros for benene, så den ros vil jeg selvfølgelig sende videre til den rette ophavsmand, nærmere betegnet Guru'en :-)

Jeg har ikke den store erfaring med styring af temperatur på en Weber via spjældet, så jeg brugte 14 HB-briketter ialt, syv i hver side - havde lavet et forsøg dagen før, for at se hvor mange briketter, der skulle bruges for, at opnå en temperatur på omkring 120-140 grader. Benene var færdige efter 2 timer og 15 min. Vi var i sommerhus, så det er måske værd, at nævne, at jeg kun havde en lille Weber-grill til rådighed.

Jeg tilføjede 3 ekstra briketter i hver side efter 1½ time, da jeg var meget nervøs for, at temperaturen var blevet for lav. Men det var slet ikke nødvendigt.

Benene så således ud efter 1 time og 45 min. MUMS! :savl2:
Billede

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#72 » 15. mar 2011, 16:26

Beklager at tage en gammel tråd op igen, men vil lave denne ret i starten af næste uge. Muligvis tirsdag.

Derfot tænkte jeg, om det var ok, at lade benene ligge i marinaden natten over, og så vende dem om morgenen når jeg står op, vende dem igen inden jeg tager på arbejde, og så smide dem på grillen kl. 20 om aftenen når jeg er kommet hjem?
De kan vel ikke være i marinaden for længe eller?

Jeg vil jo helst ende op med et godt resultat, da det er første gang i mit liv, jeg smager noget andet end de spareribs man får fra Jensens og Bones.
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#73 » 15. mar 2011, 17:49

De kan ikke ligge i marinade for længe :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#74 » 15. mar 2011, 18:45

Ok fedt nok :) Uha glæder mig som et lille barn. Har lige købt alle ingredienser idag. Mangler bare forstøveren. Puha jeg glæder mig.
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium


Dunderdiz
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#75 » 13. apr 2011, 21:03

Bliver simpelthen også nød til snart at prøve begge opskrifter! Har dog lige et spørgsmål angående marinaden:
Hvor lang tid kan den holde sig i køleskab? Tænker at lave en god portion så vi har til nogle gange - hvor stor "en god portion" skal være afhænger lidt af holdbarheden :)


Morten møl
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#76 » 15. apr 2011, 21:52

Hejsa
Nu har jeg læst så meget om de her Spareribs, at nu vil jeg prøve det. har lige købt
10 kg. men hvor kan jeg købe Worcestershire sauce ??

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 276

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#77 » 15. apr 2011, 22:23

Morten møl skrev:Hejsa
Nu har jeg læst så meget om de her Spareribs, at nu vil jeg prøve det. har lige købt
10 kg. men hvor kan jeg købe Worcestershire sauce ??


Kvickly har det, og flasken ser således ud

Billede

Mvh
Dan


annegrethe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#78 » 15. apr 2011, 23:59

Morten møl skrev:Hejsa
Nu har jeg læst så meget om de her Spareribs, at nu vil jeg prøve det. har lige købt
10 kg. men hvor kan jeg købe Worcestershire sauce ??

Engelsk sauce er det samme bare en dansk udgave :-D
Venlig hilsen
Anne - Grethe


Hodor
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 141
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#79 » 16. apr 2011, 11:23

annegrethe skrev:
Morten møl skrev:Hejsa
Nu har jeg læst så meget om de her Spareribs, at nu vil jeg prøve det. har lige købt
10 kg. men hvor kan jeg købe Worcestershire sauce ??

Engelsk sauce er det samme bare en dansk udgave :-D


Jeg vil nu ikke sige at Engelsk sovs er det samme. Worchestershire har en helt unik eftersmag (som kan overdøve alt hvis man ikke passer på)

Begge dele høre hjemme på hylden for alle grill folk :)
Martin

Weber Genesis E-330
Weber Q300

My Danish Kitchen
Billede


Morten møl
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#80 » 16. apr 2011, 12:00

1000 tak for de hurtige svar. :-D


bassodk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 167

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#81 » 23. jan 2012, 22:52

vækker lige liv i denne tråd igen og har et hurtigt spørgsmål. Er dette stadig opskrift nr 1 = den bedste på cole slaw eller er der sket nye opdagelser hvis man sige det sådan :-D.

Har tidligere lavet den og er ikke i tvivl om at den er god, men har ikke noget imod at prøve noget nyt. Vi bliver snart 6 mandfolk der elsker svin (PP) så tilbehøret skal også være i orden. Man starter jo altid med inspiration her fra siden.

Opskriften klippet fra side 1:

Du skal bruge:

1 lille hvidkålshoved
4-6 gulerødder

Marinade:

2 spsk. Honning dijonsennep
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber

Coleslaw dressing:

2 dl creme fraiche 18%
2½ dl Colemanns ægte mayonaise
salt og peber
sukker efter behag (Vi bruger 3 tsk)

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#82 » 23. jan 2012, 23:06

bassodk skrev:vækker lige liv i denne tråd igen og har et hurtigt spørgsmål. Er dette stadig opskrift nr 1 = den bedste på cole slaw eller er der sket nye opdagelser hvis man sige det sådan :-D.

Har tidligere lavet den og er ikke i tvivl om at den er god, men har ikke noget imod at prøve noget nyt. Vi bliver snart 6 mandfolk der elsker svin (PP) så tilbehøret skal også være i orden. Man starter jo altid med inspiration her fra siden.

Opskriften klippet fra side 1:

Du skal bruge:

1 lille hvidkålshoved
4-6 gulerødder

Marinade:

2 spsk. Honning dijonsennep
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber

Coleslaw dressing:

2 dl creme fraiche 18%
2½ dl Colemanns ægte mayonaise
salt og peber
sukker efter behag (Vi bruger 3 tsk)



Jeps, Det er også den vi sværger til
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

MrJones
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#83 » 2. feb 2012, 22:30

Hej alle

Jeg vil lave denne opskrift på søndag til SuperBowl :D

Jeg har dog lige to spørgsmål..

Vender I ribsne engang imellem?
Tager I dem op, når der skal sprøjtes eddike på?

// MrJones

Brugeravatar

elleh@ge
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 589

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#84 » 3. feb 2012, 08:22

Bruger en opskrift på coleslaw der ligner lidt, her tilsættes der yderligere: et drys cayennepeber og 3-6 dråber tabasco efter smag; det giver vores coleslaw mere kant. Alle elsker det, selv ungerne. (Pas på med de 2 ingredienser, vær IKKE for rundhåndet) .1%¤ .1%¤ .1%¤
+ + + + + + + + +
Kim

SAfire
Weber Q300
Weber One touch platinium
Weber Smokey Joe
Auplex Kamado XL

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#85 » 3. feb 2012, 17:03

MrJones skrev:Hej alle

Jeg vil lave denne opskrift på søndag til SuperBowl :D

Jeg har dog lige to spørgsmål..

Vender I ribsne engang imellem?
Tager I dem op, når der skal sprøjtes eddike på?

// MrJones

1) Nej
2) Nej
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

MrJones
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#86 » 5. feb 2012, 11:07

jaknil skrev:1) Nej
2) Nej

Ok, tak for svaret.

Jeg har været nede ved vores lokale slagter og de eneste kamben han havde var, 2 stk på 400gram..

Nu sidder jeg så med det spørgsmål, hvor lang tid skal de så have? De skal vel stadig trække sig 1 cm tilbage på benene?

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#87 » 5. feb 2012, 11:33

MrJones skrev:
jaknil skrev:1) Nej
2) Nej

Ok, tak for svaret.

Jeg har været nede ved vores lokale slagter og de eneste kamben han havde var, 2 stk på 400gram..

Nu sidder jeg så med det spørgsmål, hvor lang tid skal de så have? De skal vel stadig trække sig 1 cm tilbage på benene?

Hvis du læser det første indlæg i denne tråd burde du få svar på alle dine spørgsmål.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

MrJones
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#88 » 5. feb 2012, 11:41

Torp Hedehusene skrev:Hvis du læser det første indlæg i denne tråd burde du få svar på alle dine spørgsmål.
.


Hvorfor svare du overhovedet?

Jeg har læst at hans ribs skulle have 2,5 time, men de vejede så 1 kg pr stk. Mine ribs er jo et par splejsede på 400 gram pr stk...

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#89 » 5. feb 2012, 11:43

MrJones skrev:
Torp Hedehusene skrev:Hvis du læser det første indlæg i denne tråd burde du få svar på alle dine spørgsmål.
.


Hvorfor svare du overhovedet?

Jeg har læst at hans ribs skulle have 2,5 time, men de vejede så 1 kg pr stk. Mine ribs er jo et par splejsede på 400 gram pr stk...

De skal have det samme, da benene "suger" meget af varmen.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

MrJones
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#90 » 5. feb 2012, 11:46

Torp Hedehusene skrev:De skal have det samme, da benene "suger" meget af varmen.
.

Ok, tak :-) Jeg er jo stadig lidt grøn når det kommer til grillning, men det kommer vel med tiden. :-)

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#91 » 5. feb 2012, 14:12

MrJones skrev:
Torp Hedehusene skrev:De skal have det samme, da benene "suger" meget af varmen.
.

Ok, tak :-) Jeg er jo stadig lidt grøn når det kommer til grillning, men det kommer vel med tiden. :-)

Det er bare at spørge løs hvis du er i tvivl.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

MrJones
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 20

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#92 » 5. feb 2012, 20:40

I kunne da godt have sagt at 800 gram kamben ikke er nok... men det smagte kanon :) Jeg skulle dog lige vende mig til røgsmagen af hickory, men jeg tror ikke jeg kan undvære den næste gang..
God opskrift på coleslaw btw :D

Nu hvor der ikke var nok, var det sku godt man lige var kommet til at lave en banana cream pie :D
Vedhæftede filer
050220121273.jpg
Ribs
050220121270.jpg
Banana cream pie
050220121289.jpg
Coleslaw

Brugeravatar

Sikots
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 448
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#93 » 14. apr 2012, 23:21

Og så blev gutterne spist af!
10kg kamben købt i Metro i går aftes (19:58 er vel i rigelig tid?)
6 gutter, 7 kamben. Ét til hver mand og så lige en til at humse i til de af os som er lette at lokke...

Atter en gang fik man kæmpe ros efter at have semi-fulgt en opskrift herfra, lækkert!
Low and slow er bare roden til lækkerier.

Sjov historie:
Vi må ikke grille på kulgrill her i beboerforeningen "grundet de lugtgener som er forbundet med opstarten", gas- og elgrill er derimod helt okay... Nå men, regler er jo som bekendt til, for at blive brudt!

Jeg smider hickory flisen på briketterne, og der kommer en overdreven røgudvikling... 90 sekunder senere hører man noget som lyder som en brandalarm og 2 minutter efter det, hører man udrykning... Foooor hulen også man får pulsen op af sådan noget, heldigvis kørte udrykningen forbi, så det var ikke min røgsøjle nogen var blevet utilfredse med :D

Nu ligger der så cirka 5kg kamben i min fryser, gad vide hvornår man igen har en undskyldning for at lave ribs? :D
MVH
Bjarne


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#94 » 23. apr 2012, 14:48

Hver dag er en "undskyldning" for at lave ribs :savl2: .1%¤
Hej fra
Morten

Brugeravatar

Sikots
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 448
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#95 » 25. apr 2012, 22:47

Bredal skrev:Hver dag er en "undskyldning" for at lave ribs :savl2: .1%¤

Yes, så i weekenden blev der lige ordnet 3kg kamben mere - hurra for det :D

Denne gang blev Brøndby Strand (og ikke Vallensbæk Strand) lagt i røg, oh the joy!!
MVH
Bjarne


Dui
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 134

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#96 » 10. maj 2013, 16:22

Guruen skrev:Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Billede

Spareribs. Kongen over alle grillopskrifter. Man kan simpelthen ikke få bedre smagsoplevelse.

- Og når vores tilbehør så lykkes så godt som det gjorde idag med hjemmelavet Coleslaw-salat, så kan man nærmest høre fuglene synge...

SÅDAN GRILLES DE PERFEKTE SPARERIBS

Billede

Meget af hemmeligheden ligger i at skaffe nogle ordentlige ben. Kamben er en god ide, og det gør absolut heller ikke noget at slagteren har ladet noget kød sidde tilbage :-)

De bliver tit griske i sommer-halvåret, men heldigvis findes der også slagtere der lader kødet sidde.

Som nu her. Vores ben har kostet 39,- pr. 1/2 kg. De vejede 1 kg stykket. Men 2 voksne mennesker kunne kun spise 1 1/2 ben tilsammen. Men de var også meget kødfyldte.

Billede

Vend benene om, så kødsiden ligger nederst. Hen over benene ligger der en hinde, som vi ALTID fjerner. Ellers bliver det en sej fornøjelse. Dette er en fejl mange begår.

Den fjernes nemmest med en skruetrækker.

Billede

Kan vi ikke hurtigt blive enige om at sådan en fætter ikke skal spises?

Billede

Opskriften på spareribs marinaden er meget enkel. Bliv nu ikke skræmt at mængden af ingredienser.

Du skal bruge:

2 store løg
4 spsk. smør eller plantemargarine
1-2 fed hvidløg (Vi bruger 2)
3 dl vand
4 dl ketchup (Beauvais er bedst)
4 spsk. citronsaft
4 spsk. vineddike
4 spsk. Worcestershire sauce
4 spsk. brun farin (med top)
2 tsk. Dijon sennep
1/2 tsk. stødt peber
1/2 tsk. paprika
1/4 tsk. cayenne peber
8-10 “dryp” tabasco

Start med at komme de 4 spsk smør i en gryde og smelt det.

Billede

Brun derefter de grovhakkede løg og hvidløget.

Billede

Tilsæt ketchup og vandet, og tag derefter gryden af varmen.

Billede

Kom derefter alle de andre ingredienser i gryden og rør godt rundt.

Billede

Kog derefter marinaden ved mellem varme på komfuret i mindst 20 minutter. Den må ikke buldre-koge, men må omvendt godt boble lidt.

Billede

Kom dine spareribs op i et stort fad, og hæld den varme marinade over direkte fra gryden.

Dæk fadet øjeblikkeligt med staniol, og tryk det godt sammen rundt i kanterne af fadet.

Stil det i køleskabet og lad det stå i mindst 5-6 timer. Natten over er også fint.

Husk blot at vende benene engang imellem, og mindst 1 gang.

Billede

Byg dig en spareribs-æblecidereddike-forstøver.

Spareribs skal forstøves under grillningen med æblecider eddike. Det giver en vanvittig god smag.

Tag toppen fra en blomsterforstøver og kom den i flasken med æblecider-eddike. Smart, ik?

Billede

Tag en skål og kom 2-3 store håndfulde hicory eller andet røg-træ i. Tilsæt vand til kanten, og lad det ligge i mindst 1/2 time.

Hæld vandet fra inden det tages med ud til grillen.

Billede

Grillen startes med almindelig indirekte grillning.

Kom en håndfuld hicory på kullene i hver side, og læg låget på.

Luk bundspjældet 50%, og toppen 75%.

Så starter grillen med at være omkring 200 grader, men den falder hurtigt til 140-160 grader.

Det tjekkes ved at stikke stegetermometret ned gennem spjældet i låget.

Hvert 20. minut åbnes låget og dine spareribs sprøjtes med æblecider eddiken.

Billede

Efter ca. 2,5 time er dine spareribs færdige.

Er det ikke bare et smukt syn?

Sådan laves Webergurus fabelagtige coleslaw-salat

Billede

Coleslaw. Så enkel en opskrift, og så svær at lave selv.

Vi har prøvet mange gange, men det har aldrig lykkes. Og supermarkedets coleslaw er enten for sur eller for sød - eller også smager den bare grimt og kunstigt.

Vi har nu kæmpet os frem til en opskrift der virker. Den består af 2-3 coleslaw opskrifter, som er mikset sammen. Og det virker perfekt.

Du skal bruge:

1 lille hvidkålshoved
4-6 gulerødder

Marinade:

2 spsk. Honning dijonsennep
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber

Coleslaw dressing:

2 dl creme fraiche 18%
2½ dl Colemanns ægte mayonaise
salt og peber
sukker efter behag (Vi bruger 3 tsk).

Billede

Snit hvidkålen meget fint i ikke alt for store strimler.

Riv gulerødderne groft på rivejernet.

Billede

Bland kål og gulerod sammen.

Billede

Rør marinaden sammen og tilsæt marinaden til kål og gulerødder.

Lad det trække i min. 30 min. I køleskabet

Vend tit rundt i blandingen.

Billede

Rør coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser.
(smagen skal ligge på den søde side)

Lav gerne marinade og dressing dagen før. Det bliver den kun bedre af, men bland den ikke sammen med kålen!!!

Billede

Frahæld marinaden fra kålblandingen. Klem marinaden ud af blandingen med fingrene. Ellers bliver den for sur.

Billede

Kom kålblandingen i coleslaw dressingen og vend det hel rundt, minutter før serveringen

Pynt med finthakket bredbladet persille.

Det smager ikke mindre end fantastisk. Det er nemt, billigt og ser hamrende godt ud.

Billede

Her er dagens menu så.

Det ser simpelt ud, men du bliver stop-mæt.

Og det smager bare så fuglene synger.

Billede

Og prøv lige at se kødet. Det er saftigt, og falder næsten selv af benene.

Nøj, dette er altså det allerbedste vi kan fremtrylle på grillen.

Det kan ikke overgås (tro os, vi har forsøgt...).



Hvor mange gange skal opskriften på coleslaw X op når der skal være til 30 pers. det skal bruges til PP.
Mvh
Anders B


Weber Genises e-330 Limited Edition/ Rotisserie.

Primo Oval Xl.


Iceman--dk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#97 » 10. maj 2013, 16:42

Jeg lavede en kæmpe portion hvor jeg brugte 2 store hvidkål. Da jeg var færdig havde jeg en 7 liters gryde der var fuld, vi var 18 voksne og 5 børn og jeg havde ca. Halvdelen tilbage. Jeg gangede opskriften med 3.
WEBER PERFORMER
WEBER SILVER 47 CM.
Plus en masse tilbehør

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#98 » 10. maj 2013, 17:45

2 hvidkål = Nok coleslaw til PP til 50 mennesker
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Dui
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 134

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#99 » 10. maj 2013, 19:11

Tak for hurtig svar, jeg valgte også kun 2 stk hvidkål.. Jeg kunne dog ikke finde honningsennep, så det er blevet en alm. Dijon hvor jeg så har blandet akacie honning i.. Jeg ved ikke om det så smager som jeres, men god det må jeg sige marinaden er blevet..
Mvh
Anders B


Weber Genises e-330 Limited Edition/ Rotisserie.

Primo Oval Xl.

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 349

Re: Spareribs med fabelagtig hjemmelavet coleslaw-salat

Indlæg#100 » 10. maj 2013, 19:20

Det er en rigtig mand, når der skal bruges skruetrækker til at få hinden af :-)

Respekt .1%¤
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 19 gæster